מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת אלרגית ?נעמי30/05/2008
שלום, ביתי בת 8 חודשים הובחנה כאלרגית לחלב ולסויה מגיל חודשיים (היא הקיאה לאחר שתיית ת"מל חלבי והקיאה והיתה ישנונית ואפטית לאחר סויה). בוצעה בדיקה עורית המרפאת אלרגיה בגיל 5 חודשים ולא היתה תגובה. באיזה גיל כדאי לעשות בדיקת דם לשלילה? האם ייתכן שבדיקה העורית שלילית ובכל זאת יש תגובה אלרגית חרחפה? תודה יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות
ד``ר בן רנר30/05/2008הרגישות לחלב כוללת שתי קבוצות אחת עם תבחינים חיוביים והשניה עליהם נמנת בתך עם תבחינים שליליים.חזור על הבדיקה בגיל שנה .אם שלילית יש לבצע מבחן תגר.בד"כ רגישות זו חולפת מהר יותר.בתאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו מבחן תגר?
נעמי31/05/2008תוה רבה על תשובתך! מהו מבחן תגר? האם יש סיכוי שהרגישות לחלב תחלוף לביתי למרות שהיתה קשה מאוד? היא היתה סובלת מתגובה אלרגית גם שאישתי אכלה מוצרי חלב בהנקה. עד היום שתיהן לא אוכלות חלב. מה הסיכויים לדעתך? תודה יואב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים אדומותאור29/05/2008
שלום,
אני בן 21 וסובל מתופעת ידיים אדומות זה שנים רבות.
התופעה מתבטאת בתור גוון אור אדום בוהק בדרך כלל אך משתנה מפעם לפעם בגוון. הידיים כמעט ולא רגילות אלא תמיד בעלי גוון אדום מסוים. התופעה מופיעה עד קו מסוים, עד טיפה לאחר שורש כף היד, דבר הגורם לכך שזה נראה כאילו אני לובש כפפות אדומות.
אני אלרגי לאבק ולעץ זית אך הסבירו לי שאין קשר לתופעה. למה היא גם מופיעה אך ורק בידיים?
הייתי בקפלן בבדיקת אלרגיה של מדבקות. לאחר 3 ימים של המבחן נמצא שאין לי אלרגיה.
לקחו לי גם ביופסייה מהיד ואני עוד צריך לבוא ולקחת את התשובה.
שאלה ראשונה שטיפה לא קשורה לנושא - בקשר לבדיקת ביופסיה: כרגע חודש וחצי אחרי נראה כאילו נוצרה לי שם צלקת. לי לא אמרו שתישאר לי צלקת. זה אמור להיעלם? כרגע העור נראה צלקתי כי הוא חלק כזה ומסביב טיפה אדום-ורוד שרואים שזה תאי עור רגילים אז אולי זה עדיין מחלים?
שאלה שנייה - לא נמצאתי אלרגי למשהו. תחושה שלי חזקה שהסבון הביתי גורם לי לאדום בידיים. אין שום דבר אחר שאני נוגע פה כל הזמן עד איפה שנגמר האדמומיות-שורש כף היד. *איזה סבון אני יכול לקנות שלא יגרום לבעיה? *והאם אני סתם מנסה לשווא וחלק מהבדיקה האלרגית שעשו לי כללה כבר חומרים של סבון? והרי לא נמצא בבדיקה ההיא שום דבר.
תודה רבה על התשובות.
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אור29/05/2008חשוב לציין - הבעיה שהגדירו לי שמשהו אלרגי או לא, גורם לי לכך שהכלי דם בכף יד מתרחבים ונשארים כך כל הזמן-מה שגורם לתופעת האודם. אם למשל אני לוחץ על מקום מסוים ומוציא את הדם מהנימים, היד חוזרת לצבע נורמלי, עד שאני מוריד את הלחץ והדם חוזר ואז גם הצבע האדום חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירון
ד``ר בן רנר29/05/2008כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירון
ד``ר בן רנר29/05/2008באיזו מרפאה נבדקת? אלרגיה או עור.אם אלרגיה חזור לרופא.ואם עור פנה לרופא לאלרגיה במוסד הזה ואני בטחו שתיענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לשמפניהג'וני29/05/2008
שלום רב
השאלה שלי הינה כזאת, מאז ומתמיד הייתה לי בעיה עם שמפניה ( כל הסוגים של יין מבעבע)
כשאני שותה שמפניה, הלחיים שלי מתחילות להאדים כמו כן האזור שמסביב לעיניים, עם קצת התנפחות. וכעבור כחצי שעה זה עובר.
אני חייב לציין כי אין לי שום בעיה עם שום סוג של אלכוהול או מאכל.
מה מיוחד כל כך בשמפניה שהוא גורם לי לתגובה אלרגית זאת?
אני חייב להוסיף כי אין לי שום בעיה לשתות יין רגיל.
בתודה רבה מראש!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'וני
ד``ר בן רנר29/05/2008זו מופעה ידועה הקשורה ליינות .הפתרון אל תשתה יין מותסס.אין פתרון אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב ויוגורטמיכל27/05/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים אובחנה מינקות כאלרגית חריפה לחלב פרה, וצמודה למזרק אפיפן. הבדיקה העורית האחרונה התבצעה לפני חצי שנה ונראתה חיובית ביותר.
היום ,בטעות, טעמה לגימה ממשקה פירות המוכן על בסיס יוגורט בקר פרוביוטי. היינו בטוחים שמיד תתחיל תגובה אלרגית, אבל לשמחתנו לא קרה כלום.
האם יתכן שהאלרגיה חלפה?
האם הכמות היתה קטנה מדי בכדי לגרום לתגובה אלרגית?
האם כדאי לדעתך לבצע שוב בדיקה עורית? אולי בדיקת דם?
האם ההרכב של יוגורט בקר פרוביוטי שונה מחלב פרה ומכאן ההסבר?
תודה מאמא שמאוד דאגה היום והדאגה התחלפה בשמחה שאולי האלרגיה מאחורנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזהרי מאוד מלתת מוצרי חלב לבת שלך
ד``ר ולרי טפליצקי28/05/2008תזהרי מאוד מלתת מוצרי חלב לבת שלך, התגובות לפעמים מאוד קשות.
בכל שאלה ספציפית יש לפנות לאלרגולוג. ניתן לבצע תגר עם מתן מוצר חלב אבל יש לבצע זאת באופן בטוח במרפאת אלרגיה או במוקד רפואי כדי לטפל בתגובה אלרגית בהקדם במקרה ותופיעה.
לגבי יוגורט בנתת לילדה: תרשמי כן את כל המרכיבים כפי שמופיעים על התווית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי 5 אלרגיות שונותעדי27/05/2008
זיתים, אבק, כלבים, עובש ודשא ועשבים
אז בערך לפני שבוע אכלתי סלט שהיה בתוכו שמן זית ולא ידעתי
אז אחרי כמה זמן היה לי אפצ'י ואז הבנתי שזה אלרגיה.. הפסקתי לאכול והלכתי לישון
ואז קמתי קצת מנופחת בפנים. לא הכל התנפח רק קצת (האף, הסנטר וקצת לחיים וצוואר)
ובלילה לא יכולתי להירדם כי לא הצלחתי ממש לנשום וגם כאב לי הגרון ממש
אז אחרי איזה 3 ימים זה עבר לי. ורציתי לשאול אם האלרגיה שלי חמורה..
או שהיא יכולה להחמיר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האלרגיה כן יכולה להחמיר
ד``ר ולרי טפליצקי28/05/2008אלרגיה לאבקנים של עץ זית זה לא אלרגיה לשמן זית. אלה שני דברים שונים ובד"כ אנשים אלרגיים לאבקנים של עץ זית כן אוכלים שמן זית ללא בעיה.
יתכן והגבת למרכיב אחר בסלט.
כדאי שלהחזיק בבית תרופה אנטיהיסטמינית נגד אלרגיה.
בגלל קשי נשימה שהרגשת כדאי לעבור בירור של אסטמה אצל אלרגולוג ולקבל תרופות נגד אסטמה.
האלרגיה כן יכולה להחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eos גבוה אצל תינוקתדניאלה26/05/2008
שלום רב
בתי התינוקת בת ה-10 חודשים מקיאה כבר שבועיים, ללא חום, ונשלחה לבדיקת דם.
תוצאות הeos גבוהות.
eos עומד על 12.9, וeos.abs עומד על 1.7.
מאז שהחלה לקבל מוצקים בגיל חצי שנה(עד אז ינקה מלא) לא הייתה לה כל תגובה אלרגית.
על מה זה יכול להעיד? האם יש צורך לפנות למומהח בענין (יש לי תור לרופאת ילדים)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחשוד באלרגיה למזון
ד``ר ולרי טפליצקי27/05/2008ניתן בהחלט לחשוד באלרגיה למזון, אבל לא רק אלרגיה גורמת לרמת EOS גבוה.
יש לפנות לרופא ילדים ואלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לדייסהנעמי26/05/2008
שלום, ביתי בת 8 חודשים עוד שבוע. היא אלרגית לחלב ולסויה ניזונה מהנקה ומעט מוצקים. אתמול שלא כהרגלה היא ישנה מ-20:30 עד 9:00 הבוקר (אכלה פעמיים בלילה) והבוקר היא ישנונית מאוד וישנה עוד שעתיים. אין לה חום. השינוי היחיד שהיה אתמול הוא שנתתי לה דייסת 8 דגנים (סולת, שיבולת שועל, קורנפלור, אורז, כוסמת, סורגום ושיפון). האם יכול להיות שזו אלרגיה לדייסה ?
עד כה אכלה דייסות: אורז, קורנפלור ושיבולת שועל (כל אחת בנפרד)
לתשובתך אודה אני מאוד דואגת. תודה נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת ישנונית
ד``ר ולרי טפליצקי27/05/2008תינוקת ישנונית - קחי אותה לרופא ילדים.
צריך לבדוק מצב הכרה, נוכחות של פריחה, מצב נשימתי, ריאות, לב.
ניתן לחשד באלרגיה בנוכחות של סימנים נוספים: פריחה, נפיחות, הקאות, שלשולים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לקרדיט האבק ופרופיל רפואיגלעד25/05/2008
שלום רב,
אני חייל הסובל מאלרגיה לקרדיט אבק הבית בדרגה 4 ולפריחת עצי זית ונוצות בדרגה 2.
לא דיווחתי על ענין האלרגיה לפני הגיוס ושיבצו אותי לתפקיד משק לוגיסטיקה (אפסנאי במילים יפות). האם האלרגיה ממנה אני סובל פוסלת את המקצוע?
אם אדווח על האלרגיה (ממנה אני סובל מאוד) האם זה ישפיע על הפרופיל הרפואי שלי?
אני סובל גם מהזעה מוגברת בידיים, האם יש קשר בין הדברים?
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לדווח
ד``ר ולרי טפליצקי27/05/2008כדאי לדווח בהחלט. יתכן ויזה ישפיע על הפרופיל הרפואי שלך ויתכן גם על המקצוע.
הזעה מוגברת בידיים אינה קשרה לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהאיריס25/05/2008
אני בת 37 ואלרגית שנים נטלתי כדורי טלפסט 180 והיה עוזר לאחרונה לא כל כך עזר ונתנו לי במקום היסטפד. זה עוזר חצי יום ולקראת הערב חוזרת לי הנזלת האלרגית. השאלה אם לא מסוכן ליטול את הכדורים במשך כל תקופת האלרגיה זאת אומרת עם אין תופעות לוואי לכך. או שזה לתקופה קצרה מידי מתאים אני שואת אותך ולא את הרופא כי יצא לחופשה ארוכה ואין לה מחליף. אודה לך אם תענה לשאלתי זו.
נ.ב האם ולריאן מותר ליטול ביחד עם היסטפד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ טיפול ממושך
ד``ר ולרי טפליצקי27/05/2008מומלץ טיפול ממושך במשך כל עונת ההחמרה. התרופות נגד אלרגיה בד"כ נסבלות מצויין.
האם ולריאן מותר ליטול ביחד עם היסטפד? - לא צריכה להיות בעיה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת אלרגית וגירוד בעורשרון25/05/2008
שלום,
מאז לידת ביתי, לפני שנה ו - 3 חודשים, התחלתי לסבול מהחמרה בולטת בנזלת אלרגית.
אני באופן תדיר ויומיומי מתעטשת, מנוזלת, עקצוץ וגירוי חריפים באף עד כדי תחושות טשטוש. במקביל, אני סובלת מתופעות אלרגיות בעור, בעיקר בידיים שמתבטאות בהופעת סימנים כמו סריטה או נקודות, המגרדות באופן חריף. רופאת עור פטרה את הבעיה בכך ש" אני משתמשת בסבון או קרם חדש" אך מאז החלפתי מספר מוצרים. לגבי הנזלת עלה כי אני אלרגית לקרדית אבק הבית. האלרגיה לא פוסקת ואין הקלה גם כשקיבלתי תרופות.שאלתי, איך מטפלים בשתי צורות האלרגיה שתיארתי, מה בעצם השלב הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לקרדית אבק בית
ד``ר ולרי טפליצקי27/05/2008אלרגיה לקרדית אבק בית יכולה לגרום לנזלת כרונית, אסטמה וגרד עורי עם הפריחה- "אסטמה של עור".
טיפול הוא טיפול סביבתי, תרופתי וחיסוני.
טיפול סביבתי היא להוציא שטיחים, לשאב מזרן וכרית, שימוש במגן מזרן וכרית, נקיון טוב של האבק.
טיפול תרופתי: קיים ויעיל. צריך להתאים לפי חומרת המצב.
טיפול חיסוני: קיים ויעיל גם כן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לביצים וחיסון MMRשרית25/05/2008
ביתי בת השנה אלרגית לביצים (לאחר שאכלה 3 ביסים מביצה פרחה מסביב לפה - היינו אצל רופא , עשינו טסט וגילינו כי אכן היא אלרגית ובנוסף ביצענו בדיקת גם לסוגים שונים של מאכלית ואכן כל התוצאות היו 0.1 ור ביצים 6.8)
א.האם המס' 6.8 מעיד על אלרגיה גבוה ?
ב. אנחנו אמורים לבצע בעוד יומיים חיסון תחת השגחה בבית חולים אשמח למידע אם כדאי לחסן , אולי לדחות , מה אחוזי הסכנה אני בטוחה שאני לא הראשונה ....
אשמח לתשובתך המהירה.
תודה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לביצה וחיסון
ד``ר ולרי טפליצקי25/05/2008להיזהר ממרכיבים הבאים במזון: ביצה, אלבומין, אובאלבומין,
חשוב להרכוש מזרק אפיפן לטיפול בתגובה אלרגית קשה.
חיסון נגד חצבת בגיל שנה יש לבצע בתנאי השגחה מיוחדים. לא לפחד מהחיסון. סיכוי של תגובה אלרגית מאוד מאוד נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר באלרגיה?סיון24/05/2008
בני בן חודש וחצי עם יציאות בצבע ירוק בהיר ונוזליות לא מימיות ריריות וכמעט אחרי כל הנקה יש לו יציאה, הוא ניזון מהנקה מלאה בייעוץ של רופא עשיתי הפסקה של 24 שעות בהנקה ונתתי לו נאוטרמיגן לאחר מס' ארוחות היציאות חזרו להיות תקינות (צבע חרדל מוצק )חזרתי להיניק והיציאות שבו להיות בצבע ירוק בהיר ונוזלי . עשינו בדיקת צואה אך היא הייתה תקינה . האם עליי להפסיק להניק? האם נגרם לו נזק ? יש לציין שהתינוק רגוע , מגיב יפה ועולה במשקל (נולד 3.175 וכיום 4.760 ) אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד``ר בן רנר24/05/2008יציאות בזמן הנקה הן ירקרקות באופן טבעי.אין מקום להפסיק הנקה.כל עוד הכל בסדר אין מקום לדאגה.כלכלת חלב הופכת את הצבע ללחרדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה התעטשיותנטלי24/05/2008
שלום אני סובלת מיובש בעיניים ומאף סתום ורציתי לדעת אם יש קשר לזה שאני מתעטשת הרבה בעקבות הדברים האלה?
אצלנו במשפחה אף אחד לא סובל מאלרגיה ואני יודעת שאני לא אלרגית לכלום אז האם הגיוני שההתעטשיות שלי נובעות ממה שציינתי קודם? והאם יש להתעטשויות פיתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיטושים
ד``ר בן רנר24/05/2008ברור אלרגי קצר יאבחן את הגורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב?שני21/05/2008
לפני כחודש וחצי התחלתי לתת לבתי (בת 7 חודשים היום) מטרנה חלבית בשעות היום בשילוב עם הנקה בשעות הערב. כשלושה שבועות לאחר מכן, הופיעה פריחה על בטנה, מלווה בחוסר שקט ובאבדן תיאבון. רופא הילדים התלבט בין וירוס ובין אלרגיה לחלב (החשד לאלרגיה היה מיזמתי), והחליט להעביר אותה לסויה למשך שבוע עד היעלמות הפריחה. לאחר אותו שבוע חזרנו להאכיל אותה במטרנה חלבית והכל נראה בסדר. היום, כשבועיים לאחר החשיפה המחודשת למטרנה חלבית, שוב הופיעה פריחה, הפעם בבטן, בגב ובפנים, מלווה בחוסר שקט ובאבדן תיאבון.
ביקרנו שוב את הרופא והוא שוב מתלבט בין שני הדברים.
לדעתך, האם סביר כי מדובר בכל זאת באלרגיה לחלב למרות השבועיים הבריאים בזמן אכילת חלב? או שהסבירות גבוהה יותר שמדובר בוירוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה לשני
בירנית22/05/2008מקווה שאוכל לעזור לך.
לדעתי (מניסיון) אם הילדה היתה אלרגית לחלב היא היתה מגיבה הרבה יותר בקיצוניות מאשר פריחה, אני מתכוונת לאודם רציני בגוף והתנפחות של השפתיים והפנים.
לדעתי אם רופא הילדים מתלבט את יכולה לפנות לרופא אלרגולוג והוא יעשה טסטים וימצא אם היא באמת אלרגית. הטסט לא כואב בכלל!!!!! והתשובות מיידיות!
לבן שלי עשיתי בגיל 8 חודשים.
מקווה שעזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות למתכות שונותאורלי21/05/2008
אהלן .
אני סטודנטית לצורפות והייתי רוצה לדעת מה גורם לעור להיות ירוק מתחת לטבעות ממתכות שונות , האם זה סימן ראשוני לאלרגיה למתכת או שיש משהו בהליכי יצור , שגורם לתגובה ?
( בורקס או חומצת מלח ? )
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימצון של טבעת
ד``ר ולרי טפליצקי22/05/2008לא אלרגיה.
מדובר ותופעה שכשורה לתהליך כימי של חימצון מתכת בגלל מגע עם חומצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)