מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחתולים - איך זה מתבטא?הסובלת28/04/2008
לפני מספר חודשים הכנסנו הביתה חתול, מאז אני סובלת מסבוריאה ואטופיק דרמטיטיק. האם יש קשר בין החתול לגירויים הנ"ל בעור? האם זאת אלרגיה ואיך מוודאים זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך קוראים לחתול המסכן?
ד``ר ולרי טפליצקי29/04/2008איך קוראים לחתול המסכן? לפני שתולים על החתול את האשמה רצוי לדעת כמה דברים נוספים.
יש תרופות לאלרגיה ויש בדיקות לאלרגיה אשר עוזרות לברר האם באמת קיימת אלרגיה לחתול או למשהו אחר. ויתכן שזה לא אלרגיה אלא מחלת עור אחרת.
התשובות נמצאות במשרד של אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפסט וראוליןסוזי28/04/2008
האם אפשר ליטול 'טלפסט' יחד עם 'ראולין' (לכיוח)?
האם תרופה אחת לא סותרת את השניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 'טלפסט' יחד עם 'ראולין'
ד``ר ולרי טפליצקי29/04/2008לא צופה בעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסוגים רביםהילי27/04/2008
ביתי בת 11.5 עברה טסט לאלרגיה ולתדהמתנו נמצא כי היא אלרגית למס' רבים של דברים: שערות כלב 3+, דשאים, רגישות 1+לשיטה, ברוש, אלון, אורן2+לאקליפטוס +3, דלק 2+ כותלית יהודה ולכף אווז. עקב ריבוי האלרגנים לא ניתן לחסנה וניתן טיפול בסימטומטי בNASOCORT NASAL ובAERIUS 5MG.
שאלותי הן: האם רגישותה הרבה לכל כך הרבה גורמים הינה הסיבה לכאבי ראש (שלדעתי יש קשר), והאם זה יכול להצביע על התעייפות מהירה בזמן הכנת השיעורים. אני מציינת זאת מכיוון שידוע לנו שהיא בעלת ADD גבולי ומקבלת שיעורי עזר לשם כך. האם יתכן כי רגישותה שלא אובחנה עד כה יכולה להגביר את ה-ADD? זאת מכיוון שמבחינה לימודית היא תלמידה טובה עם ציונים טובים ללא בעיות קוגנטיביות.
תודה
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק על ידי טיפול הומאופטי
הילי27/04/2008בהמשך לשאלתי, האם טיפול הומאופטי יכול לעזור, או סוג אחר של הומאופטיה (שכרגע שכחתי את שמה) אך זה קשור לניקוי רעלים מהגוף.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימביקורט ובודיקורטסוזי27/04/2008
מה ההבדל בין סימביקורט 160 מק"ג לבין בודיקורט 200 מק"ג?
איזו תרופה יותר 'חזקה'?
והאם זה נכון שמבוגר מקבל סימביקורט וילד בודיקורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימביקורט "חזק יותר"
ד``ר ולרי טפליצקי01/05/2008סימביקורט "חזק יותר" בגלל שהוא מכיל שילוב של בודיקורט וחומר כמו וונטולין. מותר לילדים ומבוגרים יחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהתומר26/04/2008
שלום רב.
פעם בשבועיים לערך, ללא תלות במזג האויר, אני מתעורר עם אלרגיה אשר כוללת גירוד בלתי נסבל בעיניים אדמומיות בעיניים והתעטשויות אין סוף.
יש לי 2 חתולות אבל אני מניח שאי אפשר להיות אלרגי אליהן רק פעם בשבועיים.
ממה זה יכול לקרות?
תודה.
רומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות אלרגיות טלויות בכמות האלרגן
ד``ר ולרי טפליצקי27/04/2008זה נראה כמו אלרגיה לקרדית אבק בית וגם לפרוות חתול או לאלרגנים סביבתיים אחרים לדוגמת פריחה שלך עצים ודשא. תופעות אלרגיות לא תמיד קבועות. הם טלויות בכמות האלרגן בסביבה: כמות אבק בית, אבקנים של עצים ודשא ופרוות החתול.
כמות האלרגן זאת לא דבר קבוע. היא משתנה כל הזמן.
צריך לבצע טסטים אלרגיים, זאת דרך הקצרה, המהירה והנכונה למציאת סיבה לבעיותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב וביציםיונית גולן25/04/2008
בני בן שנתיים ועשרה חודשים . עדיין יונק אך גם אוכל מוצקים.עד גיל שנתיים לערך כמעט שרק ינק.
בגיל שנה פלוס בזמן שנתתי לו מעדן גבינה וניל פיתח פריחה סביב הפה ומאז הפסקתי לתת לו מוצרי חלב שכן במקרה נוסף בזמן שנגע בחלב , באותו המקום פיתח פריחה קלה.
כמו כןפעמים רבות בזמן שהריח ביצים שהיו על פלטה או בהקצפה לעוגה פיתח קוצר נשימה קלה וטופל באינלציה של ונטולין ובודיקורט.
בגיל שנתיים ערכנו לו טסט ובבדיקה הופיע רגישות לחלב ++, לביצה +++.
מה השלבים הבאים שאני אמורה לעשות והאם חשנו סיכוי שהדבר יחלוף. כיום בביתי אין ביצים ואינני חושפת אותו למצרכים עם ביצים או למוצרי חלב. בבדיקה יצאה גם רגישות לסויה +, ולקרדית האבק ++,. לבני יש גם חוסר G6PD האם נכונה השמועה שילדים עם חוסר האנזים לא יכולים לצרוך סויה?
לתשובתכם, אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבצע טסט אלרגי לסויה
ד``ר ולרי טפליצקי27/04/2008יש לבצע טסט אלרגי לסויה ואם שלילי מותר לתת סויה גם לילדים עם G6PD.
יש עדיין סיכוי סביר שאלרגיה לביצה וחלב פרה תחלוף לקרת גיל 3-4-5 שנים.
לא לנסות לתת מוצרי חלב בבית - זה יכול לגרום לתגובה מאוד חמורה.
להיזהר גם בחטיפים למינהם שעשוים להכיל מוצקי חלב. לתת רק מזון פרווה.
רק אחרי שטסט אלרגי חוזר לחלב יפסיק להיות חיובי, ימליצו לך לבצע תגר מבוקר בתנאים בטוחים.
בינתיים רצוי שיהיה לך בבית מזרק אוטומטי אפיפן לטיפול בתגובה אלרגית קשה וטיפות פניסטיל לטיפול בתגובה אלרגית קלה.
אלרגיה לקא"ב (קרדית אבק בית) בד"כ אינה חולפת ועלולה לגרום לפריחה מגרדת, נזלת אלרגית ואסטמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
ורד30/05/2008שלום
בני בן שנתיים וארבע חודשים
סובל מאלרגיה למזונות רבים
שהם דברי חלב, ביצים, שומשום בוטנים, סויה, פירות, קמח חיטה, עגבניות ועד....
והוא לא מראה סמנים לשום דבר ביצים הוא לא אוכל בכלל
עשו לא בדיקתדםוכך גילו. שהוא אלרגי. כי הוא לא עולה במשקל כמו שצריך, וגם יש לו בוושת אדום נורא
הביאו לנו לקנות תחליף חלב נאוקט אדוונס וזה בכלל לא בסל הבריאות
והוא מאוד יקר.
אני רוצה להשיג את הטלפון של החברה שאולי השלחו לנו דוגמית לראות אם הילד אוהב לאכול את זה
אנחנו לא רוצים לקנות סתם כך שהוא לא יאכל.
השמח אם תענו לי לשאלה
ואם תוכלו להשיג לי את הטלפון תודה ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
ורד01/06/2008שלום
למה לא עונים לי מה שרשמתי
אני צריכה עזרה בשאלה
תודה ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה למזונות רבים
ד``ר ולרי טפליצקי01/06/2008חברה שמספקת נאוקייט היא מגאפארם בע"מ
טלפון: 09-7604596 פקס: 09-7604514הוד השרון 45105.
האם הילד סובל מבחילה, הקאה? מה משקלו ואחוזון גדילה?
האם הוא מטופל על ידי אלרגולוג ילדים?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ורד01/06/2008שלום
לבני אין לו בחילות או הקאות
פשוט יש לו בוושת אדום נורא והוא לא עולה במשקל כמו שצריך
אנחנו מטופלים אצל גסטרו ואמרו לנו לקנות אבקת חלב אבל זה מאוד יקר
ותודה על הטלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד
ד``ר בן רנר01/06/2008נאוקט משווק ע"י חברת מדיליין בע"מ צלצלי אל אינה 0528690607 וקבלי פרטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באלרגיה לחלבשי25/04/2008
בני אלרגי לחלב, דבר אשר מתבטא בשלפןחיות על העור בשעה שהוא נוגע בחלב ושלפוחיות בכל הגוף במידה והוא אוכל או שותה והתנפחות של העיניים עד כדי סגירתן. האם ישנה דרך לטפל באלרגיה או לצמצם את התגובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שי25/04/2008בבדיקות אלרגיה לחלב עלה כי הוא אלרגי במאה אחוזים למרות זאתחל שיפור בתגובה האלרגית בכך שבפעם הראשונה הוא נכנס למצוקה נשמיתית ובפעם השניה לא היתה מצוקה נשימתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לנסות לתת מוצרי חלב בבית
ד``ר ולרי טפליצקי27/04/2008לא לנסות לתת מוצרי חלב בבית - זה יכול לגרום לתגובה מאוד חמורה.
להיזהר גם בחטיפים למינהם שעלולים להכיל מוצקי חלב. לתת רק מזון פרווה.
רק אחרי שטסט אלרגי חוזר לחלב יפסיק להיות חיובי, ימליצו לך לבצע תגר מבוקר בתנאים בטוחים.
בינתיים רצוי שיהיה לך בבית מזרק אוטומטי אפיפן לטיפול בתגובה אלרגית קשה וטיפות פניסטיל לטיפול בתגובה אלרגית קלה.
ברב המקרים אלרגיה לחלב פרה חולפת לקראת גיל שנה-שנתיים-שלוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה כוללתאמא24/04/2008
בני בן ה17 אובחן לאחר נזלת כרונית ממושכת (שנה) כאלרגי להכול... בבדיקה העורית כל התוצאות יצאו חיוביות. נאמר לנו שזריקות לא יעזרו... לאחרונה כתוצאה מחילופי העונות החריפה התגובה והוא ממצמץ כל הזמן בעיניים. חוץ מטיפות עיניים להקלה ,כך נאמר לנו, אין מה לעשות.
היייתי רוצה לקבל מידע על אפשרויות הטיפול במקרים כאלו (בילדותו לא היה אלרגי כלל)ואם בכל זאת ישנה אפשרות להקל.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד``ר בן רנר24/04/2008לשאלתך.אין "אלרגי להכול" זה מונח בלתי מדויק.ייתכן ויש לבנך רגישויות מרובות אבל יש תמיד עיקר ותפל.החכמה לאבחן!.אציע לבקש חוות דעת אלרגולוגית נוספת .זה בוודאי לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בשפהעידו24/04/2008
בוקר טוב
הבוקר כשקמתי הרגשתי כאילו השפה העליונה שלי מתרוממת מעט מעצמה, כשהסתכלתי במראה התברר כי היא התנפחה במהלך הלילה.
ממה יכולה השפה העליונה להתנפח ? (זה לא החניכיים נפוחות, אלא השפה עצמה).
האם רק אלרגיה באה בחשבון ?
לאחרונה יש לי לפעמים חולשות שמתלווה להן שיעול למשך מספר דקות, האם יש קשר ?
האם ישנן מחלות שחלק מהביטוי שלהן הוא בהתנפחות השפה ?
האם יש מקום לדאגה או בדיקה רפואית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בשפה
ד``ר בן רנר24/04/2008מדובר בתופעה אלרגית הנקראת אנגיואדמה.הסיבה לרוב אינה ידועה אך ונובעת משחרור נוזלים מכלי הדם לרקמות תת העור באופן מקומי . בד"כ שפתיים עפעפיים ואפילו לשון ואברי מין.התופעה חולפת תוך כיום .לעיתים מופיעה במקביל גפ תפרחת בצורת כתמים במקומות שונים בגוף.לרוב התופעה שפירה ואין צורך בדאגה.גש למרפאה האלגית לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד דבר בבקשה
עידו24/04/2008תודה על התשובה הסופר מהירה !!!
האם התופעה נורמלית ולא מסוכנת? האם זה יכול להיות ביטוי למחלות אחרות ?
אני באמת מרגיש גם בעיניים תחושה של נפיחות (אפילו שלא רואים כלום)
--------------------------------------------------------------------------------------------
בנוסף מבקש להתייעץ בנושא נוסף מאחר ונאמר לי כי המדובר אולי בבעיה בתחום התמחותך..
מידי פעם יש לי חולשה שמתבטאת בעיקר בחולשה בגפיים (עליונות ותחתונות) ועייפות שכוללת גם עייפות עיניים.
לרוב לאחר מספר דקות שמופיעה החולשה מופיע גם התקף שיעול חזק שנמשך עד לחצי שעה.
כמו כן במקרים רבים מופיע גם מעין דחף להתפנות בשירותים.
לאחר תום התקף השיעול (כאמור לאחר חצי שעה עד שעה) וישיבה בשירותים (לפעמים עם יציאה ולפעמים בלעדיה), החולשה נמשכת עוד כשעה-שעתיים ועד לחצי יום עד יום שלם.
מעניין אותי לדעת:
האם יש קשר בין כל הסממנים האלה או חלקם ?
אילו מצבי חולי יכולים, אם בכלל, לגרום לכל התסמינים האלה. (גם מצבים נדירים).
האם יתכן וניתן להסביר את כל התופעות הנ"ל כסימנים של מתח וחרדה בעקבות תחושת החולשה ?
התיתכן חולשה שמקורה באלרגיה ?
איך בודקים בכלל קשר בין כל התסמינים האלה ומהו העקרי, טריגר שגורם לכל השאר ובו יש להתמקד ולבדוק סיבתו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירון
ד``ר בן רנר24/04/2008לשאלתך הראשונה.זה לא נורמלי אחרת זה לא היה קורה אך זה לא מסוכן.במידה והתופעה חוזרת מבצעים ברור פנימי לשלילת מחלת רקע (שבד"כ אין)
לגבי שאלתך השניה.אלה לא תסמינים אלרגים ובמידה וכל הבדיקות תקינות סביר שזו תופעה של מתח חרדה.קיימת תסמונת של "עייפות כרונית "אבל על זה תצטרך לשוחח עם הרופא המשפחתי שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בשפה מצד שמאל למעלה
דור21/05/2016שלום,
שלשום צץ לי התחלה של הרפס קטן ממש,קניתי זובירקס,מרחתי בסמוך לשינה לקחתי כדור שהומלץ לי ע"י רופא אף אוזן גרון(במטרה להפסיק את הליחה שיש לי) טלספט 180מ"ג...
קמתי עם שפה עליונה בצד אחד נפוח מאוד וזה בצד של ההרפס,חשבתי אולי זה שייך להרפס ואז ראיתי את תופעות הלוואי של התרופה,
זה היום השני שאני עם שפה נפוחה,מה עליי לעשות?יש סכנה?להפסיק את הטיפול בתרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אנטי אלרגית ואסטמהדלית22/04/2008
שלום רב , אני חולת אסטמה מגיל 12 (בת 34) מאוד אלרגית בעיקר בחילופי עונות לפריחות למניהן. קיבלתי לאחרונה המלצה מרוקח לקחת תרופה בשם "לורטדין" שרשום עליה להתייעץ במקרה וחולים באסטמה. האם אני יכולה לקחת אותה מדי פעם בהתקפי אלרגיה? בנוסף כיצד מגיעים אליכם (האם ניתן גם דרך קופתץ חולים כללית? תודה רבה מראש על העזרה וחג שמח!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורטדין נגד נזלת אלרגית, גרד עיני
ד``ר ולרי טפליצקי23/04/2008אין יעוץ תרופתי באינטרנט.
באופן כללי תרופות אנטיהיסטמיניות כולל לורטדין יעילות נגד התקפים של נזלת אלרגית, גרד עור, פריחה, גרד עיניים.
במקרה של אסטמה, שעול, קשי נשימה לורטדין זה לא הטיפול וצריך לפנות לרופא אלרגולוג או משפחה לקבלת טיפול מתאים.
שנינו אנוכי וד"ר וורנר עובדים גם בבתי חולים של קופ"ח כללית וגם פרטי כפי שכתוב הכניסה לפורום. ניתו להזמין תור בטלפונים המצויינים.
מועדים לשמחה!
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לNSAID נפיחות בעיןשולה22/04/2008
לפני כשנה פיתחתי אלרגיה לאטופן ( נפיחות בעין ובמפרקים, מחנק בגרון ) וטופלתי בזריקות קורטיזון וסולומדרול. אלרגולוג שבדק אולי אמר כי אסור לי לקבל כל תרופה ממשפחת ה-NSAIDS.
בעקבות דלקת בכתף, האורטופד ( שאותו יידעתי לגבי האלרגיה לNSAID ) רשם לי את התרופה NABUCO ולטענתו היא פועלת באופן שונה מאטופן ולכן אני יכולה לקחת אותה.
האם האורטופד צודק ? האם יש תרופות ממשפחת ה NSAID אותן כן אפשר לקחת מבלי להסתכן בתגובה אלרגית חריפה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר קל להגיד מה אסור מאשר מה מותר
ד``ר ולרי טפליצקי23/04/2008בשאלות האלה יותר קל להגיד מה אסור מאשר מה מותר.
בתרופות NSAID ישנם מספר קבוצות. אחרי תגובה אלרגית תרופה מסויימת לא מומלץ לקחת תרופה מאותה קבוצה. בקבוצת אטופן נמצאים גם ינדומט, נבומטון (NABUCO)!!!!, דיקלופנק שזה וולטרן ואביטרן. כל אלה אסור לך לקבל.
לגבי תרופות NSAID נוספות השיטה הבטוחה לדעת מה מותר היא על ידי תגר - מתן תרופה באופן מבוקר והדרגתי בהשגחת אלרגולוג.
האם אתה אלרגי גם לACAMOL? באינטרנט אסור לי להמליץ אפילו על נטילת ACAMOL. זה כמו קנייה באינטרנט רק שבמקרה של תגובה אלרגית תכנס למצב מסוכן ולא תוכל לתקן את הטעות ו "להחזיר את המוצר".
על תרים ידיים, גש ליעוץ אלרגולוג נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
שולה24/04/2008ראשית תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
מאז גילוי האלרגיה לאטופן אני נוטלת משככי כאבים על בסיס אקמול ( אקמול , רוקסט , אלגוליזין פורטה ) ללא תגובה אלרגית, נכון לרגע זה.
בבעבר , נטלתי רוקל ( אספירין ) שגרם לי לכאבי בטן חזקים ואיבופרופן שגרם לי כאבי ראש חזקים.
האם יש NSAID שאינם שייכים לקבוצות של אסיפרין, איבופרופן ואטופן? לאיזו קבוצה שייך MUSOLID ?
איך מתבצעת בדיקת התגר ? האם במרפאת קופת חולים או שיש צורך בהפנייה למרפאות חוץ?
כמה תרופות ניתן לבדוק במסגרת בדיקת התגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת תגר
ד``ר ולרי טפליצקי25/04/2008קודם כל יש לך פתרון לבעית הכאבים. זה אקמול.
בנוגע לMESULID הוא שייך לקבוצת COX-2 כמו גם למשל ARCOXIA.
תגר מתבצע בד"כ במרפאת אלרגיה בקופ"ח או בבית חולים. כל פעם תרופה אחד בלבד.
האם יש NSAID שאינם שייכים לקבוצות של אסיפרין, איבופרופן ואטופן? - כן למשל XEFO, OPTALGIN, ARCOXIA.
נא לא לראות במידע זה המלצה לנטילת תרופות הנ"ל, אלא רק באישור רופא המטפל או אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התגברות תופעות אלרגיות בגיל בוגרהגר22/04/2008
אני בת 43 בקרוב. בשנה האחרונה חלו מספר דברים שגרמו לי להבין שתופעות אלרגיות החליטו לעלות מדרגה אצלי.
בילדותי היתה לי אלרגיה קלה שלא טופלה מעולם. זכורים לי ארועי עיטוש של עשרות אחד אחרי השני, ואולי פעמים ספורות ממש של קוצר נשימה קל שעבר מעצמו לאחר מספר שעות.
לפני כחצי שנה (בסביבות סוכות) סבלתי משיעול ממושך וארוך שבסופו של דבר הוקל רק ע"י טיפול במשאף סימביקורט טורבוהלר לאחר שרופא המשפחה נתן לי אותו (לאחר שאבחן קושי בנשיפה יותר מבשאיפה) למרות שציין שרק רופא ריאות יכל והפנה אותי למרפאה ריאות. לא פניתי (החיים עמוסים נו :) אם הכל עבר אז העדפתי להמשיך במרוץ החיים הרגיל).
הנה הגיעה עונת הפריחה ואני שוב עם אותם סימפטומים, כולל גם נזלת שקופה ומעצבנת. שמרתי את המשאף מאז, התחלתי שוב להשתמש ויש הקלה ניכרת.
בנוסף במהלך השנה האחרונה התחילו לי תופעות של גרוי הקרקפת לאחר כל צביעת שיער במספרה. אני משתמשת באותם חומרים באותה מספרה כבר שנים מספר ומעולם לא היתה שום תגובה אלרגית. בחודשים האחרונים, לאחר מספר פעמים בהם נוצר גרוי ששרף וגרד למשך מספר שבועות כל פעם, הבנתי שזה אולי קשור לאיזושהי תופעה אלרגית לחומרי הצביעה, ומאז הספר שלי מכניס איזושהי אמפולה למניעת אלרגיה והכל נעלם.
ולשאלותי-
א. האם באמת מדובר באלרגיות כפי שנראה לי? או שזה סתם צרוף מקרים?
ב. אני זקוקה לשם של רופא מומחה מומלץ שיתן לי מזור רציני וכולל, באזור המרכז. או דרך מכבי או באופן פרטי , העיקר שיהיה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה מדובר באלרגיה נשימתית ובמגע
ד``ר ולרי טפליצקי23/04/2008הסיפור שלך מאוד אופייני לאלרגיה נשימתית בכל הקשור לשיעול ונזלת.
התופעות בקרקפת אחרי צביעת שיער גם מצביעות על הופעת אלרגיה או תגובת גירוי יתר לחומרים שבצבע.
ניתן לאבחן זאת בבדיקת אלרגיה מקובלת.
שני המנהלי הפורום הזה אנוכי וד"ר בן וורנר עובדים באיזור המרכז באופן פרטי ועם מכבי.
בברכה ומועדים לשמחה!
ד"ר ולרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה רופא לפנות?קובי21/04/2008
מי אמור לטפל בבעית האסטמה? זוהי גם בעיה בריאות אך מקורה אלרגי.
רופא ריאות? או רופא אלרגיה?
איך אני יודע למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטמה: טיפול ארגולוג
ד``ר ולרי טפליצקי22/04/2008אסטמה היא מחלה אלרגית וגם לפעמים לא אלרגית.
לכן באסטמה אלרגית מטפלים אלרגולוגים ובאסטמה לא אלרגית מטפלים רופאי ריאות.
ההבדלה מתבצעת בעזרת בדיקות אלרגיות אצל אלרגולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגייה בעוראלי21/04/2008
שלום אני בן 34 ומזה כ4 שנים אני סובל מגרודים עזים בגוף עשיתי בדיקות דם אך הכל תקין הגירודים כל כך חזקים שאני יכול להרגיש קצת יותר טוב רק אם אני לוקח כדור לאלרגייה.יש משהו אחר שאפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרודים עזים בגוף
ד``ר ולרי טפליצקי21/04/2008התשובה המתבקשת היא להיבדק אצל אלרגולוג. ועד אז לתאם טיפול עם רופא עור או משפחה, מותר לקחת כדורים אנטיהיסטמיניים מודרניים על בסיס ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לסבון כנראהאילנית20/04/2008
שלום, בני בן 3 וחצי חודשים. אנחנו משתמשים כבר כחודש בסבון ורק לפני מספר ימים הבחנו בנקודות אדומות כמו עקיצות ובאמצע כל "עקיצה" יש שלפוחית קטנה. זה קורה רק לאחר מקלחת. החלפנו סבון וזה עדיין ממשיך. לא ראינו את זה עד היום מכיוון שזה היה מתחיל מהגב ישר שיוצאים מהאמבטיה ולאחר מכן ממשיך בחזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה איך נדע אם האלרגיה מהסבון
אילנית20/04/2008שמעתי על חומר בשם SLS שגורם לאלרגיה ומסרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה אחרי אמבטיה
ד``ר ולרי טפליצקי21/04/2008על פי תאוריך מדובר בסרפדת תגובתית למיים.
תנסי מקלחת ללא סבון ותעקבי אחארי הופעת הפריחה. במקרה ופריחה תופיעה גם ללא שימוש בסבון, זה סימן שאין קשר לסבון.
בכל מקרה יש לפנות לאלרגולוג לקבלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)