פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב או לא?
    דגנית
    12/12/2008

שלום, בני בן שנה וחודש. אוכל הכל (כולל ביצה ודגים) ויונק. כשהיה בן שמונה חודשים התחלתי לתת לו גם תחליפי חלב ושמתי לב לתופעה: כאשר תחליף החלב בא במגע עםעור הפנים מספר דקות, נוצרת פריחה מקומית (שלפוחיות קטנות ) רק במקום המגע, כאשר שוטפים את המקום כעבור כ- 10 דקות הפריחה נעלמת. כשראיתי שהתופעה חוזרת על עצמה מספר פעמים הפסקתי לו את תחליפי החלב. לפני כשבועיים הייתי איתו בבירור במרפאות אלרגיה ותבחין עורי הראה רגישות לחלבון החלב. הבן שלי אוכל מוצרי חלב עזים וקיבל בפעוטון יוגורט מחלב פרות ולא נראו שום תגובות. האלרגולוגית אמרה לה שהיא חושבת שאין בעיה ושהוא יכול לקבל תחליפי חלב ולאכול מוצרי חלב ללא בעיה, למרות שהתבחין הראה חיובי. אני מעוניינת להפסיק את ההנקה ולעבור לתחליפי חלב, אך יש בי עדיין חשש בגלל שהתבחין היה חיובי. אני לא מתלהבת לתת תחליף על בסיס סויה מכיוון שיש המון מחקרים המראים השפעות הורמונליות, מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב או לא?

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב או לא?

ד``ר ולרי טפליצקי
    12/12/2008

ישנם מקרים רבים שבהם טסט עורי חיובי לחלב פרה ובפועל ילד מסוגל לאכול מוצרי חלב.
    במקרים של התלבטות ניתן לבצע בדיקת דם אלרגית לאימות של טסט עורי חיובי ובנוסף לבצע תגר עם מוצרי חלב למשל גמדים.
    במשך התגר נותנים לתינוק לאכול מוצר חלבי ועוקבים במשך שעה-שעתיים. אם הכל בסדר ממשיכים לתת מזון חלבי.
    מבצאים תגר בהשגחת רופא במרפאת אלרגית או מוקד רפואי או אצל רופא ילדים.
    לגבי מזון על בסיס סויה: הרבה תינוקות עם אלרגיה לחלב פרה מקבלים מזון סויה עם תוצאות טובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות עפעפיים אלרגיה לפניצילין
    נעה
    11/12/2008

שלום רב.

ביום ראשון האחרון הלכתי לרופא השיניים שלי בשל זיהום שהיה לי בשן הבינה השמאלית.

הוא נתן לי אנטיביוטיקה מסוג "מוקסיפן", ואמר לי לקחת כל 6 שעות, כשבאותו ערב היה עליי לקחת רק פעמיים, ומהיום שלמחרת הייתי אמורה כבר לקחת 4 פעמים בכל יום את הכדור.

כבר באותו היום, לאחר לקיחת התרופה, שמתי לב לאדמדמת על העור, שאליה לא ייחסתי חשיבות,

והתנפחו לי העפעפיים והשפתיים (מה שנקרא "בצקת").

למרות זאת- לקחתי באותו הלילה את המנה השניה של הכדור, מבלי לדעת.

כשהתעוררתי בבוקר שלאחר מכן עם פריחה אדומה ומגרדת על כל הגוף שלי, רצנו לרופא והוא החליף לנו לאנטיביוטיקה בלי פניצילין- DALACIN שמה.

שוב, הספקתי לקחת רק שתי מנות כששמתי לב שהמצב ממשיך ואני לא יכולה להמשיך לקחת את התרופה, כי נראה שגם אליה אני מגיבה רע מאוד (לאחר מכן הסתכלתי בעלון לצרכן והיה כתוב שפריחה וגרד בעור היא תופעת לוואי שכיחה של הDALACIN, גם כן)

הפסקנו עם האנטיביוטיקה,

והתחלתי לקחת פעם ביום כדור TELFAST 180.

בנוסף, אחרי ביקור במוקד החירום של קופת החולים, נתנו לי כדורי פרדניזון, עם מינון של כדור וחצי כל יום למשך שלושה ימים בלבד.

היום אני ביום הראשון.

המצב הזה נמשך במצב הכי חמור שלו בערך מיום שני או שלישי.

הפרידה והגרד הם על כל העור שלי, בכל מקום, אדום נקודות-נקודות,

גם על הפנים, ממש על כל מקום,

ואני מתעוררת כל בוקר עם עפעפיים ושפתיים נפוחות.

בעיקרון,

כבר היה לי משהו דומה בעבר, לפני שנתיים,

לא ידעתי שאני רגישה לפניצילין עד ממש עכשיו,

נתנו לי אנטיביוטיקה לדלקת גרון, ואז גילו שיש לי מחלת הנשיקה, והייתי מאושפזת כשבוע בבית חולים. הרופאים לא עשו יותר ממה שאני יכולתי לעשות, נתנו הרבה מאוד אנטיהיסטמינים וסטרואידים בוריד.

לקח לי כמעט חודשיים , בפעם ההיא, להחלים מהפריחה הנוראית והמגרדת על הגוף,

אבל אני מניחה שהזמן הארוך היה בגלל שהייתי חולה כל הזמן הזה במחלה שדי משביתה את המערכת החיסונית.

עכשיו אני מורחת על עצמי, בנוסף להכל, דרמסילק, למרות שאני לא בטוחה כמה זה קשור ליובש או בכלל לעור החיצוני, הרי זה פנימי בכלל.

דרך האינטרנט גיליתי שיש הרבה אנשים שמקבלים תגובה דומה,

ורציתי לדעת כמה זמן בערך אמורה להמשך הפריחה הזאת, אם אני ממשיכה לטפל בה כמו שציינתי?

אני לא מבקשת משהו מדוייק, הערכה גסה. כמה שבועות, כמה ימים, כמה חודשים?

כמה זמן זה בדר"כ לוקח? האם יש דרך לזרז את ההחלמה?

אני צריכה לנסוע לחופשה בעוד שבועיים,

ואני מתחילה לחשוב שיהיה עליי לבטל את הטיול שלי,

כי אני לא ממש אוכל לנפוש במצב הזה.

זה בלתי נסבל.

תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפניצילין ואורטיקריה

ד``ר ולרי טפליצקי
    11/12/2008

הפריחה יכולה להימשך עוד מספר ימים, אם זה תגובה לפניצילין. לפעמים יש צירוף מקרים ופריחה אורטיקריה מתחילה ללא קשר לפניצילין. פריחה זאת יכולה להמשך מספר חודשים.
    ברוב המקרים ניתן להשתלט על שני המצבים האלה עם תרופות אנטיהיסטמיניות כמו היסטזין, אריוס,תלפסט בשילוב עם אהיסטון, פרוטיאזין. ובמקרים קשים יותר גם סטרואידים.
    אני מאכל לך החלמה מהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה שממש מעיקה עליי!!

שושי
    20/04/2010

שלום רב.. שמי שושי אני מתגוררת בניו-יורק מנהטן.. וכמובן שאני מעדיפה את היעוץ הרפואי הישראלי
    מיזה שבוע וחצי אני מתעטשת מאוד האף סתום.. אין לי חום תודה לאל... פשוט אלרגיה שנראה לי פעם ראשונה אני חוטפת אותה... לחקתי משהו נגד אלרגיה וזה לא ממש עזר.. אז עברתי לדקסמול קולד כי חשבתי שאוליי התקררתי... וזה לא עזר... מה את יכולה להמליץ לי... דרך אגב המון אנשים סובלים פה מאלרגיה הפריחה פה בשיא... האם זה יכול להמשך הרבה זמן??
    תודב רבה מאוד!!
    וחג עצמאות שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שושי

ד``ר בן רנר
    20/04/2010

שלום
    אציע לפנות לאלרגולוג מקומי אם את מתגוררת דרך קבע בניו יורק.נסי בינתים קלריטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתחום הגרון
    שרית
    09/12/2008

ד"ר בן ורנר שלום רב! אני סובלת זה זמן מה מאלרגיות רבות אך העיקרית שלאחרונה מציקה מאוד מאוד היא באזור הגרון, הלשון מתייבשת זה לא סתם יובש רגיל זה שורף נורא ובנוסף יש גם ליחה, כל שיטות הטיפול לא הועילו, אני מיואשת אני מאבדת את שמחת החיים בגלל המצב. אולי אתה ד"ר יקר תוציא אותי מהחושך אליו נקלעתי . אשמח לתשובה בהקדם האפשרי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בתחום הגרון

הוספת תגובה

• שרית.

ד``ר בן רנר
    09/12/2008

יש לקחת את הכול בפרופורציה!מחלות אלרגיה פוגעות באיכות חיים אבל לא באורך החיים .אין מקום ליאוש.ראשית יש לבדוק האם זאת אלרגיה במידה וכן יש לברר למה וכן הלאה.האינפורמציה שספקת דלה מדי כדי לאבחן אלרגיה.פני גם לאאג להתרשמות .נסי פטנט פשוט : מציצת סוכריות דלות סוכר.זה יגרום לבלוטות הרוק להפריש יניע את שרירי הפה והלשון וסביר שיהיה שיפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מערכת חיסונית לאחר נטילת רספרים
    אפרת צור
    09/12/2008

שלום רב! שאלתי אינה נוגעת לאלרגיה כי אם לתחום האימונולוגי דווקא. ביתי בת שנה ושבעה חודשים נוטלת במשך חצי שנה כבר ותמשיך ליטול רספרים מניעתי עקב פיילונפריטיס ואבצס בכליה מלפני חצי שנה. לאחר התייעצות עם נפרולוג הומלץ לנו ליטול רספרים 5CC בכל יום, ברצוני לשאול מהו הנזק (מול התועלת הרבה!) למערכת החיסון והגנתה הטבעית של ביתי על גופה? האם יש המלצות לנטילת פרו ביוטיקה? האם יש דרך לחזקה לאחר שנה של נטילת אנטיביוטיקה הנ"ל? תודה מראש אפרת

הוספת תגובה

• אפרת

ד``ר בן רנר
    09/12/2008

התרופה ניתנת במינון נמוך למניעה בלבד ואינה גורמת נזק.אין צוך לכול "חיזוקים" כדבריך.לפרוביוטיקה אין מקום.עשי כמצות הנפרולוג עד שיוחלט האם לשנות טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה
    ליאת
    09/12/2008

לאמא שלי בת ה -57 החלו בשבוע האחרון תסמינים של אלרגיה הכוללים אדימות ונפיחות קלה באיזורי הפנים והצוואר בפעם הראשונה שהופיעה אצלה היא חשבה כי בגלל שאכלה תות שדה ואפרסמון שנקנו השבוע והיא הרבה זמן לא אכלה אותם הלכה לרופא והוא נתן לה 1: כדורים AHISTON כדור אחד 3 פעמים ביום ו2: משחה למריחה ELOCOM היא מרחה את המשחה ולקחה את הכדורים ואכן למחר עבר האדימות והנפיחות אך אחרי יומים שוב חזר לה האדימות הנפיחות וקושי בנשימה ;, חשבנו על כל דבר האם קנינו חדש החל מ מרכך כביסה אבקת כביסה אוכל תבלינים שמפו תיקים בגדים הכל ממש הכל בבית וברכב . מצאנו כי שום דבר לא יוכל לעשות לה אלרגיה כי בכל הדברים שיש לנו היא השתמשה או אכלה . והאם בדיקת דם יכולה להצביע בדיוק על מהי האלרגיה בנוסף האם יכולה לחזור האלרגיה של התות שדה או האפרסמון מבלי שאכלה אותם שוב?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה

הוספת תגובה

• פריחה מגרדת

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/12/2008

כנרא מדובר באורטיקריה. אין קשר לאבקת כביסה, יתכן קשר למזון ותרופות.
    קשר למזון צריך להיות מיידי: הופעת רפיחה ישר אחרי אכילה של תות שדה או אגוזים או דגים...
    כנ"ל גם קשר לתרופות למשל אקמול, אדקס, נורופן.
    ברוב המקרים אין קשר לשום גורם חיצוני ומדבור בתופעה בפני עצמה, אשר נמשכת מספר שבועות-חודשים,
    כדי לפנות לאלרגולוג להתאמת טיפול ובירור אלרגי עם טסטים לשלילת אלרגיה למזון ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת אלרגית תרופות
    יוסי
    09/12/2008

הובחנתי כי יש לי נזלת אלרגית הרופא שלי (שנמצא עכשיו בחו"ל) נתן לי לפני כחודש ,תרסיס פליקסונז+אריוס כנראה שהתרסיס גורם לי לנזלת עם שיטפי דם\כרישי דם האם להמשיך עם התרסיס פעם ביום? האם התרסיס אינו הורס\פוגע בריריות בשימוש ארוך טווח ? האם להמשיך עם התרסיס לאורך זמן כחלק מהטיפול , ועד מתי ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת אלרגית תרופות

הוספת תגובה

• טיפול דל נזלת אלרגית

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/12/2008

במקרה ותרסיס גורם לתופעות לוואי ניתן לקחת כדורים בלבד (לדוגמת לורטדין, זילרג'י, אריוס).
    ניתן להוסיף גם כדור אהיסטון בלילה.
    בנוסף לשתוף אף עם מיי מלח, מיי ים.
    בהמשך לשקול טיפול חיסוני כדי לצור עמידות נגד אלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה וגרד נוראי בעור- דחוף!!!!
    מור
    08/12/2008

שלום לכם ביתי הראשונה כבר בת 4 שבועכות (אתמול). ילדתי אותה בזירוז משום שהייתה לי פריחת הריון שהובחנה בביופסיה כ-ppop. טופלתי בפרדניזון במינון של 60 מ"ג וכדורים של האיסטון לגרד. שוחררתי אחרי שבוע מבית החולים כאשר חל שיפור מסוים עם הוראות להמשך טיפול. כאשר ירדתי במינון והגעתי למינון של 20> 10 מ"ג ליום- התחיל לי שוב פריחה מוזרה בגוף. שכחתי לציין כי הפריחה בהריון התחילה מהבטן והפריחה הנוכחית התחילה מהשדיים (אני מניקה). מיום שבת שעבר התחילה לי הפריחה בשדיים, כעבור חמישה ימים- ביום חמישי בצהריים, הפריחה התחילה להתפשט לרגל ימין. כיום, אחרי שבוע ויומיים- הפריחה כבר קיימת ב-90 אחוז מהגוף- כמעט כל הרגליים +גב כפות רגליים, בטן, שדיים, גב, דקולטה, צוואר, קרקפת, מאחורי האוזניים, ידיים ועוד... (בלילה התחיל לי אפילו בווגינה). הגרד ברובו והתפשטות הפריחה מתקיימת בשעות הערב והלילה. הפריחה אדומה מאוד, מגרדת מאוד, מעקצצת. כשלוחצים עליה היא הופכת להיות צהובה. ראה אותי רופא ברמבם ביום חמישי\ כאשר הוא ראה רק את השדיים- טען שזה אלרגיה. נתן לי משחת אלוקום. ראה אותי רופא עור ממכבי ביום ראשון- נתן לי שוב פרדניזון במינון 40 מ"ג ומשחת נרידרם. תוך כדי אני אפילו הלכתי ל-2 טיפולי דיקור. הפריחה מסרבת להפסיק להתפשט ולגרד. אני פוצעת את עצמי בטירוף הדעת וללא שליטה- לא מצליחה להפסיק לגרד בשעות הלילה. לקחתי כרגע האיסטון בתקווה שיעזור לי. מה לעשות? ה-צ-י-ל-ו אותי!!!! אני מניקה ילדה בת חודש וכבר אין לי סבלנות לשום דבר. לא יודעת מה לעשות!!! כמה פעמים מותר לי לקחת את ההאיסטון ביום על מנת שישפיע על הגרד? מה עוד אני יכולה לעשות על מנת לעצור את התפשטות הפריחה? למה אני כבר מסוגלת להיות אלרגית?- שיניתי את אבקת הכביסה לזו של התינוקת (היפואלרגני), עברתי רק לבגדים מכותנה, הפסקתי ללבוש חזיות....- כלום לא עוזר!!! אנא הגיבו בדחיפות. בתודה מראש- מור

הוספת תגובה

• פריחה של סוף הריון PUPPP.

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/12/2008

שלום רב, אני מקווה שאת מרגישה כבר יותר טוב. סוג של פריחה שאת מתיירת כנירא אורטיקריה.
    זה נמשך מספר שבועות וחולף.
    בד"כ זה לא קשור לאלרגיה למשהו ספציפי במזון או בסביבה אך ניתן לשלול זאת בבדיקה אצל אלרגולוג.
    בינתיים לקחת טיפול עם פרדניזון במינון יורד בהדרגה, לורסטין אחד ליום, אהיסטון עד 3 ליום. וזה באישור של רופא המטפל או בהוראה ישירה של רופא המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מאיר כהן
    09/02/2009

שלום שמי אנטה ויש לי את כל התופעות שהוזכרו לעיל יש לי שאלה נוספת האם האלרגיה חוזרת או שזה משהו חד פעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטה

ד``ר בן רנר
    10/02/2009

התופעה עלולה לחזור מכיוון שהגורם הנוסף לתופעה(מעבר ללידה וההיריון) עדיין לא ידוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני סובלת מה - puppp

ליאורה
    27/10/2009

אם אני לקחתי כדורים ווהיום הפסקתי את הכדורים לאחר 20ימים ועכשיו מתחיל לי
    הגירוד מההתחלה ...מה לעשות אני לא כל כך רוצה עוד הפעם כדורי קורטיזון
    השאלה היא אם זה אמור להיעלם לבד או שחייב טיפול ?
    והאם כדורי טלפסט אמור לעזור ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאורה

ד``ר בן רנר
    29/10/2009

המשיכי בטלפסט.התופעה ברת חלוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר בין אלרגיה לחלב פרה לחיידק camp
    פזית
    07/12/2008

בתי בת כ-7 שבועות ,שלשלה ללא הפסקה, כאשר בחלק מהיציאות הופיעה דימום וריר. מלבד זה לא היה שום שינוי בהתנהגותה. עלי לציין כי בתי ניזונה מתחליף חלב בשם אופטימיל (ניסיתי גם סימילאק). לאחר פניה לרופא, הוא אבחן שהילדה אלרגית לחלב פרה, ורשם לה מרשם לנוטרמיגן. כמו כן, נלקחו בדיקות דם ובדיקות צואה. בבדיקות דם , נמצא כי ספירת הכדוריות דן לבנות הינם 9.6 כלומר פי 3 מהנורמלי לתינוקות בני גילה ובנוסף, התגלה תרבית חיובית לחיידק בשם compylobacter. הרופא נתן אנטיביוטיקה לחיסול החיידק, אך לדעתו מדובר בצירוף מקרים של השניים. איך אוכל לדעת מה גרם לשלשולים החיידק או האלרגיה? כמו כן, אין לנו במשפחה היסטוריה של אלרגיה לחלב פרה תודה

הוספת תגובה

• קשר בין אלרגיה לחלב פרה לחיידק camp

ד``ר ולרי טפליצקי
    09/12/2008

זיהום עם חיידק הנ"ל גורם לשלשול לעתים קרובות יחסית.
    אלרגיה לחלב פרה היא לא כל כך שכיחה. כדי לאבחן ניתן לבצע טסט אצל אלרגולוג.
    במקרה וטסט יהיה שלילי יוחלט כנרא על נסיון חשיפה חוזרת לפורמולה חלבית.
    בינתיים מותרת גם פורמולה צמחית על בסיס חלבון סויה. ברוב המקרים אין אלרגיה צולבת בין חלב פרה וחלבון סויה ומוצרי סויה נסבלים היטב על ידי תינוקות עם אלרגיה לחלב.
    אצל אלרגולוג ניתן לבדוק גם נוכחות אלרגיה לסויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

פזית
    09/12/2008

האם ניתן לבצע טסט אצל אלרגולוג בגיל כזה נמוך - 7-8 שבועות? האם החיידק מפתח חום מלבד שלשולים? מאחר ולבתי היו שלשולים רבים בלי חום תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזית

ד``ר בן רנר
    09/12/2008

ניתן לבצע תבחינים מהלידה.לא נראה לי סביר שהיה זיהום בקמפילובקטר בגיל כה צעיר כשהכלכלה היא רק חלב.והתנוקת לא התיבשה ולא חלתה מאד.אופציית הרגישות לחלב סבירה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהול - אלרגיה לקיווי ???!?!?!?!
    רעות
    07/12/2008

אני אלרגית לקיווי היום קניתי כוס מיץ מנגו ומלון - לאחר שסיימתי 3/4 כוס , התחלתי להרגיש חסימה קלה בגרון , גירודים עזים באזניים - חום באזניים , דופק מהיר (שנמשך כבר 20 דק) , וכאבים בבטן. בנוסף - עקצוצים בפנים וגירוד קל בידיים. אני לא יודעת אם זה אמיתי או שזה פסיכולוגי (בפעם הראשונה שהתנפחו לי הפנים מקיווי זו היתה טראומה) האם יתכן שזו אלרגיה ? בנוסף אני בחודש 1 בהריון האם טיפול באלרגיה יפגע בהריון ? אשמח לתשובה דחופה כדיי לדעת איך לפעול תודה !!!!

הוספת תגובה

• רעות

ד``ר בן רנר
    07/12/2008

אכן תגובה אלרגית.לרגישים לקיווי אסור לאכול פירות טרופיים.היות והתגובה חלפה אין מה לדאוג יותר.את יכולה לקחת לורסטין שאפשר לקנות ללא מרשם ללא חשש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפפות ויניל\ניטריל
    גלית גרוסמן
    05/12/2008

אני רופאת שיניים העובדת עם כפפות ויניל עקב אלרגיה ידועה ללאטקס, מזה שנים. לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד גם עם כפפות ניטריל, ובימים האחרונים מופיעה תגובה אלרגית על כפות הידיים. עד כמה נפוצה אלרגיה לניטריל?מהם הסיכויים שמדובר באלרגיה לכפפות הניטריל לעומת הויניל, כוונתי היא מי מהחומרים נחשב לאלרגני יותר?תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כפפות ויניל\ניטריל

הוספת תגובה

• כפפות ניטריל

ד``ר בן רנר
    06/12/2008

שני החומרים וינין וניטריל דומים ואינם מכילים גומי.חלבון הלטקס לא מצוי בכפפות ניטריל ולכן הלטקס אינו גורם את הבעיה.הכפפות מכילות גם מרכיבים נוספים בינהם מאיצים שונים המאיצים את התגובה הכימית ,פודרה וצבע.הרגישות למאיצים השונים מתבטאת ברגישות מקומית בלבד בניגוד ללטקס הגורם לתופעה סיסטמית(כללית).ניתן לבדוק זאת ע"י מבחני מטלית .אפשרות נוספת שהפודרה מכילה חלקיקי גומי.פני למרפאה אלרגית לבדיקה ואל תשתמשי בכפפות ניטריל.בכל מקרה זה מקרה לא שגרתי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקזמה- בקשה לעזרה

עלי מרווה
    09/01/2014

שלום לד"ר הנכבד,
    אני סובלת מזה שנים רבות מאקזמה כרונית בכפות הידיים . הקושי העיקרי מתבטא בעבודות הבית במיוחד הדחת כלים שהפכה לסיוט ממש. הגרוד ( לפעמים עד זוב דם) והיובש בלתי נסבלים . אני מעוניינת להגן על ידיי באמצעות כפפות . ידוע לי שישנם סוגים שונים של כפפות בשוק . שאלותיי הן :
    אילו כפפות מתאימות לי במיוחד בגלל האקזמות הקשות והרגישות ללטקס?
    האם כפפות וויניל? כפפות ניטריל? מה ההבדל ביניהם? אני זקוקה לכפפות שמתאימות לעור רגיש במיוחד ואנטי אלרגיים לחלוטין.
    שאלה נוספת: איזו משחה יכולה לעזור לי בטיפול באקזמה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעטשות לאחר תחושת שובע
    א.ק
    05/12/2008

אני גבר בן 26, בשנים האחרונות (5 שנים לכל היותר) החלה תופעה מוזרה וחדשה לי. אני לא ממש יודע אם יש באמת קשר בין תחושת השובע לבין רצף ההתעטשויות שבא לאחר מכן. אבל חשוב לציין שההתעטשויות באות רק כאשר ישנה תחושת שובע. כמו כן התופעה מתרחשת לא רק במקום אחד אלא התרחשה בכמה איזורים, במסעדות, בתים פרטיים ואפילו סתם באויר הפתוח. בשנתיים האחרונות "הצטרפו" לתופעה גם שתי אחיותיי. הנושא הפך לבדיחה משפחתית, אבל המקור לזה עדיין לא ידוע... האם יש הסבר לתופעה ?

לקביעת תור
    סגירה
    התעטשות לאחר תחושת שובע

הוספת תגובה

• עיטושים

ד``ר בן רנר
    06/12/2008

עיטושים לאחר ארוחות יכולים לנבוע מטמפרטורת המזון תנועות הלעיסה ואפילו רפלוקס (חדירת מזון למערכת הנשימה העליונה) פנה למרפאת אלרגיה הסמוכה למקום מגוריך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לטונה לתינוקת
    נעמי
    05/12/2008

שלום, ביתי בת 14 חודשים. אובחנה שכאלרגית לחלב ולסויה בגיל חודשיים, האלרגיה התבטאה בהקאות בין 3-12 שעות מהחשיפה. בגיל שנה בוצע מבחן תגר לחלב בבי"ח שהיה שלילי- מאז ניזונה ממוצרי חלב ללא בעיות. בשל החשש מאלרגיות לפני החשיפה לביצה בצעתי לה תבחין עור לביצה. היתה תגובה לחלמון (לצהוב), בשל כך בוצע תגר בבי"ח על ביצים (נתתי לה חביתה)- היה שלילי. מאז נתתי לילדה עוד פעמיים חביתה ללא כל תגובה. לפני שבוע עשינו חיסון MMR ללא תופעות לוואי. היום נתתי לילדה חביתה וחתיכת טונה קטנה, זו היתה פעם ראשונה שנתתי לה טונה. היא אכלה חתיכה "מיניטורית" ואף ירקה אותה. לאחר הארוחה החלה פריחה סביב הפה שהתפשטה לכל הגוף.ניגשתי מיד לרופאה והיא קיבלה טיפות פנסטיל למשך 5 ימים (לא היתה מצוקה נשימתית). יש לי מס' שאלות: 1. האם ייתכן שהאלרגיה היא לביצה? שהאלרגיה התפתחה לאחר מס' חשיפות. 2. האם ייתכן שזה מחתיכה קטנה של טונה? 3. האם אלרגיה לטונה חולפת? תודה, נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לטונה לתינוקת

הוספת תגובה

• טונה

ד``ר בן רנר
    06/12/2008

ראשית אין לתת לתינוקות פחות משלוש שנים דגים ובוודאי לא טונה.רצוי לבצע בדיקת רגישות מחדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לברור

נעמי
    06/12/2008

שלום, תודה על תשובתך! האם סביר שהילדה אכלה 3 פעמים חביתה וקיבלה חיסון MMR ללא תופעות ובפעם הרביעים הגיבה באלרגיה קשה? בתבחין עור יתה תגובה לביצים, לכן עשיתי תגר בבי"ח לביצים. מה המטרה לבצע תבחין עור מחודש? (סביר שיהיה חיובי כמו בפעם הראשונה) יש לה פריחה בכל הגוף כבר יומיים, למרות הטיפול בפנסטיל. תודה, נעמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצים.

דר ורנר
    06/12/2008

לMMR אין קשר וריכוז חלבון הביצה בו אפסי.אם המבחן העורי היה חיובי לביצה תמוהה מדוע מבחן התגר היה שלילי.חלבון הביצה(לבן)הוא הבעיתי.אני מציע לחזור על הבדיקה ובמידת הצורך לבצע גם בדיקת RAST המאבחנת קיום של נודגני אלרגה ספציפים בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לכרום
    אולגה
    05/12/2008

שמי אולגה, אני בת 32. במשך 3 שנים סבלתי מפריחות אדומות וגרד. עשיתי טסט לאלרגיה ונתברר שיש לי אלרגיה לכרום. כמה שידועה לי כרום נמצא בחומרי ניקוי ואבקת כביסה וכאשר אני נוגעת בחומרים האלו ואחרים שיש בהם כרום, גירוי מתחזק. אז אך אפשר להסביר כשבקיץ חם או שאני נמצאת במקום וחם לי ואני מזיעה, אני מתחילה לגרד את העצמי? תודה על עזרתך אולגה וייצמן

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לכרום

הוספת תגובה

• כרום

ד``ר בן רנר
    06/12/2008

התלונות שלך אינן נובעות מהרגישות לכרום.מדובר על שתי תלונות נפרדות.אחת רגישות למגע הכרום והשניה גרד בחום והזעה.ללא קשר לכרום.טיפול אנטיהיסטמני יעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לppd
    אלונה
    04/12/2008

שלום אני אלרגית בצורה חקיפה לppd מצאתי צבעי שיער בעלי אחוז קטן של המרכיב לדיוק 2 אחוז לבד למרות מה שנכתב פה אין בארץ צבעי שיער נטולי ppd ולכן לאף אחד פה אין תשובה מה שמם? ואיפה ניתן להשיגם אם יש אשמח לדעת כיוון שפניתי לכל ספק או חברת צבעים אפשרית בארץ ולשאלתי האם גם 2 אחוז עלולים ליצור תגובה חריפה? תודה רויטל.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לppd

הוספת תגובה

• רויטל

ד``ר בן רנר
    04/12/2008

גם 2% יגרמו לבעיה. בנושא הזה אין פשרות .בכל מקרה צבע בלונד לא מכיל את החומר.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל תבע בלונדיני הוא זה שגרם לי לבע

אלונה
    15/12/2008

אז איך יכול להיות שבבלונד אין את החומר???? אאחרי תבחין הצבע הוא זה שגרם לי לאלארגיה והוא תמיד היה בלונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע בלונדיני הוא זה שגרם לאלרגיה

אלונה
    15/12/2008

ויש בו ppd לא הבנתי טוב אני אשאל את הרופא שלי דר דולב צבי הכי טוב ביי ביי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בפנים
    נטלי
    02/12/2008

שלום רב! בני בן 4 חודשים.לפני יומיים גיליתי בפנים ובראש שלו פריחה,במיוחד באיזורים גבות,עיניים,אוזניים וזה מופיע אך ורק כאשר ילד לא יושן וזמן השינה הפנים שוב לבנות.הבעיה שילד לא רגוע וכל הזמן מגרד.ניסיתי לבדוק מה יכול להיות סיבה לכך:ילד חצי יונק וגם אוכל סימילק.אבל בדיוק לפני יומיים ניסיתי להחליף סימילק למטרנה.האם זה יכולה להיות סיבה לפריחה?אני גם מלפני שבוע התחלתי לקחת חילבה להגדלת לקטציה,אולי בגלל חילבה?בנוסף רציתי לדעת מאפשר לעשות כדי להקל על סבל של תינוק(רופא המליץ DERMOCOL LOT',האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בפנים

הוספת תגובה

• נטלי

ד``ר בן רנר
    03/12/2008

סימילק ומטרנה שניהם על בסיס אבקת חלב .לגבי חילבה אין לי מידע אבל אין צורך לקחת תוספים כאלה כשמניקים.העלמות הפריחה בשינה רומזת שזו תפרחת המתגברת כשכלי הדם מתרחבים (מאמץ).דרמקול היא משחת קרם לחות ותו לא.אציע שתפני לאלרגולוג לאיבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה