מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה מוזרהאורי11/11/2008
שלום אני בן 28 ובכמה חודשים האחרונים יש לי בעיה אני נכנס להתקלח ומיד אחרי מספר דקות כול הבטן והחזה והצוואר ניהיה עם נקודות אדומות כמו של עקיצות ואחרי שעה זה נעלם אבל אני לא מרגיש עם זה נוח עשיתי מקלחת רק עם מים ולא עם סבון וזה עדיין חזר עשיתי הרבה טסטים ומצעו לי הרבה מאכלים שאני אלרגי אליהם אבל זה לא נראה לי הבעיה כי זה רק שאני מתקלח וזה מופיע ונעלם מה זה יכול להיות ד"ר אולי יש לך תשובה מקצועית וברורה יותר כי אחרים אומרים לי שזה שום דבר וזה לא יכול להיות כי למה זה רק לי אבקש תשובה רצינית כי מקרא כזה אני בטוח אין להרבה אנשים תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרלת עם רגישות למיים
ד``ר ולרי טפליצקי11/11/2008זאת חרלת (אורטיקריה) עם רגישות למיים, תופעה שכיחה ומתרידה, יכולה לחלוף עם הזמן.
ניתן להתאים לך טיפול עם תרופות אנטיהיסטמיניות קלות כדי להקטין את הרגישות.
דברים נוספים שעוזרים הם לעטוף את הגוף עם הסדין מייד אחרי מקלחת, לייבש עור מהר עם מייבש שיער, למרוח קרם לחות או שמן טינוקות ישר אחרי המקלחת ולפעמים שימוש בקרם ZOSTRIX.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה מוזרה
אורי11/11/2008תודה על ההבחנה השאלה שלי היא אם זה יכול להזיק בעתיד ואם צריך לדאוג בגלל זה והם אפשר לחיות עם זה בלי טיפול אבקש תשובה לשאלה שלי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה וחיסון שפעתשרה10/11/2008
שלום, רציתי בבקשה לדעת אם מוכרת תופעה של החמרת נטיה לנזלת אלרגית לאחר חיסון נגד שפעת (זה קורה לי כל שנה). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד``ר בן רנר11/11/2008לא אין קשר בין השניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למגנזיום?הדס10/11/2008
אני נוטל מגנזיום באופן קבוע ולאחרונה הגדלתי את המינון עקב התכווצויות שרירים ליליות. מאז הגדלת המינון (כנראה), מופיעה פריחה אדומה ומגרדת על הגוף באיברים שונים. האם ייתכן שאני רגיש למגנזיום? כמו כן, כאשר הגוף בא במגע עם מתכת (לדוגמא יושב על כיסא מתכת), האלרגיה הופכת למעין כוויה. מה עשויה להיות הבעיה? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדס
ד``ר בן רנר10/11/2008להפסיק לקחת מגנזיום.אין כל תועלת בנטילה.חוסר במגנזיום נדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לדיפרוספאןרקפת10/11/2008
ד"ר שלום, לפני שלושה ימים קיבלתי זריקת דיפרוספאן ועזארקאין לכתף מהאורתופד בגלל דלקת חריפה והגבלה בתנועה. יום אחרי זה הופיעו גלי חום איומים והפנים נהיו אדומות מאוד ונפוחות וכן העיניים ואפילו חשתי טשטוש בראייה (כמו אחרי שינה). האם זו אלרגיה לחומר????????? אנא תשובתכם המהירה. תודה, רקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקפת
ד``ר בן רנר10/11/2008זו תגובת לוואי לסטרואידים ולא אלרגיה בפעם הבאה תמנעי מזריקה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקרדית אבק הביתרון קוצר09/11/2008
בני בן 7 וסובל מתופעות אלגיות כגון : התעטשויות רבות , נזלת והפרשות בעיניים. שתי שאלות : 1.איך מאבחנים את הגורם ומה הדרך הכי קצרה לתוצאות ? 2.מקצת בירורים באתר נראה לי שהכיוון הוא הקרדית - האם יש חומרי הדברה כנגד הדבר המאוס הזה ? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר
ד``ר בן רנר09/11/2008מן הראוי לבצע בדיקה במרפאה אלרגית. במידה והתוצאה תצביע באמת על רגישות לקרדית תונחה בוודאי ע"י הרופא. תכשירי ם הקוטלים חרקים יעילים גם לקרדית אבל בריכוזים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לנורופן ג'ללולי09/11/2008
אתמול לקחתי 2 כדורים של נורופן ג'ל וחטפתי תגובה אלרגית חריפה (פריחה עם נקודות בולטות בכל הגוף, פנים נפוחות, בכלל כל הגוף היה נפוח עם בצקות) נסעתי למיון ונתנו לי קורטיזון בעירוי ובזריקה. עכשיו השאלה שלי, איך זה שאני תמיד לוקחת אדוויל ג'ל, וגם אדקס ופתאום כשאני לוקחת נורופן ג'ל (כי נורופן רגיל גם לקחתי פעם) אז חטפתי כזאת אלרגיה בפעם הראשונה בחיי?? הרי כל התרופות האלו על בסיס איבופרן. אז איך זה הגיוני? וכל החיפושים שלי למצוא את המרכיבים של נורופן ג'ל באינטרנט עלו בתוהו כי קיבלתי את התוצאה של איבופרן שנכלל בה גם אדקס, אדוויל וכו'.. בקיצור מה יש בנורופן ג'ל ששונה מאדוויל שיכול לגרום לכזאת אלרגיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לנורופן ג'ל
ד``ר ולרי טפליצקי09/11/2008מעכשיו את צריכה לזכור שאת אלרגית לאיבופרופן ולא לקחת נורופן, אדקס, אדביל,
כן מותר אקמול ותרופות על בסיס אקמול כמו אקמול פלוס, אקמול קולד וחולי.
ככל הנראה לא תהיה בעה גם בלקיחת ארקוקסיה אך צריך להיזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופטלגין ונקסין?
לולי10/11/2008הבנתי, תודה רבה. רציתי לשאול, אופטלגין זה על אותו בסיס של האיבופרפן? אני גם עלולה להיות אלרגית לזה או שזה לא קשור? מה עם נקסין, מותר לי לקחת? האם אני יכולה לעשות בדיקה כדי לדעת אם אני אלרגית לאיבופרפן? (כי אולי אני אלרגית בכלל לציפוי של הקפסולה או לאחד המרכיבים בנורופן?) או שהכי בטוח שאני אקח רק דקסמול וזהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלולי
ד``ר בן רנר10/11/2008מדובר ברגישות לתרופות אנטי דלקתיות NSAID .כל התרופות שמנית שיכות לקבוצה זו."המזל"שלמרות עובדה זו חלק מהתרופות גורמות בעיות וחלק לא.אי אפשר לצפות את הרגישות אלא במתן ישיר. במידה ודקסמול לא גורם לבעיות קחי אותו.שימי לב שלמרות ששמות התרופות שונה המרכיב הכימי זהה!בדקי לפני כל מתון תרופה! גורמי הבעיות בד"כ הם אופטלגין נקסין וולטרן אדביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אלרגיהmoran08/11/2008
אני סובלת מנזלת כרונית במשך השנה האחרונה, ביצעתי בדיקת אלרגיה כ- 5 ימים לאחר שהפסקתי עם התרופה ונאמר לי שאני לא אלרגית. האם ייתכן שבגלל התרופה (טלפסט) התוצאות יצאו שליליות? לתשובתך אודה, מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטים אלרגיים שלילים
ד``ר ולרי טפליצקי09/11/2008במקרה של טסטים אלרגיים שלילים אך המחלה מתאימה מאוד למצב אלרגי ניתן לבצע טסטים עוריים חוזרים אחרי הפסקת טלפסט יותר ממושכת או לבצע בדיקת דם לאלרגיה (SPECIFIC IGE).
גם במקרים שלא מוצאים אלרגיה ניתן לקבל טיפול כמו באלרגיה ולקבל תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהשגית08/11/2008
תבחיני עור תקינים ותיגר לא אך במתן פורמולה חלבית או צמחית של סויה התגובה הקאה את הגילוי לרגישות התגלה לאחר התקף אפתיה ועלפון של הילדה בגיל 7 חודשים. במשפחה ידוע על אלרגיה לחלב ואני רגישה ללקטוז . היום בת 3 ניסיתי פורמולה צמחית התגובה הייתה הקאה וגם בחשיפה של מוצר שהכיל לציטין סויה פעמיים. אבל לחם היא אוכלת האם יכול להיות שהריכוז שם קטן כל כך שהוא לא פוגע? מה כן אני יכולה לתת לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות אחרי סויה וחלב פרה
ד``ר ולרי טפליצקי09/11/2008טסטים שלילים ותגר שלילי מורידים מאוד אפשרות של אלרגיה.
לכן צריך לשלול סיבות נוספות להקאות פרט לאלרגיה. לפנות לרופא ילידם או גסטרו לצורך בירור.
ולהתייעץ פעם נוספת עם אלרגולוג לגבי נסיון נוסף של מתן מזון חלבי וסויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת רגישות לבושםאבי08/11/2008
מיטל ביתי בת 17 אובחנה כרגישה לבישום האם יש דרך כל שהיא להקטין הרגישות אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת רגישות לבושם
ד``ר ולרי טפליצקי09/11/2008לא ידוע לי הדרך להפחתת רגישות לבושם. האם אני מבין נכון שמדובר ברגישות במגע?
מומלץ לשים בושם על הבגדים ולא על העור. שימוש בחומרים קוסמטיים שלא מבושמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרונז ואיסור שימוש תו"כ פטריותיובל07/11/2008
שלום רב, לצורך הקלה על תופעות אלרגיות, קיבלתי מהאלרגולוג שלי תרסיס בשם סטרונאז AQ 5 מ"ג. בעלון רשום כי אין לצרוך את התרופה באם ישנו זיהום פטרייתי. כיום יש לי פטרייה באחת מציפורניי הידיים (הותחל טיפול מקומי בעזרת לק). שאלתי - האם יש להימנע מהשימוש בתרסיס בשל הזיהום הפטרייתי או שניתן להשתמש בו ללא חשש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
ד``ר בן רנר07/11/2008הכוונה לזהום פטריתי באף ולא בצפרניים.מדובר בתרופה על בסיס קורטיזון המוריד את החוסן החיסוניץבכל מקרה הכמות בתכשיר מועטה והאזהרה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים והתנפחויותענת-ג"ת07/11/2008
אני סובלת מגירודים כמעט יומיומיים ומהתנפחויות כתוצאה מכך, במשך כ- 3 שנים זה היה סביל עד לא מזמן, אלא שעכשיו זה הפך להיות יומיומי. התחלתי להשתמש בכדורים אנטיהיסטמינים, ללא מרשם רופא (לורטדין) ועשיתי בדיקות דם, שהראו שהכל בסדר (מתוך חוסר תשומת לב, עשיתי את בדיקות הדם בזמן שהשתמשתי בכדורים). הכדורים הרגיעו את הגירודים. שאלתי היא- האם יתכן שזו אלרגיה? אם כן או לא-אילו בדיקות אני צריכה לעשות? (חוץ מדם וצואה) והאם אני צריכה לעשות בדיקת דם חדשה (בגלל הכדורים ששתיתי)? אנא תשובתכם כי אני סובלת מזה מאוד. תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר בן רנר07/11/2008מדובר בחרלת URTICRIA זוהי תופעה כרונית ברב המקרים ללא סיבה ספציפית.לרב מדובר בתופעה אימונולוגית בה הגוף תוקף את עצמו.התופעה יכולה לחלוף מעצמה.בדקי ברשת את הערך חרלת ותמצאי את כל התפרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת
ד``ר בן רנר07/11/2008מדובר בחרלת URTICRIA זוהי תופעה כרונית ברב המקרים ללא סיבה ספציפית.לרב מדובר בתופעה אימונולוגית בה הגוף תוקף את עצמו.התופעה יכולה לחלוף מעצמה.בדקי ברשת את הערך חרלת ותמצאי את כל התפרונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות ללקטוזמיה07/11/2008
לאחרונה עברתי בדיקת רגישות ללקטוז, וגיליתי שאני אכן אלרגית. שמעתי שיש כדורים של אנזים הלקטאז שניתן לקחת לפני שאוכלים חלב. יש לי מספר שאלות לגביהם: דבר ראשון- האם הם מזיקים בצורה כשלהי לגוף? באיזו תדירות מומלץ לקחת אותם(כלומר, יש כמות מסויימת שעדיף לא לעבור?) וישנן מספר חברות שמייצרות כדורים כאלה, איזו חברה מומלצת ביותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה
ד``ר בן רנר07/11/2008ראשית תנסי עם ה"פטנט "עוזר.בד"כ היעילות מועטה.עדיף לא לשתות חלב.ולאכול מוצרי חלב דלי לקטוזכגון גבינה צהובה..בדקי יצרנים ברשת והזהרי מחברות שאינן ידועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקיא תמ"ל חלביאודליה גוטל06/11/2008
בני בן 7 חודשים עבר טסטים ובדיקת דם ששללו אלרגיה לחלב (ולשאר המרכיבים) מקיא תחליפי חלב (כל הסוגים) אם הוא אוכל יותר מ-70 CC. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה
ד``ר בן רנר06/11/2008צייני בדיוק ממה הוא מקיא ולא בצורה כללית..משהוא גורם לו להקיא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקיא לאחר בקבוק
אודליה גוטל07/11/2008שוב שלום. התינוק מקיא כחצי שעה עד שעה מהרגע שהוא שותה יותר מ70-100 CC תמ"ל חלבי ( סימילאק, אופטימיל, מטרנה) ואפילו שילשל היום בבוקר לאחר מס' ימים של קקי תקין. אגב אם זה בקבקוק שנותנים לקראת השינה גורם לחוסר שקט עד שהוא מקיא. בנוסף אכל גם 2 כפיות יוגורט בתוך הפירות שלו, וטעם מעט גבינה לבנה ללא כל תגובה ( לא שילשולים ולא הקאות). בפעם הקודמת שחשדנו שקיימת אלרגיה הופיעו כתמים אדומים ונקודות אך הקיא רק את המטרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוטל
ד``ר בן רנר07/11/2008נסי תכשירים ללא חלב על בסיס צמחי. בנוסף פני למרפאה האלרגית במקום מגוריך ובדקי רגישות לחלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסטים שליליים
אודליה גוטל09/11/2008כפי שציינתי בהודעה הראשונה עשינו לפני כחודש טסטים ובדיקות דם שתוצאותיהם היו שליליות לכל ערכת המזון של התינוקות. האם יש סיכוי שהוא אלרגי למרות הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודליה
דר ורנר09/11/2008לא .מדובר באי סבילות לחלב ולא באלרגיה.הטיפול זהה אך הבעיה חולפת מהר יותר כפי שציינתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף ללא לקטוז
אודליה גוטל09/11/2008מתנצלת על כל השאלות... האם ניתן לנסות במקרה כזה לתת לתינוק תחליף חלבי ללא לקטוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודליה
ד``ר בן רנר10/11/2008אפשר אבל בתחליפים אין לקטוז.זהו סוכר החלב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאמוניהמיכל06/11/2008
בוקר טוב, אני נוהגת להבהיר את שיערי במספרה לגוון של פלטינה. לצורך זה הספר משתמש כנראה באמוניה. מדי פעם במהלך ההמתנה במספרה כשהחומר המבהיר על הראש אני מתחילה להתנפח, והאיזורים בגוף שלא מכוסים בבגדים מתחילים להאדים. כל זה נרגע כ 10 דקות אחרי שאני שוטפת את החומר מהראש. אתמול במספרה זה קרה שוב אבל בעוצמות מאד קשות. עד כדי נפיחות קשיי נשימה וחולשה כללית שנמשכת עד עכשיו. האם זה מעיד על אלרגיה לאמוניה באמת? האם יש מה לעשות, טיפול או תרופה כדי שאוכל להמשיך להבהיר את השיער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
ד``ר בן רנר06/11/2008סביר שיש רגישות לאחד ממרכיבי צבע השיער.בצעי תבחינים לצבעי שיער במרפאה אלרגית באזורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהשגית05/11/2008
ילדתי אלרגית לסויה וחלב אלרגיה מושההת במערכת העיכול. בנתינת סויה הגיבה לאחר מספר שעות בהקאה והרופא אמר שיש סבירות גבוהה שהיא עדיין אלרגית. שאלתי היא אוכלת לחם רגיל שרשום קמח סויה הרופא אמר שסביר להניח שאין שם חלבון. מה ההבדל כשכותבים על מוצר לציטין סויה או חלבון סויה,? מתחלב ?והאם אני יכולה לחשוף אותה לשמן צמחי? . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגית
ד``ר בן רנר05/11/2008את הסבירות שהילדה רגישה לסויה יש לבדוק הן ע"י תבחיני עור והן ע"י תגר.אם הילדה אוכלת ללא בעיות לחם סויה סביר שאינה רגישה .קימת אפשרות לשינוי מבנה חלבון הסויה בההלך האפיה המאפשר. את אכילת הלחם ללא תגובה ,אך את כל זאת צריך לבדוק במרפאה אלרגית .לציטין הוא חומר כימי הנמצא במספר רב של מזונות כגון סויה ביצה ועוד ויש לו חלק חשוב בהגנה על מעטפת התא של הצמחים .תכונותיו המיוחדות שהוא מסיס גם במים וגם בשומן ולכן משמש כתחליב (מקשר בין שומן למים) במזונות רבים.לדוגמא שוקולד.המקור העיקרי להפקתו הם גרגירי הסויה. שמן הוא שמן וחלבון חלבון.הבעיה היא שהשמן אינו מזוקק לחלוטין ויתכנו שאריות של חלבון.
כשכותבים לצחטין סויה הכוונה שהלציטין הופק מגרגרי סויה.חלבון סויה הוא החלק החלבוני והבעיתי מבחינה אלרגית של הסויה ושמן סויה הוא השמן המופק מגרגירי הסויה .אז לפני שאנחנו נעבור לשיעור בכימיה אורגנית, קחי אותו לאלרגולוג מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)