כאבי גב במהלך פלדנקרייז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב במהלך פלדנקרייז
    חנה
    25/05/2011

שלום, בפעם האחרונה בפלדנקרייז היו לי כאבים באזור הגב התחתון
    המטפל שלי אמר שזה בסדר
    האם הכאבים אמורים להיות מורגשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב במהלך פלדנקרייז

הוספת תגובה

• להרגיש כאב

איתן לרנר
    25/05/2011

חנה שלום,

חסר לי בדברייך להבין אם היו כאבים לפני כן שנמשכו גם בשיעור או שאלו התעוררו במהלך השיעור.
    כאב משמש לנו תמרור לאופן ואיכות פעולה שאינם נוחים לנו ויש לחפש להימנע ממנו עד כמה שניתן בשיעורים. הסיבה העיקרית לכך היא שלמידה של אופני תנועה ופעולה חדשים דורשת רמת רגישות גבוהה יותר המאפשרת לשים לב לדקויות ואילו כאב מונע מאיתנו לחוש יותר ולעדן ומחזיר אותנו למצב יותר השרדותי וגס מבחינת יכולת ההבחנה.
    עם זאת ומנסיון של עבודה עם לקוחות עם כאבים כרוניים, לעיתים הכאב הוא בלתי נמנע. גם אז עדיין המורה יחפש עם התלמיד כיצד להפחית את רמת אי הנוחות למינימום האפשרי.
    עם הזמן את אמורה ללמוד להקשיב לאיתותים קלים הרבה יותר ולעצור ולשנות את אופן ואיכות התנועה כשנהיה לך מעט פחות נוח.הרבה לפני שכואב.

בהצלחה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאב הוא מורה טוב

דורית דינור
    25/05/2011

שלום רב. את שואלת שאלה טובה והתשובה אליה מורכבת. אינני יודעת האם האם הגעת לטיפול עם כאבי גב תחתון מלכתחילה. אם כן, אין לצפות שבשיעור אחד או אפילו כמה, הכאב ייעלם. אם לא הגעת לשיעור והכאב נוצר בעקבות השיעור, כדאי לבחון האם כאבים במקומות אחרים הוקלו או התרבו, כדאי לבחון מה מגביר את הכאב, כדי להימנע מזה. כמו כן, לא ברור לי האם מדובר בשיעור קבוצתי או פרטני. יש הבדל ביניהם בתשומת הלב של המטפל. באופן עקרוני, שיטת פלדנקרייז מאפשרת לך להקשיב לעצמך גם בעניין הכאבים, לבחון את מקומם, את דרגתם ומה משפיע עליהם. כאשר תדעי לזהות מה מגביר ומה מפחית את הכאב, תדעי הרבה על עצמך ותמנעי מהכאבים.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה