מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לחתוליםיוסי18/10/2014
הי,
יש לי אלרגיה קלה לחתולים - נזלת, דמעות בעיניים, התעטשויות.
לאחרונה הבאנו חתול - עבור הילדים. כמובן שאני בקרבתו או במקום שהוא היה, אני מתחיל עם התסמינים.
השאלה היא - האם זה יכול לעבור עם הזמן? הגוף "מתרגל"?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחתולים - תגובה
ד``ר בן רנר12/11/2014לא מתרגלים אלא נעשה גרוע יותר.ניתן לבצע חיסון לחתולים פרוצדורה ארוכה.עדיף למסור את החתול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה התעטשויות ונזלתרונית16/10/2014
בתי בת 12 סובלת מאלרגיה של התעטשויות ונזלת זה התחיל לפני שנתיים ונאמר לי שהיא אלרגית לעצי זית, קרדית האבק וחתולים משתמשת בסירופ היסטזין כל יום בערב 12 cc . למרות שהיא שותה כל ערב עדיין לפעמים יש לה אלרגיה פתאום בשעות הבוקר המון התעטשויות ונזלת שנמשך למשך כל היום עד שהיא נרדמת ולמחרת האלרגיה נעלמת. שאלתי היא מה אפשר לעשות מאחר שבעונת המעבר יש לה אלרגיה כמעט פעם בשבוע למרות שהיא מקפידה לשתות את הסירופ כל ערב (דרך אגב נסינו לשתות כל בוקר בהתחלה שקיבלה את הסירופ אבל זה לא עזר) אז עברנו לערב והיה שינוי אבל בעונת המעבר המצב קשה יותר מה אפשר לעשות? האם יש טיפול אחר חוץ מהסירופ הזה ? תודה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה התעטשויות ונזלת - תגובה
ד``ר בן רנר12/11/2014גשי לרופא האלרגיה יש מספר טיפולים ולא רק סירופ שלא מתאים לנערה בת 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאבק,סינוס ופוליפבת14/10/2014
שלום רב,
גילו לי אלרגיה לקרדית האבק, עצי בראש וזית וחתולים לפני 7 שנים.
הייתי אצל רופא אלרגיה רק פעם 1 בחיים שלי.
אני מטופלת קבוע אצל רופאת אא"ג עם ספרי סטרונאזAQ וטלפסט 180מ"ג כבר כמעט 6 שנים. בלי הפסקה.
בזמן האחרון יש לי החמרה מסויימת עם הנזלת.
עקב כאבים מעל עין שמאל וכאבי ראש עשו לי CT ומצאו אצלי ציסטה בסינוס הפרונטלי השמאלי בגודל 2-3 ס"מ, פוליפ רקמתי במאטוס האמצעי מימין ואיזושהי התעבות רירית בגת הלסת משמאל ואמרו לי שיש מצב לסינוסיטיס כרוני.
המליצו לי לעשות ניתוח FESS מורכב בגלל מעורבות סינוס ספנואידלי.
ולא לגעת בציסטה עקב המיקום המסובך.
האם זה לא נוצר הכל בגלל האלרגיה שלי וגם אחרי הניתוח זה יחזור לקדמותו?
האם יש צורך בניתוח FESS?
כדאי לי לעשות משהו עם הציסטה?
אני חייבת לציין שהכאבים שבגללם הלכתי לCT היו מזיהום של הציסטה וגם הייתה לי הפרשה דמית בזמן טיפול כפול של אנטיביוטיקה.
כן יש לי כאבי ראש - אך אינני בטוחה אם זה קשור. אני סובלת הרבה מכאבי ראש כבר כמה שנים טובות. גם באזור המצח וגם בשאר המקומות.
אשמח מאוד לחוות דעת המקצועית,
תודה רבה מראש,
חג שמח
בת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאבק,סינוס ופוליפ - תגובה
ד``ר בן רנר12/11/2014הטיפול בסינוסיטיס כרונית ופוליפים מציקים הוא נתוח FESS הסוקר את המערכת ומאפשר כריתה של הפוליפים ונקיון הסינוסים. האלרגיה תטופל במקביל אבל אם לנתח או לא זה לשיקולך והמלצת אאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה מאלחשתשרה14/10/2014
שלום
ברצוני לשאול האם משחות/ספריי מאחלשים
(כאלו שניתן לקנות ללא מרשם רופא כמו טופיקל ג'ל וכ')
מכילות סטרואידים?
(אני שואלת כאן מכיון שאני סובלת מעור אטופי מגרד
וחשבתי לנסות למרוח על מקום הגרד אולי יעזור
אבל לא רוצה משחה סטרואידית)
אשמח לתשובה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה מאלחשת - תגובה
ד``ר בן רנר12/11/2014לא .סטרואידים להוציא הידרוקורטיזון בריכוז נמוך לא נמכרים ללא מרשם .חומרי האלחוש לא מכילים אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תתכן אלרגיה לפניסטיל ג'ל?אלמונית09/10/2014
שלום
אני בת 34, נעקצתי תוך כמה שניות (מיתושים? אני כבר לא יודעת ממה) והעקיצות היו מין צורה לבנה כזו, כלומר לא נקודה קטנה, ומסביב אדום לאורך כל היד, כל הזרוע בצד הפנימי . התגרדתי בטירוף.
וכשהגעתי הביתה מרחתי על האיזור מסביב לכל עקיצה פניסטיל ג'ל ולמחרת קמתי וכל האזור העקוץ יש לי ממש עיגולים אדומים ונפוחים, זה נראה הרבה יותר גרוע מהעקיצה עצמה!.
(מצורפת תמונה של המצב כרגע).
זה לא כואב, רק קצת מגרד. בינתיים הנחתי קרח על הזרוע.
השאלה האם זה יכול להגרם מהפניסטיל?
אציין שבעבר כשהייתי מורחת זה לא היה קורה, הפניסטיל תמיד הרגיע לי את המקום ולא גרם לתופעה כזו. זה התחיל לי רק לפני כמה חודשים.
יתכן שיש לי רגישות לחומר?
תודה רבה על כל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניסטיל לא עוזר במקרה זה
רונית17/10/2014תמרחי משחה בשם תריאולון 10 גרם פעמים ביום הגירוד עובר והנפיחות יורדת ולאחר שבוע הסימן עובר בהצלחה אני משתמשת בזה כל פעם שזה קורה לי זה מגיע מיתושים קטנטנים שלא רואים אותם אפילו לבשי ארוך שאת במקומות עם המון צמחייה במיוחד בעונת המעבר מניסיוןןןןן. (פניסטיל לא עוזר במקרה זה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תתכן אלרגיה לפניסטיל ג'ל? - תגובה
ד``ר בן רנר12/11/2014זו תגובה מאוחרת לעקיצה ולא קשורה לג'ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחיטהרינה06/10/2014
שלום רב
בעקבות אירועים של אורטיקריה קשה וסוערת בכל הגוף הגעתי אליך ואובחנתי בבדיקת תבחין עורי שנערכה 4 פעמים עם תוצאה של אלרגיה לחיטה. מצויידת במזרק אפיפן והנחיה להמנע מחיטה.
עברו כשנתיים. כל תופעות הלוואי (האצת דופק, הזעה מוגברת, יציאות תכופות והתקף אורטיקריה המצריך עירוי סטרואידים/אפיפן) נעלמו. השאלה היא האם מומלץ לבצע בדיקת תבחין עורי חדשה והאם קיים סיכוי שהאלרגיה חלפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחיטה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי07/10/2014שלום רב, אני לא יודע האם את פונה אלי או לדר ורנר. ההמלצה שלי היא לבצע שוב תבחינים אלרגיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה מורכבת לחומרים רביםעופרה05/10/2014
שלום רב,
חברתי שאינה מחוברת לאינטרנט סובלת מאלרגיה לחומרים רבים: היא אלרגית לפלסטיק, סיליקון, כל סוגי הדבק, לטקס, ויסקו/טמפור, ספוג, אקרילן. כל זאת בנוסף לאלרגיה להרבה תרופות, אלרגיה למים, בשמים ועוד.
אבל האלרגיה לחמרי הריפוד גורמת לה לסבל רב: היא אינה מסוגלת לישון, לשבת, לבקר אנשים, ולא מוצאת מוצרים המיוצרים מחומרים אחרים.
יש לציין כי האלרגיות התפתחו בשנים האחרונות, ככל הנראה בתגובה לטיפולי כמותרפיה שקיבלה.
1. האם ידוע לכם על סוג של מוצרים או יצרן המייצר מזרונים וריפוד ללא חמרי דבק וכל החמרים שמניתי ברשימה למעלה?
2. האם ניתן לטפל באלרגיה זו? איך?
בתודה מראש על תשובתכם;
עופרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה מורכבת לחומרים רבים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי06/10/2014שלום רב, את רשמת כאן רשימה כל כך גדולה של חומרים שנשאלת השאלה האם היא אלרגית או רגישה? לא ציינת מה הביטוי של האלרגיה. במקרה וזה פריחה, אני הייתי פועל קודם כל להתאמת הטיפול ואחר כך למניעת מגע עם אלרגן. ריפוד ללא דבק יכול להיות בד רגיל. לשים כיסוי של בד רגיל על המזרן גם יקטין את המגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- avamisדנה05/10/2014
שלום,
אני בת 50 סובלת מנזלת אלרגית, וגרד בעיניים , לפני מספר שנים קיבלתי אבאמיס ספרי לנזלת אלרגית מרופא לאלרגיה, לפני חודש פניתי לרופא לבדיקת עיניים עקב גרד ובעירה בעיניים תופעה שאני סובלת מימנה רבות. הרופא אמר לי ששימוש ארוך בספרי אבאמיס יכול להזיק לעין בגלל הסטרואידים שישנם בספרי. אומנם אני לא משתמשת בתדירות גבוהה באבאמיס אבל האם זה נכון? האם שימוש ממושך באבאמיס יכול להזיק לבריאות העין?
ההרכה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר avamis - תגובה
ד``ר בן רנר05/10/2014שלום
שיוש באבמיס אינו אמור לגרום לתופעות עינייות היות ואין מגע ישיר עם העיין . באופן כללי טיפול סטרואידי ממושך באף יכול לגרום לבעיות אך לרב בעיות מקומיות ברירית האף.מאידך דווקא טיפות עיניים סטרואידיות עלולות לגרום לתופעות של יתר לחץ תוך עיניי וקטרקט.
אם השימוש בתרסיס מבוקר ובמינון סביר אין חשש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לאגוזים, בדיקת דםאלונה30/09/2014
שלום רב,
בתי בת 8 אובחנה בטסט עורי כבעלת אלרגיה חריפה לאגוזים. נושאת קבוע פניסטיל ואפיפן.
לראשונה עשתה בדיקת דם. אשמח להסבר לתוצאות. האם ניתן להבין חומרת האלרגיה (האם יכולה להפסיק להיות צמודה למזרק?)
Panel 73 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP73M Food Panel 73
FP7M Food Panel 7 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP7M Food Panel 7
FP15M Food Panel 15 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP15M Food Panel 15
FP1M Food Panel 1 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP1M Food Panel 1
FP2M Food Panel 2 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP2M Food Panel 2
FP3M Food Panel 3 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP3M Food Panel 3
FP50 M Food Panel 50 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP50 M Food Panel 50
FP51M Food Panel 51 <0.1 Negative
סגירת הערות עבור בדיקת FP51M Food Panel 51
FP5M Food Panel 5 <0.1 Negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאגוזים, בדיקת דם - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/10/2014שלום רב,
לא הייתי רוצה להטעות לך ולפרש לכאן או לכאן בנושא כזה חשוב ומסוכן כמו אלרגיה לאגוזים. ממליץ לפנות לאלרגולוג ליועץ ישיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיטושים ללא הפסקהאלכס29/09/2014
שלום,
לחברה שלי יש מצב רפואי מוזר ומסתורי. יש לה התקפי עיטושים מזה שנה.
ההתקפים באים כל יום, מספר פעמים ביום, כאשר האפיון היחידי הוא שיש התקף כל בוקר כשהיא קמה. חוץ מזה, במהלך היום ישנם התקפים נוספים ללא אפיון שהבחנו בו. עם העיטושים, האף גם סתום כל הזמן, נוזל, עיניים מגורות, וחוש ריח פגום.
אני רושם כאן בפורום לאחר שבחצי שנה האחרונה, היא עברה סדרה של בדיקות אצל כל מיני רופאים (אלרגולוג, אף אוזן גרון, המוטולוג) כולל בדיקות כמו CT, ומצבה עדיין תעלומה. המצב מקשה מאוד על חייה היום יומיים. אולי למישהו יהיה רעיון מחוץ לקופסה שיוכל לעזור לנו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיטושים ללא הפסקה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/10/2014שלום רב, אני ממליץ במקרים כאלה לקחת טיפול כעילו זה אלרגיה עם תרופות שמקובל לתת בריניטיס אלרגי. וגם להימנע משימוש בבושם. לעיתים קרובות יש אלרגיה לבושם של עצמה או בן זוג. לא בודקים זאת בטסטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהשמואל28/09/2014
זה 3 ימים שסובל קשה במיוחד בלילה שנחנק
אתמול היה לי גודש בגרון ויצא בסוף כרגע עדיין יש לי אלרגיה אף אינו סתום והגודש יצא מהגרון אתמול בערב
כרגע מה שיש לי זה אלרגיה שיעול כבד מלווה בליחה אף אינו סתום
אוזניים לא מגרדות
ואני גר במדינה קרה אוקראינה
הכפר שאני נמצא בוא אינו מזוהם
עוד שבועיים חורף
האלרגיה הקשה התחילה לי בערב ראש השנה בתקופה שהיו פה הרבה אנשים לפחות כמה עשרות אלפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו אז מה אתה רוצה ?
דר קליין29/09/2014אתה באוקריאנה תשאר שם.
מה אתה מבלבל לנו את המח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבsheli28/09/2014
שלום,
בתי אובחנה בגיל חמישה חודשים כאלרגית לחלב הופיעה פריחה אדומה ובמרפאת אלרגיה
בתבחין עורי יצא שהיא אלרגית לחלב. כיוון שגם לבני הגדול הייתה אלרגיה כזו והיא עברה בגיל שנה וחמש המליצו לנו לחזור לבדיקה נוספת בגיל תשעה חודשים.
הבדיקה (תבחין עורי) יצאה תקינה, קיבלנו הוראות בבית להתחיל לתת לה פורמולה חלבית בכמויות מזעריות ולהעלות בהדרגה. כשהגענו לבערך שתי כפיות יצאה שוב פריחה בפנים ובצוואר.
מה מומלץ לעשות כעת? האם להפסיק לגמרי לתת לה פורמולה חלבית? האם לתת כל יום חצי כפית על מנת להרגיל את הגוף? יש טעם לעשות בדיקת דם?
תודה מראש,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/09/2014שלום רב, יש להודיע לאלרגולוג המטפל על הופעת הפריחה ולהחליט על המשך הטיפול והמעקב. לא כל פריחה היא סימן של אלרגיה. בינתיים ככל הנראה כדאי להפסיק לתת לה מוצרי חלב פרה. כדאי לבצע ניסיון נוסף במתן אוכל חלבי בקליניקה של אלרגולוג ובמעקב שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לחלב
sh_b07/10/2014הבת שלי אוכלת מגיל 4 חודשים נוטרמיגן בעקבות פריחה וכאבי בטן שהתגלו כאלרגיה לחלב. התלבטנו בהתחלה אם לתת פורמולה צמחית אבל החלטנו ללכת על הנוטרמיגן ואיתה אנו ממשיכים עד היום (היא כבר בת שנה וחודשיים) בעיקר בגלל שהילדה כל כך אוהבת. בבדיקה האחרונה לפני 3 חודשים תבחין עורי היה תקין, והתחלנו לתת לה מוצרי חלב, בינתיים הולך לנו מעולה. ממליצה לכם להמשיך עוד עם הנוטרמיגן כדי שגם אתם תוכלו להיות בראש שקט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה חריפה מאוד לעקיצות יתושeli9923/09/2014
שלום רב,
לבני בן ה -3 ישנה תגובה חריפה מאוד לעקיצות יתוש מאז היותו תינוק. כל עקיצה מתנפחת (כמו גבעה קטנה מעל מפלס שכבת העור) והיא גם גדלה למיימדים של כ- 2-3 ס"מ קוטר יחד עם מוגלה. כל זאת מלווה בכאבים, שריפה וגרד.
ניסיתי הכל, אפלומיצין, אלוקום, היקומיצין(כאשר יש זיהום), פניסטיל, קלמין, משחת אבץ וכו'... כמובן שאני מורחת לו כל ערב אלתוש (לעיתים טבעי לעיתים לא) ויש אצלנו בבית רשתות אך בכל זאת כאשר נעקץ הוא חווה סבל רב.
1. מה ניתן לעשות? האם יש איזושהי משחה אחרת שלא ניסיתי?
2. האם עלי לדאוג מעקיצות דבורים / דבורים וכו'?
תודה רבה רבה וחג שמח,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה חריפה מאוד לעקיצות יתוש - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי01/10/2014שלום רב, אני ממליץ במקרים כאלה לתת סירופ אנטיהיסטמיני לטיפול בעקיצה במשך יום יומיים או באופן ממושך כל ערב למניעת תגובות הגדולות בתקופת העקיצות במקרה וזה קורה לעתים קרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים אלרגית לבוטנים-שאלהרוית21/09/2014
שלום
הבת שלי עברה בדיקת דם והיא אלרגית לבוטנים מה זה אומר,היא לא יכולה לאכול למשל במבה או כל דבר אחר עם בוטנים?
או שמותר במינון מסויים?מה יכול להיגרם אם היא תיחסף למשהו עם בוטנים?
הרופא שלה כתב רק את התוצאה אבל לא הסביר
מחכה לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי!!!!!המשך
רוית22/09/2014בבדיקה מצוין רמה 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רוית22/09/2014היא צריכה מזרק צמוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
רוית30/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנתיים אלרגית לבוטנים-שאלה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/09/2014שלום רב, קודם כל צריך לפנות באופן ישיר לאלרגולוג להסבר מפורט. תוצאת בדיקת דם צריכה לקבל פירוש לפי הקליניקה של הילדה. הייתה לה פעם תגובה לבוטנים או לא ומה טיב התגובה? מי שאלרגי לבוטנים צריך להימנע מאכילת בוטנים ומוצרי בוטנים. וכן לשאת מזרק אפיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרוספןמתי14/09/2014
אשתי הייתה במיון עקב התקף אלרגיה ונפיחות קשה באיזור הפנים.
היא טופלה בזריקת דיפרופסן 1 CC . לפי הנחיות משרד הבריאות המקרה שבו מקבלים החזר על ביקור במיון הוא "תגובה אלרגית קשה שדרשה טיפול תוך-ורידי במיון" . העם העובדה שקיבלה זריקה לישבן ולא דרך הוריד משנה משהו ? האם זה שקיבלה זריקה ולא טיפול דרך הוריד מפיחתה מדחיפות במקרה או שמדובר על החלטה שרירותית של רופא.
אשמח להסבר
תודה רבה
פתח בחלון חדש הדפסת ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיפרוספן - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי15/09/2014שלום רב, זריקה תוך שרירית יעילה כמו זריקה תוך וורידית ואף ותכן ומשפיעה ליותר זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)