מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שישה חודשים רצופים של אלרגיההילה21/09/2008
מאז גיל 13 אני סובלת מאלרגיות. היום אני בת 33. כנראה בגלל שעברתי להתגורר במושב משהו השתנה השנה. בתחילת אפריל הופיעה לראשונה אלרגיה והיא נמשכת עד היום רצוף. התחלתי להשתמש בקלרינז היות ותרופות אחרות שעזרו בעבר כמו ז'ילרגי לא עזרו הפעם. הקלרינז גרם לי לתופעות לואי מזעזעות ושבש לי את כל החיים. עכשיו חזרתי לז'ילרגי אבל לא תמיד זה עוזר. בכל אופן אין בוקר שלא מתחיל באלרגיה, וגם כאשר אין נזילה מהאף כל האיזור רגיש ופצוע. לעיתים מלווה בשיעול אלרגי וגרוד בעיניים. אני כבר לא מסוגלת להתמודד עם זה יותר, סבל שלא יתואר, אני ישנה המון, אין לי כוח לעשות כלום, שגרת חיי נפסקה, הגוף שלי חלש, אני לא יוצאת כמעט מהבית. אין לי מושג מה לעשות, אני יודעת שבבדיקות אלרגיה אסור לקחת תרופות אנטיהיסטמניות, אבל אין הפוגה באלרגיה ולכן אני לא מסוגלת לא לקחת את התרופות. וגם אם יגלו למה אני אלרגית עד כמה שידוע לי אין הרבה מה לעשות בהקשר. אולי מישהו יכול לייעץ לי, אולי יש דרכים להקל את המצב שאני לא יודעת עליהן הצילו הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד``ר בן רנר22/09/2008גשי להבדק ובמידה וימצא האלרגן ניתן לעשות הרבה.קשה לי להבין מה מונע ממך לבקש טיפול וברור הנגיש בכל קופות החולים כל כך הרבה שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לגזראמא20/09/2008
הבת שלי עוד 10 ימים בת 6 חודשים. בגיל 3 חודשים גיליתי שהיא אלרגית לחלב ולסויה- מקיאה תמ"ל חלבי ומשלשלת( אפילו כמות קטנה) גם בכמות קטנה. תבחיני העור שיליים אך האלרגולוג אמר שישנה אלרגיה שלא רואים בתבחיני העור. שלשום התחלתי לתת מוצקים- נתתי גזר-אני מאדה ומרסקת אותו עם מעבד מזון. שלשום היו לה 3 יציאות במקום יציאה אחת וגם אתמול (וחשבתי שזה טוב ) אבל..... בלילה היא התחילה לשלשל ..ממש...היא ממש מלאה את כל המיטה בשלשול( שלשול דומה קורה לה במתן תמ"ל חלבי -היא אלרגית לחלב-אבל בנתינת חלב היא גם מקיאה ולא היו הקאות) והייתה בשלשול "נזלת" כזאת....בצואה אתמול היו חלקים לא מעוכלים של גזר.גם היום היה שלשול. לא נראה לי שזה וירוס כי היא מרגישה טוב ואוכלת כרגיל. אמרו לי שאם היא אלרגית לחלב ולסויה יש מצב שהיא תהיה אלרגית לעוד הרבה דברים. האם מה שאני מתארת זאת אלרגיה? מה אפשר לעשות? היא ניזונה מחלב אם וקצת נוטרמיגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שהיא אכלה גזר גם אתמול
אמא20/09/2008וגם שלשום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזר
ד``ר בן רנר22/09/2008קיימת רגישות לגזר אך בשכיחות נמוכה.פני למרפאנ אלרגית לברור במידה והתלונות לא מפסיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן אפשר להשיג אוטרקס של טבעאורן20/09/2008
עבור קרוב משפחה מבקש לדעת היכן ניתן לרכוש את התרופה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
ד``ר בן רנר22/09/2008אי אפשר בית המרקחת שור טבצ'ניק בת,א רוקח את התרופה בעצמו וניתן לרכוש ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטרקס
בקי08/01/2009תוכל למצוא אוטרקס בבית מרקחת "פארמה תמר" שצמוד למדיקל סנטר ברחוב רמת ים 7 הרצליה פיתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לטונה ולפירות יםאוהד20/09/2008
אים אני אלרגי לטונה ולפירות ים זה אומר שאסור לי לאכול דגים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוהד
ד``ר בן רנר22/09/2008זה אומר שאתה רגיש לטונה ולפירות ים.לגבי השאר בדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לאלרגיה לאגוזיםענת18/09/2008
שלום, לאחרונה עשיתי בדיקת דם לגילוי אלרגיה לאגוזים. על טופס ההפניה לבדיקת הדם רשם הרופא לבדוק אלרגיה לכל סוגי האגוזים. קיבלתי את תוצאות הבדיקה וגיליתי את השורות הבאות: PEANUT,ALMOND, PECAN NUT , PISTACHIO, HAZEL NUT , BRAZIL NUT PENICILLO האם פירוש הדבר שלא נבדקה רגישות לאגוזי מלך (שזו למעשה הסיבה שהלכתי לבדיקה מלכתחילה)? שאלה נוספת, עד כמה רגישה בדיקת הדם הזו לגילוי אלרגיה למזון? תודה, ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד``ר בן רנר22/09/2008אגוז מלך הוא WALNUT והוא לא ברשימה.למעשה יש רגישויות צולבות בין האגוזים.ניתן לבדוק את הרגישות בתבחיני עור ואין צורך בבדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לליקופן?שרית18/09/2008
שלום רב, בעלי בן 39. לפני כמה חודשים חלה בשפעת והסתבך עם דלקתבשריר הלב. במקביל למחלה , פיתח רגישות לפניצילין ואספירין (מעולם לא היה רגיש קודם לכן).. מאז תודה לאל הכל תקין אבל - מאז גם הופיעה תופעה חדשה שלא היתה עד היום: לפי מעקב שאנו עושים, לאחר אכילה של פירות או ירקות כתומים ואדומים מתפתחת תגובה אלרגית שמתבטאת בכאבי רגליים (בעיקר כפות רגליים) ונפיחויות, כמו כן הופעת כתמים אדומים בגפיים, לעתים מלווה בגרד. בפעם האחרונה, לאחר אכילת מנגו ופלפלים אדומים בארוחה, התנפחו הרגליים והופיעו דימומים תת עוריים בכפות הרגליים וכן במפשעות. אינו נוטל תרופות מלבד אומגה 3 להורדת כולסטרול (כיום אינו סובל מכולסטרול ולא טופל תרופתית מעולם בכולסטרול) האם תתכן רגישות לליקופן או משהו אחר המצוי בירקות ופירות כתומים ואדומים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת על שאלתי- אודה למענה
שרית19/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליקופן
ד``ר בן רנר23/09/2008התאור שאת מוסרת מסובך מדי ומוטה לכיוון ירקות ופירות שלדעתי אינם קשורים.גשי למרפאה אלרגית שם ינתחו את התלונות לקבלת אבחנה.בהנחה שלא מדובר במקרה נדיר מדובר כנראה בחרלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
ד``ר בן רנר22/09/2008קשה להגיד שכן אבל ניתן לבדוק במרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בהריון וסובלת מאלרגיותלונה17/09/2008
אני בהריון בשבועות הראשונים ואני מאוד סובלת מאלרגיות. מזהשנים אני לוקחת היסטזין ולפעמים גם ספריי STERONASE AQ. שמאוד עוזרים לי. האם יש סיבה להמנע משני אלה בזמן הריון? אני נמנעת מכל התרופות בינתיים אבל האלרגיה בלתי נסבלת. אני ממש חולנית כבר שבוע בגלל האלרגיה. אני חייבת לקבל טיפול ופוחדת לפגוע בעובר. הלכתי לרופא המשפחה שאמר שאין בעיה אבל הרוקחת ממש התווכחה איתי וסירבה למכור לי בטענה שהיא בדקה את זה ו"אסור!!! בשום אופן". בינתיים לא קניתי. מה לעשות? אני מרגישה ממש נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בהיריון
ד``ר בן רנר17/09/2008ניתן להמשיך ולטפל בסטרונז.את ההיסטזין החליפי ללורסטין המותר בהיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, יש שני סוגים 180 ו-120
שירלי18/09/2008משנה איזה אקח? וזה לא פוגע אפילו אם זה החודש הראשון להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון
דר ורנר18/09/2008את מדברת על טלפסט האסור בהיריון.קראי את התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבדוק אלרגיהלילי16/09/2008
שלום רב, יש לי בעיה של שנים נקראת פוליקוליטיס. שום דבר שהרופא עור נותן לי ,לצערי לא עוזר לי ורציתי לבדוק אם זה בא כתוצאה מאלרגיה למשהו (שמתי לב שזה מתפתח אצלי כתוצאה מישיבה על קרטונים/דשא/חול). למי ואיך אני פונה לעבור בדיקות לאלרגיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי
ד``ר בן רנר17/09/2008פוליקוליטיס אינה מחלה אלרגית .זוהי דלקת של זקיק השערה.במידה ויש חשד שמדובר באבחנה שונה גשי למרפאה אלרגית לייעוץ נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבלבנה15/09/2008
שלום רב, בני אובחן בגיל חצי שנה כאלרגי לחלב התבטא בפריחה והקאות אחרי חשיפה אחת. ביום רביעי הארחון אושפז באשפוז יום לאחר בדיקת דם וטסטים תקינים לאכילת חלב. שתה 25 מ"ל חלב בלי תסמיני. התחלתי בחשיפה הדרגתית לחלב מיום אחרי העלה חום במשך שלושה ימים ומהיום הרביעי לחשיפה פריחה בפנים, בטן וגב האם נראה לך קשור לחשיפה לחלב או משהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
ד``ר בן רנר17/09/2008ע"פ התסמינים אכן רגיש לחלב עם תגובה מאוחרת .דווחי לרופא שבצע את מבחן התגר.אין לתת חלב בשום מקרה.בעוד שנה יש לבצע מבחן חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעגבנייה?M15/09/2008
שלום רב! בני התינוק בן תשעה חודשים. לפני כחודשיים נתתי לו לאכול תבשילים שהכילו עגבניות. לאחר כמה חשיפות הופיעו על עורו נקודות ורודות קטנות, שחלפו תוך כיומיים. הנחתי שמדובר באלרגיה, אך לא ביקרנו אצל רופא. מאז לא נתתי לו לאכול עגבניות מבושלות או חיות. 1. האם סביר שהפריחה הופיעה כתוצאה מאכילת העגבנייה? 2. האם כעת אפשר לנסות שוב? (תזונאית הזהירה אותי שבחשיפות חוזרות תוכל האלרגיה להתבטא באופנים אחרים, אם אכן מדובר באלרגיה.) 3. האם עגבניות חיות עלולות יותר לעורר אלרגיה? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האלרגיה לעגבניה היא מאוד נדירה
ד``ר ולרי טפליצקי18/09/2008שלום רב,
כל סוג פרי או ירק יכול לגרום לאלרגיה אך האלרגיה לעגבניה היא מאוד נדירה.
אלרגולוגים ממליצים בד"כ לבצע טסט לאלרגיה כשזה אפשרי. במקרה של אלרגיה לעגבניה טסט עורי קיים וניתן לבצעו אצל אלרגולוג.
חשיפה חוזרת בד"כ תגרום כל פעם לאותם התופעות.
לא ידוע מה אלרגני יותר עגבניות טריות או מבושלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרידולאה זיו15/09/2008
הנכד שלי סובל מסטרידו, כל פעם שאנחנו נפגשים אני מקבלת כתמים אדומים מגרדים. אף פעם לא סבלתי מאלרגיה. לשאלתי האם יתכן שאני נדבקת ממנו? ואיך אני יכולה להתחסן? אני הרי לא אפסיק לחבק אותו. מחכה לשמוע מכם. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאה
ד``ר בן רנר17/09/2008אלרגיה איננה מחלה מדבקת.מדוע את פורחת רק לאחר מגע אם הנכד לא ברור.האם יש לנכד חתול או חיית מחמד בבית ?גשי למרפאה אלרגית לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לעקיצות חרקיםאסנת15/09/2008
שלום רב, בני בן השנתיים רגיש מאד לעקיצות יתוש. בכל פעם שהוא נעקץ מתפתח אצלו זיהום חמור עם חום גירודים ושלפוחיות. קנינו כילה לכסות את המיטה אבל בכל זאת הוא קם בבוקר עם כל הפסטיבל הזה. אני מתחילה לחשוב שאולי זו לא אלרגיה לעקיצות בכלל אלא למשהוא אחר. אפשר לעשות משהוא? מתי ייגמר הסיוט הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתושים
ד``ר בן רנר17/09/2008יש ילדים הרגישים לעקיצות .כילה וחומרים דוחי יתושים הם פתרון מצויין .פתרון אחר לא קיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול נגד אלרגיה והריוןשולי15/09/2008
אובחנתי כבעלת נזלת אלרגית. המליצו לי על טיפול דה-סנסיטיזציה, שהוא אינטנסיבי. כרגע אני משתמשת בתרסיסים נגד נזלת אלרגית, שמאד מקלים עליי, מאפשרים לי לישון בלילה ולחיות. אני שוקלת הריון, ואני תוהה האם ניתן להמשיך בטיפול של התרסיסים נגד נזלת אלרגית בהריון, אם לא - האם יש בעיה לעשות את טיפול הדה-סנסיטיזציה במהלך ההיריון. אם יש בעיה - ייתכן שאשקול לדחות את ההריון עד לסיום טיפול הדה-סנסיטיזציה. תודה ובברכה, שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול דסנסיטיזציה מותר
ד``ר ולרי טפליצקי18/09/2008לא ידועה בטיחות של תרסיסים לאף בהריון. בד"כ מומלץ להפסיקם בטרימסטר הראשון ולהשתמש בכדור אהיסטון.
טיפול דסנסיטיזציה מותר להמשיך בהריון אך לא לעלות את המינון. כלומר רצוי להתחיל טיפול זה 5-6 חודשים לפני ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה בעקבות אכילה מרובה של פירותאורי14/09/2008
שלום רב לפני כשבוע החלה פריחה על גופה של ביתי בת השנה. הפריחה החלה מגפיים תחתונות, עליונות, פנים, בטן גב ולבסוף התפשטה גם לטוסיק במשך שבוע. תחילה סברו כי נדבקה בוירוס. כשהמצב החמיר העלו את ההשערה כי ייתכן וזו אלרגיה. טיפול קצר בטיפות פנסטיל הועיל והפריחה נעלמה. הילדה אוכלת הכל. האם ייתכן כי אכילת מנגו גדול מדי יום תגרום לתפרחת? (הילדה אכלה בעבר מנגו ללא בעיות) הייתכן שהמינון לא מתאים למשקלה (8 קילו?). כעת אנו סוחטים לה בבקרים מיץ מתפוז ומדללים אותו במים מינרלים. האם תפוז יכול להיות אלרגן? האם כמות כזו של מיץ מדי בוקר יכולה להעמיס על הגוף ולגרום לאלרגיה? אודה לכם על תשובה, אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיץ תפוזים
ד``ר ולרי טפליצקי18/09/2008אם הילדה שותה מיץ תפוזים ולא מפתחת מייד פריחה או נפיחות אז היא לא אלרגית למיץ תפוזים. אם הפריחה חוזרת תגשו לאלרגולוג כדי לעבור בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבק ושימוש בטלפסטסיגל14/09/2008
אני סובלת מאלרגיה לאבק ומטופלת באוטרקס וטלפסט (כדור ביום מכל אחד) ובשני משאפים, מזה כ4 חודשים, הכדורים מאוד משפיעים עליי ואני נורא עייפה ומנומנמת ברוב שעות היום אבל הבנתי שזה בגלל הכדורים ואין פתרון אחר. לאחרונה גם התחילו לי כאבי ראש וכאבים בגב התחתון, כשהסתכלתי על התופעות לוואי של הטלפסט בעלון היה רשום שזה אכן יכול לגרום לכאבי ראש וגב, כשדיברתי עם הרופא מומחה הוא אמר שלא נראה לו שהכאבי גב מהכדור, והרופאת משפחה אמרה לי שאולי כדאי שאעבור לאריוס פעם ביום במקום שני הכדורים האחרים. מה הייתם מציעים לי? אין כדור שלא בעל תופעות לוואי כאלה חמורות? האם הגיוני שהטלפסט גורם לכאבי גב? אין כדור לאלרגיה שלוקחים רק כאשר מרגישים שהאלרגיה מגיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להחליפו לאריוס או זילרגי או מי
ד``ר ולרי טפליצקי18/09/2008שלום רב,
אם טלפסט לא נסבל טוב ניתן להחליפו לאריוס או זילרגי או מיזולן.
תרופות אלו נסבלים טוב בד"כ,
טיפול נגד אלרגיה טלוי בתופעות הנגרמות.
מה הם התופעות אצלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לדוקטור
סיגל18/09/2008האלרגיה גורמת לי לצינון, אף סתום ולקוצר נשימה. והטלפסט עוזר לי למנוע את אלו אבל גורם לי לכאבי גב, ראש, ולכאבים בחזה גם. האם כדאי להחליף לאריוס? האם מדובר בכדור עם פחות תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לנסות גם ספריי
ד``ר ולרי טפליצקי23/09/2008כל התרופות אשר ציינתי נסבלות מצויין בד"כ. בנוסף קיים ספריי לאף לטיפל באלרגיה לדוגמת פליקסונז, נזונקס, סטרונז. כולם יעילים, משפיעים באופן מקומי בלבד, ללא תופעות לוואי של כאב גב, ראש, חזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה?
חן23/09/2009אני מנזלת רוב השנה וזה בא לי בפתאומיות וממש הרבה אני מתעטשת ויש לי גירוי בגרון ובאף ולפעמים גם באוזניים שאני באזור לקוי באויר מקום עם אבק וקרבה אל אנשים לדוגמא בית ספר האם זו אלרגיה ?ואם כן איזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת אלרגית
ד``ר ולרי טפליצקי24/09/2009יתכן וזה אלרגיה לאבק הבית או בושם של אנשים אחרים.
ולפעמים זה לא אלרגיה אלא רגישות של האף לגורמים סביבתיים כמו מזג אוויר, חום, קור. זה נקרא ריניטיס ויזומוטורי.
ניתן לבצע טסטים אצל אלרגולוג כדי להבדיל בין האבחנות ולקבל הנחיות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)