פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר רגישות לניקל
    דור
    04/11/2007

שלום. עברתי לא מזמן בדיקות אלרגיה (הטסטים בגב) שכוונה לראות אם אני רגיש למתכות, לפי התוצאות אני לא רגיש לשום סוג של מתכת. עכשיו השאלה שלי האם זה אומר שאני גם לא רגיש לניקל? האם ניקל נחשב אחד מהמתכות שעולים עליהם בבדיקת אלרגיה כזו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר רגישות לניקל

הוספת תגובה

• שאלה בקשר רגישות לניקל

ד``ר בן רנר
    04/11/2007

בהחלט הניקל כלול בבדיקה ואם שלילית סימן שאין רגישות לניקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בסטרואידים מזיק לכבד?
    שרון
    01/11/2007

שאלה בבקשה ל-ד"ר ,
    האם הסטרואידים שנכנסים לגוף באמצעות המשאף ,
    (כששואפים בשעת התקף קוצר נשימה,) עשויים לגרום לנזק בכבד ?

הוספת תגובה

• הודעה של: שרון

ד``ר בן רנר
    01/11/2007

בהחלט לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה פתאומית ומוזרה
    ורד
    01/11/2007

שלום רב. לאחרונה (מזה שבועיים) יש לי אלרגיה חדשה שלא עוברת. היא התחילה בסימנים גדולים אדומים ונפוחים כדוגמת עקיצות גדולות, כואבים ומגרדים (אורטיקריה) בכל הגוף שלאחר מספר שעות מחליפים מקום. הותחל לי טיפול בתלפסט, ואהיסטון. לאחר יומיים שהסימנים האדומים לא עברו הותחל פרידניזון ביום הראשון 5 מ"ג, מאחר שלא עזר (רק הוחמר המצב) העלה המינון ל 40 מ"ג ליום, לשלושה ימים וירידה של 10 מ"ג ליום והמשך התלפסט והאהיסטון. היום (לאחר שסיימתי את מינון הפרידניזון) עדין יש לי סימנים אדומים מגרדים ומציקים שמופיעים ונעלמים אחרי כמה שעות. לצערי רופא המשפחה שלי לא ממש יודע מה לעשות חוץ מלהפנות אותי לאלרגולוג... שאני לא מצליחה להשיג תור לפני דצמבר... וממש מציק לי.
    השאלות הן:
    א. האם בכלל יעזור לי לראות אלרגולוג?
    ב.האם אני בכלל צריכה אלרגולוג או רופא עור?
    ג. האם יש לכם עצה מועילה למצב מעצבן זה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה פתאומית ומוזרה

הוספת תגובה

• אלרגיה פתאומית ומוזרה

ד``ר בן רנר
    01/11/2007

כמדומני שכבר השתמענו ברשת.מדובר בתופעה הנקראת חלרת שבסופו של דבר תעלם כמו שהופיעה.עד אז לדאבוני ימשיכו התפרחות להופיע אלא אם יטופלו באנטיהיסטמיניקה /סטרואידים לפי הצורך.המחלה משויכת הן לאלרגיה והן לרפואת העור.האלרגיה היא הסיבה והעור הוא מיקומה.מכיוון שאת בוודאי רוצה לדעת את הסיבה הפניה לאלרגולוג הגיונית יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות ארגייה ליחה ונזלת קשים,,,
    שרון
    31/10/2007

האם יש פתרון לבעיות האלרגייה ,שהסממנים שלהם נזלת וליחה מוגברים,
    כל ימות השנה, ומגיעים עד כדי התקפי קוצר נשימה,שמאלצים שימוש במשאף.
    שלום ד"ר יקר,
    אולי תוכל לייעץ לי בבקשה,
    איך ניתן לשפר את איכות החיים לאור מצב האלרגייה הקשה:
    בתקופת 5 שנות הילדות הראשונות,רופא הילדים קבע שמדובר בחיידק סטרופטוקוקוס,
    וניסו להפטר מהבעייה בעזרת בקבוקי אנטביוטיקה ,ובאנילציות מרובות במהלך 5 השנים.
    בגיל 11 כבר נערכו בדיקות בבי"ח והחליטו שיתכן וזה נובע בגלל אלרגייה לאבק,
    לפני שנתיים (בגיל 18 ) ,אלרגולוג ראה לנכון להמליץ על שימוש במשאף,
    אך מאז ועד כה ,
    הבעייה רק מחמירה והבעייה של האלרגייה והשלכותיה לא נפתרה ,
    כיום ,בגיל 20 איכות החיים קשה ביותר ,לא מתאפשר לנשום מהאף שרוב הזמן דולף או סתום,
    ובכל מקום יש להשתמש בטישו שמאדים ומכאיב את האיזור,
    בנוסף יש כל הזמן ליחה רבה,
    אין אפשרות לחוש בטעם ובריח,רוב ימות השנה.
    אנא ,בבקשה הצעתך, מה עושים ?
    גם אם אי -אפשר לצאת מהמצב לגמרי, איך ניתן לשפר את איכות החיים ?
    תודה,
    שרון

הוספת תגובה

• בעיות ארגייה ליחה ונזלת קשים

ד``ר בן רנר
    01/11/2007

פשוט ביותר .עוברים הערכה אלרגית מחודשת ואם חיובית כדברך ניתן לטפל בטיפול חיסוני.בהנחה שאת השאר הטיפולים כבר ניסית זה הפתרון בשבילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר,ובקשר לטפול החיסוני,,,

שרון
    01/11/2007

האם טיפול חיסוני , הכוונה היא לבצע הזרקת סטרואידים ?
    ותודה על ההתייחסות. .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר,ובקשר לטפול החיסוני,,,

ד``ר בן רנר
    04/11/2007

לחלוטין לא.הטיפול החיסוני הוא טיפול ע"י הזרקה של החומר לו רגישים .חומר טבעי לחוטין .אבק צמחים שערות בע"ח ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב
    נעם
    31/10/2007

בני בן 7 חודשים סובל משילשולים ממושכים מאז המעבר לסימילאק בגיל 5 חודשים.
    בהמלצת רופאת הילדים עברתי לתזונת הניאוקייט בעקבות חשש לאלרגיה לחלב ובנוסף תזונת הנקה (כאשר הפסקתי לאכול בעצמי מוצרי חלב). הרופאה המליצה לי כי לאחר חודש לחזור באיטיות לסימילאק רגיל. בני עדין משלשל
    ברצוני לשאול מה ההבדל בין הניאוקייט ולבין הנוטרמגן.
    עד מתי יצרוך בני תזונה מיוחדת זו והאם בעתיד יהיה אסור לו לאכול מוצרי חלב מחשש לתופעות חריגות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• רגישות לחלב

ד``ר בן רנר
    31/10/2007

הרגישות לחלב שכיחה ונפוצה בתינוקות וברת בדיקה במהירות ובאמינות גבוהה.יש צורך לבצע אותה ואין קיצורי דרך כמו שהוצעו לך.אנא הפסיקי את הסימילק לאלתר.החליפי בתחליף סויה וגשי למרפאה האלרגית לבדיקת הרגישות.הרגישות לא חולפת לה תוך חודש ואין לחזור לחלב אחרי חודש בשום מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לים-המלח
    זיוה
    30/10/2007

ברצוני לברר האם ישנה אלרגיה לים המלח?
    בתי בת ה-4 כיום היינו איתה לפני שנתיים בים-המלח פעמיים פעם בחודש אוקטובר ופעם בחודש מאי לאחר לילה במקום היא הרגישה לא טוב התחילה להשתעל ונזלת ונשימות כבדות רופא בית המלון אמר לנו שהיא אלרגית למקום ושאנחנו חייבים לעזוב.
    מאז לא ביקרנו איתה במקום.נכון להיום היא אסמתית ומקבלת פעמיים ביום בודיקורט ע'י משאף ולפעמים גם ונטולין כאשר יש שיעול שאלתי היא האם עם טיפול התרופתי שהיא מקבלת יום יום מספיק כדי לנסוע איתה לים-המלח?והאם יש דבר כזה אלרגיה לים-המלח?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לים-המלח

הוספת תגובה

• אלרגיה לים-המלח

ד``ר בן רנר
    30/10/2007

אין אלרגיה לים המלח.בתך אסטמתית וייתכן ולחות היתר ואדי המלח באוויר גרמו להתקפים האסטמטים.האם יש מניעה לבקר ?קשה לענות .סביר שהטיפול יעזור למנוע את ההתקף .תשובה ודאית נקבל אחרי שתבקרו במקום.תוכלו לנסוע ליום אחד ולהתרשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לשיבולת שועל
    ענב
    29/10/2007

בתי בת שנה ועשרה חודשים , בגיל שנה נתתי לה לראשונה דייסה עם דגנים מעורבים שכוללים בתוכם שיבולת שועל היא סבלה מכאבי בטן ןלבסוף מהקאות בבירור מול הרופא הוסבר לי שעד גיל שנה וחצי הרגישות אמורה לעבור . בגיל שנה וארבעה חודשים נתתי לה שוב דייסה עם דגנים מעורבים וכמובן התופעה שוב חזרה .. לפני מס' ימים הגיעה בתי מהגן חשתי באי נוחות מצדה ורק לאחר כמה שעות הקיאה ..ככשאלתי את הגננת מה היא אכלה אז אמרו לי מרק עם קוואקר
    מה עלי לעשות ?? האם יש בדיקה שבודקת רגישות זו בוודאות??
    כמו כן הילדה אוכלת פסטה , חיטה כך שרגישות לגלוטן נפסלת ...
    תודה על תשובתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לשיבולת שועל

הוספת תגובה

• אלרגיה לשיבולת שועל

ד``ר ולרי טפליצקי
    30/10/2007

שלום רב,
    ככל הנראה מדובר ברגישות לשיבולת שועל.
    ניתן לבצע בדיקה אלרגית עורית כדי לגלות רגישות אלרגית לשיבות שועל.
    יתכן גם שמדובר בסוג אחר של רגישות או אי סבילות, אך ברור שזאת לא רגישות לגלוטן.
    האם יש לילדך בעיה עם מוצרי חלב פרה, ביצה, שומשום, בוטנים?
    כל זה ניתן לבדוק אצל אלרגולוג.
    עד הבדיקות להימנע מאכילת שיבולת שועל.

בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות זרוע לאחר חיסון שפעת
    מרים
    29/10/2007

שלום,

בני בן 5. מאז גיל שנה מקבל חיסון שנתי נגד שפעת.

בשלוש הפעמים הראשונות קיבל את החיסון ללא בעיות מיוחדות. בגיל 4, בשל טעות, קיבל שני חצאי מנות חיסון שפעת בהפרש של שעה באותה זרוע, ולאחר מכן הזרוע התנפחה מאוד והיתה אדומה וחמה. זה עבר בהדרגה לאחר כשבועיים.

השנה, בגיל 5, קיבל שוב חיסון שפעת באותה זרוע, ושוב הזרוע התנפחה. בין הכתף למרפק. היא חמה וכואבת לו.

נשלל כיוון זיהומי.

בין שני חיסוני השפעת האלה חוסן בחיסון אחר (פרבנאר), בזרוע השנייה, ללא כל בעיה. גם בכל החיסונים האחרים שעשה בתור תינוק לא היתה כל בעיה. אינו אלרגי לשום מרכיב שידוע לנו עליו. אוכל ביצים ללא בעיה.

שאלותי הן:
    א. איך אפשר לדעת למה בחיסון הוא רגיש (לאחד הוירוסים המרכיבים את החיסון או לחומר משמר כשלהו)?
    ב. האם זו אינדיקציה לא לחסן אותו נגד שפעת בשנה הבאה?
    ג. האם יכולה להיות בפעם הבאה תגובה אלרגית חריפה יותר שתסכן אותו?

תודה רבה,
    מרים

הוספת תגובה

• התנפחות זרוע לאחר חיסון שפעת

ד``ר ולרי טפליצקי
    29/10/2007

שלום רב,
    תגובה מקומית גדולה אחרי חיסון אינה נחשבת תגובה אלרגית ולא מהווה סיכון לתגובה סיסטמית (כללית) מסוכנת. ולא נחשבת כאינדיקציה נגד חיסון חוזר.
    אך כמו בכל טיפול אחר יש לשקול תועלת של החיסון נגד נזק של החיסון ולהחליט על צורך בחיסון זה אצל ילדך. צריך לקחת בחשבון נוכחות מחלות כרוניות וגורמים נוספים יחודיים לילדך. כדאי לערוך דיון זה אצל רופא ילדים המטפל.
    ככל הנראה אין תועלת בבדיקה אלרגית במקרה של תגובה מקומית גדולה.

בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים באורטיקריה
    שולי
    28/10/2007

שלום!
    לפני כחודשיים התחילה לי אורטיקריה אשר מתבטאת בעיקר בדרמוגרפיזם, ומידי פעם פריחות ספונטניות וגרד אשר פוחתות משמעותית כל עוד אני לוקחת טלפסט, שזה כל יום בשבועיים-שלושה האחרונים.

עשיתי בדיקות דם-
    IgE TOTAL- 684
    U/ml 1.75 class 2 Mo House Dust - Greer
    IU/ml 1.52 Class 2 Mo Cat Epithelium
    U/ml 0.11 Class 0 v Dog Epithelium
    U/ml 0.87 Class 2 mo Animal Panel

שאר הדברים שנבדקו יצאו שליליים.
    ראיתי סקאלה לפיה מעל 0.7 בנוגדנים ספציפיים זה אומר שיש אלרגיה ברמה בינונית.
    ויש לי בבית חתולה וגם אבק (מן הסתם), אבל אין לי בכלל תסמינים של התעטשויות, נזלת, אסטמה וכד'.

השאלות שלי הן:
    האם הנוגדנים לאבק וחתול שהם ברמה בינונית מסבירים את רמת הנוגדנים הכללית שהיא פי 7 מהנורמה (לפי הסקאלה של קופ"ח)?
    האם זו יכולה להיות הסיבה לאלרגיה?
    האם ניתן לטפל בזה בחיסונים או תרופות ולהשאיר את החתולה בבית?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים באורטיקריה

הוספת תגובה

• נוגדנים באורטיקריה

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/10/2007

שלום רב,
    כאן האבחנה לא ברורה.
    אורטיקריה מד"כ לא קשורה לרמת IGE גבוה ולאלרגנים של אבק ובעלי חיים.
    מאוד יכול להיות שמדובר לא באורטיקריה אלא באטופיק דרמטיטיס כלומר אלרגיה לפרוות חתול וקרדית אבק בית אשר מלווה בד"כ ברמת IGE גבוה.
    בנתיים יש לך פתרון קל על ידי תרופות אנטיהיסטמיניות. אבל בהמשך המצב יכול להשתנות עם החמרה של הפריחה והופעת נזלת אלרגית ואסטמה. זה ידרוש לשקול בכובד ראש נחיצות של חתול בבית או טיפול חיסוני.
    בינתיים תטפלי טוב באבק בבית כפי שתואר בתשובות קודמות בפורום. ותרחיקי את החתול ממיטתך וחדרך.

ד"ר ולרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת עיניים
    קרן
    27/10/2007

שלום רב,

אני סובלת מדלקת עיניים שלא עוברת כבר תקופה ממושכת ביותר, רופא העיניים מביא לי כל מיני משחות וטיפות שלא עוזרות לי .. והוא גם לא בדיוק יודע לומר לי מה מקור הדלקת.

השאלה שלי היא האם ישנה בדיקה לאלרגיות עיניים אצל אלרגולוג ? ...

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים

הוספת תגובה

• דלקת עיניים

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/10/2007

שלום רב,
    הגעת למקום הנכון.
    דלקת לחמיות או עפעפיים כרונית קשורה לאלרגיה לעתים קרובות. למשל אלרגיה לאלרגנים שבאוויר: אבק, אבקנים וכאלה, ואלרגיה לטיפות עיניים.
    גשי לאלרגולוג.
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

קרן
    28/10/2007

ממש לא הייתי בטוחה שזה קשור... :-))
    תודה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לניקל - האם ההתבטאות הקלינית הגיונית?
    ד``ר בן רנר
    27/10/2007

אובחנתי בטסטים ( patch)כאלרגית לניקל.
    האלרגיה מופיעה כרגע בצואר (למרות שמזמן אני לא הולכת עם שרשראות) בעפעפים ומתחת לעין
    שאלתי היא- האם פרט לחומרים שברור שיש בהם ניקל (תכשיטים למינהם) יש בחומרים נוספים ניקל כמו מוצרי איפור קרם ידיים??
    האם ההתבטאות הקלינית הגיונית??
    תודה

הוספת תגובה

• אלרגיה לניקל

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/10/2007

שלום רב,
    קודם כל צריך לבדוק סיבות נוספות לפריחה כמו אלרגיות נוספות למשל אטופיק דרמטיטיס שזאת אלרגיה לאבק, פריחה של דשא וכאלה,
    אפשר לפתח גם אלרגיות נוספות כמו אלרגיה למוצר איפור וקרם ידיים.
    בד"כ קרמים ומוצרי איפור תיקניים לא מכילים ניקל. אבל חומרים ביתיים או HOME MADE כאלה שהוכנו על ידי קוסמטיקאיות לפעמים כן מכילים. צריך להיזהר.
    כמו כן ניקל נימצא בידיות, כלי מטבח, כסף, מפתחות ועפילו מזון, כך שבן אדם שרגיש מאוד לניקל יכול להמשיך לסבול גם אחרי שהסיר את השרשרת.
    לסיכום: לחזור לבדיקת אלרגולוג לבירור רגישויות נוספות וקבלת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בקרקפת
    נני
    27/10/2007

שלום רב,
    בני בן ה 7 סובל כבר המון זמן מיובש בקרקפת.
    כל היום הוא מתגרד ויוצאים קליפות גדולות.
    האם זוהי אלרגיה למשהו?
    באיזה שמפו עליי לחפוף לו.

רב תודות.

לקביעת תור
    סגירה
    יובש בקרקפת

הוספת תגובה

• יובש בקרקפת

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/10/2007

שלום רב,
    סביר שמדובר בסבוריאה, מחלת עור הקרקפת שקשורה בפטריות. שמפו NISORAL או AGISPOR יכול לעזור. באבחנה במדלת גם פסוריאזיס
    אשפרות של אלרגיה פחות סבירה אלא אם כן מופיע גם גרד רב ופריחה במקומות נוספים בגוף.

בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה
    רז
    27/10/2007

שלום אני נער בן 15 ופעם בכמה זמן מופיע לי פריחה בכפות היידים מי נקודות אדומות כאלה וזה ממש ממש ממש מציק וגם מגעיל ולא נעים לגעת באנשים וכולם ניגעלים ממני.
    מה אני יכול לעשות הקשר לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה

הוספת תגובה

• פריחה

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/10/2007

שלום רב,
    גש לבדיקה אצל רופא אלרגולוג והוא\היא מהר מאוד ימצא לך אבחנה וטיפול. אפשרויות כאן הם דיזהידרוזיס או אקזמה שיכולה להיות אלרגית לחומרים במגע למשל כפפות גומי או לחומרים באוויר כמו פריחה של עצים, דשא, אבק ... אפשרות האחרונה היא אכי סבירה.
    בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...
    גל
    27/10/2007

הבעיה היא שאני נבדקתי ואני אלרגי לאבק ובזמן האחרון התחלתי לעבוד שבסביבתי אני נחשף לאבק וקורה שאני נחנק ומקיא לפחות פעמיים ביום באופן קבוע שאני נושם את האוויר הזה...

לקביעת תור
    סגירה
    המשך...

הוספת תגובה

• נחנק

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/10/2007

זה נשמע כמו אסטמה ונזלת אלרגית. נראה שאתה זקוק לטיפול במשאף נגד אסטמה ויתכן גם טיפול לנזלת.
    ד"ר ולרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות לאלרגיה
    גל
    26/10/2007

רציתי לדעת אם אלרגיה יכולה גם לגרום להקאות?

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות לאלרגיה

הוספת תגובה

• הקאות ואלרגיה

ד``ר ולרי טפליצקי
    26/10/2007

שלום רב,
    התשובה היא כן: אצל תינוקות או כחלק מתגובה אלרגית כללית או אצל מבוגרים כסוג מסוים של אלרגיה למזון שגורמת לדלקת בושט וקיבה.

ד"ר ולרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה