מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח תוצאות בדיקת מעבדהאודליה10/10/2008
שלום רב! לבני בן החצי שנה נעשתה בדיקת דם לגילוי אלרגיה למזון וזאת לאחר שעבר טסטים שיצאו שליליים. להלן תוצאות הבדיקה: 0.12class 0 ve Egg White 0.21Class 0 ve Milk 0.10 >Negative Sesame Seed 0.1 >NEGATIVE Peanut 0.10 > Egg Yolk 0.13 Alpha Lactalbumin 0.28 Beta Lactoglobulin 0.10> Casein האם קיימת אלרגיה ואם כן מהי דרגתה ואיך עלינו לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר בן רנר10/10/2008הבדיקות שליליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ואודם בגוףגלית08/10/2008
שלום, אני בת 27. מזה שנתיים אני סובלת מאודם בגוף. בהתחלה זה היה קורה מידי פעם, אך כעת המצב החמיר מאוד והתופעה מתרחשת מידי יום. זה כולל אודם בשטחים נרחבים בגוף בצוואר בבטן בלחיים המלווה בעיקצוצים וגרד חזקים. זה בד"כ בין שעתיים לכמה שעות וחולף וחוזר חלילה. הייתי בעבר מספר פעמים אצל רופאי עור. ניסיתי את הכדורים Telfast 180 אך זה לא עזר לאורך זמן מה אפשר לעשות לפתור את הבעיה המציקה הזו שמוציאה אותי מריכוז יומיומי? תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ דרוש טיפול ממושך
ד``ר ולרי טפליצקי09/10/2008נראה שמדובר באורטיקריה שקשורה לפעמים לאלרגיה למזון, לפעמים לחום, קור, זיע ועוד.
ניתן לאבחן אלרגיה למזון אצל אלרגולוג וגם לדון על פתרונות תרופתיים. פרט לטלפסט ישנם תרופות אנטיהיסטמיניות יעילות נוספות אך בד"כ דרוש טיפול ממושך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגים לתינוקת אלרגיתנעמי07/10/2008
שלום, ביתי בת שנה. אובחנה כאלרגית לחלב ולסויה בגיל 3 חודשים (בעוד שבוע נבצע ,תגר" במרפאה). בגיל 11 חודשים אובחנה כאלרגית לחלמון ביצה על פי טסטים עוריים (מעולם לא קיבלה ביצה). האם אני יכולה לתת לה דגים כמו טונה? האם רוב הסיכויים כי תפתח תגובה אלרגית גם לדגים? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגים לתינוקת אלרגית
ד``ר ולרי טפליצקי09/10/2008למרות כל הנ"ל היא לא חייבת להיות אלרגית לדגים ורוב הסיכוים שהיא אינה אלרגית. בכל זאת לא צריך למהר. איעץ לדחות מתן דגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגית גם לניאוקייט?תמי07/10/2008
ביתי בת ארבעה וחצי חודשים יונקת מלא. נסיונות לתת לה תחליף חלבי וצמחי שהובילו להקאות קשות (אחרי לגימות ספורות בלבד) העלו את החשד לאלרגיה. בנוסף, הופיע דם בצואה גם לאחר הנקה והמצב השתפר כשאני הורדתי ממזוני את כל מוצרי החלב והסויה. כיוון שעלי לשוב לעבודה ניסינו - בהמלצת הרופאים - לתת לה נוטרימגן - היא צרחה מכאבים ושלשלה דם. לכן עברנו לניאוקייט, שנאמר לנו שהוא פורמולה בטוחה לגמריי והנה - אותה התגובה. אתמול בערב ניסינו שוב את הניאוקייט (אחרי כחודש של הנקה בלבד וילדה רגועה), היא שתתה 60 cc וכמה דקות אחרי התחילה לשלשל דם ולצרוח מכאבים, כל הלילה היא צרחה ובקושי ינקה. מה עושים?? האם הניאוקייט יכול לעורר תגובה כזו? האם זו אלרגיה או שיש כאן חשד למשהו אחר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר ולרי טפליצקי09/10/2008שלום רב,
בת שלך יוצאת מין הכלל. על פי רוב אין אלרגיה לנאוקייט ונוטראמיגן.
קודם כל צריך לאבחן: לבצע טסטים אלרגיים ובשביל זה להביא לאלרגולוג גם דוגמית של נאוקייט ונוטראמיגן.
בנוסף לבצע כמה בדיקות דם. אחד מהם ספירת דם.
פתרון זמני בינתיים ברור - להמשיך בהנקה.
יתכן ובת שלך סובלת מדלקת במעי רגישה למזון ויכולה להזדקק לטיפול נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם בני אלרגי לנוטרמיגן
ענת02/11/2008דם בצואה עם מטרנה חלבית, גזים עם מטרנה צמחית, דם בצואה עם נוטרמיגן כולל פליטות רבות, לא עיכל את הנוטרמיגן כל הזמן האוכל עלה לו, היה חסר מנוחה ובסוף במקום לעבור לנאוקייט ניסיתי איזומיל וזה טוב לו ובמקביל אני לוקחת אותו לדיקור סיני במדיטף וזה עובד. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי נשימה ואלרגיהרוני06/10/2008
שלום רב, כשבועיים אני סובלת מאף סתום וקשיי נשימה. לקחתי דקסמול סינוס מספר ימים, אך לא עזר לי. התחלתי לקחת כדורי קלרינז פעם / פעמיים ביום, אך עדיין לא הבראתי. הכדור משחרר את האף הסתום למספר שעות ושוב חוזר להיות סתום. האם זו אלרגיה או הצטננות? כיצד ניתן להבחין ביניהן? כמה זמן כדאי לי להמששיך לקחת את כדורי קלרינז? האם יש להם תופעות לוואי שליליות? מה לעשות? מיואשת לגמרי ! תודה מראש, רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום שבועיים
ד``ר ולרי טפליצקי09/10/2008אף סתום שבועיים: יתכן אלרגיה או סינוסיטיס.
במקרה ראשון יעזור טיפול עם ספריי אנטיאלרגי לאף וכדורים אניהיסטמיניים, במקרה שני טיפול אנטיביוטי.
טסטים אלרגיים אצל אלרגולוג וצילום מערות פנים יעזרו לאבחן בין שני המצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נדודי שינהטד06/10/2008
האם נדודי שינה קשורים איכשהו לאלרגיה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם נדודי שינה קשורים לאלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי09/10/2008רק מקרה של בריאות לא תקינה: שיעובל, נזלת, הפרעה נשימה אפית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?אלמונית05/10/2008
בזמן האחרון שמתי לב שכל מי שנמצא לידי ליותר מכמה דקות מתחיל להתעטש ולהיות מנוזל. רציתי לדעת האם זה הגיוני ואם כן מה הסיבות האפשריות לכך? חשוב לי להגיד שאני לא משתמשת בשום תכשיר חדש אז ככה שאני לא מוצאת שום סיבה אשמח אם תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הגיוני?
ד``ר ולרי טפליצקי06/10/2008לא הגיוני, לא נשמע כמו בעיה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתמ"ל חלביליז05/10/2008
שלום. הנקתי את הבן שלי 3 חודשים מלאים. עקב חזרתי לעבודה התחלתי לשלב מטרנה לחלבית פעם ביום. בפעם הרבעית שנתתי לו הופיע כתם אדום ליד הפה ואילו פעם החמישית בכל הגוף היו כתמים אדומים ונקודות לבנות הרופא אמר לי לעבור לתמ"ל צמחי (סימילאק) בנתיים נתתי לו כמה פעמים וזה נראה בסדר. ממתי ניתן לבצע בדיקת אלרגיה שאכן תקבע האם הוא רגיש למוצרי חלב ואם כן האם זה מצב קבוע לכל החיים? האם הרופא יכל לקבוע בוודאות שמדובר באלרגיה ללא בדיקת דם? תודה ליז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לאלרגיה לחלב פרה
ד``ר ולרי טפליצקי05/10/2008ניתן לפנות לרופא אלרגולוג ולבצע טסטים לאלרגיה לחלב פרה כבר בגיל 3 חודשים.
באופן כללי אלרגיה לחלב פרה חולפת על פי רוב עד גיל שנה אך לפעמים נשארת לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהאוהד04/10/2008
שלום יש לי אלרגיה לחיטה לטונה לפירות ים לאבק ולג'וקים אני סובל גם מעייפות כרונית וממחסור בברזל(פריטין נמוך) השאלה שלי האים אכילת החיטה גורמת לי לעייפות והאים ניתן לבדוק את זה? בנוסף אני אלרגי לאבק וסובל מנזלת אלרגית מגירודים צריבה בעניים ולפעמים קשיי נשימה האים מומלץ לי להתחסן נגד אלרגיה לאבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד אלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי05/10/2008טיפול חיסוני זה טיפול אכי טוב נגד אלרגיה לקרדית אבק בית. הוא בונה עמידות ופוטר צורך בתרופות ברוב המקרים.
אכילת חיטה יכולה לגרום לחוסר ברזל ועייפות בלי ועם שלשול אצל אנשים שסובלים לציליאק. מומלץ להיבדק למחלה זו אצל רופא משפחה או אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ומיגרנותשי04/10/2008
שלום, אני סובל ממגרנות ושמתי לב שישנן תקופות מסויימות בהן אינני סובל מהן בכלל. נוצרה אצלי תחושה שיש איזשהו קשר בין הופעת המיגרנות לעונות מעבר. השבוע עברתי כבר 4 מיגרנות (תחילת הסתוי) כאשר בחצי השנה האחרונה לא הופיעה אפילו מיגרנה אחת. תופעה זו גורמת לי לחשוד כי יש גורם סביבתי שמופיע בעונה מסויימת ומוביל למיגרנה. האם קיים קשר בין סוג מסויים של אלרגיות ולמיגרנות? בנוסף ברצוני לציין כי אני אלרגי לחתולים (גרד, דמע, התעטשויות) בחצר שלי מסתובבים כמה חתולים, אך כיוון שהם בחוץ תופעות האלרגיה לא מופיעות. בסמוך להופעת המיגרנה ניקיתי את הגינה ונחשפתי לשערות חתול רבות, עם תחילת הופעת האלרגיה האופיינית (התעטשויות...) התקלחתי והאלרגיה נסוגה. אחרי כ 4 שעות הופיעה מיגרנה חזקה. קישור מיגרנה לאלרגיה נראה לי מוזר אך העדר מיגרנות לתקופות ארוכות ואז הופעתן לאחת מעלה אצלי חשד שקיים קשר שכזה. תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת, גרד עיניים וכאבי ראש.
ד``ר ולרי טפליצקי05/10/2008אצל בו אדם אלרגי לחתול או אבקנים של דשא או קרדית אבק חשיפה לאלרגן יכולה לגרום לנזלת, גרד עיניים וכאבי ראש.
כדי לאבחן אלרגיה יש לבצע טסטים אלרגיים אצל אלרגולוג. התוצאה היא תוך 15 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לביציםמירב03/10/2008
בתי בת 1.3 כיום. בגיל חצי שנה אובחנה כאלרגית לביצים ולשומשום. עד היום היא לא נחשפה כלל לביצים וגם לא למאכלים מבושלים/אפויים המכילים ביצים. ברור לי שלא אחשוף אותה לביצים במלוא מובן המילה, אך, האם ניתן לתת לה מאכלים אפויים/מבושלים המכילים ביצים כגון פשטידות,קציצות,עוגות וכו' ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד``ר ולרי טפליצקי05/10/2008מקובל לבצע קודם טסטים אלרגיים ולפי התוצאה להחלית על מתן הביצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפורמולין וניקלסיגל03/10/2008
לאחר תבחיני טלאי בעור (עקב אדמומיות בעור) אובחן כי אלרגית משמעותית לפורמולין וניקל, בלי שום קשר מטופלת בתרופות מקובצת SSRI אשר גורמות לרגישות המתבטאת בעצבנות, זרמים ולחץ מאסבי בראש, כמו כן גם התרופות מקבוצת SNRI (לוסטרל, ציפרלקס, איקסל , סימבלטה). האם תרופות אלה מכילים את המרכיבים האלרגניים שציונו (פורמלין וניקל)וכאן נובעת הרגישות לתרופה. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפורמולין וניקל
ד``ר ולרי טפליצקי05/10/2008אין קשר לתרופות הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שאלה דחופה תודה מראשרותם03/10/2008
יש לי אלרגיה מזה מספר חודשים ואני לא יודע למה. זה מתבטא בגירודים חוזרים בכל הגןף במיוחד בידיים, רגליים, בטן, גב, חזה זה יוצר סימנים אדומים שנראה כמו עקיצות. ומגרד מאד, לא כואב אך מגרד - מציק פעם אחת התנפחה לי השפה כתוצאה מכך, ואתמול הידיים החלפתי את כל סוגי השמפויים למקלחת , מוצרי כביסה וזה לא עובר האם שמעת על מקרה דומה, הרופא נתן לי כדורים להרגעת הגירודים אך לא למניעה אם שמעת על תופעה/ אלרגיה עם תסמינים דומים.. אם תוכל לייעץ לי מה לעשות\ אני יודע שרופא מומחה לאלרגיות הסיכוי לאתר אלרגיה הוא נמוך ולוקח זמן תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה
ד``ר ולרי טפליצקי05/10/2008שלום רב,
לפי הסיפור שלך מדובר באורטיקריה.
אלרגולוגים מטפלים במחלה הזאת בד"כ בהצלחה.
ניתן לבצע גם טסטים אלרגיים בנסיון למצוא את הגורם. אך ברוב המקרים מדובר בגורם פנימי ולא חיצוני, בנוגדנים עצמיים במפעלים את הפריחה.
לפי כך ברוב המקרים אין צורך להחליף שמפו או אבקת כביסה - זה אף פעם לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כרוניתאהרון02/10/2008
שלום, אני סובל מזה שנים מעייפות כרונית. שמעתי שזה יכול לנבוע מרגישות למזון כלשהו או מאלרגיות. האם זה נכון? והאם כדאי להתייעץ אם אלרגולוג בקשר לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות כרונית
ד``ר ולרי טפליצקי05/10/2008עייפול כרונית יכולה להיות קשורה לאלרגיה כשמלווה בתסמינים נוספים: נזלת כרונית, הפרעה בנשימה אפית, אסטמה, גרד עור וחולי.
עייפות כרונית כתופעה בודדת אינה קשורה לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה שגורמת לפנים בוערותד``ר בן רנר01/10/2008
לפני יומיים הרגשתי שפתאום בוערות לי הפנים ונעשו ממש אדומות, וזה קרה לי פעמיים בשבועיים האחרונים אבל לא חמור כמו בפעם האחרונה. כל הפעמים הנ"ל לקחתי כדור אייסטון וזה עזר. איך אפשר למנוע זאת בעתיד? יש לציין שאני סובלת מכך מאז היותי ילדה כתגובה אלרגית לדברים מסויימים כגון: פול, אפרסק, פירות הקיץ שגורמים לגרד בגרון ובעיניים. אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטים עוריים נותנים תשובה תוך 15 ד
ד``ר ולרי טפליצקי01/10/2008שלום רוית,
תגשי לאלרגולוג לביצוע טסטים אלרגיים כדי לברר את כל הרגישות שלך.
אלרגולוג יבצע טסטים עוריים שנותנים תשובה תוך 15 דקות. במקרים מסויימים מפנים גם לבדיקות דם.בינתיים תשתמשי באחיסטון או לורסטין במקרה של תגובה אלרגית. תהיה זהירה. לפעמ ים תגובה אלרגית יכולה להיות קשה למדיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)