פלדנקרייז כטיפול בעקמת אצל תינוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלדנקרייז כטיפול בעקמת אצל תינוק
    סתיו
    25/12/2010

שלום רב,
    בני בן כמעט שנתיים.
    הוא סובל מעקמת כפולה בגב, חוסר באיזור הסקרום, חוליות מחוברות בעמוד שידרה צווארי, ובעיות בכפות רגליים.
    כרגע הוא נמצא במעקב אצל אורטופד, ובטיפול במרכז השיקום בתה"ש.
    לתחושתי, הוא אינו מטופל כראוי. בתה"ש אומרים לנו כי אין יותר מידי מה לעשות מבחינת פזיותרפיה, ובמחיך כרגע הם אינם מעוניינים להשתמש משום שהוא סובל מבעיות נשימה (היצרות של הברונכים, ובית חזה "חביתי").
    לאחרונה הוא התחיל קצת ללכת (בעזרת סדי AFO לכפות הרגלים). עם כל יום שעובר נראה לי כאילו העקמת רק מחמירה, ולא נראה שהמצב יהי טוב יותר אם לא נטפל בזה עכשיו.
    אנו קצת חסרי אונים משום שאנו לא יודעים איזה עוד טיפולים אפשריים בשבילו, וחוששים מאוד מהמצב שעוד מספר שנים נבין שכבר מאוחר מידי.
    אשמח מאוד לדעת על דרכי טיפול נוספות באם ידועות לכם כאלה.
    בתודה
    סתיו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ועקמת בגיל צעיר

איתן לרנר
    25/12/2010

שלום סתיו

את צודקת במחשבתך לפעול כמה שיותר מהר כיוון שעקמת יוצרת בעיות ויוכלה להחמיר עם הגיל וכמה שעובדים עם זה יותר מוקדם כך ייטב לבנך.
    בשיטת פלדנקרייז העבודה נעשית באמצעות עבודה עדינה המכוונת לגרות את מערכת העצבים והמח לארגן את השלד והתנועה בצורה מיטבית וללמוד להתנועע ולתפקד בצורה משופרת. בגילאים קטנים כמו זה של בנך ישנו סיכוי טוב להקל או אולי אף להעלים את העקמת. איני רוצה לתת המלצות על גבי האינטרנט אבל מחוך הוא דבר שהייתי משתמש בו רק במצבי חירום כיוון שמחוך ייצור בעיות אחרות. המוח שלנו בעיקר בינקות דורש תנועה ומשוב על מנת להתפתח. כאשר אנו נתונים בסד התנועה מוגבלת או לא קיימת והמוח מתפתח בהעריכו שהמקום הלא נע לא קיים או בעייתי ובכך יכולות לצוץ בעיות בהמשך.

אני מומחה בעבודה עם תינוקות וילדים עם בעיות וצרכים מיוחדים ומנוסה גם בבעיות של השלד. את מוזמנת לצלצל אליי על פי הפרטים המופיעים בפורום.
    אשמח לעזור

בברכה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה

אביב
    28/12/2010

איתן שלום,

אתה כותב שאתה מטפל בכיר, מומחה לפלדנקרייז לתינוקות, ילדים ומבוגרים.
    האם זו הגדרה של דרגה מובנית בתוך שיטת פלדנקרייז, לפי קריטריונים מסודרים או שזוהי הגדרתך שלך את עצמיך?

חברתי אומרת א' ואני אומרת ב', מי מאיתנו צודקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הבהרה - תגובה

איתן לרנר
    28/12/2010

אביב שלום ,
    בדרך כלל זה קשור לותק וניסיון וקורסים שעברת.בין השאר עברתי גם קורס מורים בכירים או מתקדמים אבל זו גם שאלה של הגדרה עצמית.הדבר היחיד שיש קריטוריונים לגביו הוא מסלול של מורים המעוניינים ללמד בקורסים למורים ואז יש אסיסטנטים וטריינרים.

לגבי ההתמחות בתינוקות וילדים עם בעיות ,הרי שזהו תהליך של התמחות שאני בחרתי בו התחלתי אותו ,למדתי בקורסים בארצות הברית ואני ממשיך בו כל הזמן.זה אינו סותר את העובדה שאני עובד עם מבוגרים עם בעיות לאחר ניסיון רב שנים
    מקווה שהתעלומה נפתרה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אביב
    28/12/2010

היי איתן,

תודה על התייחסותך המפורטת והעיניינית לשאלתי.
    בהצלחה בעבודתך ושתחווה בה עניין וסיפוק רב.

להתראות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז כטיפול בעקמת אצל תינוק - תגובה

דורית דינור
    28/12/2010

שלום רב לך סתיו. אני מצטערת לקרוא על הבעיות שיש לבנך ועל התסכול שלך מהטיפולים שהוא מקבל. להערכתי יש אפשרות לעזור לו בשיטת פלדנקרייז. בשיטת פלדנקרייז אנחנו עובדים כדי לארגן את התפקוד המערכתי, כך שילד ילמד איך להתנועע, לשבת, לקום, וכולי בעזרת מה שיש לו. חלק גדול מהתפקוד הוא שילוב בין מערכות השלד, השרירים והעצבים, כלומר המוח ובתפיסה הזאת אנחנו עובדים, גם איתן וגם אני.
    לשיקולך כמובן. אם תרצי לדבר בעל פה, את מוזמנת להתקשר אל שנינו או אל אחד מאיתנו. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה