מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנושא ציפורן לבנהמשה14/01/2010
שלום
ציפורני הבהונות ברגלים שלי בצבע לבן עכור וקצה הציפורן נראה במצב לא נורמלי (מתפורר מעט ולא אחיד).
רופא העור בקופת החולים הזמין בדיקת פטרת (MYCOLOGY-DIRECT, MYCOLOGYCULTURE) לאחר כחודש הבדיקות חזרו ולא הראו כל סימנים לפטריה.
הרופא טוען כי לא ניתן לטפל בבעיה, וכשביקשתי אסמכתא בכתב ל"דיאגנוזה" כל מה שכתב היה "ONYCHODYSTROPHY, at level of toes".
אבחנתו של הרופא מאד תמוהה והיתי רוצה לטפל בבעיה בציפורני הבהונות אך איני יודע מה לעשות.
אשמח לעזרה באבחון / טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא הפני שאלה זו לרופא עור בפרום זה
אילנה כסיף17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על לקלי09/01/2010
שלום רב!
אני רופאת שיניים ,מטפלת באנשים..ולכן לא יכולה להרשות לעצמי צפורניים גסות ועבות (כמו בנייה מאקריל)
יש לי צפורניים מאוד שבירות ודקות עם צבע לא אחיד..תמיד מנסה להשתמש בלקים בהירים ועדינים שיתנו מראה אסטטי..אך לאחר יום-יומיים הלק מתקלף..ניסיתי הרבה סוגים של מחזקי צפורניים אך ללא שינוי באיכות הציפורן...
רציתי לשאול מספר שאלות
1.האם ישנה דרך למריחה ושמירה על הלק על ציפורן טבעית לאורך זמן??
2.האם בנייה בשיטת ג'ל יכולה להתאים לי גם מבחינת איכות הציפורן (קדה ושבירה) וגם אם הג'ל יותר עדין מאקריל???
תודה מראש
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לציפורניים שבירות
אילנה כסיף11/01/2010שלום לי,
ראשית אני חיבת למחות על "העלבת" האקריל בעובי. כשבונים נכון באקריל או בג'ל הציפורניים לא מאד עבות אבל אכן יש להן מעט יותר עובי מלציפורן הטבעית - חייב להיות.
ישנם היום סוגי ג'ל לציפויי הציפורן הטבעית אבל חייב להיות לציפורניים הטבעיות מעט אורך כדי החומר לא יתקלף מהן. זהו פתרון מצויין לנשים עסוקות שאינן יכולות מפאת חוסר זמן למרוח לק מדי יום. הציפוי מתבצע במכון אחת לשבועיים או שלושה (תלוי בקצב צמיחת הציפורניים הטבעיות) ובכל פעם מסירים את הג'ל ומורחים אותו מחדש כך שלמעשה אין כלל נזק לציפורן הטבעית.
אפשרות נוספת היא בנית ציפורניים באקריל או בג'ל (שניהם פלסטיק וחזקים באותה מידה בתנאי שיודעים לעבוד איתם) וכך אין כלל לחשיבות לציפורן הטבעית משום הבניה מחליפה את הציפורן הטבעית ולא נסמכת עליה.
ואם למרות זאת ובכל זאת את מעונינת להמשיך להשתמש בלקים זכרי שהכפפות שאותן את עוטה על ידייך במשך רוב שעות העבודה גורמות ללק להתקלף מהר יותר משום שלחות מצטברת בתוכן והציפורניים סופחות מים ולכן הלק מתקלף מהר יותר.
כדי לייבש את הציפורנים מרחי תחילה צ'יפ סקיפ על הציפורן הטבעית אחר כך לק בסיס בשכה בקה ומעליה שתי שכבות לק ומייבש לק (טופ קוט). חיזרי ומרחי טופ קוט מדי מספר ימים כדי לרענן את הלק, להשיב את האחיזה לציפורן ואת הברק.
מקווה שעזרתי קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לי16/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאקרילדניאלה06/01/2010
היי ,
אני בונה ציפורניים כבר 5 שנים בשיטת האקריל עם מכחול ובחודשים האחרונים התפתחה לי אלרגייה סביב הציפורניים ( העור סביב הציפורניים מתנפח אדום מגרד בערך יומיים אחרי הבנייה ).
דיברתי עם בונה אחרת והיא המליצה לי להחילף שיטה לשיטת הטבילה ושמנסיונהבשיטה זאת היא בונה לכל מי שאלרגית והבעייה נפתרת. האם זה נכון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאקריל
איילה עובד07/01/2010צר לי לשמוע שפיתחת רגישות לאקריל.. זו תופעה שבהחלט יכולה לצוץ לפתע.. חשוב להזהר לאורך כל העבודה לא לגעת ישירות בעור עם החומרים השונים. אפשר לנסות ולעבוד בשיטת הטבילה מאחר שבשיטה זו לא משתמשים בנוזלי האקריל ובפריימרים. יכול להיות שאחרי תקופה של הפסקה תעבור הרגישות ותוכלי לחזור לאקרילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולוןזלצר מלי04/01/2010
האם אפשר לבנות צפרניים לגבר כוסס? גם מבחינה אסטטית וגם לשיקום הציפורן?
איפה אפשר לעשות זאת? ואיזה שיטה עדיפה?-תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנייה לגבר
איילה עובד05/01/2010אפשר לבנות לגבר כוסס ..כל מקצועית טובה שעובדת עם אקריל יכולה לטפל בו. מומלץ לעבוד עם אבקה אטומה - משקמת עמנ להסתיר את הציפורן הטבעית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל במכחולעידית28/12/2009
עשו לי בניית ג'ל , היא השתמשה בחומר שמגיע בצורת לק, מרחה אותו כמו לק ויבשה זאת עם מנורת UV
וכך עשתה כמה פעמים עד שיצרה שכבה. איך קוראים לחומר שהיא מרחה? האם ניתן לעשות זאת באפן עצמאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל
אילנה כסיף30/12/2009שלום עידית,
השיטה הזו נקראת ג'ילה. בעקרון את יכולה לעשות הכל לבד אם את יודעת איך ואם את יכולה לקנות את המוצרים. עליך לדעת שמוצרי עבודה מקצועיים נמכרים אך ורק למי שעברה קורס בניית ציפורניים. ולגבי טכניקת העבודה- כמובן שצריך לדעת מה לעשות ואיך. בניית ציפורניים הינה מיומנות שרק נראית קלה, למעשה היא דורשת המון ידע בתחומים רבים (כימיה, פיזיקה, עור, אנטומיה, בקטריולוגיה) והמון המומן מימנות.
אז אם נהנית מהעבודה שעשו לך על הידים, פרגני והמשיכי ללכת לטיפולים. בסופו של דבר זו גם שעה של מהכל וגם את לא צריכה להתעסק עם הציפורניים כל הזמן.
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרות מקצועיתטלי24/12/2009
שלום בנות.אני כבר הרבה זמן מחפשת איזה שהיא ספרות מקצועית על בניית ציפורניים בעברית.
עד כה לא מצאתי משהו מעניין שיכול היה להעשיר אותי בפן המקצועי.
אולי מישהו יכול להמליץ על משהו.אשמח מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי אין לי בשורות
אילנה כסיף27/12/2009אחת לשנה ביולי יוצא העיתון של NAILS NEWS בעברית ובו יש את כל העדכונים והטכניקות שיצאו בשנה האחרונה וטיפים שיווקיים.יש עיתונים נוספים כמו נייל האוס שיצוא בעברית וברוסית אבל הם לא דומים למה שיוצא בעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופס..טעות הנה התמונה שהייתהשקד24/12/2009
אמורה להיות הראשונה --- לקוחה שחזרה למילונ לאחר 3 וחצי שבועות---
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והתוצאה הסופית...באדום..
שקד24/12/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקוחה שחזרה אחרי 3 וחצי שבועות...שקד24/12/2009
ללא התרוממיות וללא סדקים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי מילוי ולפני לק...
שקד24/12/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקוםעמית23/12/2009
שלום,
בשבוע שעבר הסרתי את בניית הציפורניים לאחר שנתיים. באיזה מחזק איכותי ניתן להשתמש והיכן ניתן להשיג? כמה זמו לוקח תהליך השיקום? בסה"כ הציפורניים נראות טוב, אולי קצת חלשות. האם ניתן למרוח לקים במקביל לתהליך השיקום? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזק ציפורניים טיפולי
אילנה כסיף27/12/2009מחזק ציפורניים טיפולי שמחזק את הציפורניים מבלי לשבור אותן אחר כך הוא נייל אנבי NAIL ENVY ניתן להשיג בכל המכונים שמחזיקים OPI. ניתן בהחלט למרוח לקים בתהליך השיקום (למעט בשבועיים הראשונים).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים בציפורניים-למה זה קורה?777עדיעד77723/12/2009
שלום, יש לי כבר כמה חודשים כתמים לבנים בציפורניים שהולכים ומתפשטים לאט לאט על שאר האצבעות. הדומיננטי ביותר זה בעמה ובקמיצה ביד שמאל ועכשיו התחיל גם ביד ימין על האצבע, העמה והקמיצה.
ביד שמאל זה ממש כתמים גדולים ולבנים, בערך 3-4 בכל אצבע.
הציפורניים שלי בד"כ בריאות, בלי פטריות וכו'.
בחורה בריאה בד"כ. ימנית, מקלידה רוב היום אם רלוונטי.
כבר שמעתי הכל:
חוסר בסידן, חוסר באבץ, טראומה (ומה בדיוק זה אומר????), בועות אוויר מתחת לציפורן.
למה להאמין? מה נכון ומה לא? וממה זה נגרם לי?
זה לא כואב או משהו, פשוט הופיע ולאט לאט מתפשט וגדל.
מה עושים? ממה זה קרה לי? איך מונעים? איך מסתירים? מתי זה נעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים לבנים
אילנה כסיף27/12/2009יכול להיות שזה קשור לבעיה ברגלים - כמו שציינתי יתכן שאת כן סובלת מפטריה. גשי למניקוריסטית/פדיקורעסטית שתבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת פרנצ' (לק)דניאל22/12/2009
שלום, לא מזמן סיימתי קורס של בניית ציפורניים אצל גיורא שביט, את כל הבניות אני יודע מצויין וכרגע אני עושה לעצמי עבודות בבית ואצל חברות בנייה וקישוטים. רק בעייה אחת יש לי, אני לא מצליח למרוח את הפרנצ (הפס הלבן הזה) כמו שצריך. הקדישו זמן לקישוטים בדיוק חצי שעה עד שעה ועם כל הכבוד צריך קצת יותר.
אודה לכן אם תוכלו רק לומר לי איך מורחים את הפרנצ? אם אמורים לשים לק בסיס לפני כן או לא.
ועוד משהו, איך אני שם סילר על לק? הרי זה יפוצץ לי את הלק..
תודה רבה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנץ
אילנה כסיף22/12/2009שלום דניאל. בהתחלה הכי קל להתאמן על מריחת לק פרנץ עם הקצה החופשי של הציפורן. עם מכחול הלק לווה את קו החייכן. לאחר זמן כשתשלוט במכחול תוכל לעשות זאת בלעדיו.
בעולם מקובל למרוח את קו הפרנץ תחילה ומעל כל הציפורן (כול הקו) את הלק הורדרד. מעל יש למרוח מיבש לק.
אגב, יש לנו קורס קישוטים מעולה אותו מעבירה גב' אושרת חן שהיא מסטר IBD ובעלת תארים רבים בארץ ובחו"ל. קורס מעולה - אני רואה את הבנות שלומדות בקוסים הללו - הן פשוט מאושרות ויצירתיות. אם קישוטי ציפורניים זה משהו שמעניין אותך שווה לשקול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה בונת ציפורנייםאורלי20/12/2009
למכון יופי בחולון דרושה בונת ציפורניים, עצמאית באופן מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר טלפון 03-5039175
אורלי22/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההדר20/12/2009
שלום,
אני קוססת ציפורניים שנים ויש לי בערך חצי ציפורן, האם ניתן לעשות על זה בניה בג'ל? או עדיף בניה רגילה? כן, האם לאחר הבניה הציפורן גודלת מבפנים או שזה רק פוגע בה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוססת יקרה.
אילנה כסיף20/12/2009הדר שלום,
מצחיק שאת חושבת על נזק לציפורן ואת בעצמך עושה את הנזק הגדול ביותר עם שיניים. בכל אופן, אין הבדל בין בניה בג'ל לבניה באקריל מבחינת חוזק החומר. הציפורן צומחת עם בניה ועושים מילוי באיזור של הציפורן החדשה. בניה אגב, זה פתרון מצויין למי שלא מצליחה להוציא את הידיים מהפה וצריך לחשוב על פטנט כזה גם לגברים שכוססים - כרגע אין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדיקור מניקורריקי20/12/2009
שלום.
אני פדיקורסיטית ורציתי לשאול אתכם שתי שאלות:
1. התחלתי להשתמש בקרם של חמאת שיאה בפדיקור ורציתי לדעת אם זה באמת עוזר לעור יבש וסדוק והאם זה טוב להמשך טיפול ללקוחה בבית (עד עכשיו עבדתי אם הידרה שהיא גם טובה ).
2. האם קיים איזה סילר או חומר אחר שיכול לשמור ללקוחה את הלק לזמן ממושך כמו בבניית ושהלק לא ירד ניסיתי את הטופ סילר ולאחר כמה שעות זה ירד עם מסיר לק מאוד חשוב לי לדעת איך ניתן לשמור שהלק לא ירד ושהלקוחה תיהנה מסיום עבודה.
תודה רבה ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי שלום
אילנה כסיף20/12/20091.קרם על בסיס חמאת שיאה מצויין. חשוב שבנוסף יהיו בקרם ויטמינים ואנטי אוקסידנטים לשמור על כף הרגל.
2.קיים בשוק מייבש לק במורת UV של חברת IBD שמשמש כמו סילק לציפורן טבעית ואפשר לשים אותו על לק . מסירים אותו בעזרת אציטון/מסיר לק.
חוץ מזה יש מייבשי לק מעולים של חברת OPI וSECHE VITE אשר מבריקים מאד ומשמרים יפה את הלק ולאורך זמן.
כל מייבש לק נמס באציטון וכך גם הטופסילר.
כמובן, שיש היום ג'לים לציפוי בצבעים אשר מתפקדים במקום הלק והם נשמרים לזמן ממשוך של עד שלושה שבועות(תלוי בקצב צמיחת הציפורן הטבעית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על הלקאלונה19/12/2009
אני משתמשת בלק אדום על ציפורניים טבעיות
הבעיה היא הלק בחלק מהציפורן יורד מהר גם אם אני שמה מעל לק שקוף.
יש דרך לשמור על הלק לקצת יותר זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך שומרים שלק לא יתקלף.
אילנה כסיף20/12/2009מירית שלום,
ראשית יש לייבש היטב את הציפורן הטבעית בעזרת ציפ סקיף. שייפי את הציפורן עם בלוק עדין ושימי ציפ סקיפ. מרחי לק בסיס ומעליו שתי שכבות של לק איכותי מרחי מייבש לק שיתן גלזורה של הגנה על הלק וימע שחיקה. מיד מס' ימים מרחי שוב משמר לק שיבריק את הלק וירענן את המראה.
חשוב לא לשכוח את העור מסביב- מרחי שמן הזנה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)