מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לא מזוההא.ר.01/10/2008
אני נוטל מזה כ- 5 שנים היסטזין על בסיס יום יומי בשל אלרגיה שהרופא טוען ש-"כמו שהגיעה כך תחלוף". האם זה בטוח ליטול תרופה לאורך זמן כה ממושך + האם ייתכן שלא ניתן לזהות למה אני אלרגי ולפתור את הבעיה? הסימפטומים של האלרגיה: גירוד שמתחיל באזורים שונים (קרקפת, בתי שחי, מפשעה), ומתפשט לכל הגוף כולל הופעת פריחה, ובהמשך דמעות ועיניים שורפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיבדק אצל אלרגולוג
ד``ר ולרי טפליצקי01/10/2008אתה צריך להיבדק על ידי אלרגולוג. יתכן ואפשר למצוא למה אתה אלרגי. אלרגולוג יבצע טסטים אלרגיים. יתאים טיפול.
תרגיש טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני, בן השלוש, אלרגי לחלבד``ר בן רנר29/09/2008
בני, בן השלוש, אלרגי לחלב (בגיל חצי שנה קיבל קוצר נשימה, נתמפח ופרח בגוף). בשנה שעברה , כשהיה בן שנתיים, עשינו בדיקת דם לאלרגיה לחלב והערך היה - 10. השנה שוב עשינו בדיקה והערך ירד ל - 5. שבועיים אחרי שקיבלנו את התוצאות עשינו לו בדיקת טסטים על העור שהראתה שהוא עדיין אלרגי לחלב. שאלתי היא - האם העובדה שהערך ירד מ - 10 ל5 מעידה שיש שיפור ואכן בעתיד האלרגיה תחלוף, או שאין לערכים של בדיקת הדם כל משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש משמעות לערכים שבבדיקה
ד``ר ולרי טפליצקי30/09/2008יש משמעות לערכים שבבדיקה. ירידה זה סימן טוב, אך הערך עדיין גובה. היו מקרים שאלרגיה לחלב פרה חלפה בגיל 5 ו10.
תמשיכו לבצע בדיקה פעם בחצי שנה - שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיסליאור כהן29/09/2008
בני, כיום בן שלוש, סובל מאטופיק דרמטיטיס. כשהיה בן חודש יצאה לו פריחה קבועה ומגרדת על הפנים שהובחנה כדרמטיטיס. השתמשנו במשחות להרגעת העור והדרמטיטיס כיום כמעט ולא קיים. בחורף יוצא לו מעט אדמומיות שמלווה בגרד קל (בעיקר בסביבת מזגן). שאלתי היא האם האוטופיק דרמטיטיס עלול להחמיר עם השנים וההטבה אצלו היא זמנית, או ההפך האם העובדה שהוא סובל מדרמטיטיס בצורה קלה יחסית מעידה שאכן הוא יפתר מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על פי רוב משתפר עם השנים
ד``ר ולרי טפליצקי30/09/2008אטופיק דרמטיטיס על פי רוב משתפר עם השנים. אך במקרים מסויימים נשאר ומתלקח לפעמים. כדאי לבצע טסטים אלרגיים כדי להבין יותר טוב את העתיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה מאלרגיה?moti29/09/2008
שלום לפני שלושה שבועות החל אצלי קוצר נשימה וחולשה כללית חזקה. עשיתי בדיקות דם והכל תקין גם צילום ריאות תקין. אני בן 50 ועוסק בספורט אירובי באופן קבוע אבל עכשיו כשאני עולה מדרגות למשל פשוט אין לי אויר ואני עייף בצורה חריגה וחלש מאוד. האם כל זה יכול לקרות מתגובה של אלרגיה? לפני שנים הובחנה אצלי אסטמה אבל אני לא ממש סובל מזה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה
ד``ר ולרי טפליצקי30/09/2008קוצר נשימה במאמץ זה אחד הביטוים של אסטמה. זה קל לבדוק. כמעט כל רופא אלרגולוג מבצע במקום בדיקת תפקודי ריאות ומאבחן מצב של אסטמה. לפי זה מתאימים טיפול. בינתיים תעשה לעצמך טובה ותיקח 2 שאיפות ממשאף וונטולין כ30 דקות לפני מאמץ. זה אמור לשפר מאוד את מצבך.
סיבות נוספות לקוצר נשימה במאמץ היא מחלת לב, אנמיה סמויה וחולי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבון ביצהלימור28/09/2008
שלום, בני בן 11+ לפני מס' חודשים פיתח תגובה אלרגית קשה מאד אשר התבטאה בנפיחויות ובצקות בגוף (שפתיים עיניים כפות ידיים רגליים וכו') - הדבר נמשך כשלושה ימים וזאת למרות שקיבל טיפול בכדורי אלרגי ובסירופ המכיל סטרואידים. ביום השלישי התחיל קושי נשימתי והרופאה הזריקה לו אפיפין. לאחר זמן מה עשינו לו בדיקות דם לאלרגיה והתגלה שהוא סובל מאלרגיה לחלבון ואסור לו לאכול ביצים. האם ייתכן הדבר אע"פ שהוא אוכל כמעט כל יום חביתה ואין תגובות אלרגיות? האם מותר לו לאכול דברים המכילים חלבון כגון עוגות עוגיות לחם וכו' ? (כרגע אוכל מוצרים אלו). יש לנו תחושה של אי בהירות בנושא כיוון שהדבר התגלה בגיל מאוחר יחסית וכפי שציינתי הוא אוכל ביצים ומוצרים המכילים ביצים. אודה אם תוכל לעזור לי ולבעלי להבין את הנושא קצת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד``ר בן רנר28/09/2008שלום.אם הילד רגיש לביצה מדוע אוכל חביתה. למרות שאסור לו? החלבון בבישול נהרס בחלקו ולכן עלול שלא לתת תגובה .לדעתי ייתכן והילד לא רגיש לביצים ויש לחזור על הבדיקה כולל מבחן תגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטמה וDHDחמדי טובה25/09/2008
שלום רציתי לדעת האם אריוס כטיפול בסתיו לילד אסטמטי, מתנגש/מבטל השפעת הריטלין לאותו ילד תודה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה וריטלין
ד``ר ולרי טפליצקי28/09/2008אריוס זו תרופה אנטיהיסטמינית מדור החדש, אשר לא גורמת לתגובה סדטיבית (הרגעה). לפי כך לא צריכה להשפיע על היעילות של ריטלין. אבל במיקרה וכן תורגש השפעה כזאת ניתן לקחת את אריוס בערב ולא בבוקר.
בנוסף אציין שאריוס אינו עוזר לאסטמה, כן עוזר לנזלת אלרגית או גרד עיניים. לטיפול נגד אסטמה צריך לקחת משאף בודיקורט או פליקסוטייד ובנוסף וונטולין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתוליםענת24/09/2008
שלום, הובחנתי כסובלת מאלרגיה לחתולים לפני שנים רבות. לעיתים אני שוהה בבתים בהם ישנם חתולים אך לזמן קצר. בעברי זכור לי ארוע אחד בו שהיתי למשך שעה בבית בו מספר חתולים ופרצה תגובה אלרגית הכוללת גרד ונזלת. מאז התופעה לא חזרה. אתמול שהיתי בבית בו חתול ולאחר כארבע שעות הופיעו תופעות המזכירות צינון חריף (ללא גרד) למשך 5 שעות. אחר כך זה הופסק לחלוטין. האם ייתכן שהתגובה האלרגית הופיעה באיחור שכזה? או שו היתה תופעה אלרגית הקשורה למזג האויר וכו'. תודה ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחתול, תגובה מאוחרת
ד``ר ולרי טפליצקי28/09/2008לעתים רחוקות ישנה תגובה אלרגית מאוחרת כעבר מספר שעות. יתכן והיתה לך תגובה כזאת. מצד שני אלרגיה לחתול נדיר שקיימת לבדה. בד"כ ישנה גם אלרגיה לקרדית אבק בית, אבקנים, תיקנים.
ניתן לבדוק את זה בטסטים אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת עיניים אלרגיתאמא24/09/2008
בתי בת ה- 16 סובלת מאוד מדלקת עיניים אלרגית. מגרד לה בעיניים כל הזמן וכל השנה והיא גם דומעת כבר יותר משנתיים היא מקבלת חיסונים בקופת חולים נגד אלרגיה - ללא הועיל. הטיפול האחרון שהיא קיבלה היה טיפות rstazis, היא לקחה במשך יותר משבוע וגם לא עזר. היות שזה מצב כרוני, אנו מודעים לנזקים של טיפול עם סטרואידים. מה עושים? היא סובלת ומיואשת מהמצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
אמא24/09/2008התרופה שקיבלה - relestat ולא מה שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת עיניים אלרגית
ד``ר ולרי טפליצקי28/09/2008כדאי לקחת גם כדורים אנטיהיסטמיניים לדוגמה מיזולן או טלפסט או אריוס, ספריי לאף נזוקורט או פליקסונז, לשנות מינון והרכב של טיפול חיסוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשטיפה במים
ענת28/09/2008שלום ברצוני לשתף כי סבלתי מבעיה דומה, של גרד אלרגי משגע... הלכתי להמון רופאים בנסיון לאתר את הטיפול המושלם. ההצעה היעילה ביותר שקיבלתי הינה שטיפה מסיבית במים כל פעם שמגרד. להתאפק, לא לגרד ורק לשפוך הרבה מים לעין ואפילו לא לייבש. אחת הרופאות הסבירה לי שהגוף כבר פיתח אלרגיה גם לכל הטיפות שניסיתי והמים באמת עזרו. זה כמובן לא פותר את הבעיה לעולם ובכל פעם שאני מרגישה גרד אני מתיזה מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובותיכם
אמא29/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתולים וחיסוניםאורית23/09/2008
יש לי מספר שאלות. 1. ילדי בן 5 ונמצא אלרגי לחתולים בבדיקת טסטים, אבל כשנחשף לחתולים בחוץ, (לא נגע בהם), פעם אחת רק ליטף ושטפתי לו ידיים, הוא לא הגיב בשום צורה אלרגית. האם האלרגיה "רדומה" אם יש דבר כזה, או האם עלי לחשוף אותו יותר כדי לדעת אם יש תגובה לאלרגיה? 2. בעקבות הנ"ל, אני מעוניינת לעשות לו חיסונים מגיל 6 נגד אלרגיה לחתולים לכן אני רוצה להיות בטוחה בשאלה מס'1. 3. האם בכלל כדאי לעשות חיסונים לילדים, האם זה מזיק או באמת מועיל. והאם החיסון נגד חתולים ימנע גם התפתחות של אלרגיה לכלבים.(אנו רוצים בשלב מסויים לאמץ כלב) הבנתי שאין חיסון נגד אלרגיה לכלבים. 4. נכון לעכשיו אני לא רואה תגובות אלרגיות לחתולים כשהוא נחשף בחוץ לחתול (ולא נוגע), גם אם ליטף. האם החיסון יעורר את הדב משנתו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד``ר בן רנר23/09/2008ללא קליניקה מתאימה אין לתבחינים משמעות.כתבתי את זה מספר פעמים בפורום הזה.השאלה שלי ,אם אין לו קליניקה מדוע נבדק בכלל.לא בודקים ילד בריא!
לגבי חיסונים אני נוהג להתחיל מגיל 3 שנים אם מתאפשר מבחינה מעשית.במידה ולא החל מגיל שניתן לשכנע את בילד לקבל זריקות.אחרי מספר זריקות הוא מגיע למסקנה שאין כאן בעיה והדרך להשלמת הטיפול חופשית.האלרגיה עלולה להתפרץ תמיד בהמשך (ללא טיפול)במידה וסף החשיפה עובר את יכולת ההתגוננות של הגוף.אין קשר בין חתול לכלב אבל ילד אלרגי עדיףשלא יגדל חיות מחמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורית30/09/2008תודה רבה, בעקרון עשיתי לילדי טסטים לאלרגיה משום שחשדנו שהוא אלרגי לבוטנים ורצינו לודא את זה רפואית . מכיוון שאני אלרגית למספר גורמים , החלטתי לבדוק אם הוא אלרגי לעוד גורמים והוא אכן נמצא אלרגי גם לחתולים. (ולבוטנים), דרך אגב, בדיקה זו היתה חשובה מאוד משום שחשבנו להביא מספר חיות הביתה והיום אנו נמנעים מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבאירה22/09/2008
שלום רב, הבן הגדול שלי אלרגי לחלב, נודע לנו על כך כאשר הוא היה בן חודשיים. זה היה מטבטא בהקאות וקוצר נשימה ( ונפיחות בדרכי נשימה). כאשר היה בן 4 אכל שוקולד חלבי , הגיענו לבית החולים שוב עם אותם סימנים. היום הוא בן 8 אני לא יודעת האם אלרגיה עדיין קיימת. השנה נולד לי תינוק הוא בן 7 חודשים . אני לא יודעת האם יש לו אלרגיה לחלב , מפני שבבית החולים סירבו לתת לו תחלף חלב על בסיס חלב. הוא אוכל סויה- איזומיל. אני רוצה לבדוק את שתיהם ולדעת האם יש להם אלרגיה איך עושים זאת? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל אלרגולוג בודקים אלרגיה לחלב
ד``ר ולרי טפליצקי23/09/2008בדיקה של אלרגיה לחלב היא מהירה ופשוטה ונותנת תשובה במקום תוך רבע שעה.
רק אלרגולוגים עושים אותה.
תזמיני תור לד"ר ורנר המנהל של הפורום והוא יבדוק לך את זה במקום ויתן המלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה שלא נגמרתטלי22/09/2008
באיזה טיפולים מדובר?! אצל כל הרופאים שהייתי אף אחד מעולם לא העלה אותם?! יש לי ביטוח בריאות מקיף . האם תוכל לרשום לי בערך על מה מדובר?! תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה שלא נגמרת
טלי23/09/2008אודה לתשובתכם איזה טיפולים מחוץ לסל התרופות ישנם על מנת שסוף סוף לא תהיה לי אלרגיה. שוב כפי שכבר רשמתי זה ממש משבש את חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה שלא נגמרת
טלי23/09/2008לד"ר טפליצקי, אודה לתשובתך אילו טיפולים מחוץ לסל התרופות ניתן לעשות על מנת לסיים את פרשת האלרגיה שתקפה אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
ד``ר בן רנר23/09/2008מדובר בIVIG שהוא תרכיז אימונוגלובולינים להזרקה לתוך הוריד.עלותו 40$ לגר' וצריך כ20 גר
הטיפול השני זול יותר ומדובר בכדורי ציקלוספורין העלות כ200 ש"ח לחבילת כדורים עם מינון משתנה לפי המשקל.הטיפול דורש אישור הקופה.
אני מניח שלא הזכירו את הטיפולים בגלל העובדה שאינם מאושרים ע"י הקופות לטיפול בחרלת .
אציע להתחיל באפשרות השניה אם יתאפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה שלא חולפתטלי22/09/2008
ד"ר טפליצקי שלום, אני סובלת מזה שנתיים מאלרגיות קשות בעור שמתבטאות בנפיחות , גרד ובצקות. הנפיחות הופיעה כמה פעמים באזור הפנים, עיניים, שפתיים ואף בגוף בעיקר באזור הרגליים , ידיים וכד'. הטיפול שקיבלתי אצל אין סוף רופאים היו לבסוף זריקות וכדורי קורטיזון שגרמו לי לעלייה ניכרת במשקל. כדורים נוספים כגון : טלפסט, סילרגי, אהיסטון וכד' לא עזרו כל כך. השתמשתי אף תקופה בציפרלקס מאחר ואמרו שזה ירגיע את הגוף. הייתי אצל רופא פרטי שטען שהאלרגיה היא כתוצאה ממתח נפשי מה שלא נראה לי. מה לעשות?! אני נואשת?! אין לי אפשרות לחיות חיים תקינים מאחר וזה מתפרץ ללא התראה קודמת!! אני אמא ל - 2 בנות וזה מקשה עליי. לתשובה נואשת ובהולה אודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל הרופאים שנמצאים היום בפורום
טלי22/09/2008אנא ענו לי על שאלתי בנוגע לאלרגיה שהפניתי לד"ר טפליצקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
ד``ר בן רנר22/09/2008מדובר בחרלת כרונית מתסכלת .קימים טיפולים נוספים שאינם בסל התרופות אך בגלל עלותם יש קושי פרקטי להשתמש בהם.בכל מקרה גשי לאלרגולוג המטפל לפגישה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות חריפה לחלבאירה22/09/2008
ילד שלי בן 7 . התפתחה לו אלרגיה לחלב מגיל חודשיים , כאשר בפעם הראשונה ניסיתי לתת לו תחליף חלב של סימילאק, היו הקאות וקוצר נשימה. כאשר הגענו לבית החולים נודע לנו שמדובר בנפיחות בדרכי נשימה. בגיל 3 הוא טעם בגן קצפת חלבית ושוב הגענו לבית החולים עם חירחורים וקוצר נשימה. מאז אף פעם לא ניסינו לתת לו חלב. האם יש לזה איזשהו טיפול? האם זה עובר? אולי יש איזשהי קליניקה או רופא שיודע לטפל בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה
ד``ר בן רנר22/09/2008רגישות לחלב חולפת עם השנים.ניתן לבצע תבחינים לחלב במרפאה אלרגית .כדאי לבדוק כעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתוליםאור22/09/2008
שלום מחזיקה חתולים בבית שנים ובשנתיים האחרונות פיתחתי אלרגיה לחתולים ולכלבים ואת זה אי יודעת בודאות כי עשיתי בדיקת טסטים הכיצד יתכן שנהייתי אלרגית פתאום? תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
ד``ר בן רנר22/09/2008במידה ואין לך תלונות מחשיפה אין התבחין רלוונטי במידה וכן את אמנם אלרגית.זה קורה בגלל חשיפה לחיות הבית.זו המציאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטיטיס אצל תינוקת בת חודש וחצילימור21/09/2008
שלום הילדה שלי בת כמעט חודש וחצי. היום היינו אצל רופא ילדים לאחר ששמתי לב לפריחה בפנים שלה ובקרקפת. הרופא אמר שנראה שיש לה רגישות לחלב ולהעביר אותה מסימילאק רגיל לסימילאק / מטרנה צמחית - עדיפות לאיזומיל. בנוסף הוא נתן לנו משחה למרוח במשך 7 ימים בלבד : BETACORTEN. בשיחה עם חברה שלי שלקחה את התינוק שלה לרופא עור, נאמר לה שאין קשר לחלב ושזה תורשתי. נתנו לה משחה (דרמלה?) למרוח קבוע על העור שלו - מועשר בלחות. אני קצת מבולבלת האם יש קשר לחתחליף חלב? האם אכן עדיף לעבור לחלב צמחי או רק למרוח קרם? או אולי שניהם?? אודה לתשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור
ד``ר בן רנר22/09/2008אני מבין לתסכולך .אי אפשר לאבחן רגישות לחלב ללא בדיקה ואין כל בטחון שהפריחה בקרקפת קשורה לחלב או למזון אחר .אציע להפנות למרפאה אלרגית לאבחנה מדויקת.בגיל צעיר כזה כל הפריחות באזורים שציינת דומות וקשה לאבחן רק לפי המראה.הזמן יאשר את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)