מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיזוק שרירי הגבניבה16/05/2010
שלום למנהלי הפורום, אני כותבת את השאלה בשמה של אמי. מדובר באשה בת 82 שסובלת מכאבי גב עקב בעיה של היחלשות מסיבית של שרירי הגב. הוסבר לי שלשרירים פשוט קשה להחזיק את השלד. אני מחפשת פתרון למצב הזה ורציתי לשאול האם פלדנקרייז יכול לעזור במקרה הזה< האם לא יהיה קשה לה או כואב מדי ? תודה מראש, ניבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להחזיק את השלד
איתן לרנר16/05/2010ניבה שלום
בשיטת פלדנקרייז אימך תלמד כיצד לנוע ולשאת את גופה בצורה כזו שמארגנת את השלד באופן האופטימלי בשדה כח הכובד וללא מאמצים וכאבים. הרבה מאיתנו מניעים את עצמם ממקום למקום ועומדים או יושבים תוך שימוש מוגזם בכח שרירי ולא מודעים לאפשרות להתמך על ידי השלד עצמו בזמן התנועה באופן כזה שהמאמץ השרירי המיותר פוחתכי אינו נדרש יותר. במצב כזה אנו מתארכים ומזדקפים לזקיפה טבעית,גבנו אינו מאומץ ונשימתנו משתחררת והופכת טבעית וקלה.
הן בשיעורי הקבוצה והן בשיעורים הפרטניים מושם דגש על הקשבה ,קלות ,עבודה ללא כח וחיפוש עצמי כך שאין בשיעורים עצמם לגרום לכאב .אחרי הכל פלדנקרייז היה זה שטבע את המשפט:ללמוד להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי ואת הקשה לקל ונעים לעשייה.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחזיק את הגב
דורית דינור16/05/2010שלום ניבה. שיטת פלדנקרייז מתאימה לאימך ובודאי לא יכאיבו לה בטיפולים. היא מוזמנת לקחת שיעורים אישיים או קבוצתיים. אני אישית ממליצה להתחיל באופן אישי כי יש לה קושי כרגע. הרעיון מאחורי שיטת פלדנקרייז הוא ליצור איזון בין קבוצות שרירים מנוגדים כמו שרירי הבטן ושרירי הגב. כאשר מושג איזון כזה, נעשה קל יותר להחזיק את הגב. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)