מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירודים חזקיםלימור11/03/2008
שלום רב,
כבר כמה שבועות שיש לי גירודים באזניים ובגרון יחד....
בעיקר באוזן ימין הגרד יותר חזק.
הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שנתן לי תרופות לאלרגיה, אחרי שחזרתי אליו שוב הוא שינה את התרופות ושלח אותי לבדיקות אצל אלרולוג שערך לי בדיקה ולא מצא שום אלרגיה.
אני משתגעת לפעמים מהגירודים הללו שלא נותנים לי לישון בלילה.
האם יש פיתרון או בדיקה שאני יכולה לעשות שהיא יותר מעמיקה ועם קצת יותר התייחסות או שפשוט אני צריכה לחיות עם זה????
אודה על עזרתכם.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים באזניים ובגרון יחד
ד``ר ולרי טפליצקי12/03/2008שלום רבף גירוד באוזניים וגרון לפעמים קשור לאלרגיה לאלרגים נשאפים מהאוויר או לאלרגנים במזון במקרה וזה מתרחש אחרי אוכל מסויים ומלווה בפריחה עורית.
תרופה אנטיהיסמינית יכולה לעזור.
טסטים אלרגיים עוריים או בדיקת דם יכולים לאבחן.
במקרה ותופעה תמשך גשי שוב לאלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
לימור23/04/2008שלום רב דוקטור,
בהמשך לתשובתך אני מודה לך ואומרת שכבר עשיתי בדיקת דם לאלרגיה והפרופסור שלל.
עשיתי גם בדיקות על העור וגם כן נשללו אלרגיות.
האמת ששמתי לב שאחרי שאני אוכלת משהו מלוח זה קורה יותר חזק.
אבל גם ברגיל זה מגרד ומציק מאוד.
אני לא יודעת לאיזה רופא לפנות כי הרופא אף אוזן גרון אמר לי שאין מה לעשות....
וזה לא פיתרון מבחינתי.
אודה על תגובתך.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נגד רפלוקס לגרד בגרון
ד``ר ולרי טפליצקי23/04/2008ישנם מספר תרופות שניתן לקחת במקרים כאלה.
טיפול נגד רפלוקס יכול לעזור לגרד בגרון.
משחות שונות לעור עוזרות לגרד עור מקומי.
אני אף פעם לא מרים ידיים וממליץ גם לך.
בברכה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
לימור28/04/2008שלום רב ותודה על תשובתך המהירה..
אתמול הלכתי לרופא מס' 2 לקבל חוות דעת נוספת.
אז הוא נתן לי מי חמצן לטפטף 3 ימים 3 פעמים ביום ולחזור אליו לאחר מכן ושהוא ינקה לי את האוזניים. (מכשיר מפחיד!!!)
בנוסף לכך נתן לי לחודש ימים כדורים לאלרגיה.
הוא שמע אותי עושה קולות מהגרון כי גירד לי כשהייתי אצלו אז הוא ישר עלה על זה שזה אלרגיה.
אמר לי שלא כל הבדיקות דם נותנות תוצאות על אלרגיה כי אנחנו יכולים להיות אלרגים למלא סוגים.
בכל אופן הרופא הזה נראה לי קצת יותר רציני מקודמו ולכן אמשיך טיפול אצלו ואחזיק אצבעות שיעזור לי כי הגירודים האלו הם פשוט תופעה מדאיגה.
האם ידוע לך משהו אלטרנטיבי שיכול לעזור לגירודים מסוג זה.?
הרופא טען בפניי גם כן לא לנקות אזניים - האם זה ידוע שאסור לנקות אזניים???
אמר לי שפעם ב3-4 חודשים צריך לבוא לרופא אף אוזן גרון ושהוא ינקה את האזניים.
תודה רבה על ייעוצך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד''ר ולרי טפליצקינעמי10/03/2008
שלום, אני אמא לתינוקת בת 5 חודשים. היא אלרגית לחלב ולסויה, היא מקיאה כאשר ניזונה מהם (ניסינו את שניהם). כיום ניזונה מהנקה מלאה. קבענו תור אליך ב- 25.3 שאלתי היא האם נחוץ לבוא אם התינוקת. מטרת הפגישה היא להבין ולהכיר את תהליך המעבר למוצקים בילדה אלרגית. האם להביא את התינוקת ? לתשובתך אודה, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך המעבר למוצקים
ד``ר ולרי טפליצקי12/03/2008שלום רב,
כבר בגיל 5 חודשים ניתן לבצע טסטים או ב. דם לאבחון מדוייק של האלרגיה.
במקרה ונמצא אלרגיה , יומלץ על תזונה ללא מוצרי חלב וסויה.
ואם לא נמצא, נשקול חשיפה הדרגתית.
כלומר, רצוי להביא את התינוקת.
לאיזה מרפאה יש לך תור?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתור בנתניה
ליסה12/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתור בנתניה
ד``ר ולרי טפליצקי12/03/2008OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתוליםעופרה09/03/2008
יש לי שני חתולים כבר 14 שנה אליהם אני קשורה מאוןד. בשנתיים האחרונות אני יוצת אם בחור שאלרגי לחתולים. האלרגיה שלו מתבטאת במעט דם מהאף. אנחנו רוצים לעבור לגור ביחד ורוצים לדעת האם ישנו טיפול שימנע את האלרגיה
תודה עופרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט דם מהאף
ד``ר ולרי טפליצקי10/03/2008שלום רב, יש לוודא קודם אבחנה של אלרגיה לפרוות חתול על ידי טסטים אצל אלרגולוג ואז להתאים טיפול תרופתי והמלצות. לפעמים רק טיפול חיסוני יכול לגרום לעמידות בפני אלרגיה לחתולים.
בבקרה, ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסימילאקרעות09/03/2008
בני בן החמישה חודשים ינק באופן מלא ולפני כשבועיים וחצי החל לקבל בנוסף סימילאק.
כעבור כשבוע החלו נקודות אדומות שטחיות על גופו (בעיקר על הבטן) והחל שיעול שהפך עם הזמן למעין ברונכיתהמתבטאת בהתקפים של קוצר נשימה ואובחנה דלקת ריאות קלה (ללא חום) כרגע הוא מטופל באנטיביוטיקה, באנלציות וסטרואידים
האם יתכן כי הוא אלרגי לחלב? אני אמורה לחזור לעבודה בשבוע הבא...
תודה,
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החל לקבל בנוסף סימילאק
ד``ר ולרי טפליצקי10/03/2008הסיפור יכול להתאים לאלרגיה לחלב פרה אם הסימילק הוא חלבי ולא צמחי.
יש להתייעץ עם רופא ילדים ואלרגולוג, לשקול ביצוע טסטים אלרגיים, לשקול לעבור לסימילק צמחי.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לניקליעל06/03/2008
שלום רב,
אני בת 23 ולפני כשנתיים התחילו לי תופעות של בחילות, צרבות קשות וכאבי בטן, עשיתי המון בדיקות שלא הניבו תוצאות..
לפני כשבוע, ומסיבה שונה לגמרי, עשיתי בדיקת טסטים לאלרגיה, וגיליתי שאני אלרגית לניקל.
השאלה היא האם יכול להיות קשר בין שתי התופעות?
במה מתבטאת רגישות לניקל דרך אוכל שיש בו ניקל?
האם הסימפטומים של האלרגיה הם רק בעור, או גם יכולות להיות תופעות כמו כאבי בטן, צרבות וכו'?
המון תודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לניקל
ד``ר בן רנר06/03/2008צר לי לאכזב אותך אבל התופעות מתבטאות רק בעור.מדובר ברגישות למגע .יש הטוענים שגם אכילה של חלקיקי ניקל עלולה לגרום לבעיה אבל כל זאת בנוסף לתופעות העוריות ולא בנפרד.ההנחה הזו עדיין לא הוכחה.לתלונות שלך אין קשר ואני מתפלא מדוע בוצעו התבחינים מלחתחילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבטל אספיר05/03/2008
היי
ביתי בת השנה אלרגית למוצרי חלב. רציתי לשאול האם הפסקה של אכילת מוצרי חלב לגמרי עלולה לפגוע בה והאם קיימים מוצרים תחליפיים שניתן תת לה במקום המעדנים ומשקאות החלב הרגילים.
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב
ד``ר בן רנר05/03/2008בהחלט לא..בגיל שנה ניתן לתת כלכלה רגילה לפי הסדר שכבר ציינתיבתשובות הקודמות לנעמי.
ואם חשקה נפשה במעדן קיימים מעדני סויה.ברוב המקרים הרגישות חולפת עם השנים ובגיל 3 מרבית הילדים יאבדו את הרגישות
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משפחה אלרגיתרותי04/03/2008
בס"ד
שלום לכם
אני בת 42, וסובלת מגיל קטן מאוד מאלרגיות.
התעשטושיות, עיניים דומעות, נזלת, שיעול, גירודים באוזניים, בשנה אחרונה, ישנם חודשים שהעיניים פשוט משגעות אותי, כל הזמן, העיניים דביקות כאלו, ניסיתי את כל הסוגי טיפות עיניים שיש, הרופא טוען שזה אלרגיה בעיניים. אני כבר לא יודעת מה לעשות? במיוחד כשמחשיך, פשוט קשה לי מאוד, ואני מרכיבה משקפיים.
מלבד זה אני סובלת מאלרגיה לחלב, תירס, וסוגי פרחים שפורחים דווקא בסתיו... וחלקם באביב וכמובן קרדית הבית.
אני סובלת מתסמונת המעי הרגיז, האם הרגישות למזון נובעת בגלל תסמונת המעי הרגיז, או שאין קשר לזה???
מה לעשות. אני אדם מורכב עם כל מיני בעיות, אבל ב"ה אמא לארבעה ומחייכת. העולם נפלא. אבל עם קצת בעיות....
ויש לי עוד שאלה, האם כל האלרגיות שיש לי עברו לילדים, משום שיש לי בן שעובר כבר כמעט 3 שנים חיסונים לקרדית הבית, והבן הגדול גם אלרגי אבל קצת פחות מאיתנו.
טוב, אז מה אתם חושבים לגבי כל השאלות שיש לי, האם תוכלו לענות לי בבקשה??
תודה
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משפחה אלרגית
ד``ר בן רנר04/03/2008התשובה פשוטה כל המשפחה אלרגית ומעבירה בירושה את האלרגיות.התלונות שלך מורכבות.חלקן אלרגיות וחלקן לא כגון המעי הרגיז.היות ואת כבר מטופלת אצל אלרגולוג פני אליו ואני בטוח שהוא יסביר לך אחת לאחת.
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזונות אלרגניםנעמי03/03/2008
שלום, כבר כתבתי לכם בעבר- תודה על תשובותיכם! ביתי בת 6 חודשים עוד מעט ובקרוב נתחיל לתת לה מוצקים. היא אלרגית לחלב ולסויה (מקיאה במגע איתם, ניסינו את שניהם). מהם הפירות והירקות הכי פחות אלרגניםשמומלץ להתחיל? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזונות אלרגנים
ד``ר בן רנר03/03/2008ההמלצות לילדים עם נטיה אלרגית במשפחה היא כדלקמן: מזון מוצק אחרי 6 חודשים בלבד.מוצרי חלב(במקרה שלך זה לא רלבנטי כי הילדה רגישה ואין לתת לה ) לאחר שנה.ביצה לאחר שנתיים .בוטנים אגוזים ופיצוחים דגים ופירות ים לאחר שלוש שנים ! בילדים רגילים שלא בקבוצת סיכון הכנסה הדרגתית של מוצקים לאחר חצי שנה.יש להכניס לדיאטה מדי פעם סוג מזון אחד. אין לתת תערובות אלא עם הוכח שאין רגישות למרכיבים הבודדים.חלק מעדיף להתחיל עם מזון מבושל כגון ירקות מבושלים גזר תפו"א וכד'.אחר כך עוף .וכן הלאה.ולהמשיף בירקות ופירות טריים .באופן כללי המנעות ממזונות מעבר ל6 חדשים ,לא הוכחה כגורם יתר למחלות אלרגיות .הגיל הקריטי הוא עד 6 חד'.גורם חשוב הוא העישון !!!!!!! ואם ההורים היו מקפידים לא לעשן היו כולם נשכרים ולא משתגעים על דיאטות משונות!!!!!!!!!!!!!!!!
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
נעמי04/03/2008תודה רבה על ההתייחסות! אגב אני ובעלי לא מעשנים ולא עישנו מעולם ואתה רואה עדיין היא אלרגית. בכל מקרה. כיום היא בת 5 חודשים ואני ניסיתי לתת לה דייסת אורז עם חלב אם שאוב. האם להפסיק? האם גרמתי נזק? (זה מה שאמרו לי בטיפת חלב שאפשר לתת). תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
ד``ר בן רנר04/03/2008נזק לא גרמת אבל איזה טעם יש לזה? תני לה NEOCATE וחסל שאיבות זה טעים ויפתור את כל הבעיות
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
נעמי05/03/2008היי שוב, סליחה על השאלות הרבות. האם ה- נאוקייט טעים יותר מפרג'סטמיל ונוטרמיגן? כי את שניהם ניסיתי לא הצלחה, היא סירבה לאכול גם אחרי 8 שעות ללא אוכל. האם טעמו של הנאוקייט טעים (לא מר)? בכל מקרה קבעתי תור לד"ר טפליצקי לשבוע הבא. תודה רבה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמי
ד``ר בן רנר05/03/2008כן טעמו טוב אמנם לא כצפיחית בדבש אבל לא דוחה כמו השניים האחרים.
בהצלחה
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיות בפעוטותמירב02/03/2008
אני אמא לתינוקת בת חודשיים ואני חושדת שביתי אלרגית לחלב ואולי גם למזונות אחרים. יש לה כאבי בטן שבאים והולכים, פריחה שמופיעה על הפנים, העפעפיים והצוואר, התנפחות מתחת לעיניים. רציתי לדעת האם יש בדיקות לאלרגיות בגיל זה. רופאת המשפחה שלי אמרה שבדיקות אלרגיה לחלב עושים רק בגיל שנה.... האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בפעוטות
ד``ר בן רנר02/03/2008יש בהחלט בדיקות והחל מגיל 0 .חבל שזו התשובה שקבלת המרופא המטפל.פני למרפאה אלרגית לביצוע הבדיקה
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב והקשר לאלרגיות נוספותאבא מודאג29/02/2008
שלום, ביתי בת 5 חודשים אלרגית לחלב פרה ולסויה (ניסינו את שניהם). האם נכון שילד בעל אלרגיות אלו בעל סיכויים רבים לפתח אלרגיות נוספות בהמשך כמו קרדית הבית וכמו כן לסבול מהסטמה?
כך נאמר לנו ואני מאוד מודאג במיוחד מאחר ויש לנו חתול בבית (כרגע אין סימטומים לרגישות לחתול)
לתשובתך אודה, אבא מודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה של: אבא מודאג
ד``ר בן רנר01/03/2008נכון סיכוי גדול יותר אבל זו לא סיבה לדאגה.כל חייה לפניה וכל הסיכויים שהרגישות תחלוף במרוצת השנים.חתול הוא גורם המפחית אלרגיות במידה והחתול נמצא בבית לפני לידת התינוק.ובגיל מאוחר יותר התפתחות ה"אלרגיות אצל הילדים "שוות" (בעלי וחסרי חיות בית)כנ"ל לגבי כלב
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGEשי29/02/2008
שלום רב,
עשיתי לאחרונה בדיקת דם וקיבלתי IGE TOTAL של 262.
סבלתי מאסתמה בעבר, אך היום היא מתבטאת רק באף סתום לפעמים וכמעט ללא התקפים כלל.
אני לא לוקח שום תרופות.
בנוסף, ביקרתי לאחרונה אצל רופא עור בעקבות גירודים בקרקפת ונאמר לי שיש לי סבוריאה.
האם רמות הIGE הגבהות הן בגלל האסתמה/ בגלל הסבוראיה/ אלרגיה למזון/ משהו אחר.
האם עליי לעשות משהו בנידון? כמו עוד בדיקות?
האם כדאי לי לטפל בזה או לקחת תרופות כלשהן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת IGE גבוה
ד``ר ולרי טפליצקי29/02/2008רמת IGE גבוה מעט מופיעה במחלות אלרגיות כמו אסטמה ונזלת אלרגית.
רמת IGE גבוה מאוד בד"כ במצבי אלרגיה עורית כמו אטופיק דרמטיטיס = "אסטמה של עור".
יתכן מאוד שאתה אלרגי לאלרגנים נשאפים לדוגמת קרדית אבק בית. ובגלל זה אתה סבלת מאסטמה וכעת יש לך נזלת אלרגית ("אף סטום") ועולי אף אלרגיה של עור.
תפנה למומחה לאלרגיה לביצוע טסטים ואיבחון מדוייק.
בברכה ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לאלרגיה?דנה28/02/2008
היי,
כתבתי פה לפני בעךר שבוע,
אני סובלת מליחה בגרון כבר מעל שנה בלי נזלת ובלי סיבה ברורה
הרופא אמר לי שיכול להיות שאני סובלת מנזלת אלרגית עם נזילה אחורה ושלחו אותי לבדיקת אלרגיות
עשיתי את הטסטים היום ויצא שאינני אלרגית לכלום
האם ייתכן שאני אלרגית למשהו שלא נבדק בבדיקה הזו?
תודה מראש,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר בן רנר28/02/2008לא את לא אלרגית .לא כל ליחה נובעת מגורם אלרגי.התבחינים מכסים פרופיל ממוצע ומעבר לזאת לא מבצעים.בד"כ.חבל גם להתעקש.תחזרי על הבדיקות בעוד שנה במידה והתלונות עדיין ימשכו.
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים והקשר לאלרגיה לחלבאבא מודאג27/02/2008
שלום שוב, ביתי בת 5 חודשים עוד שבוע והיא אלרגית לחלב ולסויה (מתבטא בהקאות). היא ניזונה מהנקה מלאה. מזה 10 ימים הפסיקה לינוק בזמן ערנות וסבלה מכאבי בטן. נעשו לה בדיקות דם ושתן והכל תקין. בבדיקת הצואה לא נראו תולעים או סלמונלה, אך נראו לויקוציטים. אני הפסקתי לאכול מוצרי חלב בהמלצתך מזה 5 ימים בלבד. האם ייתכן כי זה נובע מהחלב שאכלתי? או שמדובר בדלקת? הרופא שלה ביקש בדיקה חוזרת. לתשובתך אודה, נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקתי לאכול מוצרי חלב
ד``ר ולרי טפליצקי27/02/2008ברור שאותם התופעות יכולות להגרם מזיהום או מחלה דלקתית של מעיים וגם אלרגיה לחלב פרה וסויה.
עשית נכון שהפסקת לאכול מוצרי חלב .
כעת צריך לצפות לשיפור של האכילה. במקרה ולא יחול שיפור, לחפש מחלה דלקתית\זיהומית.
ולבצע טסטים אלרגיים לחלב פרה וסויה אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסטים לאלרגיה
אבא מודאג27/02/2008באיזה גיל מומלץ לעשות את הטסטים? האם ייתכן שהיא לא אלרגית בכלל? כאשר היתה בת חודש התחלתי לתת סימילאק והיא התחילה להקיא ואז עברתי לחלב דל לקטוז וגם הקיאה ועברנו לצמחי וגם הקיאה ועם הסויה גם היתה ישנונית. את הכל עשיתי בהמלצת רופאת ילדים שלא עלתה על זה שמדובר באלרגיה. לאחר ראיתי מומחה נאמר לי לחזור להנקה מלאה ותוך 24 שעות פסקו ההקאות. הייתכן שמדובר בבעיה אחרת? תודה שוב נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה גיל מומלץ לעשות את הטסטים?
ד``ר ולרי טפליצקי29/02/2008אפשר לעשות טסטים בכל גיל, בעזרתם ניתן לבצע אבחנה מדוייקת של אלרגיה לחלב וסויה. בד"כ מקובל לעשות טסטים החל מגיל 6-8 חודשים. בנסיבות בסיפרת אבחנה של אלרגיה לחלב פרה וסויה נראת הסבירה ביותר.
בברכה, ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה, דחוף!רואי25/02/2008
שלום רב! אני כבר סובל זה מספר שנים מאלרגיה, שכל שנה מתחילה מאמצע חודש פברואר ומסתיימת בערך ביולי. מכך אני מסיק, שיש צמח מסוים שפורח בחודש פברואר מדי שנה, שגורם לי לתגובה האלרגית. האם מישהו אולי יודע באיזה צמח מדובר?
אם אקבל תשובה (או לא..) אהיה אסיר תשובה.
רואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמצע חודש פברואר ועד יולי
ד``ר ולרי טפליצקי26/02/2008למרות שלא ציינת מה הם התופעות, אני מנחש שמדובר בנזלת. בחודשי אביב צומכים ופורחים עצי זית, ברוש, סוגים רבים של דשא יבלית, דורה, זוסיה, עשבים כף עווז ואחרים, דשא תרבותי דרבן ואחרים.
אצל אלרגולוג יבדקו למה מאלה אתה אלרג ויתאימו טיפול.
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת תרופות נד אלרגיה בהריוןמרינה24/02/2008
שלום רב,
אני בהריון שבוע 8 , אני סובלת מספר שנים מאלרגיה באביב (לאורך 4 חדשים - מאוד קשה לתפקד בלי תרופות - האלרגיה בלתי נפסקת- דמעות ונזלת 24 שעות ביום) . כל השנים הייתי מטופלת בפרופיטן מכוון שרוב התרופות לא עוזרות . האם מותר בהריון שימוש בתרופות הנ"ל , אם כן - באיזה ? האםnasal spray flixonase מותר לשימוש? איזה טיפול כן מותר ?
אודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר בהריון שימוש בתרופות ?
ד``ר ולרי טפליצקי25/02/2008ההמלצות הם בד"כ להמנע משימוש של כל התרופות ב3 חודשים הראשונים ובכלל בהריון.
בכל זאת כדור אהיסטון וספריי נזוקורט נשבים לבטוחים גם בתקופה זו. כנרא גם פליקסונז.
בטרימסטר השני ושלישי מותר כנרא לורטדין ובשלישי מותר כנרא גם היסטזין\זילרגי.
ההמלצות האלא בערבון מוגבל, מומלץ לברר ולקבל אישור ממרכז התרופות באינטרנט או בטלפון.
בטלפון:
המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות
טלפון: 02-6243669 או 02-6243663
פקס: 02-6241328
שעות: א'-ה' 09:00-15:00
אסף-הרופא - 08-9779695
בלינסון - 03-9377474 או 03-976911
הדסה - 02-6758430
בית החולים שיבא - 03-5302787
הריופון - 08-9779309 (בתשלום 20 ש"ח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)