פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לביצים
    בירנית
    07/04/2008

שלום,

בני בן ה 9 חודשים אלרגי לביצים, גילנו זאת דרך טסט אצל אלרגולוג, לאחר שהתנפח שטעם קרם של עוגה.
    רציתי לדעת אם יש מצב שאלרגיה זו עוברת בשלב מסוים ו/או האם יש זריקה שיכולה לעזור והיכן עושים אותה? בטיפת חלב או אצל רופא הילדים?

ועוד שאלה,
    באיזה מרכיבי אוכל בסיסיים יכולים להמצא ביצים חוץ מעוגות ועוגיות.

אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לביצים

הוספת תגובה

• ביצים

ד``ר בן רנר
    07/04/2008

הרגישות לביצים חולפת במשך השנים .אין אפשרות להתערב בעצירת התהליך.קחי זמן וחכו.הביצים נמצאים בדברי מאפה בעיקר .בצקים פסטות עוגות ועוד הם משמשים {חלבון הביצה }תחליף ל...מים! ונותנים מרקם מיוחד לבצק.תמצאי גם בגלדות קרמים שונים.קראי את התכולה ע"ג האריזה .אין פטנט אחר.בעת צרה קיים מזרק האפיפן אותו ניתן לרכוש בבתי המרקחת והמכיל אדרנלין.מזרק אוטומטי זה ישמש אותך במקרה של תגובה קיצונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת ה"סינגולר"
    גבי
    06/04/2008

האם מישהו מכיר/ה את התרופה האנטי אלרגנית בשם "סינגולר" .
    שמעתי על תוצאות טובות נגד נזלת אלרגית.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת ה"סינגולר"

הוספת תגובה

• סינגולר

ד``ר בן רנר
    06/04/2008

זו תרופה המשמשת לטיפול באסטמה.תפקידה לחסום חומרים המופרשים בתהליך ה"אלרגי"מקבוצת הלויקוטריאנים.היא אינה תרופה לנזלת (למרות שעלולה לעזור ) ואין התוויה כזו,להוציא פוליפים באף.בארץ היא רשומה רק לטיפול אסמטי ונמצאת בסל התרופות לילדים עד גיל 18 בלבד.לאחר מכן הטיפול בתשלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינגולר

ד``ר בן רנר
    06/04/2008

זו תרופה המשמשת לטיפול באסטמה.תפקידה לחסום חומרים המופרשים בתהליך ה"אלרגי"מקבוצת הלויקוטריאנים.היא אינה תרופה לנזלת (למרות שעלולה לעזור ) ואין התוויה כזו,להוציא פוליפים באף.בארץ היא רשומה רק לטיפול אסמטי ונמצאת בסל התרופות לילדים עד גיל 18 בלבד.לאחר מכן הטיפול בתשלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

גבי
    06/04/2008

נכדי, בו השנתים וחצי התחיל לקבל את הסינגולר (פעם ביום).
    הוא סבל זמן רב מנזלת אלרגית (תורשה משפחתית משני הצדדים).
    התרופה מאד עזרה לו והוא מזה שבוע - לגמרי ללא נזלת, אחרי שבועות רבים!
    גבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...
    רויטל
    06/04/2008

לדר' טפליצקי
    שלום רב,
    ראשית כל תודה על התשובה!
    לשאלתך- אני לא סובלת כל השנה מאסטמה. אלא- מדובר באסטמה על רקע אלרגי (בגלל חילופי מזג האויר). וכרגע המצב הנשימתי שלי קשה. יוצאת לי לחה צמיגית צהובה (בעיקר בבוקר).
    כתבת שאתה נותן מינונים נמוכים יותר של פקדניזון במצב של אסטמה. אודה לך מאוד אם תוכל לרשום לי את המינון המקובל במצבי (לי הומלץ על 30 מ"ג ביום ולרדת כל פעם ב- 5 מ"ג- סה"כ 6 ימים).
    העצה שלך תעזור לי מאוד.זאת כדי שאלך להתיעץ עם הרופא שלי.
    זה בהחלט יתן לי שקט שרופא מומחה רושם לי זאת. אני בהריון וזה מה שמלחיץ אותי במיוחד.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המשך...

הוספת תגובה

• מינון של פרדניזון

ד``ר ולרי טפליצקי
    06/04/2008

שלום רב,
    לצערי אין שום אפשרות להמליץ לך בפורום על צורך בפרדניזון והמינון המדוייק של הפרדניזון בגלל שזה תלוי בממצאים בבדיקה גופנית ולפעמים גם במדדי נשימה בבדיקת ספירומטריה (תפקודי ריאות).
    תתיעצי עם רופא שלך, אני בטוח שהוא יתן לך טיפול מתאים.
    בברכה ד"ר טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת הסימביקורט ונטילת prednisone
    קובי
    05/04/2008

שלום רב,
    כבר לוקחת 4 ימים סימביקורט (2 שאיפות בבוקר ו-2 בערב) ועדין אין שום הקלה!
    ממתי הסימביקורט מתחיל להשפיע? האם העובדה שלא השפיע עלי עד כה אני יכולה להסיק שגם לא ישפיע יותר?
    האם ההשפעה היא מיידית או שלאחר כמה ימים? יש בכלל עוד טעם להמשיך ולקחת זאת?

וגם- האם ניתן ליטול בהריון (שבוע 14) prednisone במינון 5 מ"ג?
    המינון הוא יורד כלומר:
    בהתחלה ליטול 6 כדורים (30 מ"ג) אח"כ 5 עד למינון של כדור ביום?

או- אולי ליטול במינון נמוך יותר (בגלל ההריון). מה דעתך?
    ואם לא, מה כן ניתן לעשות? איזה תרופה ניתן לקחת?

אנא, יעץ לי כמיטב ניסיונך! אני ממש נואשת!

הוספת תגובה

• טיפול בהחמרת אסטמה

ד``ר ולרי טפליצקי
    05/04/2008

האם מדובר בהחמרת אסטמה? (לא רשמת את שם המחלה)
    אם כן כשמצב חמור, וסימביקורט לא עוזר, מוסיפים לטיפול פרדניזון שמותר בהריון כשחייבים. בד"כ כן מתחילים אותו במינון גבוה ומורידים בהמשך. קשה להמליץ בפורום אינטרנט על המינון ספציפי. אני משתדל ובד"כ מצליח להשטלת על התקף אסטמה עם מינונים נמוכים יותר של פקדניזון . אך זה נתון לשיקול דעת של רופא לאחר בדיקה בלבד ולא בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לניקל
    הילה
    03/04/2008

בטסט לרגישויות שונות נמצא שאני רגישה לניקל. לפני כמה חודשים ביצעתי אצל רופא נשים התקנה של התקן וואגינאלי למניעת הריון. מאז הופיעו לי תופעות אלרגיות של אדמומיות ושלפוחיות בכפות הידיים. בדקתי עם רופא הנשים מאילו חומרים עשוי ההתקן והוא אמר לי שאין בו ניקל, אבל הוא עשוי מפלסטיק, כסף ונחושת. האם רגישותי לניקל יכולה להעיד גם על רגישות למתכות נוספות המצויות בהתקן? האם יש טסטים היכולים לאשר את זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגישות לניקל

הוספת תגובה

• הילה

ד``ר בן רנר
    03/04/2008

לא ניקל היא מתכת בזכות עצמה. אפשר לבצע תבחין לנחושת .היות ומדובר גם בכסף וכידוע הכסף המסחרי אינו טהור אלא תערובת בד"כ 925 או פחות אזי סביר שערבבו עם ניקל .הפתרון להוציא את ההתקן ולהתרשם.בסופו של דבר אין דרך אחרת.בכל אופן אם מדובר באמת בתגובה אלרגית סביר שהייתה מתקיימת גם בצוואר הרחם (במקום התקנת ההתקן )ולא רק בידיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה או לא?
    הדס
    03/04/2008

שלום, אני סובלת מאף סתום, נזלת מימית והתעטשויות רבות מזה שנה (רצוף, כל עונות השנה, בארץ וגם בחו"ל ובעבר לא היו לי בעיות נשימה).
    התחלתי טיפול בזמן הצבא בבי"ח תה"ש שממנו התברר שהטסטים שלילים והמחיצה לא לגמרי ישרה, לכן נקבע לי תור לניתוח SMR Turbinectomy.
    בגלל שהשתחררתי נאלצתי לפנות לרופאת משפחה בקופ"ח והיא המליצה לי חוות דעת נוספת מרופא פרטי מומחה לא.א.ג, הוא היה די בטוח שהבעיה שלי היא אלרגיה (בגלל הסימפטומים, הקונכיות הכחולות יחסית ובדיקות הדם שהראתה שרמת הEOS% גבוהה - נמצא מחוץ לטבלה), הוא הפנה אותי למומחה לאלרגיות - אצלו עשיתי טסטים נוספים (גם בזריקות מתחת לעור) ושוב התוצאה שלילית.
    השתמשתי כבר בכל התרסיסים האפשריים (גם נזוקורט), באינספור כדורים נגד אלרגיה, נגד התעטשויות, מייבשי נזלת, להקלת גודש באף... כלום לא משתנה ! זה פוגע לי באורח החיים, אני מתעוררת מזה, עייפה רוב היום, וזה מגיע למצב שאני מתביישת לדבר כי האף כל כך סתום, זה מצמצם לי את אפשרויות העבודה וזה מאוד מייאש...

מה יכול להיות שיש לי?

בנוסף, בקופ"ח שלי לא מכירים בבדיקת דם Rast לאלרגנים נשאפים והייתי מעוניינת לדעת איך אפשר לבצע אותה באופן פרטי...

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה או לא?

הוספת תגובה

• אלרגיה או לא?

ד``ר בן רנר
    03/04/2008

מסתבר שהתלונות שלך לא על רקע אלרגי למרות שכך זה נראה לך.בעקרון התלונות של כל "הנזלות "דומות להוציא את הסיבה..אלרגיה או לא.בדיקת רסט עושים בכל קופות החולים ע"י הפניה מרופא מןמחה לאלרגיה\( הוא היחידי שגם יכול לפענח את התשובות)אני מניח שהתשובות לא יהיו שונות מתבחיני העיר שמדויקים הרבה יותר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3נקודת על הצואר והפנים
    ורד
    03/04/2008

שלום רב, יצאו לי על הצואר כמו3 נקודות אדומות (כמו פצעים אך זה לא מגרד) בנוסך גם על הפנים איזה שתיים , כאילו עקצו אותי יתושים אך לא , האם זה אלרגיה מסוימת? זה הופיע מאתמול בערב.
    אודה לתשובה. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    3נקודת על הצואר והפנים

הוספת תגובה

• ורד

ד``ר בן רנר
    03/04/2008

תמונה כוללנית מידי ואי אפשר לאבחן על סמך זאת גשי לרופא העור אם זה מציק לך מא ד ולא חולף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו ההבדל בין תרופות
    דנה
    02/04/2008

שלום רב,
    בני בן 8, בתקופות בהן יש החמרה בתופעות אלרגיות (בעונת המעבר)מוסיפים לו לורסטין או אריוס, לסינגולייר. לציין כי בחצי שנה האחרונה החלנו בחיסונים לאלרגיות. הייתה שנה שאריוס לא השפיע. שנה לאחריה הטיב לעומת לורסטין. וכעת (מרץ 08) גם אריוס לא ממש מונע סמפטומים של אלרגיה. מה ההבדל בין התרופות, איזו מהן טובה יותר לילד צעיר.
    האם הגוף מתרגל לתרופות אנטיהיסטמניות ולכן כדאי לשנות ?
    כיצד יודעים מתי ניתן להפחית שימוש בתרופה ואיזו מהן מתאימה יותר, האם רק ע"י ניסוי ?
    מנסיוננו היו תקופות שעם סנגולייר בלבד איכות חייו טובה מאוד. אך כעת הוא נחסם כל לילה ובשרב הראשון אפילו נזקק לסטרואידים בגלל קוצר נשימה.
    לתשובתך אודה,
    רננה

לקביעת תור
    סגירה
    מהו ההבדל בין תרופות

הוספת תגובה

• הבדל בין התרופות וטיפול נוסף לאסטמה

ד``ר ולרי טפליצקי
    05/04/2008

שלום רב, כן כדאי להחליף בין התרופות אנטיהיסטמינית לדוגמת אריוס וצפות לשינוי לטובה.
    אך הם לא ישפיעו על אסטמה ובגלל זה צריך להוסיף משאף סטרואידים כשמצב מחמיר.
    טיפול חיסוני זה טיפול טוב ויביא לשיפור לטווח ארוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה למגע וטיפול בסינוס
    איציק לוי
    02/04/2008

שלום

לאישתי מצאו בזמנו רגישות למגע לחומר שנקרא - סורביטן מונולט (באחד הפעמים היא אכן השתמשה במייק אפ המכיל את החומר וקבלה פריחה).

לאחרונה גילו אצלה סינוסיטיס והרופא רשם לה טיפות אף לטיפול במחלה (בנוסף לאנטיביוטיקה), כל הטיפות שהציאו לה מכילות חומר הניקרא - פוליסורבט 80.

באחד המקומות קראתי שחומר זה הינו שם אחר לסורביטן מונולט.

שאלתי היא: האם אכן זה אותו החומר, ואם כן, מההסיכון בשימוש בתרופה?

איציק

הוספת תגובה

• פוליסורבט 80 וסורביטן זה אותו חומר

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/04/2008

להיזהר, רצוי לא להשתמש אם היא אלרגית לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה וגרד בקרקפת- יש קשר?
    קורל
    01/04/2008

שלום,
    שאלתי היא האם יש קשר בין גרד בקרקפת לבין אלרגיה. ידוע לי שאני אלרגית לאבק, האם יש קשר?..

תודה.

הוספת תגובה

• אטופיק דרמטיטיס

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/04/2008

זו מחלת עור אלרגית שקשורה לאלרגיה לאבק.
    תתכן גם אלרגיה אחרת לצבעי שיער או שמפו וזו בוקדים בבדיקה אלרגית בשם PATCH TEST .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות אנטיהיסטמיניות
    דנה
    01/04/2008

שלום רב,
    בני בן 8, אלרגי למגוון גדול של צמחים וגם לקרדית הבית.
    בחודש האחרון חלה החמרה בתופעות , נוספו רגישות בעיניים, נחיריים נחסמות בלילה. בנוסף לסינגולייר שהוא מקבל כל השנה הוספננו לו אריוס. אך לא נראית הטבה משמעותית, נראה כי דוקא שעה (בערב) לאחר לקיחת האריוס חלה החמרה בהתעטשויות וחסימת האף. האם יתכן כי השילוב של אריוס עם הסינגולר מחמיר את הסמפטומים ?
    מה גורם אריוס בשימוש ארוך טווח ?
    * יש לציין שהחלנו לחסן את הילד במרפאה אלרגית בחצי השנה האחרונה.
    לתשובתך אודה !

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות אנטיהיסטמיניות

הוספת תגובה

• אריוס לא מחמיר את הסמפטומים

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/04/2008

זו האלרגיה שלו החמירה בעונת הפריחה. השילוב של אריוס עם סינגולאר לא צריך לגרום להחמרה.
    אריוס בד"כ נסבל טוב, לא ידוע על תופעות חמורות לאחר שימוש ממושך.
    צריך להמשיך את החיסונים אך להודיע לרופא אלרגולוג על החמרת המצב.
    בברכה
    ד"ר טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך ברופא
    עירית
    01/04/2008

האם יש צורך להגיע לרופא בזמן של אלרגיה המתבטאת בפריחה על כל הגוף או ניתן להסתפק בכדורים האנטיהיסטמינים. האם יש שלב שמהווה סיכון למערכת הנשימה? (התנפחות השפתיים והעינים למשל) מתי כדאי לקבל את הסטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה
    צורך ברופא

הוספת תגובה

• מתי כדאי לקבל את הסטרואידים?

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/04/2008

פנית למקום הנכון. אלרגולוגים הם המומחים לתופעות בציינת. לכן כדאי לפנות ליעוץ.
    האלרגולוג ישקול לבצע טסטים אלרגיים כדי למצוא הגורם לפריחה.
    גם נפיחות בדרכי נשימה עליונות יכולה להופיע ולגרום לקשי נשימה ומצב מסוכן.
    סטרואידים נוצנים במצבים יותר קשים קשפריחה מפושטת, מפריעה ואנטיהיסטמינים אינם מספיקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסתמה בהריון
    קובי
    31/03/2008

חודש שליש להריון.
    יש לי עכשיו אסתמה על רקע אלרגי.
    שאלותי:
    1. האם ניתן לקחת 2 שאיפות של סימביקורט פעמיים ביום?
    2. מה לגבי אנילציה (=וונטולין, ארוונט וסולווקס).

האם כל זה מותר בהריון?

לקביעת תור
    סגירה
    אסתמה בהריון

הוספת תגובה

• אסתמה בהריון-תפני למרכז טרטולוגי.

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/04/2008

שאלות לא קלות,
    בשליש הראשון להריון עדיף לקחת בודיקורט ולא סימביקורט אך כנרא גם סמביקורט אפשר לקחת. מינון טלוי במצב של אסטמה, אפשר גם 2 שאיפות של סימביקורט פעמיים ביום.
    וונטולין גם מותר לפי הצורך.
    לכל השאלות בנוגע לתרופות בהריון תפני למרכז טרטולוגי:
    שירות ייעוץ לנטילת תרופות בעת ההריון ובעת ההנקה.
    מרכז רפואי רבין מעמיד לרשותך שירות ייעוץ בנושא נטילת תרופות בעת ההיריון ובעת ההנקה.
    השירות ניתן ללא תשלום ופועל בימי א' עד ו' בין השעות 14:30-07:30.

טל': 03-9376911

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלריה לppd
    אווה
    30/03/2008

שלום
    אני אלרגית לppd חומר הנמצא בצבעי שיער.
    שאלתי היא היכן ניתן להשיג צבע שיער ללא ppd והאם ניתן להשתמש בחינה טבעית?

לקביעת תור
    סגירה
    אלריה לppd

הוספת תגובה

• ללא PPD: צבעים שבאים בבקבוק אחד

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/04/2008

ללא PPD: צבעים שבאים בבקבוק אחד ולא בשתיים, צבעים שהם לא קבועים, צבע ב"שטיפה".וגם חינה טבעית
    בברכה
    ד"ר טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PPD

נויה
    14/07/2009

מבירור שעשיתי - בכל צבעי השיער יש את המרכיב PPD.
    גם בשטיפות, או צבעים לא קבועים.
    גם בחנויות טבע, בדקתי במרכיבים של צבעים "טבעיים" מופיע החומר הנ"ל.
    לכן, במשך כ- 5 שנים אני מבררת ובודקת, עדיין לא מצאתי פתרון.

אם ידוע לכם על צבע לשיער ללא החומר, אודה על קבלת המידע.

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא PPD

ד``ר ולרי טפליצקי
    13/06/2010

לאה, שלום רב, ניתן להזמין מחו"ל, צבע בשם SANOTINT.
    זה לא של סנו הישראלי.
    ניתן לעשות חיפוש בגוגל במילים PPD FREE.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבחין עור שלילי
    נעמי
    30/03/2008

שלום, אני אמא לתינוקת בת 6 חודשים. כאשר היתה בת חודש התחלתי לתת לה בקבוק 1 של סימילאק בלילה והיא היתה מקיאה מיד או לאחר 8 שעות לעיתים פעם ביום ולעיתים פעמיים. לאחר התייעצות עם רופא הומלץ לי לתת לה סימילאק צמחי ולזה היתה השפעה של הקאה + ישנוניות ואפטיות. מאז אני מניקה הנקה מלאה מאחר וביתי מסרבת חנוטרמיגן, פרג'סטמיל ונאוקייט גם אחרי 12 שעות ללא אוכל. שבוע שעבר ביצענו תבחיני עור לחלב ולסויה והם היו שליליים והאלרגולוג אמר שהיא לא אלרגית. אם כך ממה ההקאות? והאם התבחינים נאמנים ב- 100% ? לתשובתך אודה נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    תבחין עור שלילי

הוספת תגובה

• הטסטים אמינים אך יש גם בדיקת דם

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/04/2008

הטסטים אמינים אך יש גם בדיקת דם לאלרגיה שמשלימה את הטסטים במקרה והם שלילים וקיים עדיים חשד לאלרגיה.
    בנוסף אלרגיה זאת לא הסיבה היחידה להקאות ממוצרי חלב. בחלק גדול מהמקרים הרגישות היא לא אלרגית, לא נמצאת בטסטים אלרגיים אך כן קיימת.
    במיקרה ורגישות לחלב וסויה ממשיכה, רצוי לחזור על הטסטים בגיל 12 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה