שיעור פלדנקרייז?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעור פלדנקרייז?
    לילי
    06/04/2011

הייתי היום בשיעור פלדנקרייז קבוצתי ולמרבה ההפתעה רוב השיעור היה בשכיבה על הגב עם רגליים פרוסות קדימה וידיים פרוסות לאחור כפות ידיים לכיוום התקרה מעל הראש.
    הקשת בגב הורגשה כלוחצת ומודגשת מדיי
    הלחץ על גבי גבר בשיעור ולמורה לא היה כ"כ מה לאמר
    הייתי ממש מופתעת מהתנוחה הכה לא נעימה ומכך שזה נקרא שיעור פלדנקרייז
    אשמח לשמוע מה דעתך?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעור פלדנקרייז?

הוספת תגובה

• שיעור פלדנקרייז? - תגובה

איתן לרנר
    06/04/2011

שלום לילי

בדר"כ אם ניתן, המורה יציע אפשרות אחרת לתנועה או תנוחה שהיא לא נעימה. שיעורי פלדנקרייז נערכים במגוון של תנוחות ותנועות ואינם אמורים לגרום לאי נוחות אם כי לעיתים בגלל מצבים של התכווצות מתמדת של שרירים או מתיחתם תיתכן תחושת אי נוחות ואף כאב בשיעורים מסויימים - הנטייה היא להתייחס לכאב כתמרור שצריך להפנות אותנו הפוך מהכיוון אליו הוא מורה ולא להגביר את הכאב. כמעט תמיד ניתן למצוא דרך עבודה משלך עם איכות תנועה ופעולה אחרות שיאפשרו לך לחוש בנוח עם האתגרים שמציבים השיעורים.חלק מהשיעורים עובדים על תנועות קטנטנות, חלקם עובדים על פונקציות תנועתיות מורכבות ובתנועות גדולות אך תמיד הנוחות והגברת המודעות וקלות של התנועה הן תוצאה מתבקשת של שהשיעורים.
    האם המורה הוא מורה מוסמך ? בנוסף השיטה כל כך מגוונת שלא הייתי מציע להסיק מסקנות לגביה משיעור אחד. יתכן שכדאי לך לפנות למורה באופן אישי לאחר השיעור ואולי לחשוב על האפשרות לקחת מספר שיעורים פרטניים שיעזרו לך להתארגן טוב יותר בתנוחה על הגב

בהצלחה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נעים בשיעור פלדנקרייז

דורית דינור
    27/04/2011

שלום לילי
    אני מצטערת לשמוע שהיתה לך אי נעימות בשיעור פלדנקרייז. כל שיעור פלדנקרייז שונה גם בתנוחה וגם ברצף התנועה, כך שאני ממליצה לך לנסות עוד שיעור.
    הרבה פעמים, שיעור מתחיל בתנוחה לא נוחה, ובמהלך השיעור התנוחה נעשית נוחה וידידותית יותר. אני מניחה שזה לא קרה בשיעור שלך וחבל.
    לכל אדם, במיוחד בהתחלה, יש תנוחות לא נוחות ושיעור לא מתאים. עם הזמן, קשת התנוחות והאפשרויות גדלה וגם תנוחה לא נוחה, נעשית יותר נוחה. כך זה היה אצלי למשל. אני ממליצה לך להמשיך, וגם לבדוק שיעורים אצל מורים נוספים. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה