מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרמי21/11/2010
שלום רב,
יש לי תינוק בן שאתמול היה בן חודש,ביומיים האחרונים הוא התהפך מהבטן אל הגב,זה נראה מאוד מוקדם,אני טועה?
שאלה נוספת-כיצד לגרום לו להיות על הבטן יותר לאורך זמן?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם מידי לשכב על הבטן
איתן לרנר21/11/2010שלום רמי
אכן מוקדם מידי.אני תוהה האם זה לא קשור לעובדה שאתה מניח אותו על הבטן.אני מציע לך לקרוא את את התגובה הקודמת שלי להודעה שלפניך.תוכל לראות מדוע אני ממליץ מאוד לא להניח על הבטן לפני שהילד מתהפך לבד מהגב אל הבטן בתהליך למידה וחניכה עצמית ומרגיש שולט בתהליך וחש בנוח על הבטן.לפני כן ,שהות על הבטן מפריעה לו והוא אינו בשל לה עדיין .לא נוח לו על הבטן והוא מחפש דרך ואולי לכן הוא מתהפך אל הגב.
לרוב תינוקות נתקעים במצב זה המאלץ אותם להרים ראש בטרם שרירי הגב והשרירים הנגדיים הכופפים יכולים להרים את החזה עם הראש.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל בכל זאת:
סיגלית27/11/2010אני לא מבינה-בכל מקום שאני קוראת יש המלצות לשכב על הבטן בזמן עירות ובהשגחה כבר מגיל 0.גם הרופאים אמרו לי לעשות כך.
אין ספק שהוא לא אוהב את זה,הוא מתעצבן ומנסה להתהפך מה שמצליח לו לעיתים.
מה ההסבר הספציפי מדוע שלא לשים על הבטן.אז בעצם מתי כן לשים על הבטן,באיזה גיל?ומה כן לעשות על מנת לחזק את כל השרירים באזור הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל בכל זאת: - תגובה
איתן לרנר28/11/2010שלום סיגלית
אני מציע שוב שתקראו את התגובה הקודמת שמפרטת יותר את הסיבות. אנשי מקצוע שמבינים המון בגוף האדם אינם מתמחים בהכרח בתנועה והתפתחות והאופן בו אנו לומדים להתנועע ולתפקד. תינוק שמושכב על ביטנו טרם למד בעצמו להתהפך הלוך וחזור כרצונו, מוגבל בשכיבה על הבטן כיוון שאין לו אפשרות לתנועות האקראיות החשובות כל כך להתפתחות ובנוסף, התנוחה מכריחה אותו להרים את הראש ללא הידע והניסיון כיצד להרים את כל החזה (מה שצריך בשביל הרמת ראש טוב ונוחה).את כל זה הוא לומד בתהליך ההתפתחות מהגב אל הבטן וחזרה. ולכן אני מציע להשכיב על הגב , להחזיק הרבה על הידיים ועל הגוף בתנועה ובמנוחה(התינוק חש את תנועותייכם ולומד בדרך זו).כאשר התינוק מתהפך בקלות אפשר להשכיבו גם על הבטן ורוב הסיכויים שאז הוא יעדיף כבר להיות במצב זה וממנו לזחול ולהתיישב וכן הלאה.
נ.ב:אין ורך לחזק שרירים .ההתפתחות התנועתית לא עובדת בהסתכלות מקומית של חיזוק שרירים .זהו תהליך מאוד מורכב של יחסי שלד-שרירים - מוח שבו יש חשיבות להבשלה של כל תפקוד וחלק וכל הקדמה וכפייה עלולה לגרום לאי נוחות ולעיכוב בלמידה והתפתחות.
מקווה שהבהרתי
יום טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)