משקפיים בגיל שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפיים בגיל שנה
    סיון
    08/02/2011

בתי בת שנה וחודש. מכיוון שהיא נולדה קטנה מאוד יחסית לשבוע ההיריון (1.5 קילו בתחילת תשיעי) היא נמצאת במעקב עיניים. בבדיקה האחרונה אמרו לנו שיש לה צילינדר וכדאי שתתחיל במיידי להרכיב משקפיים. לדברי הרופאה המשקפיים יכולים להיות ההבדל בין לראות טוב לבין לראות טוב מאוד. ולדברי האופטומטריסט החשש הוא מעין עצלה. אנחנו הולכים עוד שבועיים לקבל דעה נוספת, הייתי מאוד שמחה אם אפשר יהיה להימנע ממשקפיים. האם תרגול בפלדנקרייז יכול לעזור? הבנתי שהרבה בראייה קשור בהפעלת השרירים. יש לציין שהיא לא רואה טלוויזיה בכלל ומתפתחת יפה ורגיל לגילה, מלבד זה שהיא עדיין קטנה יחסית לגילה (מתחת לאחוזון 3 בכל המדדים, הסיבה לא ידועה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים בגיל שנה

הוספת תגובה

• משקפיים בגיל שנה - תגובה

איתן לרנר
    08/02/2011

שלום סיון

יש קשר משמעותי בין הראייה והשימוש בעיניים לבין שרירי הגב הזוקפים והארגון השרירי והיציבתי כולו.לא נתקלתי אישית בשאלה כזו אף פעם אך מניסיוני ומניסיון חברי המורים בארצות הברית יש שינויים משמעותיים בשימוש בעיניים בעקבות שיעורים פרטניים בשיטת פלדנקרייז לפחות בכל הנוגע לעין עצלה.
    אני מניח, אם כי איני יכול להבטיח, כי ייתכן שיפור גם בראייה במידה והליקוי אכן נוגע מארגון שרירי -שלדי לקוי. מניסיוני תינוקות שנולדים מוקדם נמצאים לעיתים במצב של עיכוב התפתחותי ברמות שונות וניתן בקלות יחסית לעשות הרבה לשיפור.
    כדאי לפנות במקביל לתהליך אצל הרופאה, למורה המתמחה בעבודה עם תינוקות וילדים בשיטת פלדנקרייז.

בהצלחה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סיון
    08/02/2011

תודה על התשובה המהירה. אני חושבת שבאמת אנסה במקביל שיעורים בפלדנקרייז. אני בטוחה שלא יזיק ומאוד מקווה שיעזור. שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

איתן לרנר
    13/02/2011

סיון שלום

כדאי לחפש שיעורים פרטניים במקרה של ביתך ולא עבודה קבוצתית שנועדה לעבודה כשאין עיכוב או בעיה כלל.

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור ראייה בגיל שנה

דורית דינור
    13/02/2011

שלום רב
    השאלה האם להתחיל להרכיב משקפיים היא שאלה גדולה. משקפיים הם כלי עזר לראייה, זהו כלי הבא מבחוץ. יש חשיבות גדולה לתפקוד של שתי העיניים. יחד עם זאת, ישנן אפשרויות נוספות לתרגלשפר את הראייה גם בלי משקפיים.אני מתכוונת לתרגילי ראייה. התרגול "גוזל" זמן ומצריך תשומת לב. לדוגמה, אפשר לכסות עין אחת כמשחק, למשך זמן מסויים, כל יום, המטרה היא לאלץ אותה לראות עם העיין העצלה בלבד.האם ללכת בדרך זאת, זו החלטה שלכם. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה