פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לחלב
    זכריה166
    29/12/2007

שלום,
    בתי בת ה-3 אלרגית לחלב: לא ביצענו בדיקות אלרגיה בהמלצת רופא, מהסיבה שקיימת אלרגיה בכל מגע עם חלב ומוצריו. נתבקשנו לחזור אחרי שנה.
    האם יש מוצרים משלימים שבתנו צריכה לקבל? האם יש בדיקות ספציפיות לביצוע בתדירות מסוימת (דם, ברזל...)
    בנוסף, לבני בן חודשיים זיהיתי פריחה סביב הפה ומעל העין לאחר שתיית תחליף חלב (סימילאק), בהנקה אין פריחה. עברנו לתחליף צמחי (ללא התיעצות רופא). האם מהלך זה הוא נכון? האם יש בדיקות לבצע בגיל זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב

ד``ר בן רנר
    30/12/2007

על מנת לאבחן דרוש רופא מומחה לאלרגיה .זו המציאות.כל השאר סמנטיקה.בקש הפניה או גש לבד למומחה לאלרגיה הוא יאבחן ויחה ויספק לך את הפתרונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה

זכריה166
    31/12/2007

חשבתי שבתי אלרגית לחלב בלבד, אולם היום כאשר היא אכלה תירס מקופסא, היא התמלאה פצעים מסביב לפה. על מה הדבר מצביע? מה מותר ומה אסור לה לאכול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה

ד``ר בן רנר
    31/12/2007

בתירס מקופסא מספר מרכיבים -תירס מים סוכר ומלח.אין חומרים משמרים אלא אם צויין.יש לבדוק האם רגישה לתירס ע"י בדיקה פשוטה אצל מומה לאלרגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם לחלבוני חלב

אסנת
    01/01/2008

שלום זכריה.

שמי אסנת אני אמא לילדה בת 6 וחצי אלרגית ברמה גבוהה מאד לחלבוני חלב (קזאין).

אני ממליצה לך לגשת דחוף ע"מ לערוך בדיקות מקיפות לילדה שלך ולבדוק את הרמה ה-IGE בדם. את הבדיקה עורכים ע"י בדיקת דם פשוטה ואת התוצאה מקבלים אחרי חודש ימים. כמו כן, ניתן לערוך בדיקת אלרגיות נוספות בעור ואת התוצאה מקבלים מיידית.

שאלה חשובה מאד!! האם הבת שלך מחזיקה ברשותה מזרק אפיפן להצלת חיים? אנא השב לי העניין חשוב מאד.
    במידה ותרצה לקבל פרטים נוספים והדרכה אשמח לעשות זאת בשמחה.
    כמו כן, פתחתנו עמותה בשם יהל-ייעוץ והכוונה לאלרגיה למזון יש אתר יפהפה ועדין בשלבי שיפוצים וניתן לקבל את כל האינפורמציה.

אסנת

שיהיה בהצלחה והרבה בריאות,
    אסנת-אמא לילדה בת 6 וחצי אלרגית לחלב ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקדם הפניקה שלך מאוד גבוהה

זכריה166
    01/01/2008

הי שלחתי מייל לכתובת הנ"ל והמיל חזר וכן האתר לא זמין
    ????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לזכריה

אסנת
    03/01/2008

שלום זכריה,

פניקה? ממש לא!! רציתי ליידע אותך מהי אלרגיה ועד כמה לפעמים הרופאים יכולים לבלבל ולהטעות אותנו, מנסיון אישי שלי.

בכל מקרה, באתי לעזור לך ולא להפחיד אותך, והכל ע"מ ליידע הורים כמוך שאינם יודעים מהי אלרגיה ועד כמה היא עוד עלולה לסכן חיים.

דוגמא: כמו שאמרתי, יש לי ילדה בת 6 וחצי אלרגית לחלב. עד גיל 3 טופלנו בבי"ס לאסתמה בתה"ש. הרופא לא ערך בדיקת דם (RASTׂ )ׂלאלרגיה אלא רק טסט ביד (עור). הרופא אמר שיש לילדה אלרגיה אבל בכל זאת שכנע אותם לערוך בדיקת האכלה. אכן, הגענו לרופא עם מעדנים, הילדה קיבלה 5CC של מעדן וברגע שהיא אכלה הרגישה לא טוב. הרופא החליט שזה כלום ולחכות בחוץ 20 דק לאחר 20 ד' נוספות שוב 5 CC של מעדן כאשר הילדה בוכה שלא טוב. לה. לא עבר 5 דק' מהאכלה השניה, הילדה הקיאה והתנפחה. הרופא לקח אותה מיד לחדר האחות לטיפול דחוף +זריקת אדרנלין. אז הוא החליט שלילדה יש אלרגיה קשה לחלב ואין לחשוף אותה יותר וצוידנו במזרק אפיפן להצלחת חיים.
    מאז המקרה עברנו לטיפול מסור וחם יותר בבי"ח שניידר שם הרופא כעסה מאד שהילדה קיבלה את המעדן ללא בדיקת RAST. לפני שנתיים כשהילדה היתה בת 4 וחצי היא אכלה מוצר של עלית שהיה פגום והגיעה לשוק אנאפילקטי=חנק, כאשר הסיטו' שלה ירדה ל-88. מאז הילדה נמצאת בסכנת חיים ממשית וזקוקה להשגחה מתמדת. יש לציין שהיינו אצל פרופ' שציין שאין סיכוי לצאת מהמחלה. כל חשיפה גורמת לקיבוע המחלה. היום תוצאת ה-RAST הגיע מעל 100. שזה המון.

דבר נוסף, יש לי מכרה טובה, שהבן שלה אלרגי לחלב, היא לא ידעה עד כמה הוא אלרגי, ושלחתי אותה לבדיקת RAST. מהמעבדה התקשרו אליה דחוף והודיעו לה לבוא מיד ע"מ לקחת מזרק אפיפן להצלת חיים. עד היום היא מודה לי והיא מצטערת שלא ידעה מה צריך ואיך מטפלים בילדים עם בעיות אלרגיה. ולא חסר לי עוד סיפורים שהורים פשוט מודים לי.

תמותה של אלרגיה
    לפני חצי שנה ויותר, ילד בן 10 מיבנה אכל קראוסון כאשר הה שם חלקיקי חלב, אחרי חודש ימים נפטר. לפני כ-5 חוד' ילדה משוהם בת 14 אכלה בורקס פרווה, שהיו בו חלקיקי חלב, אחרי שבוע נפטרה.

לכן, אין בכוונתי להפחיד אלא לידע ולהזהיר בפני סכנות ואיך מתמודדים עם ילדים שכאלו.
    האתר שלנו עובד מצויין, תוכל להתייעץ עם הורים לילדים אלרגיים ולקבל את כל התשובות ואף להצטרף אלינו בשמחה.

יש לרשום בכתובת את שם האתר וזה יעלה. תיהיה סבלני!!
    [a href=http://www.foodallergy.co.il id=link]www.foodallergy.co.il [/a]

שיהיה רק בריאות,
    אסנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

זכריה166
    03/01/2008

קיבלתי את הטיפים החמים מי נותן הפנייה לבדיקת ה-RAST ?
    האם נכון ללכת לטיפול ישר בשניידר יש לך המלצה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל..

אסנת
    06/01/2008

את התשובה תקבלי בפורום של העמותה, כנסי לשם.

במידה ותרצי הדרכה נוספת את יודעת את המייל שלי.

אסנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות של אסנת

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/01/2008

שלום רב,
    תודה שפנית אלינו לפורום אלרגיה בביוקיי.
    מזל טוב לפתיחת העמותה לאלרגיה למזון.
    לצערי מצאתי ברישומים באתר שלכם לא אי דיוקים.
    למשל בפרק של אלרגיה לחלב כתוב בטעות להימנע מטופו שזה מוצר סויה, ולא צריך להימנע מקלציום, שזה מינרל חיוני שנמצא בחלב וגם במזונות נוספים ואם נמנעים ממנו יכולים להתפתח שברים בעצמות.
    בשלב זה אני מציע להימנע ממתן יעוצים בפורום שלנו.

בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להרגיל לבד לחלבי

אלרגיה לחלב
    19/06/2016

היי,
    יש לי בת בת שנה וחודשים היתה אלרגית לחלב ,בגיל שנה חזרנו על הבדיקה והיא לא אלרגית יותר,
    האם אני יכולה להרגיל אותה לבד לחלב ואם כן איך להרגיל,או שאני חייבת ללכת לרופא שירגיל אותה,
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה/ סרפדת והקשר לצבע שיער
    זיוה
    26/12/2007

שלום,
    אני ספרית ואני סובלת מאלרגיה קשה בכל פעם שאני באה במגע עם צבע שיער.
    אובחנתי כסובלת מאורטיקריה.
    האם ידוע על קשר כלשהו בין המחלה לצבע שיער או לחומר כלשהו שיש בצבעי שיער?

הוספת תגובה

• כל פעם שאני באה במגע עם צבע שיער

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/12/2007

שלום מימי,
    לתופעות שלך יש שם אחר לכאורה והוא דרמטיטיס במגע או אורטיקריה במגע.
    מדובר בתגובה למרכיבים של צבעי שיער, לרוב המרכיב ה"אשם" הוא PPD.
    על ידי PATCH TEST אצל אלרגולוג ניתן לבדוק במדוייק איזה מרכיב של הצבע גורם לתופעות.
    בינתיים להימנע ממגע, שימוש בכפפות, רצוי כפפות פלסטיק - וויניל, כגם לכפפות גומי מתפתחת אלרגיה במגע.
    בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק
    צללית
    26/12/2007

שלום!
    לפני מספר שנים התגלתה אצלי אלרגיה לקרדית האבק על ידי טסטים אצל ארלגולוג.
    בתקופה האחרונה האלרגיה התגברה ואני סובלת ממנה באופן יום-יומי עם תסמינים של נזלת, גרד בגרון ומידי פעם גם התעטשויות ושיעולים. הטיפול שהומלץ לי על ידי רופא מומחה הינו כדורי טלפסט ותרסיס אלגרו במשך 21 יום רצוף. הטיפול עוזר אך כאשר מסתיימת תקופת הטיפול האלרגיה חוזרת. האם ישנו טיפול אחר שאינו יום-יומי? האם ניתן לקחת כדורי טלפסט יום יום על בסיס קבוע?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לקרדית האבק

הוספת תגובה

• טלפסט יום יום על בסיס קבוע?

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/12/2007

שלום רב,
    מותר לקחת טלפסט וגם אלרגו כטיפול קבוע ממושך.
    רצוי כמובן לקחת פחות ולשם כך יש להקפיד על פיקוח סביבתי של קרדית אבק בית: להוציא שטיחים, לשאב מזרן וכרית, שימוש במגן מזרן וכרית וכיסוי מיטה בשעות היום ועוד הרבה דברים חשובים של נקיון כדי להוריד כמות של קרדית אבק בית בדירה ובמיטה.
    בנוסף לזכור שקיים טיפול חיסוני שיעזור להקטין כמות התרופות במקרים בהם דרוש טיפול תרופתי קבוע.
    מעקב אלרגולוג יעזור לבחור טיפול נכון.
    בברכה ד"ר ולרי טפליצקי
    קישור למצגת http://www.tipo.co.il/zone/catinfo.asp?zone=67666292513888&mcat=3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לשינוי מזג האויר
    רחל
    26/12/2007

בשבועיים האחרונים אני סובלת מאלרגיה חריפה ,תרופות שקיבלתי לורטדין, וספריי רינולסט לאף-לא עוזרות
    האם הגדלת המינון של לורטדין יעזור? האם יש תרופה שתשפיע טוב יותר

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לשינוי מזג האויר

הוספת תגובה

• האם הגדלת המינון של לורטדין תעזור?

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/12/2007

שלום רב,
    הגדלת מינון של לורטדין אינה מומלצת בכלל.
    רצוי לעבור לכדור אנטיהיסטמיני אחר ושילוב של אחד מדור חדש ואחד מדור קודם.
    להוסיף לזה ספריי סטרואידים לאף.
    תמיד במקרים כאלה יש לשלול או לחשוד בסינוסיטיס חריפה, אשר מטפלים עם אנטיביוטיקה.
    חשוב לבצע איבחון אלרגי מדוייק של גורם לאלרגיה אצל אלרגולוג.

בברכה
    ד" ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .........

לימור7
    07/01/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק עם אסטמה של העור
    דפי
    24/12/2007

שלום,

כיצד אוכל להקל על תינוקי (בן 10 חודשים) הסובל מאסטמה של העור (ניסיתי תכשירים שומניים שונים וללא הועיל. רק סטרואידים עזרו ובזה אני מעדיפה כמה שפחות להשתמש)? האם זה אמור לעבור בשלב כלשהו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק עם אסטמה של העור

הוספת תגובה

• לא לפחד מסטרואידים?

מירי
    29/12/2007

מה עושים הסטרואידים?האם הם מרפאים את הדלקות?אם הם לא מזיקים למה להשתמש במעט?אני יכולה לשאול עוד המון שאלות וכל התשובות של רופאי העור והאלרגיות יהיו מתחמקות כי זה הפתרון היחיד שיש על מנת להרגיע את העור ,אבל זה חוזר בגדול אחרי שפקה ההשפעה של המשחה.
    אני אמא שנלחמה 14 שנים במחלה שהיתה אצל הבת שלי.ניסיתי הכל כולל כל הרפואה המשלימה ,
    אני בטוחה שלא חסכתי דבר כולל דברים מוזרים ביותר.
    מה שגיליתי בסופו של דבר במקרה.לא מספיק לעשות שינויי בתזונה (מה שכמובן עשינו) תוספי
    תזונה משלימים בהתאם לבדיקות דם גם מאוד עוזרים אבל בסופו של דבר הרחצה במקלחת ,
    חפיפת הראש,משחת השיניים ,הקרמים שמרחתי כולם לפי המצלת רופאי העור כמובן מכילים
    חומרים כמו SLS מינרל אויל ועוד שחוסמים את העור ,מושכים את הלחות החוצה מהעור או ממש חוסמים ואז יש הרגשה של שימון אבל ישנם חומרים רעילים שכל הרגישים בעור מגיבים רע מאוד.
    כל הסבונים לאמבטיה תבדקו את הרכיבים .האם רופאי העור פעם חשבו על הרכיבים הנמצאים בכל הטואלטיקה שהם אומרים לנו להשתמש היום שאני כבר יודעת ושואלת רופא עור.אם הוא יודע מה
    יש בכל משחה בכל סבון הוא עונה :זה מצויין העיקר לשמן את העור....החליפו את מוצרי הטואלטיקה
    למוצרים נקיים.ישנם חברות רבות המשווקות את המוצרים זה קצת יותר יקר אבל כדאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הסטרואידים מרפאים את הדלקת?

ד``ר ולרי טפליצקי
    29/12/2007

התשובה היא כן ולא.
    הדלקת עור אטופית נוצרת בגלל אלרגיה. סטרואידים עוזרים מאוד לטפל בדלקת אך האלרגיה עצמה אינה נעלמת מהגוף. היא נשארת להרבה מאוד שנים ומתפרצת מדי פעם. טיפול היחיד כעת שמנצח את האלרגיה, הוא טיפול חיסוני במקרים של שילוב של ריניטיס אלרגי ואטופיק דרמטיטיס.
    במקרים נוספים יש להתמודד עם התופעות בעזרת תרופות אנטיהיסטמיניות ומשחת סטרואידים או מחשחה אימונוסופרסיבית אחרת שהגיעה לשימוש בשנים אחרונות.
    ברוב המרקים ניתן להשתלט על התופעות ולשמור על שיפור על ידי שימוש נכון בתרופות הנ"ל.

בברכה ובהצלחה
    ד"ר טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בהריון לדר ורנר
    סיגל
    24/12/2007

שלום . האם ניתן לקבל חיסונים לאלרגיה בזמן הריון? זריקה פעם בחודש, מחוסנת מזה שנה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון בהריון לדר ורנר

הוספת תגובה

• חיסון בהיריון

ד``ר בן רנר
    24/12/2007

בהחלט ניתן לחסן ללא בעיות.הגישה שאין מתחילים לחסן בהיריון אך במידה והטיפול בעיצומו אין מפסיקים אותו..עבודות שונות מצאו שתינוקות לאימהות מחוסנות פתחו פחות תופעות אלרגיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הדר
    23/12/2007

אני בת 25 וסובלת מכאבי גרון מזה 7 חודשים שככל הנראה קשורים לריפלוקס (עפ"י בדיקת א.א.ג וגסטרו').
    אציין כי בנוסף לריפלוקס, אני סובלת מעת לעת מהתקפים של לחץ וכאב עז בגרון, הרגשה שהוא מתנפח (לא תחושת חנק של ממש, אבל כאבים איומים, כולל כשנוגעים פיזית בצוואר וכשאני מזיזה את הראש). כל "התקף" כזה חולף לבד, כשהכאבים האיומים נמשכים בערך שנה וחצי ובמשך היום יש עדיין רגישות בכל האיזור.
    שמתי לב שזה קורה לי לאחר שתיית חלב סויה וצריכת מוצרי סויה. היות ואני נמנעת מאכילת מוצרי חלב (אי סבילות ללקטוז) הייתה תקופה שבה צרכתי המון סויה ואז למעשה התחילו לי הבעיות עם הגרון. עשיתי הפסקה של שבועיים (שגם הם היו מלווים בכאבי גרון, אבל קלים יותר) והיום שתיתי 3/4 כוס חלב ושמחתי שלא קרה כלום מייד, אך כעבור שעה לא ידעתי מה לעשות מרוב כאבים ותחושה שהגרון בפנים מתנפח. יש לציין כשכזה קורה לי אני מתקשה מאד לדבר ונעשת צרודה.
    האם ייתכן וזו אלרגיה או רגישות לסויה? ואם כן - איך מאמתים את זה ומה עושים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הדר

ד``ר בן רנר
    23/12/2007

ר4גישות לסויה ניתן לאבחן באמצעות תבחיני עור פשוטים והן ע"י מבחן תגר.האלרגולוג מבצע את הבדיקות האלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקופה קריטית ואח לילד אלרגי לחלב
    יפית
    21/12/2007

לאור מה שקראתי במקומות אחרים באשר לאלרגיה לחלב רציתי לשאול האם יש תקופה קריטית לפריצה של אלרגיה לחלב. כלומר, האם תינוקת שהתגלה אצלה אלרגיה לחלב בגיל 4 חודשים למשל, עקב חשיפה למטרנה , לא הייתה מקבלת אלרגיה זו אם לא הייתה נחשפת למטרנה עד לגיל שנה למשל? או שבגיל שנה בכל מקרה עם אכילת חלב פרה למשל הייתה נחשפת האלרגיה.
    האם באמצעות אי חשיפה לחלבון החלב עד גיל שנה לילדים שעשויים להיות רגישים אליו אנחנו יכולים למנוע לילדים אלה את האלרגיה לחלב?
    יש רופאי אלרגיה שממליצים במקרה שיש עוד אח שהיה אלרגי לחלב או שעדיין אלרגי לא לתת לילדים הבאים מהלידה תמ "ל חלבי עד גיל שנה. האם גם אתם ממליצים על זה? אם כן, האם אתם ממליצים על צמחי (בגלל ההמלצות היום לא לתת יותר מידי סויה האם זה לא בעייתי?) או נוטרמיגן?

הוספת תגובה

• יפית

ד``ר בן רנר
    21/12/2007

אין קשר ללקטוז שיחסרונו במבוגרים.גשי לאלרגולוג לבדיקת רגישות לחלב ובדיקה כללית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי הקשר של התשובה

יפית
    22/12/2007

שלום רב,
    לא שאלתי על לקטוז ועל בדיקה לרגישות. לכן לא ברורה לי התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית

ד``ר בן רנר
    22/12/2007

סליחה את צודקת הלקטוז השתרבב מתשובה לשואל אחר .בכל מקרה מכיוון שהטיפול ברגישות לחלב מורכב ויש לבצע בדיקות ע"מ להוכיח אותה אציע לפנות לאלרגולוג..בקשר למניעה עתידית יש אסכולות שונות ותאמצי אחת לאחר היעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שמחה לשמוע את דעתך והאסכולה

יפית
    23/12/2007

הייתי אצל אלרגולוגים שונים ולכן הייתי שמחה לשמוע את דעתך והאסכולה שבה אתה תומך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפית

ד``ר בן רנר
    23/12/2007

ברור ששמעת גישות שונות.הגיל הקריטי הוא בן חודש למספר חודשים או עם הפסקת ההנקה.אי אפשר לנקוב בחודש מסויים .היות והנקה יכולה לגרום גם היא לרגישות לחלב פרה ע"י מעבר של חלבוני הפרה מהאם לילוד דרך חלב האם אזי גם הנקה בסופו של דבר לא תמנע את הרגישות .שימוש בתחליף צמחי ימנע את התופעות האלרגיות .לגבי הילד השני השימוש בתחליף צמחי הגיוני בהחלט למרות שלא מן הנמנע שהילד השני כלל לא יפתח רגישות לחלב.עדיף להניק ואחר כך לעבור לתחליף .באין רגישות מוכחת ניתן להשתמש בסויה ולא בתחליפים היקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב פרה
    אפרת
    19/12/2007

שלום רב, בני בן שנה. לפני מספר חודשים נשפך עליו מעט שוקו וכך גילינו את האלרגיה לחלב, הופיעו לו כתמים אדומים על הפנים, אדמומיות בעיניים, עיטושים , עצבנות וגרוד בפנים. זה עבר לו אחרי חצי שעה בערך. הוא מעולם לא קיבל תחליפי חלב משום שהוא יונק.
    לא הופניתי לאלרגולוג משום שרופא הילדים טוען שאין טעם כי ברור שהילד אלרגי. לפני מספר ימים נשפכו עליו בטעות מספר טיפות חלב ושוב הופיעה אותה התגובה. אנו נמנעים מלתת לו אוכל חלבי.
    אנו מאכילים אותו במעדן סויה וניל והתחלנו השבוע בתחליף חלב מטרנה צמחי. לשני אלו אנו לא ערים לתגובה אלרגית. האם ייתכן כי הוא אלרגי לסויה ולא רואים זאת על פניו? האם ייתכן שלחלב כבשים הוא לא יהיה אלרגי ואוכל להאכילו בגבינת עיזים? מתי כדאי לבדוק אותו אצל אלרגולו?
    תודה רבה,
    אפרת.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב פרה

הוספת תגובה

• רגישות לחלב פרה

ד``ר בן רנר
    19/12/2007

תודה על פניתך ואני מקווה להבהיר את הנושא של רגישות לחלב פרה ע"מ שלא תחזורנה התבטאויות סתמיות כמו "איו טעם וכ"ו ועוד תשובות מחוכמות דומות.
    חלב פרה היא גורם תחלואה נפוץ בילדים חלקו נובע מתופעה אלרגית קלאסית של רגישות לחלבוני חלב הפרה וחלקו האחר מאי סבילות לחלב,שאינה אלרגיה קלאסית.התופעה השניה חולפת בד"כ כבר בשנה הראשונה, והשניה תוך מספר שנים.לעיתים אינה חולפת כלל .הרגישות לסויה אינה שכיחה אך קיימת.כל ילד המפתח תגובה לחלב חייב בבירור אלרגי ואין עוררין על כך.ע"פ הרגישות נקבעת ההתיחסות ,הטיפול ,המעקב והפרוגנוזה לעתיד.הרגישות לחלבוני חלב של הבהמות מעלי הגירה הכשרים היא משותפת ודינם של חלב עיזים כבשים ופרות זהה.אין לתת חלב לילדים הרגישים לחלבון חלב.לגבי אי הסבילות העניין שונה ולעיתים חלב אחד יזיק והשני לא אך את העיסוק יש להשאיר רק לאלרגולוג..הצעתי גשי לברור אצל האלרגולוג מידית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפט+ אלרג'יX
    מור
    19/12/2007

קיבלתי טיפול לאלרגיה מהרופא שלי:

כדור טלפסט וכדור אלרג'יX של טבע פעם ביום.

האם יש חשיבות לזמן צריכת הכדורים ז"א האם יש לקחת אותם על בטן מלאה או ריקה? אני לא הצלחתי למצוא פרטים על כך בהוראות השימוש, והרופא עצמו לא ציין דבר.

לקביעת תור
    סגירה
    טלפט+ אלרג'יX

הוספת תגובה

• האם יש חשיבות לזמן צריכת הכדורים?

ד``ר ולרי טפליצקי
    19/12/2007

שלום רב,
    טלפסט לוקחים פעם ביום ואלרגיX גם פעם ביום, ללא קשר למזון, בטן ריקה או מלאה.
    בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

מור
    19/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות במערכת החיסונית לתינוקות
    ירדן
    18/12/2007

בני בן חודשיים משלשל מעל שבועיים, הבדיקות שנעשו לו נמצאו תקינות הרופא אמר שכנראה יעשו לו בדיקות של המערכת החיסונית.
    מה הן הבדיקות להפרעה במערכת החיסון אצל תינוקות בגיל כזה, כיצד מתבצע?
    מה בודקים בדיוק?

הוספת תגובה

• בדיקות במערכת החיסונית לתינוקות

ד``ר בן רנר
    18/12/2007

שילשולים בגיל זה עדיין לא מעידים על פגיעה במעת החיסון.סביר יותר רגישות לחלב .או הפרעה אחרת במערכת העיכול.בדיקות לחסר חיסוני מבצעים ע"י בדיקות דם הבודקת מרכיבים במערכת החיסון .באופן כללי חסר חיסוני בגיל זה גורם לזיהומים שונים במערכות שונות ואם ילדך אינו חולה הסבירות שלוקה באחת ממחלות של חסר חיסוני קלוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ירדן
    19/12/2007

תודה על ההתייחסות
    המצב אינו משתנה גם לאחר קבלת אנטיביוטיקה אזניל למרות שלא נמצאו חיידקים בתרבית.
    התזונה שונתה החל מתחליף בלי לקטוז , צמחי ואחר.
    מה עוד ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירדן

ד``ר בן רנר
    21/12/2007

אין קשר ללקטוז שיחסרונו במבוגרים.גשי לאלרגולוג לבדיקת רגישות לחלב ובדיקה כללית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתם אדום
    שלי
    17/12/2007

שלום רב,

בבוקר מצאתי מין כתם אדום קטן מעל העין ממש על העףעף. הוא לא כואב ולא בולט הוא רק נורא אדום. האם זו אלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    כתם אדום

הוספת תגובה

• בבוקר מצאתי מין כתם אדום קטן

ד``ר ולרי טפליצקי
    18/12/2007

שלום רב,
    פריחה אלרגית בד"כ מגרדת או צורבת.
    גשי לרופא לבדיקה.
    בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת עור לחתול
    נתי
    16/12/2007

היי,

לחתול שלי יש מחלת עור כלשהי, העניין בטיפול, השאלה אם זה מסוכן גם לי, אם בני אדם נדבקים ממחלות חתולים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת עור לחתול

הוספת תגובה

• מחלת עור לחתול

ד``ר בן רנר
    16/12/2007

המקור המוסמך לענות על שאלתך הוא הוטרינר בלבד.בעקרון מחלות עור אלרגיות אינן עוברות מאדם לאדם כל שכן מחיה לאדם.הפנה את השאלה לוטרינר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות מוזרות
    מור
    14/12/2007

לפני שלוש שנים בבוקר בהיר אחד התפרצו בגופי סימפטומים מוזרים מאד בצורה של נפיחות בשפה התחתונה, לשון, נפיחות באצבע וגירודים חזקים בכפות הידיים.

בבדיקות רפואיות שערכתי לא נמצא דבר מלבד רמה גבוהה של אינזימים בכבד. בשלוש השנים האחרונות התופעות התמתנו ולמדתי לחיות עימם בעיקר כאשר הרופאים לא ממש הצליחו לאבחן דבר.

בבדיקות שערכתי לא מזמן הרמה הגבוהה של האינזימים עדין קיימת. בזמן האחרון התחלתי לסבול מנפיחויות מוזרות באיזורים שונים בכפות הרגל עם אדמומיות ותחושה של גירוד סביב האיזור. בדרך כלל תוך יממה הנפיחות יורדת. כך גם קורה בפרקים של מספר אצבעות בידיי.

בשבועות האחרונים סבלתי משפעת ולקחתי מספר כדורי ויטמין C ובימים האחרונים אני לא מצליח להפטר מתחושה של עיקצוצים בלשון, בשפה, בגרון, נפיחויות בכפות הרגליים, והיום בשעות האחרונות צינון קשה והתנפחות של איזור חדש - עצם הזנב - התנפחות והתקשות של הרקמות הרכות בדר"כ באיזור.

אני ממש לא יודע מה לעשות, לא מצליח להבין ממה אני אלרגי אם בכלל..... ולמי לפנות אני יודע שרופאים בקופה שלי לא ממש הצליחו לעזור לי האם תוכל לעזור לי לדעת איזה רופא עליי לבקש? ומה יכול להיות הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות מוזרות

הוספת תגובה

• בבוקר בהיר אחד התפרצו בגופי ...

ד``ר ולרי טפליצקי
    15/12/2007

שלום רב,
    פנית למקום הנכון.
    תופעות שאתה מתאר ידועות בשם סרפדת או אורטיקריה ואנגיואדמה.
    אלרגולוגים מאבחנים ומטפלים בזה בד"כ בהצלחה.
    גש לאחד האלרגולוגים.

בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים אדומים
    מישהי
    13/12/2007

שלום, התעוררתי בבוקר עם מין שפשופים אדומים מאד מגרדים, ככל שאני מגרדת יותר הם גדלים ונראים ממש כמו שריטות או שפשופים , על הידיים, הצוואר והרגליים. יכול להיות שזה מאבק?

לקביעת תור
    סגירה
    סימנים אדומים

הוספת תגובה

• התעוררתי בבוקר עם מין שפשופים אדומי

ד``ר ולרי טפליצקי
    13/12/2007

שלום רב,
    זה נשמע כמו אורטיקריה - סרפדת.
    נדיר שזה קשור לאלרגיה לאבק, לרוב זה אלרגיה לתרופות או מזון.
    גשי מהר לרופא משפחה או אלרגולוג לקבל טיפול יעיל ובהמשך גם טסטים לבחינת גורם.
    בברכה
    ד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה