מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי פריצת דיסקאורלי31/07/2010
שלום, יש לי פריצת דיסק מותנית גדולה בחוליות l4-5 שמקרינה לרגל שמאל בכאבים ונימול.
אני כמעט 3 חודשים בבית מצבי משתפר לאט בזכות דיקור סיני ועתה יש הרבה פחות כאבים ויכולה כבר ללכת בקלות אבל לא יותר מרבע שעה, ולשבת תלוי באיזה כסא אחרי חצי שעה מתחיל לכאוב, רופאים אמרו לי שאם ארצה ניתוח זה לא יהיה ניתוח קטן כמו שאיבת דיסק אלא מורכב יותר ושלא שווה לי לקחת את הסיכון כי כן זזה, שאלתי אם פלדנקרייז יכול לעזור לי?
אני קצת חוששת בגלל שזה טיפול עם תנועה כי למשל ערב אחד ישבתי לא טוב על כסא נשענתי אחורה בטעות וחזרו לי הכאבים, האם פלדנקרייס מתאים לטיפול בפריצת דיסק במצב בו אני נמצאת ואם כן האם ללכת דרך כללית משלימה או שעדיף טיפול פרטי אישי? אני גרה בקריית חיים אם אתם מכירים מטפל או מטפלת טובים באיוזר?
סליחה על הפירוט ומחכה לתשובתכם :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ופריצות דיסק
איתן לרנר01/08/2010שלום אורלי,
חששך מובן מאוד לאור מצבך ואני שמח לשמוע שהדיקור מקל במקצת על הכאב.
שיטת פלדנקייז אכן משתמשת בתנועה לצורך שיפור התפקוד ומאפשרת לך ללמוד באמצעות מגע ותנועה עדינים וקשובים מאוד מצד המורה (ומיצדך),כיצד את מפעילה את גופך ,מהם הרגלי התנועה והיציבה שלך ,כיצד את נושמת ועוד. למעט מקרים נדירים ביותר עלייהם שמעתי רק בתיאוריה ובהם הרופא אוסר על תנועה מחשש לפגיעה של העצב,גם במקרי פריצת הדיסק החמורים ביותר אין בעיה לטפל ולשפר במיוחד בפלדנקרייז כיוון ששיטתנו היא העדינה והחכמה ביותר שאני מכיר בהבנתה את תהליך הלמידה הנחוץ לגופנו ולמוחנו על מנת לצאת לחיים חדשים של תנועה ללא כאב ומאמצים מיותרים.
לגבי השאלה האם כדאי לטפל במסגרת קופת חולים או באופן פרטי:ישנם שיקולים כלכליים (ונדמה לי שכיום ההפרש בין תשלום למורה פרטי טוב לבין תשלום למורה העובד במסגרת קופת חולים הצטמצם ואינו משמעותי)וישנם שיקולים חשובים של נוחות ויכולת העמקה בטיפול.כמי שעבד במסגרת קופת חולים,אני חש שבסטודיו הפרטי שלי אני יכול להתפנות ולעבוד עם התלמיד בנינוחות מלאה יותר בתנאים טובים יותר מבחינת הציוד וחלל העבודה ובעיקר לטפל הרבה יותר לעומק וללא שיקולים של לחץ זמן .
באשר למורים באזורך:מקום טוב לחפש בו מורה הוא גוגל.אפשרות נוספת :אתר אגודת המוסמכים לשיטת פלדנקרייז בישראל - כדאי לחפש בשנייהם כי לא כל המורים המוסמכים בישראל רשומים לאגודה
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיטת פלדנקרייז עוזרת
דורית דינור02/08/2010שלום אורלי. אוסיף לתשובתו המושקעת של איתן את המחשבה שלנו בשיטת פלדנקרייז. המחשבה של הרופאים היא על טיפול במקום של הדיסק שפרץ. שם גם נמצא עיקר הכאב. בשיטת פלדנקרייז אנו מכוונים אל המוח ואל השלוחות שלו הנקראות מערכת העצבים. מערכת העצבים מפעילה את השרירים ומאפשרת תנועה. אנו לא מחפשים את הסיבה לפריצה, אלא מוצאים יחד איתך דרכים לחיות בלי כאב למרות פריצת הדיסק. מתברר שזה אפשרי והרבה אנשים, גברים ונשים נעזרים בשיטת פלדנקרייז במקרים כמו שלך. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)