מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאופיר11/12/2007
קבלתי כלב קטן לפני כחודש,
מאZ אני מתעטש הרבה. כל יום.
רציתי לדעת אם זה יכול להיות בגלל הכלב, ואם כן, האם יש טיפול?
האם אני יוכל להשאיר את הכלב ולהיות מטופל באלרגיה באופן קבוע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלתי כלב קטן
ד``ר ולרי טפליצקי12/12/2007שלום רב,
יתכן וזה בגלל אלרגיה לפרוות כלב,
ניתן לאבחן על ידי טסטים עוריים אצל אלרגולוג,
לפי האבחנה נתאים גם טיפול יעיל. בחלק מהמקרים ניתן להשאיר את הכלב ולטפל באלרגיה עם התרופות.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחתוליםאשר09/12/2007
היי,
האם אפשר לקחת כדורים או לטפל איכשהו באלרגיה לחתולים כדי שאוכל להתארח בבית שיש בו חתול? האלרגיה מתבטאת בצינון והתעטשויות רבות, וכן דמעות בעיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחתולים
ד``ר ולרי טפליצקי09/12/2007שלום רב,
רצוי מאוד לבקש ממארחים לאוורר חדר ודירה ולשאב אבק לפני בואך.
בנוסף נטילת כדור אנטיהיסטמיני מומלצת לפני ביקור קצר וגם במשך ביקור.
להתאמת טיפול ספציפי לפנות לאלרגולוג.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה?עדי06/12/2007
שלום רב,
ברגע שאני נכנסת בבוקר לעבודה, אני מתחילה להתעטש ולהיות מנוזלת. כך זה לאורך כל היום אחת לחצי שעה, אני מתעטשת ובמהלך היום הנזלת לעיתים מורגשת יותר ולעיתים פחות מורגשת.
האם יתכן שאני אלרגית, למרות שזה התחיל לי רק לפני שבוע התופעה, או בגלל מזג האוויר ושינויו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת שבוע
ד``ר ולרי טפליצקי06/12/2007שלום רב,
בינתיים זה נמשך רק שבוע, יתכן ומדןבר בארלגיה אך יתכן גם הצתננות בלבד.
במקרה ותמשיך הנזלת, לפנות לאלרגולוג לביצוע טסטים כדי לאבחן.
בינתיים לגשת לרופא משפחה.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה - אסתמהoriel04/12/2007
ד"ר שלום לך ותודה רבה על הזמן וצומת לב שתקדיש לי לבעייתי . ובכן . יותר מ - 10 שנים שאני סובל מקוצר נשימה וזה הופיע לאחר שהבית שלי עלה באש ונשארתי כדי להציל את בני משפחתי ולהציל גם את הבית והרכוש שהיה בו. לאחר לילה סוער זה חיי נתהפכו עליי מבחינה בריאותית במשך 3 שבועות אושפזתי בבית- חולים במחלקת ריאות וטופלתי בנאמנות ע"י ד"ר זליקסון.
אבל מאז ועד היום אני ממש סובל וחסר מנוחה . מהצטננות . עיטושים . קוצר נשימה . דמעות . ולא ידעו לומר לי מה זה בדיוק . או לטפל בזה בצורה שאני ארגיש טוב לפחות שאוכל לשבת עם הברים או משפחה בלי לקנח את האף או בלי השיעול התורדני והבלתי פוסק שגורם לי כאבים בכל הגוף. עשו לי טסטים לבדיקת אלרגיה בכל מיני תכופות לפי בקשת הרופאים ורק לפני שנה גילו שאני אלרגי לכרדית האבק.אבל לפני לא ידעו ממש .כי תמיד זה היה רק אולי. כמו . אולי אורנים . אולי דשה . אולי זתים . אולי חתולים או כלבים . ועוד . ועוד . וכל מיני אנהלציות .וכל מיני תרופות . והרבה אישפוזים . והרבה ניסיונות וניסויים . ממש כמו שפן ניסיונות. ולפני חודשיים בעוד מאחת הביקורות שלי אצל הרופא הוא הימליץ לי על הטלפסט 180 מ"ג כדור אחד לפני השינה. הזמן רץ הכדורים אוזלים וכך גם הכסף וגם זה לא עוזר ולפני כמה ימים עוד פעם אצל הרופא והוא ממליץ על אריוס.טוב אני ממש לא יודע מה לעשות אם הייתי כלי נשק אז המחסנית שלי לא הייתה נגמרת לעולם מרוב הכדורים שמלעיטים אותי. ולאחר המלצה מאדם יקר ואוהב אני פונה אילך בלשון כל בקשה ותחנון אם יש בידיעתך על תרופה שיכולה קצת להקל עליי לנהל אורח חיים תקין ונאות. תודה לך על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה אלרגיה
ד``ר ולרי טפליצקי05/12/2007שלום רוב,
תודה שפנית אלינו.
קודם כול, יש לברר אחד ולתמיד האם מדובר באלרגיה או לא על ידי טסטים עוריים חוזרים ובדיקת דם ספציפית על ידי אחד האלרגולוגים בארץ.
וזה על מנת לתת טיפול מתאים תרופתי או חיסוני.
חשוב גם לדעת האם יש לך פוליפים באף ומצב של תפקודי הריאות.
בברכה
ד"ר טפליצקי ולרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתותיםרעיה02/12/2007
שלום רב
אמי בת 61 , ביום שישי בערב אכלה תותים פעם ראשונה העונה , כבר בלילה הרגישה גירוד במצח כאשר קמה ראתה שכל המצח פורח
זה מגרד ואדום
מה לעשות??
הבת הדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתותים
ד``ר ולרי טפליצקי03/12/2007תרפות אנטיהיסטמיניות מאוד יעזרו. אך רצוי קודם כל לפנות לרופא אלרגולוג כדי לאבחן את התופעה ולקבל מרשמים.
בברכה ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת אלרגיה ????קובי28/11/2007
יש לי בעיה אני בן 35 האף שלי סתום בלי נזלת בכלל במיוחד הנחיר השמאלי מתעטש בקושי
האם יש כזאת אלרגיה שמחלישה את הגוף כולל עייפות וחוסר מרץ ואיזה סוג זה ?
רציתי לציין שאני נוטל סינופד פעמיים ביום וגם האוזניים מידיי פעם נאטמות לי
ואיזה טיפול יש לזה ?
ואיזה סוג של אלרגיה עליה אני מדבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האף שלי סתום בלי נזלת
ד``ר ולרי טפליצקי03/12/2007התופעה יכולה להיות אלרגית וגם מבנית בלבד.
יש לפנות לבדיקת אלרגולוג ולבצע טסטים לאיבחון אלרגיה.
כדאי גם לפנות לרופא אא"ג ולאבחן בעיה מבנית.
המלצות הטיפול משתנות לפי האבחנה.
בהצלחה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירגון הבית לאלרגיה לאבקדליה27/11/2007
שלום
לבני יש אלרגיה לקרדית האבק בדרגה מאוד מאוד גבוהה,כרגע אנו עומדים בפני מעבר לדירה שקנינו
רציתי לשאול בנוגע לאירגון הדירה האם יש המלצות נוספות חוץ מהמנעות משטיחים ריפודים ווילונות
וגם רציתי לשאול לגבי תקופת המעבר שאני מאוד חוששת ממנה,היות ונצטרך לארוז ולהזיז את תכולת הבית ואז הרבה אבק יהיה באוויר הבית
האם יש דרך איך להתמודד עם זה?
בדרך כלל במצב רגיל אם אני מנקה במשך היום מקום בחדר שלו שלא ניקיתי במשך מספר שבועות
(כמו מעל לארון קיר גבוה)
-אז באותו לילה הוא לא ישן טוב כי התופעות של האלרגיה מפריעות לו
אז לכן אני מאוד חוששת מתקופת המעבר
האם מכשיר לטיהור אוויר שיוצב ליד מיטתו יוכל להקל את המצב?,האם ריסוס של האוויר?
או משהו אחר שניתן לעשות?
בתודה מראש על העזרה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירגון הבית לאלרגיה לאבק
ד``ר ולרי טפליצקי03/12/2007שלום רב,
המלצות לאירגון הבית קיימות: להימנע משטיחים, ארגזים, איוורור טוב, נקיון טוב, לא לטאטא ריצפה אלה לשאב, לשאב גם מזרן וכרית פעם בשבוע, שימוש במגן מזרן וכרית כדי לחסום אבק.
בתקופה הצפויה להתארגן עם תרופות, כדי שתוכלי להעזר בתרופות.
אינני יודע מה הגיל וטיב של תופעות אלרגיות אצל בנך כדי לתת המלצות מדוייקות יותר .
אכי טוב: תפני לאלרגולוג בקופ"ח או מחוץ לקופ"ח ותקבלי גם תרופות כדי לשפר התמודדות.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהיוכי26/11/2007
היי,
הרבהפעמים כשאני נמצאת בחנויות גדלות או סופרמרקטים גדולים, כפות ידי מתחילות לגרד מאד ונעשות אדומות. זה קורה רק לעיתים רחוקות. תופעה דומה קורית גם כשאני הולכת בקור ולאחר מספר דקות גופי מתחמם, אז ידי עלולות גם כן לגרד מאד וגם הרגליים שלי.
האם כדאי לבדוק את זה גם אם זה תופעה לא יומיומית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוכי
ד``ר בן רנר26/11/2007מדובר בתופעה הנקראת PHYSICAL URTICARIA או חרלת פיזיקאלית..התופעה יחסית שכיחה.ניתן לבדוק בהחלט וביחוד לשלול מחלות נלוות אחרות ..פתרון מעשי אין התופעה חולפת מאליה בבוא העת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לצבעי שיערשלומי24/11/2007
שלום אני ספר מתקדם ובזמן אחרון התחיל לי אלרגיה לצבעי השיער הידיים שלי ניקרעות ממש מה אני צריך לעשות הרופאים אמרו לי לעזוב את המקצוע אבל אני לא רוצה.
מה אוכל לעשות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לצבעי שיער
ד``ר בן רנר24/11/2007זה הפתרון ואין לדאבוני אחר.אם הנך צעיר כל חייך לפנך .אתה רשאי לפנות לביטוח הלאומי בדרישה לנכות כללית.בנושא שלך אין פטנטים וכל שעה מיותרת במקצוע תזיק.
דר' ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לצבעי שיער
שלומי25/11/2007אבל יש עוד פתרוםן פשוט לא לעשות צבע לא להיות במגע עם צבע השאלה היא אם אני מספר מישהי שיש לה שיער צבוע ולא טיבעי זה גם יכול להזיק לי ??
תודה רבה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לצבע שיער
ד``ר בן רנר26/11/2007מניסיוני זה לא עובד ואפילו אדי הצבע יפריעו בהמשך.בכל מקרה אפשר לנסותאת הצעתך ..להפסיק אפשר תמיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חדשהחגית23/11/2007
שלום,
לפני כשבועיים התחילה נפיחות קלה וגירוד בלתי פוסק בכפות הרגליים והקורסוליים. לפני חודש ילדתי ולאחר הלידה הוופיעו לי בצקות גדולות באותם האזורים שירדו לאט לאט ללא טיפול, לא ייחסתי חשיבות לגירוד כי חשבתי שזוהי תוצאת ההיעלמות של הבצקות. לפני כשלושה ימים הגירוד התפשט גם לרגליים עצמן, מלווה בפצעים רבים (דומים לעקיצות יתוש) ומגרדים מאוד, הפצעים החמירו והתפשטו לכל הגוף, פרט ללבטן ולפנים, האדימו, גדלו וכל הגוף מגרד ללא הרף. רופאה שהגיעה הביתה אמרה לי שמדובר באלרגיה חדשה שפיתחתי, ונתנה לי אהיסטון (לפני יומיים). היום המצב החמיר, יש לי בצקות ברגליים, והפצעים ענקיים. ניגשתי למרלמ ושם הרופא נתן לי זריקת קורטיזון (125 מ"ל) ואמר להמתין עד הבוקר. האם לא כדאי לגשת למיון, והאם האלרגיה והטיפול לא משפיעים על התינוקת לי כיוון שאני מניקה אותה בהנקה מלאה ללא תוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה חדשה-אורטיקריה
ד``ר ולרי טפליצקי24/11/2007נשלום רב,
נראה על פי תיארך שמדורב באורטיקריה.זאת פריחה שלפעמים קשורה לגורם חיצוני כמו קור, חום, מזון או תרופות ולפעמים קשורה לגורם פנימי בגוף - נוגדנים עצמיים.
הטיפול הוא עם תרופות מסוג אהיסטון ופנטניל באם מניקה וגם סטרוידים פרדניזון.
הפריחה יכולה להמשך מספר שבועות וחודשים.
תפני לאלרגולוג לאיבחון אלרגי.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחגית
ד``ר בן רנר24/11/2007מדובר ב"חרלת" כנראה על רקע הריוני .התופעה יכולה לסגת ספונטנית לאחר מספר ימים ויכולה להמשך תקופה ארוכה.לעיתים הפסקת ההנקה עוזרת.גשי ליעוץ אלרגולוגי
דר ורנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתחליף חלביהלומית21/11/2007
בני בן 4 חודשים - התחלתי לתת לו תחליף חלב (סימילאק אדונס- הנוסחה החדשה) אחרי יומיים הופיעו עליו סימנים אדומים בגב,בראש, בבטן ובאיזור הצואר פריחה - האם יתכן שהוא אלרגי לתחליף החלב? בינתיים הפסקתי לתת לו את התחליף והוא כרגע רק יונק . אשמח לתגובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לתחליף חלב
ד``ר ולרי טפליצקי21/11/2007שלום רב,
אלרגיה לתחליפי חלב על בסיס חלב פרה זה דבר לא נדיר. זה למעשה אלרגיה לחלב פרה. ניתן לאבחן אותה בטסטים.
צריך מאוד להיזהר.
רצוי מאוד להוועץ ברופא ילדים ואלרגיה.
בברכה
ד"ר ולרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה ו CPKיעל21/11/2007
לאחי היו שתי התקפות של קוצר נשימה שהתבררו שהיו כתוצאה מאלרגיה לאבק ולצמח כלשהו שצמח ליד הבית .
בבדיוקת דם שערך לאחר ההתקפות הערכים היו תקינים חוץ מ הערך של CPK שיצא 1100 כשהנורמה עד 220 .
השאלה שלי היא האם הערך הגבוה הזה יכול להיות כתוצאה מקוצר הנשימה שהיה לו ימים ספורים לפני הבדיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה ו CPK
ד``ר ולרי טפליצקי21/11/2007שלום רב,
אין קשר בין אלרגיה לCPK,
הCPK יכול לעלות כתוצאה מזריקה לשריר היד או "טוסיק" או כתוצאה של פעילות גופנית מסיבית או מסיבות רבות אחרות.
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה לחדד את שאלתי ברשותך
יעל21/11/2007השאלה שלי היא , האם כתוצאה מהתקף האסטמה שגרם למאמץ נשימתי יכולים לעלות ערכי ה CPK ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCPK
ד``ר ולרי טפליצקי22/11/2007הרבה פחות סביר אך לא בלתי אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי בן עדו20/11/2007
שלום,
רציתי לדעת איזו בדיקה (או בדיקות) רפואית מראה על אלרגיה לעשן סיגריות?
האם קיימת בדיקת דם המראה על כך או האם קיימת בדיקה רפואית ספציפית אחרת?
ישנן תופעות אלרגיות הקורות לי בעת חשיפה לעשן סיגריות (לא אסתמה),ואני מעוניינת לאמת האם
זהו הגורם בבדיקה רפואית.
אבקש תשובה בהקדם האפשרי,
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלגיה לעשן סיגריות
ד``ר ולרי טפליצקי20/11/2007שלום רב,
אין טסט אלרגי לעשן סיגריות. אבל כן קיימת רגישות לעשן סיגריות שמתבטאת בנזלת והתעטשות, גירוי באף.
התופעות האלה הם לא לאלרגיות ואין טסט אלרגי רלוונטי אך לצורך העיניין זה מאוד דומה לאלרגייה.
ומי שרגיש רצוי שהימנע מעשן ויקח טיפול אנטיהיסטמיני וסטרואידים מקומיים באף.
בברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים נפוחות לעיתיםדורית18/11/2007
בוקר טוב,ביתי כבת 13 +. עם התופעה הנ"ל.
בדיקות אלרגיה נעשו כולל שלילת כ ל הבדיקות ל"אנגיואדמה". הבדיקות הנ"ל תקינות לגמרי.
לעיתים ובעיקר בבוקר התופעה ה נ"ל ולא מידי יום. אנו שמים לב שהתופעה לא כמו בעבר "מתרחקת" ולא בתדירות כפי שהיתה.
תוך מס' דקות הנפיחות עוברת.
מה עלינו לעשות בענין הרופא ממש לא מודאג..
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים נפוחות לעיתים
ד``ר ולרי טפליצקי19/11/2007שלום רב,
תופעה של אנגיואדמה היא תופעה מוכרות. לפעמים זה אלרגיה למזון או תרופות או קור או חום, לפעמים זה תופעה בפני עצמה ללא גורם חיצוני. ולפעמים זו תופעה תורשתית. ולפעמים מתחילה אחרי מחלה ווירלית.
האיבחון נעשה בד"כ אצל אלרגולוג על ידי טסטים ובדיקות דם.
הטיפול בד"כ על ידי אנטיהיסומינים כמו זילרגי או לורטדין או אהיסטון.
ברוב המקרים התופעה חולפת אחרי מספר שבועות\חודשים.
ברכה
ד"ר ולרי טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגלייםארמנד17/11/2007
שלום
זה התחיל בערך לפני חודשיים תופעה שנמשכת עד היום נוצר באחד הכפות רגלים או שניהם ביחד כל פעם בנקודה מסויימת שמתחיל גירוד חזק אחר כן האיזור נהיה אדום וחם מלווה
בנפיחות כף הרגל .העור מתקשה כמו אבן שמאד קשה לדרוך וכאבים עזים.
לאחר כמה ימים זה נעלם ואז מופיע במקום אחר אותה תופעה.
בהתחלה היה חשד לוירוס טופלתי באנטיביוטיקה ולא עזר.
היה חשד למחלת GOOT קבלתי כדורי קוסיצין ועברתי בדיקות דם במיוחד בדיקת URIC ACID ואיסוף שתן 24H פלוס בדיקות מלחים.
הבדיקות הראו תוצאות נורמליות ולא אובחן מחלת GOOT. בקרתי גם אצל רופה עור ראשון שנתן
טיפול במשחות ולא עזר.
השבוע נבדקתי על ידי רופה עור שני ובוצעה ביופסיה בכף הרגל.
כיום זה מופיע גם על כפות ידיים אותה תופעה של גירוד אודם ונפיחות
לאחר כמה ימים יש שיפור שזה כמעט נעלם ברגליים אבל בידיים זה עדיין ישנו כמו כן השבוע
התחיל גם באמה של היד ימין.
האם צריך לפנות לרופה אלרגיה ואם זה אפשרי בזמן שיש התופעה כדי לעבור
בדיקות אלרגיה.
אםיש לך איזו השערה מה זה יכול להיות ולאיזה מומחה לגשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ואודם בכפות הרלגיים וידיים.
ד``ר ולרי טפליצקי19/11/2007שלום,
קשה להבין מה בדיוק קורה. ביופסיה יכולה לעזור. חשוב לדעת את משך של כל ההתקף. חשוב לי לראות את התופעה כדי לאבחן. האם האודם ממוקם סביב המפרקים או גם במקומות ללא מפרקים? האם קולכיצין השפיעה על ההתקפים ומנע אותם גם אם זה לא גאוט? לפעמים תופעה שאתה מתאר היא וסקוליטיס - דלקת של כלי דם. ולפעמים זה דלקת עור דמוי שושנה - ERYSIPELOID.
האם נעשו בדיקות דם נוספות?
לפעמים מטפלים בזה עם תרופות נגד דלקת או סטרואידים.
בנוגע לאלרגיה: זה גם אפשרות. צריך לראות את התופעה ואפשר לבצע בדיקות אלרגיות גם בזמן ההתקף.
בברכה, תרגיש טוב.
ד"ר ולרי טפליצקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפות רגליים
ארמנד21/11/2007שלום דוק"
תודה רבה על תשובתך.
האמת ההתקף יכול לקחת יום או יומיים נכון האודם לרוב סביב
למפרקים.
הקולכיצין השפיע שאין נפיחות תופעה שהייתה בהתחלה עד לטיפול
בכדור עצמו.
האיזור של ההתקף נראה דמוי שושנה.
בדיקות דם נוספות הרופה ממליץ לבצע לאחר קבלת תשובה
של ביופסיה.
תודה לך
ארמנד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם גירד ונפיחות בכפות רגליים
אדם מטלון04/06/2011שלום לך
למרות שנתקלתי בתכתובת שלך מלפני 4 שנים , נכנסתי לאתר זה במצוקתי והקורה אצלי זהה לחלוטין לתיאור שלך
האם אובחנה הבעייה ומהיא?
בכבוד רב
אדם מטלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)