פריצת דיסק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק
    חסוי
    24/10/2007

אני בת 29 ומתעמלת מגיל 17 בערך אומנם בהפסקות, אבל משתדלת שלא יהיו גדולות.

בשלוש שנים האחרונות עשיתי שיעורי ספינינג ובתקופה האחרונה הכלתי שלוש פעמים בשבוע לשיעור. כנראה שבעקבות זה ו/או גם בעקבות משחק סקווש ששיחקתי נגרם לי הפריצת דיסק.

אני מטופלת כרגע אצל כירורופרקט (מאוד מקווה שהוא יעזור לי) ורציתי לדעת איזו פעילות את מייעצת לי לעשות, האם אני צריכה לוותר על ספינינג לגמרי? שמעתי שיוגה ופילאטיס וגם פלדנקרייז טוב לפריצת דיסק....?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק

דורית דינור
    24/10/2007

שלום רב
    פריצת דיסק נגרמת כתוצאה משינוי בחוליות עמוד השדרה. כאשר נוצר שינוי במנח בין שתי חוליות, החומר הנמצא בתווך (דיסק) זז הצידה (פורץ). שינוי המצב היחסי בין חוליות עמוד השדרה מלווה גם בשיוני בטונוס השרירים באזור, כך שהוא לא שווה בכל צידי עמוד השדרה. פריצת דיסק היא מצב של כאבים ואי נוחות. הבשורה הטובה היא שזה ניתן לשיפור. פריצת דיסק לא נגרמת רק בעקבות פעילות גופנית נמרצת אלא תלויה באופן בו את משתמשת בגופך, איך את הולכת, יושבת, קמה, נושמת ועוד. למשל אנשים שמחזיקים חזק את שרירי הבטן זה משפיע על שרירי הגב בחלק האחורי של הגוף ויוצר מצב של חוסר איזון שרירי. כעזרה ראשונה, אני ממליצה לך להמעיט בפעילות הנמרצת. כשתעשי פחות, תוכלי להקשיב לתחושות שלך ולדעת ממה להימנע.
    בשיעורי פלדנקרייז תלמדי לשים לב ולהקשיב לגופך, תלמדי להכיר את הגבולות שלך. לכל אדם יש גבולות וכאשר עוברים אותם, עלול להיגרם נזק או אי נוחות. לצערי לא אוכל לתת לך תרגילים, כי התנועות עצמן לא עוזרות, אלא רק בשילוב עם מודעות ותשומת הלב למה שאת עושה. זה ניתן לעשות בנוכחות מורה בשיעור אישי או בקבוצה.
    בהצלחה לך, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה