מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות תינוק...דקלה25/11/2007
דורית שלום,
ברצוני להוועץ איתך בנוגע להתפתחות בני.
בני בן שלושה חודשים+ שבוע. ניזון מהנקה מלאה, עולה נהדר במשקל, ונמצ באחוזון 90. מחייך, וצוחק בקול, ופשוט מגיב לסביבה.
יש לי מעט חשש כי הוא עלול להתעכב התפתחותית(מוטוריקה, וכו'...) מכיון שכאשר אני משכיבה אותו על הבטן הוא מחזיק את ראשו ,ולא שומט אותו, למס' דקות. אך כשהוא מוריד אותו, קשה לו לחזור לאותה תצורה, ואני אני מתערבת ומביאה את ידו למרכז. לפני כן ידיו מופשלות כלפי מטה או לצדדים, או שפשוט לא באות למרכז, ואז הוא מתאכזב.... הוא ישן על הבטן תמיד וכך גם בשינה.
ידיו מופשלות כלפי מטה, ומצליח להזיז את ראשו ללא תמיכה בידיו, ושוב, לא תמיד מצליח לקרב את ידיו כדי להתרומם.
נשמע לך לפי תיאוריי כי ישנה בעיה ,או שעם הזמן זה ישתפר. ובמקביל להמשיך לעזור לו...
אם המצב ימשך כך, מתי אני אמורה לפנות לייעוץ? ז"א עד איזה גיל?
תודה על המענה. שיהיה יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוק השוכב על הבטן
דורית דינור25/11/2007שלום רב לך דקלה
כל הכבוד על הערנות שלך ועל זה שאת שמה לב. גם כל הכבוד שאת משכיבה את תינוקך על הבטן.
כדי שהוא ירים את הראש, הוא צריך להישען על משהו. המשהו הזה הם המרפקים שלו בשלב ראשון.
נסי בעצמך לשכב על הבטן ולהרים את הראש, תראי כי כשהמרפקים נמצאים מתחת לכתפיים, לפנים, זה תומך בחגורת הכתפיים ומאפשר להשאיר את הראש באויר.
אחרי שתנסי, תוכלי להביא בעדינות רבה את המרפקים של תינוקך למצב תמיכה.
אם תרצי, אשמח להראות לך בפגישה אישית את הנושא הזה ועוד כמה דברים שימושיים., בינתיים, אני מניחה שאין מקום לחשש, אך יש מקום לשים לב ולעזור אם צריך.
כל טוב ובהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך.
דקלה27/11/2007דורית, שלום וברכה,
שמחתי לקרוא את תגובתך, ויתרה מזאת , את האכפתיות והאופטמיות שאת משדרת.
אני עדיין ממשיכה לסייע לו, במעט הצלחה. אני מעסה אותו במהלך היום, ומשתדלת לגגל אותו במיטה בהנאה, כדי שלא "יבהל" כשירצה לעשות את זה לבד....
אני חוששת ממשהו מסויים מכיון שלאחר הלידה, הרופא דיבר בצד עם האחות על "טונוס שרירים נמוך" את בעת שיחרור מסר כי בבדיקות נוספות שנערכו נשללו הבעיות..
אני חייבת לציין כי הוא ילד חיוני חייכן וממש "מדבר " עם הסביבה. פשוט תינוק מדהים! הוא ממש מבין ויודע בדיוק מה הוא רוצה על אף גילו הצעיר... הנקודה היא שאני רוצה להקל עליו ולתת לו את הקרקע האופטימלית להתפתחותו המוטורית ובכלל, ואם ניתן אז למה לא?
אשמח לשמוע ממך כיצד ניתן לתרגל איתו, ואם אפשר להיפגש אז בשמחה רבה.
כיצד ניתן?
לילה טוב, דקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לסייע לתינוק וללמד אותו בהנאה
דורית דינור27/11/2007שלום דקלה
תענוג לקרוא את ההתלהבות שלך מתינוקך. אני בטוחה שהוא תינוק נהדר, חיוני, יודע מה שהוא רוצה. אני מצטערת לשמוע על זה שהרופא דיבר בצד עם האחות ולא ישירות איתך, כי אולי האבחנה של טונוס שרירים נמוך לא רלוונטית כלל. אם היא רלוונטית, כדאי שתדעי על כך. האם יש לך את מי לשאול על כך, כדי שאת תהיי רגועה?
בכל מקרה, אפשר לסייע לתינוק וללמד אותו בהנאה. את מוזמנת להתקשר אלי דרך האתר שלי, כתובתו נמצאת בראש הפורום, או למספר 050-5642864
בברכה חמה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום, דורית
דקלה02/12/2007אני ניסית מס' פעמים לצלצל למס' שנתת לי אך לא ענית.
רציתי לשאול מתי נוח לך שאתקשר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתקשר אלי
דורית דינור02/12/2007שלום דקלה
נכון, לא תמיד אני זמינה. אני לא עונה לטלפון כשאני בשיעור. אנא השאירי לי הודעה עם מספר הטלפון שלך, ואענה לך. או השאירי את פרטייך באתר שלי, או בתגובה להודעה הזאת, ואתקשר איתך.
בברכה חמה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)