מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחני13/01/2011
הילדה שלי בת שנה וכמעט חודש. היא עומדת יציב והולכת רק עם תמיכה.
כאשר היא לא עומדת היא הולכת בעיקר על הברכיים,מידי פעם היא משלבת את ההליכה עם זחילה.
האם זה נורמלי שהיא "הולכת" על הברכיים?מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איתן לרנר13/01/2011שלום חני
מתיאורך ומבלי שאראה את הילדה נשמע לי שהכל בסדר.אם היא לא היתה זוחלת כלל או לא עומדת ורק הולכת על הברכיים היה כדאי לברר אם יש לה בעיה איתה היא מתמודדת.
עמידה על הברכיים והליכה על הברכיים יכולה להיות הכנה נפלאה לזקיפה על הרגליים והליכה וזו עוד דרך בה היא מתנועעת.פתרון טוב לצורך להתקדם זקופה.
ילדים מתנועעים במגוון של וריאציות ודרכים וככל שיש להם חופש לחקור ולהשתמש בגופם בצורות שונות ומגוונות כך תנועתם תהיה חופשית וקלה יותר.
אני מציע שבמידה שלאורך זמן היא לא תעשה צעדים בהליכה זקופה תפני אלינו שוב או לחילופין אם יש משהו שלא סיפרת לנו. למשל זחילה עם קשיים וכדומה.
אם את רוצה לשאול דבר נוסף,אשמח אם תפני שוב
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על הברכיים
דורית דינור15/01/2011שלום חני, הליכה על הברכיים כשלעצמה היא הכנה מצוינת, כפי שאיתן כותב ומסביר. את לא כותבת דבר לגבי ישיבה. האם היא מתיישבת בעצמה? האם היא עוברת בקלות מזחילה לישיבה? כמו כן, אני תוהה למה את מתכוונת כשאת כותבת שהיא הולכת עם תמיכה. אני מקווה שהתמיכה היא של חפצים כמו כסא או שולחן ולא תמיכה של ההורים, כי זה לא מומלץ. הסיבה שזה לא מומלץ היא כי על ההורים אי אפשר להישען ויש להורים נטיה למשוך את הילדה בלי לתמוך בה במלוא מובן המילה. אם יש לך שאלות נוספות, אנא שאלי. בברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על הברכיים - תגובה
איתן לרנר15/01/2011מצטרף למה שדורית כתבה לך על נושא התמיכה .זה חמק מעיניי וזה אכן דורש התייחסות מיוחדת. תמיכה אינה מאפשרת לילד לגלות לבדו את שיווי המשקל במצבים השונים ולפתח את יכולתו המלאה להתנועע בחופשיות.חשוב מכך,התפתחות אינה דבר שאפשר ולא רצוי לדחוף או לזרז וכאשר הורה תומך הוא מפריע לילד ללמוד למרות הכוונות הטובות.אי אפשר לקצר תהליכים- זהו התהליך שמאפשר לילד ללמוד ולהיות בטוח בפעולותיו ותנועתו.תני לה ליפול,אל תתמכי בה רק תדאגי כמובן שזה יהיה בסביבה לא מסוכנת(שפיצים וחפצים חדים ובולטים).
לילה טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)