מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד בלתי מוסברנירית18/01/2008
לפני כחודש וחצי, בתחילת דצמבר 2007 החלה תופעת גירוד ב-2 הזרועות שלי (מהמרפק ועד אמת כף היד). את תופעת הגירוד אפשר לתאר בצורה הבאה: עיקצוצים, דקירות, מתחת לפני העור של הזרועות. על פני הזרועות לא נראה שום דבר חריג: לא אדמומית, לא כתמים, שום דבר. בעקבות העקצוצים והדקירות היה מגיע צורך בלתי נשלט לגרד את האזור.
בהתחלה פשוט גירדתי את הזרועות והן האדימו מהגירוד. על העור נוצרו שריטות קטנות כתוצאה מהגירוד. העור צרב.
מכיוון שבעשרת הימים הראשונים של התופעה לא טיפלתי בה בשום תרופה קונבנציונלית (למעט מריחה במשחה טבעית – רסקיו רמדי קרם – להרגעה, שלא ממש עזרה) התופעה החלה להתפשט אל מעבר לזרועות: עתה גם השוקיים שלי, הגב העליון והתחתון החלו לגרד לי ולהאדים כתוצאה מהגירוד. בנוסף, התחלתי להתעורר באמצע הלילה מהגירוד, תוך כדי הרגשה של חום שיוצא מן הגוף. עלי לציין שלא היתה תופעת הזעה, רק הרגשה כאילו חום יוצא לי מהגוף.
לאחר 10 ימים ביקרתי אצל 2 רופאים: רופא מקצועי לעור (פרופסור) שטען שמדובר באלרגיה, ושאל אותי אם נטלתי תרופה חדשה (התשובה היתה שלילית), ורשם מרשם של סטרואידים, שסירבתי לקחת.
רופא המשפחה חשב גם הוא שמדובר באלרגיה שתעבור במהרה ורשם לי אנטיהיסטמינים (Telfast). אותם לקחתי במשך חודש ימים.
עלי לציין שכל עוד לקחתי כדור טלפסט ביממה, יכולתי לתפקד. הגירודים שככו. ההרגשה הכללית היתה ש"הדבר" נמצא עדיין מתחת לעור, אבל הוא רדום. מן הסתם זה תפקידם של האנטיהיסטמינים והם עשו את העבודה.
השבוע, בתחילת השבוע היתה לי הרגשה שהתופעה נחלשה. ניסיתי בזהירות להפסיק את האנטיהיסטמינים. למעשה במשך יומיים הרגשתי כאילו התופעה חלפה, אבל לאחר יומיים הכל שוב חזר על עצמו.
הפעם בהתיעצות רופא המשפחה הזמנתי תור אצל אלרגולוג, אלא שנאמר לי שעלי להפסיק ליטול את האנטיהיסטמינים לפחות 6 ימים מיום הביקור אצל המומחה.
השאלות שלי הם כלדהלן:
באופן כללי, הייתי רוצה לדעת, האם התופעה שאני מתארת מוכרת? האם יש לה שם? כיצד מטפלים?
באופן יותר ספציפי הייתי רוצה לדעת איך אוכל לתפקד במשך 6 ימים ללא היסטמינים מבלי לצאת מדעתי. האם יש משחה שאפשר למרוח והיא אפקטיבית ומותר ליטול אותה לפני פגישה עם אלרגולוג.
מודה מראש על ההתייחסות ועל התשובות,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד: 6 ימים ללא אנטיהיסטמינים
ד``ר ולרי טפליצקי18/01/2008שלום רב,
שאלות שלך טובות ונכונות.
גרד זה תלונה נפוצה במחלות אלרגיות של עור וגם במחלות הלא אלרגיות. שם הרפואי לתופעה הוא פרוריטוס.
במרפאה שלי אני מאפשר לא לקחת אניהיבטמינים יומיים - שלושה בלבד לפני הטסטים. ברוב המקרים זה מספיק.
לא רצוי למרוח משחת סטרואידים על הזרועות לפני טסטים אלרגיים. זה עלול לפגוע ברגישות של הטסט.
מי שלא יצליח להפסיק אנטיהיסטמינים בכלל, יופנה לבדיקת דם לאלרגיה.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיותנתי17/01/2008
שלום, כיצד אני יכולה להבחיו בין שיעולים ועיטושים אלרגיים או כתוצאה ממחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיות
ד``ר בן רנר17/01/2008מחלה זיהומית חולפת בד"כ תוך מספר ימים . אדם בריא בד"כ לא חולה בשפעת יותר מפעמים בשנה.
אלרגיה לעולם נשארת, אלא אם כן מטפלים בה כיאות וגם אז המחלה כרונית.
האבחנה הרפואית למחלה אלרגית תעשה בכל מקרה ע"י הרופא המומחה.
גם אנשים הסובלים מתופעות אלרגיות יכולים לחלות במחלה זיהומית ואת ההבדל הם ירגישו בעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארז15/01/2008
אני אמא לילדה בת 6 שאלרגית לבוטנים לאחרונה שמעתי על מחקר בבית חולים אסף הרופא ע"י פרופסור יהודה כץ ובמאמר כתוב שם לגבי מספר חיסונים שיכולים לעזור בהורדת חומרת המצב בעת פגישה עם בוטנים.
אנחנו מאוד חרדים ומעונינים לנסות מה שניתן
אפשר לקבל קצת מידע על הטיפולים במידה וקיימים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לבוטנים
ד``ר בן רנר15/01/2008יש אפשרות חיסון לבוטנים אך הדבר אינו דבר שבשיגרה ומתבצע בד"כ דרך קבוצות מחקר.השיטה מתבססת על חשיפה למנות עולות של בוטנים עד להשגת יעד מסוים .אחר כך יש להמשיך ולהחשף מדי מספר ימים לבוטנים.אין לי פרטים על המחקר המבוצע באסף הרופא אך את יכולה לצלצל ישירות למרפאה האלרגית בבית החולים אסף הרופא בטלפון 089779820 ולשאול
בהצלחה
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתוםשירלי13/01/2008
מספר חודשים בשנה אני סובלת מאף סתום , מה שמפריע לי בעיקר בשינה בכך שאני לא יכולה לנשום מהאף, מה שגורם לי ליובש וחוסר נעימות.
אני אלרגית לקרדית האבק, האם טיפולים נגד אלרגיה יעזרו לי למקרה הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד``ר בן רנר13/01/2008סביר שהטיפול האנטי אלרגי ישפר בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למזון והפרעות קצביעקב09/01/2008
שלום רב,
האם קיים מצב שרגישות למזון כמו למשל לחיטה (לא צליאק)
עלול לגרום להפרעות קצב לב (ברדיקרדיה) והרגשת עלפון וחולשה בגפיים התחתונות ?
אודה לכם על תשובה בהקדם האפשרי,
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב לב?
ד``ר ולרי טפליצקי09/01/2008שלום רב,
אם בן אדם שאלרגי למזון יוכל מזון זה, תתפתח תגובה אלרגית עם פריחה, גרד, נפיחות ובמקרה קשה גם חולשה והפרעות קצב לב, בדרך כלל זה יהיה דופק מהיר ולא איטי, טכיקרדיה ולא ברדיקרדיה.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהעמליה08/01/2008
שלום רב
אושפזתי לניתוח כריתת תוספתן,לאחר ביצוע c.t וקבלת אוגמנטין לפני הניתוח. פיתחתי אלרגיה חזקה שהתבטאה באדמומיות בכפות הידיים,קשיי נשימה.הוזרקו לי שתי זריקות.איך אוכל לדעת מה קיבלתי? האם אתה יכול לשער? הדבר חשוב לי משום שבאופן קבוע אני סובלת ממיגרנות בתדירות גבוהה. מאז ההזרקה נעלמו המיגרנות.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אוכל לדעת מה קיבלתי?
לא יעזור אם אשער כך או אחרת.
תפני לרופא שנתן את הזריקות.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרד בהריוןלימור707/01/2008
שלום
אני בשבוע 14+ להריון ומלפני כשבוע הופיעה לי פריחה מלווה בגרד עז באיזור המתניים והיריכיים שהתפשטה כרגע גם לגב התחתון ולכל הרגליים ובבטן התחתונה
הייתי אצל רופא עור הוא נתן לי משחה עם סטרואידים שלא עזרה
ב3 ימים האחרונים התחלתי גם להתעטש בלי הפסקה העיניים שורפות ומגרדות וכך גם הגרון
אני מרגישה כמו קוצר נשימה ושומעת צפצופים שאני " לוקחת אויר"
חשבתי אולי זה יכול להיות אלרגיה למשהו אבל בחיים לא סבלתי מלפני ההריון כך
מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה וגרד ונזלת וצפצופים והריון
בהחלט נכון, זה נשמע כמו אלרגיה לאלגנים נשאפים.
נא לגשת לאלרגולוג להתאמת הטיפול ובירור אלרגי.
חשוב מאוד לקבל טיפול נכון ומהיר בחשד לאסטמה.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרגיה לשמן זיתdoritna06/01/2008
שלום, ברצוני לדעת ממה עלי להמנע אם הסתבר אחרי בדיקות דם שאני אלרגית לשמן זית. ברור שמהשמן ומזיתים אבל יש עוד דברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אלרגית לשמן זית
ד``ר ולרי טפליצקי09/01/2008שאלה טובה.
ברור שצריך להמנע מהשמן ומזיתים וכל מוצרי זיתים.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לשמן זית - המשך
doritna22/01/2008לאחר בדיקת דם לגילוי אלרגיה ,הסתבר כאמור שאני אלרגית לשמן זית. אני נמנעת מכל המוצרים שיש בהם שמן זית ובכל זאת, פעם בשבוע אני סובלת מאותם התופעות האלרגיות. הרופא אמר לי להיות הרופא של עצמי ולנסות לאתר מה גורם לתופעות . הכיצד? אני חוששת לאכול. הכל חשוד בעיני. מה עלי לעשות? למי עלי לפנות? אני מדוכאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לשמן זית: הערה חשובה
ד``ר בן רנר22/01/2008בהמשך לשאלה שלך ולתשובתו של דר' טפליצקי אודה לך אם תצביעי על שם הבדיקה שאבחנה את הרגישות לשמן זית והיכן ועל ידי מי התבצעה.רגישות לשמן זית כמעט ואיננה קיימת להוציא מקרים ספורים ממש.בכולם היו תפרחות עוריות כתוצאה ממגע (מסג' למשל).עם השמן.אין שום קשר למזון
ואציע להבדק במרפאה נוספת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדר' בן ורנר
מרסל04/02/2008שלום לך, קראתי את תשובתך לגבי אלרגיה לשמן זית.
גם לי גילו אלרגיה בבדיקת דם שעשיתי בקופ"ח כללית ,כתוב: olive-64.60 class 5 .
הרופא אמר לי לא לאכול זיתים ומוצרי זיתים כמו שמן זית.
בברכה, מרסל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לשמן זית
ד``ר בן רנר04/02/2008אני מצטער לשמוע שזה הפירוש לבדיקה שבצעת.בדמך נמצאו נודגנים לאבקני זיתים ואין קשר בין הממצא לרגישות לשמן זית.התשובה לא נכונה.צריך לדעת לקרא נכון את תוצאות הבדיקה.ומח שייעץ לך טעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבהמרי06/01/2008
שלום רב,
כבר שנה אני סובלת מצריבות וגירודים בפתיחה של איזור דרכי השתן ובעור מסביב. נבדקתי ע"י הרבה גיניקולוגים ומומחה לזיהומים. לא מצאו אצלי כלום ואני עדיין סובלת. בגלל טעות באבחון טופלתי הרבה ע"י תרופות נגד פיטריות ואנטיביוטיקות שונות לטיפול בזיהומים בדרכי השתן, מיותר לציין שכל זה לא עזר.
שאלה שלי, האם יכול להיות שאני פיתחתי איזשהי תגובה אלרגית? ואיך ניתן לבדוק את זה. אני רוצה להדגיש שכל התרביות שעשו לי היו נקיות, לא מצאו אצלי שום זיהום, חוץ מכמות מוגדלת של תאי דם לבנים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים באיזור דרכי השתן ועור מסביב
ד``ר ולרי טפליצקי06/01/2008שלום רב,
יש מה לבדוק באלרגיה.
יתכן אלרגיה לבגד תחתון, סבון, בושם ולפעמים גם לאלרגנים באוויר כחלק ממחלה אלרגית של עור בשם אטופיק דרמטיטיס.
האלרגולוג יבצע בדיקת פטצ' טסט לאבחון אלרגיה.
בברכה.
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים ופריחהעמית04/01/2008
שלום רב
אי סובל כבר למעלה משבועיים מגירודים ופריחה בכל הגוף. הייתי אצל רופא עור שנתן לי בהתחלה OTAREX. אחרי יומיים של לקיחת כדורים, התופעה החמירה. הלכתי שוב לרופא והפעם הוא אמר לי להפסיק עם כדורים הביא ונתן כדור חדש צטריזין ואמר שיש לי אורטיקאריה. אני לוקח את הכדורים כבר 6 ימים ולצערי אין שיפור במצבי.
מה ניתן לעשות? מאיפה זה בא? האם זה מדבק? מה הטיפול המומלץ לתופעה זו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטקריה
ד``ר בן רנר04/01/2008שלום עמית .התופעה מעצבנת התרופות עוזרות חלקית אך הכול יחלוף בבוא העת.מתי?קשה להגדיר אך התופעה עלולה להמשך שבועות מספר.במידה והטיפול שקבלת לא עוזר ניתן להוסיף או להחליף לאנטיהיסטמיניקה מסוג שונה.למציאת הגורם פנה לר' לאלרגיה.ברוב המקרים הסיבה לא ידועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלב, האמנם?לימור03/01/2008
ביצענו לביתנו בת השנה+11 בדיקת immunoglobulin E והערכים שיצאו בבדיקה הם- 36.8
מה אומרת התוצאה הזו? האם יש או אין אלרגיה?? האם יש צורך לרכוש מזרק אפיפן??
אנחנו ממש מבולבלים, נשמח לקבל את תשובתכם. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומרת בדיקת IGE וRAST.
ד``ר ולרי טפליצקי05/01/2008שלום רב, שאלה מצויינת,
בדיקת TOTAL IGE אינה אומרת כלום על קיום האלרגיה ספציפית. כדי לאבחן אלרגיה צריך לבצע טסטים עוריים אצל אלרגולוג או בדיקת דם לSPECIFIC IGE מכונה RAST.
לעומת זאת בדיקה TOTAL IGE משמשת לאבחון ראשוני של תת סוגי אקזמה ולהתאמת מינון תרופה חדישה לאסטמה.
במקרה ותוצאה של הבדיקה שאת מציינת מתייחסת לIGE ספציפי לחלב פרה היא אכן חיובית מאוד וצריך לקחת ילדה לאלרגולוג בהקדם.
מזרק אפיפן יכול להציל חיים במקרה של תגובה אלרגית קשה מאוד לחלב או לכל אלרגן אחר. מאוד יכול להיות שכדאי לכם לרכוש כזה, הכל טלוי בפרטי המקרה של בתך.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
לימור06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפריחהאמיר02/01/2008
דוקטור שלום, אני פונה אליך בקשר לחברה שלי.
כל שנה בחורף מתחילות לה פריחות בגוף באזורים ספציפיים כמו לדוגמא בסנטר או בידיים או בבטן
וזה ללא כל סיבה, זה לא ממשהו חדש שהיא אכלה ואולי זה הגורם וזה לא פתאום לאחר אמבטיה שאולי זה מהסבון,פשוט זה מופיע לה ללא הודעה מוקדמת והיא ממש מתוסכלת מזה ואין לנו מושג ממה זה יכול להיגרם,היא חשבה ללכת לרופא אבל כל פעם עד שהיא הולכת זה נעלם לה, עוד אני אציין שבקיץ אין לה פריחות בכלל,הן מופיעות רק בחורף והיא גם רגישה למתכות,אבל לדעתנו עובדה זו היא לא הגורם לפריחות כי זה מופיע בלי קשר של מגע במתכת כלשהי אלא סתם ככה באמצע שאנו צופים בטלויזיה וכו' , אשמח אם תוכל לעזור לנו,האם זאת תופעה ידועה שהרבה סובלים ממנה ומה ניתן לעשות בקשר אליה , האם יש משחה אנטי אלרגית טבעית ללא כימיכלים שניתן לרכוש ,
תודה מראש , אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחורף מתחילה פריחה בגוף
ד``ר ולרי טפליצקי02/01/2008שלום רב,
תודה על פניתך ועל הסבר מאוד מדויק.
הפריחה שמופיעה ונעלמת מהר היא בד"כ אורטיקריה.
אבל קשה לבצע אבחנה באינטרנט.
לכן אין בררה פרט לפניה לרופא משפחה, עור או אלרגיה לאבחון, ביצוע טסטים אלרגיים והתאמת טיפול.
בטסטים ניתן לאבחן אלרגיה למזון או אלרגנים נשאפים כדי להתקדם באבחנה גם בלי לראות פריחה ממש.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, עוד שאלה
אמיר02/01/2008אתה מכיר אולי משחות אנטי אלרגיות כלליות על בסיס צמי שהיא יכולה למרוח כשהפרחה מופיעה?
היא כבר הלכה פעם לבדיקת אלרגיות והרגישה שם ממש רע במספר בדיקות והיא החליטה להפסיק ללכת כי זה ממש עושה לה רע .
אם יש לי תמונות של אזורי הפריחה,אני אוכל לפרסם אותם כאן ותוכל אולי לתת לי חוות דעת ללא כל התחייבות רפואית ,סתם חוות דעת לא מקצועית ואולי גם איך ניתן לטפל או למנוע?
תודה מראש,אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה אלרגיתקרן01/01/2008
ילדי בן השנה כבר שבוע וחצי שיש לו פריחה על כל הפנים פצעים קטנים ואדומים הרופא אמר שזה תגובה אלרגית אבל השאלה ממה יכול להיות הדבר הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה על כל הפנים פצעים קטנים ואדומ
ד``ר ולרי טפליצקי01/01/2008שלום רב,
שאלה נכונה ובמקום. מה גרם לתגובה אלרגית? האם זה תגובה אלרגית?
באה בחשבון אלרגיה למזון, לאלרגנים שבאוויר או במגע עם סבון או שמפו או פריחה אחרי זיהום וירלי.
רצוי להגיע לרופא אלרגולוג לבדיקות. בינתיים טיפול רופא ילדים.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמותה לאלרגיה למזוןאסנת01/01/2008
נפתחה עמותה לאלרגיה למזון בשם יהל-הצטרפו אלינו!!!
בהצלחה לכולם,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב לפתיחת העמותה לאלרגיה למזון
ד``ר ולרי טפליצקי02/01/2008שלום רב,
תודה שפנית אלינו לפורום אלרגיה בביוקיי.
מזל טוב לפתיחת העמותה לאלרגיה למזון.
לצערי מצאתי ברישומים באתר שלכם לא מעט אי דיוקים.
למשל בפרק של אלרגיה לחלב כתוב בטעות להימנע מטופו שזה מוצר סויה, ולא צריך להימנע מקלציום, שזה מינרל חיוני שנמצא בחלב וגם במזונות נוספים ואם נמנעים ממנו יכולים להתפתח שברים בעצמות.
בשלב זה אני מציע להימנע ממתן יעוצים בפורום שלנו.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיעוץ הוא לא רפואי אלא מנסיון
שלומית02/01/2008אני תמיד ממליצה להסתכל על האותיות הקטנות באריזות ולהתקשר במקרה הצורך, אולם כשחברה מריצה מוצר סוייה על קו יצור חלבי - כאלרגים לנו יש בעיה.
עניתי לך בנפרד במייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למוצרי חלבנירית31/12/2007
שלום, בני אלרגי למוצרי חלב, תמיד אנחנו הולכים לאכול בחוץ ואני דורשת תיאור של המנות או שיסירו כל דבר חלבי. הרבה פעמים הוא אוכל וישר מתחיל להרגיש לא טוב ואז מתברר שהיה תוספת יוגורט בבצק למשל וכדומה. מה אני יכולה לעשות כדי שלא יקרו טעויות כאלו? אני רוצה שבני יהיה מסוגל לאכול גם מחוץ לבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספות חלביות במזון
ד``ר ולרי טפליצקי31/12/2007כן, את צודקת, לא מעט פעמים ישנם תוספות חלביות במזון.
הפתרון בארץ הוא לדרוש אוכל פרווה או בשרי.
בחו"ל סיפור אחר, כן צפוים הפתעות לא נעימות כמו תוספות חלביות בבצק, לחמניות. צריך מאוד להזהר, רצוי להימנע מכל דבר חשוד או לא בטוח, לקחת תמיד לנסיעה תרופות אנטיאלרגיות אנטיהיסטמיניות ואפילו מזרק אוטומטי אפיפן לטיפול בשוק אנפילקטי.
במקרה ונתקעת בארץ או בחו"ל במוצר אשר הכיל במפתיע חלב פרה, שתפי אותנו.
בברכה,
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלב
אסנת01/01/2008שלום לך,
שמי אסנת אני אמא לילדה בת 6 וחצי אלרגית לחלב.
אשמח לייעץ לך ולהדריך אותך בשאלות שעולות הרבה בדר"כ להורים לילדים אלרגים למזון.
אני כ-100 הורים לילדים אלרגיים פתחנו עמותה ניתן להכנס ולעלות שאלות.
במידה ותרצי ייעוץ את מוזמנת ליצור עימי קשר במייל.
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)