מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה למומחים באלרגיה !!!דנה01/04/2009
שלום רב מזה כשנתיים אני סובלת מאלרגיות שמתבטאות לי בצורות שונות בגוף לפני כשנתיים הייתי אצל אלרגיולוג ד"ר דלאל שעשה לי בדיקה ואמר שאני אלגרית כמעט לכל דבר
לאחרונה בגלל מתחת נפשי ולחץ נפשי שיש לי לאחרונה הופיע לי גרד נוראי בפנים ועפעפיים האזורים מאדימים ומתנפחים וגם העיניים
עזרו לי בבקשה מה עלי לעשות
אני רוצה לקבוע תור לאלרגיולוג מומחה שיפתור לי את הבעייה הזו על מי אתם ממליצים
אודה על תשובתכם המהירה
תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד נוראי בפנים ועפעפיים
ד``ר ולרי טפליצקי05/04/2009שלום רב, זה נשמע כמו אלרגיה עונתית, כנראה לפריחה של עץ זיץ או עצים אחרים ודשא.
את יכולה לפנות לד"ר וורנר אשר פרטיו מופיעים באתר זה או אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכונת כביסה בקיטוררחל30/03/2009
אני צריכה לקנות מכונת כביסה . יש לי 3 בבית שיש להם אלרגיה לקרדיט האבק
ישנם סוגי מכונות העובדות על עקרון של מים ואדים /קיטור ובזה היא גורמת לסטריליזציה של הבגד
האם זהו פתרון טוב
עלי להוסיף כ-1500 ש"ח הפרש
האם זה גימיק או שהתיאוריה היא נכונה
אני זוכרת שאמרו לי לגבי תינוקות שיש לגהץ את הבגדים ובכך ליצור סטיריליזציה של הגד
אכן?
מה אומרים האלרגולוגים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכונת כביסה בקיטור
ד``ר ולרי טפליצקי31/03/2009שלום רב,
במחקרים ניקוי בגדים יבש עם קיטור היה פחות יעיל מכביסה עם מיים חמים בהורדת קרדית אבק בית מבגדים.
לא ראיתי מחקר לגבי שילוב של שני האמצעים או לגבי גיוץ של הבגדים.
אבל אינני מתנגד לזה.
טמפרטורה גבוה מעל 55 מעלות הורגת את קרדית אבק בית.
בנוסף חשוב לכסות מיטה עם כיסוי מיטה בשעות היום, להשתמש במגן מזרן ומגן כרית כדי לחסום את האבק. להוציא שטיחים, בובות, לשאוב רצפה ולא לטאטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאלרגיהאודי סאסי30/03/2009
שלום רב,
עקב גירודים בגוף מזה זמן רב ללא פריחה
עשיתי בדיקות דם כלליות והכול יצא תקין
עשיתי בדיקת טסטים על היד של אלרגיה לזית ברוש דשא אבק וכו' והכול יצא תקין
איזה עוד טסטים אני יכולה לעשות ? מזון מתכות?
איזה עוד בדיקות אתה ממליץ לעשות לאלרגיה בדם?או בכלל
אני נואשת
אני ישמח לדעת את כל הבדיקות האפשריות כי את/ה הד"ר המומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
ד``ר בן רנר30/03/2009אין להוסיף תבחינים כי כולם יהיו שלילים.יש להתחיל או להמשיך באנטיהיסטמיניקה במינון כפול ואפילו יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות במשך חודש שלםשחף29/03/2009
שלום רב,
הנני כמעט בת 16 וגילו אצלי לפני כחצי שנה אי סבילות ללקטוז.
התוצאה בבדיקה לא הייתה מרחיקה לכת (180 בשיא) ולכן הדיאטנית אמרה לי
שמותר לי לאכול מוצרי חלב כמו גבינות וארטיקים אבל במידה.
למרות שאני אוכלת במידה אני חשה בנפיחות בבטן (ללא גזים) כבר למעלה מחודש.
חשבתי שאולי זה בגלל הלקטוז אבל ע"פ ניסיוני הנפיחות בגלל הלקטוז לוקחת עד כ-24 שעות.
מהי הסיבה לנפיחות וכיצד ניתן לטפל בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחף
ד``ר בן רנר29/03/2009רגישות ללקטוז מחייבת הימנעות ממוצרי חלב עתירי לקטוז ואין קיצורי דרך.היות ויש לך תלונות ניכרות אין פטנטים מלבד הימנעות כללית .היות וחסר הלקטוז שונה מאדם לאדם יש כאלה המסוגלים לסבול כמות קטנה.את כנראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון מתמשך לפחות שנה .סימה29/03/2009
שלום ,
אני בת 28 ,יש לי צינון שלא עובר קרוב לשנה !
כל בוקר אני קמה עם נזלת שאפיינת אותה הפרשה מימית גרד באף ובחיך וכן גירוי ודמיעה של העיניים וזה נמשך לפחות עד אמצע היום וזה יכול לחזור אלי שוב במהלך היום וככה כל יום .
אבקש את עזרתך במהירה . למי לפנות? האם זאת אלרגיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימה
ד``ר בן רנר29/03/2009ברור שיש מקום לפנות למרפאה אלרגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת יתוש בשפה העליונהגדי29/03/2009
במהלך הלילה הרגשתי עקצוץ בשפה העליונה ושמעתי את זמזומו המלגלג של היתוש שתקף אותי, כל הלילה הרגשתי את הנפיחות גדלה וכשהתעוררתי גיליתי נפיחות די מבהילה בצד שמאל של השפה העליונה... איך לטפל? לגשת לרופא מיידית? ומה הדבר הכי נורא שאפשר לעשות ליתוש הזה אחרי שאתפוס אותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתושיםוש
ד``ר בן רנר29/03/2009אחרי עקיצה אין למעשה הרבה מה לעשות היות והנפיחות תרד ממילא לאחר זמן.יש להכין את הסביבה לפני כן ע"מ שלא יעקצו.טיפול באנטיהיסטמיניקה לא תעזור.במקרים קשים ניתן לטפל בסטרואידים ליומיים שלושה (הנפיחות תחלוף עוד לפני כן)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטיטיס לילדה בת 3 וחצי ...צ'28/03/2009
לבת שלי אובחנה לאחרונה אסתמה של העור , היא ילדה שיש לה עובר עדין מאוד ותמיד היתה לה נטיה לרגישויות בעור אם כי בעבר היו אלו סתם פריחות על רקע לא ברור . מה שמטריד אותי זה האם זה ימשיך גם לגלאים מאוחרים .קראתי שאם הדרמטיטיס זה לא עובר עד גיל שנתיים יש סיכויי רב יותר שזה ימשיך גם מעבר לגיל הילדות האם זה נכון ומה הסיכוי שזה באמת ימשיך מעבר לילדות בגלאים שלה .
שאלה אחרת שמטרידה זה עניין החול בגן , התחושה שלי זה מהחול בגן שבו היא כול הזמן משחקת ? האם זה יוכל להגרם מהחול בגן ??. .
איזה קרם לעור להגברת לוחות ולמריחה על הפנים והגוף אתם ממליצים? יש כמה סוגים אבל אף אחד לא באמת מדורג בשום מקום ברמת היעילות שלו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרמטיטיס לילדה בת 3 וחצי ...
ד``ר ולרי טפליצקי28/03/2009כן , יש סיכוי שאטופיק דרמטיטיס תמשך מעבר לילדות גם לחיים מבוגרים, במיוחד אצל ילדים אלרגיים לקרדית אבק בית ואלרגנים נשאפים אחרים. לכן חשוב לבצע טסט עורי אלרגי לאיבחון של האלרגיה הספציפית.
חול לא גורם לאלרגיה, אבל לכלוך כן מגרה עור ומחמיר גרד, כמן גם יובש.
יובש העור מחמיר וגורם לגרד בעצמו.
שמן תינוקות זה דבר מאוד יעיל נגד יובש, למרוח על עור רטוב.
הטיפול הכי יעיל נגד יובש עור זה טיפול תרופתי טוב של אטופיק דרמטיטיס עם תרופות אנטיהיסטמיניות ומשחה רפואית וטיפול סביבתי לפי האלרגן הספציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאלרגיה קשה המלווה בגרד בכל הגוףד``ר בן רנר27/03/2009
שלום
אני חייל שמשרת בתפקיד נשק ומתעסק עם שמנים וחומרים דליקים אחרים,מזה כחמישה חודשים אני סובל מאלרגיה קשה המלווה בגרד בכל הגוף ובשיעול חריף,הופניתי למבחן תגר במחלקת ריאות,כמו כן אני מטופל במחלקת אלרגיה ברמב"ם,שאלתי אלייך איך משפיע תוצאת הדם ige total שע"פ הבדיקה שלי מראה תוצאה 770(הנורמה המקסימלית היא 87) אבקש לדעת מה אומרת התוצאה ואיך היא משפיע??
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ige total
ד``ר ולרי טפליצקי28/03/2009רמה גבוה של TOTAL IGE מכוונת לאבחנה בשם אטופיק דרמטיטיס או "אסטמה של עור" - אלרגיה לאלרגנים נשאפים מין האוויר כמו קרדית אבק בית, חתול, כלב ואבקנים של עצים ודשא.
אבל זה לא סימן מכריע לאלרגיה כל שהיא ואלרגיה בכלל. יש לו משמעות ביחד עם סימנים נוספים כמו רמת תאי דם אוזינופילים, למפוציטים.
יתכן גם שפתחת אלרגיה לשמנים או דלקים שבאים במגע עם העור.
לכל הדברים האלה יש בדיקות אלרגיות שמאפשרות למצוא האלרגן ה"אשם"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בנושא סויה לתינוקותאתי25/03/2009
שלום ד"ר
יש לי תינוק בן חצי שנה.
עד גיל ארבעה וחצי חודשים ילדי ניזון מהנקה בלבד.בגיל זה התגלה כאלרגי לחלב נבדק את רופא אלרגיות,
התינוק יונק עד היום אך באופן חלקי.וניזון מתחליב סויה.
לאחר קריאת מאמרים הבנתי כי הסויה עלול להזיק לבלוטת התריס ולספירת הזרע... לכן רצתי אצתי לרכוש את התחליב נוטרמיגן.
האם נכון הדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה בנושא סויה לתינוקות
ד``ר ולרי טפליצקי26/03/2009לא ידוע לי על כל נזק מוכח בצריכת תחליב על בסיס סויה על ידי תינוקות עם אלרגיה לחלב פרה.
גם נוטרמיגן זאת אופציה לא רעה להזנת תינוקות אלרגיים לחלב פרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריניטיס כרוניאדל25/03/2009
אני בת 31 וסובלת מזה 3 שנים מריניטיס כרוני ללא הפסקה - כל הזמן גודש באף, נזלת מוגלתית. עברתי צילום רנטגן ונמצא שהסינוסים נקיים.
אף פעם לא הייתה לי אלרגיה בחילופי עונות, או לשערות, אבק וכו'.
זה התחיל לאחר דלקת ריאות, שלאחריה ישנתי בחדר שנשרף בו שולחן. ישנתי ליד השולחן באמצע החורף, ולמחרת התחילה נזלת, בהתחלה עם חום, ואח"כ חודש וחצי בצורה קשה מאוד , כאשר לא יכלתי לישון כמעט בכלל בגלל הצורך הדחוף להוציא ליחה מהאף ובעיקר מהפה ללא הפסקה. אני כל הזמן עם גודש באף, נזלת מוגלתית וליחה מהפה ,כמו דבק. יש ימים שיותר ויש ימים שפחות.
הרופאה שהייתי אצלה אמרה שאין טיפול לריניטיס, אולי רק תרסיס שיפחית את הגודש.
האם יש לכם איזושהי עצה למצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריניטיס כרוני
ד``ר ולרי טפליצקי26/03/2009רוב המטופלים שלי הם כמוך, סובלים עם ריניטיס כרוני.
בנוכחות צילום סינוסים תקין, גוברת הסבירות שמדובר באלרגיה.
קודם כל צריך לחפש מה הסיבה, אם זה אלרגיה אז למה בדיוק.
הדרכים להתמודד עם ריניטיס כרוני כוללים טיפול סביבתי, תרופתי וחיסוני. כל מקרה לגופו.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרד משעות הערבלימור25/03/2009
הנני בת 27, סובלת מפריחה וגרד נוראי כבר יומיים! הגרד התחיל לפני יומיים בשעות הלילה ולמחרת, במשך כל היום, לא היה שום דבר מיוחד אלה שלקראת שעות הערב התחילה פריחה באיזור החזה, הבטן התחתונה.. ועימו גרד חזק באותם האיזורים. התופעה החמירה במשך הלילה והתפשטה לאיברים אחרים בגוף.. באיזור הפריחה יש אודם חזק ונראה כי יש סימנים לעקיצה!!! אחרי שלא ישנתי כל הלילה לקראת הבוקר נעלמו כל הסימנים כלא היו כלל..
אני מניקה תינוק בן חצי שנה ונוטלת ברזל סלו פה שאותו הפסקתי ביומיים האחרונים.
אני רוצה לציין שלפני 4 שנים בתקופה הזאת הופיעו אצלי את אותם התסמינים אלא שאז הרופא אמר לי שזה עקיצות של פשפשים שכנראה באו מיונות שהיו בקרבתנו... ועברו אחרי שלקחתי תרופות נגד אלרגיה וריססנו את הבית.. כעת אני גרה בבית חדש כך שאין בקבתי יונים (יש תוכים אצל השכן)
מממה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה וגרד משעות הערב
ד``ר ולרי טפליצקי26/03/2009יתכן שאת סובלת מאורטיקריה, תפני לרופא לקבלת טיפול תרופתי.
אורטיקריה זאת מחלה חוזרת שמתבטא בפריחה מגרדת עם או בלי נפיחות.
הסיבה שלה יכולה להיות רגישות למזון, תרופות וגורמים סביבתיים וגם ללא כל רגשות לגורמים סביבתיים אלא בגלל גורם פנימי שנקרא נוגדנים עצמיים.
מטפלים בזה עם טיפול תרופתי. בד"כ תרופות אנטיהיסטמיניות, אבל כל מקרה לגופו.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בכל הגוףבת 2423/03/2009
שלום מזה כשנתיים אני סובלת מגרד בגפיים בעיקר, במקומות ספציפים - שהופכים לכהים במקום הגירוד. טופלתי באנטיהיסטמנים שונים שלא עזרו כמעט וכן בשתי זריקות diprospan שהן היחידות שהקלו עליי לתקופה קצרה. בדיקות דם תקינות, B12 נמוך יחסית 250 - עשיתי גם טסטים לאלרגיה - שלא העלו דבר. לאן ממשיכים מכאן? מה לבדוק הלאה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 24
ד``ר בן רנר23/03/2009הגרד כנראה ללא סיבה.הטיפול אנטיהיסטמיניקה במנות גדולות.משך התלונות לא ניתן להערכה כי הוא עלול להמשך מספר שנים עם עליות ומורדות .הכתמים הכהים במקום הגרד מאד אופיני ביחוד לבעלי גוון עור כהה.לטסטים אין משמעות בד"כ במקרים אלה.בהנחה שכול בדיקות הדם תקינות ניתן להוסיף צ.חזה ואולטרסאונד של הבטן להשלמת הבירור.מה הלאה? הגרד יחלוף בסופו של דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לביציםאפרת כהן23/03/2009
שלום בבדיקת "ראסט" נמצאו לבני בן השלוש, התוצאות הבאות: 1.26 Class II עבור חלבון ביצה, 0.21 Class 0 עבור חלמון ביצה ו 0.11 Class 0 עבור Dog Epithelium. אשמח לדעת מה זה בדיוק אומר. תודה! אגב, הבדיקה נעשתה כיוון שהוא סובל מ nummulary eczema.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת כהן
ד``ר בן רנר23/03/2009הבדיקה מציינת רגישות לחלבון ביצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לביציםאפרת כהן23/03/2009
שלום. בבדיקת "ראסט", נמצאו לבני בן השלוש הערכים הבאים: 1.26 Class II- לחלבון ביצה, 0.21 Class 0 - לחלמון ביצה וגם 0.11 Class 0 עבור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת כהן
ד``ר בן רנר23/03/2009עניתי לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקנטלי23/03/2009
האם שלילת צליאק תקפה לכל סוגי החיטה, כגון: סולת, קטניות וכדו'? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
ד``ר בן רנר23/03/2009לחלבון חיטה.קטניות אינן דגנים כלל.מדובר בחלבון גליאדין הנמצא בחיטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)