חיזוק שרירי הגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיזוק שרירי הגב
    ניבה
    16/05/2010

שלום למנהלי הפורום, אני כותבת את השאלה בשמה של אמי. מדובר באשה בת 82 שסובלת מכאבי גב עקב בעיה של היחלשות מסיבית של שרירי הגב. הוסבר לי שלשרירים פשוט קשה להחזיק את השלד. אני מחפשת פתרון למצב הזה ורציתי לשאול האם פלדנקרייז יכול לעזור במקרה הזה< האם לא יהיה קשה לה או כואב מדי ? תודה מראש, ניבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק שרירי הגב

הוספת תגובה

• קושי להחזיק את השלד

איתן לרנר
    16/05/2010

ניבה שלום

בשיטת פלדנקרייז אימך תלמד כיצד לנוע ולשאת את גופה בצורה כזו שמארגנת את השלד באופן האופטימלי בשדה כח הכובד וללא מאמצים וכאבים. הרבה מאיתנו מניעים את עצמם ממקום למקום ועומדים או יושבים תוך שימוש מוגזם בכח שרירי ולא מודעים לאפשרות להתמך על ידי השלד עצמו בזמן התנועה באופן כזה שהמאמץ השרירי המיותר פוחתכי אינו נדרש יותר. במצב כזה אנו מתארכים ומזדקפים לזקיפה טבעית,גבנו אינו מאומץ ונשימתנו משתחררת והופכת טבעית וקלה.
    הן בשיעורי הקבוצה והן בשיעורים הפרטניים מושם דגש על הקשבה ,קלות ,עבודה ללא כח וחיפוש עצמי כך שאין בשיעורים עצמם לגרום לכאב .אחרי הכל פלדנקרייז היה זה שטבע את המשפט:ללמוד להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי ואת הקשה לקל ונעים לעשייה.

בהצלחה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להחזיק את הגב

דורית דינור
    16/05/2010

שלום ניבה. שיטת פלדנקרייז מתאימה לאימך ובודאי לא יכאיבו לה בטיפולים. היא מוזמנת לקחת שיעורים אישיים או קבוצתיים. אני אישית ממליצה להתחיל באופן אישי כי יש לה קושי כרגע. הרעיון מאחורי שיטת פלדנקרייז הוא ליצור איזון בין קבוצות שרירים מנוגדים כמו שרירי הבטן ושרירי הגב. כאשר מושג איזון כזה, נעשה קל יותר להחזיק את הגב. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה