פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרוד חוזר בחורף באמות הידיים
    אורנה
    11/02/2015

אני בת 60. מזה מספר שנים שכל חורף אני נתקפת בגרוד חזק עד כאב באמות הידיים. בעבר זה היה מתרכז רק בבית, בעיקר בחדר השינה ובלילה. כיום זה מופיע כל שעות היום וגם בעבודה. בעבר ניסיתי ללכת לשתי רופאות עור שניסו לתת לי משחות ואמרו לי להחליף את הסבון או השמפו- מה שלא עזר. מישחה אחת שניתנה לי היתה כנראה עם סטרואידים כי הרוקח אמר לי להשתמש בה מאד בזהירות ובצמצום- היא עזרה מעט מאד אך גרמה לצמיחה זמנית של שיער על אמות הידיים. בחורף זה אני סובלת בצורה קשה מאד. ניסיתי דרך רופא המשפחה לקחת כדורים נגד אלרגיה - אלרג'י איקס והיסטזין (אם אני זוכרת נכון את שם הכדור)- לקחתי במשך למעלה משבוע כדור אחד ליום ולא עזר כלל.
    האם יש לכם אבחנה ופתרון לבעיה זו שמטרידה אותי קשות? עלי לציין שיש לנו כלב בבית מזה שנים רבות, לעיתים הוא אף ישן איתי במיטה. אך כאמור הבעיה החלה לפני כחמש שנים ומופיעה רק בחורף.
    תודה אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• משחה מומלצת לגרד

נטע
    12/02/2015

היי

תחפשי בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
    תגיעי לאתר מחלות עור ברמה עולמית ותשמרי לך אותו.

אנחנו משתמשים במשחה צמחית שלו נגד גרד הנגרם מאקזמה והתוצאה מדהימהץ

את ממש צודקת - אסור למרוח סטרואידים כי המחלה רק תחמיר.

מקווה שעזרתי.

בהצלחה
    נטע

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקיווי??
    צביה
    21/01/2015

אתמול אכלתי קיווי ומייד אחרי כמה נגיסות נהיה לי שורף ועוקץ בלשון ובשפתיים הרגשה שורפת כמו אחרי אכילת אוכל חם מדי.
    יש לציין שבעבר אכלתי קיווי ולא היתה לי שום הרגשה כזאת
    לא ידוע לי על אלרגיה לפירות.
    האם יכול להיות שפתאום נהיית אלרגיה אחרי שנים, אני בת 41, ואם אמשיך לאכול קיווי האם התופעות יכולות להיות חמורות יותר?
    לרוב סובלת מנזלת כרונית אך לא מרגישות לפירות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לקיווי??

הוספת תגובה

• אלרגיה לקיווי?? - תגובה

ד``ר בן רנר
    21/01/2015

שלום
    ע"פ התאור זו לא תגובה אלרגית אלא תגובה לאכילת פרי לא בשל.ניתן לבצע תבחיני עור במרפאה אלרגית לדיוק באבחנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחומוס
    רותי
    19/01/2015

אני מורה למדעים. כדי להדגים נביטה שמנו צמר גפן רטוב ובתוכו גרגירי חומוס ושעועית . ילדה אחת קבלה פריחה על כל הפנים והצוואר. היא אמרה שזוהי תגובה לחומוס. האם תתכן תגובה כזו רק מנגיעה בחומוס או מעצם השהות בקרבת החומוס? אני רוצה לדעת האם אני צריכה להפסיק את הניסוי בכיתה שלה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחומוס

הוספת תגובה

• אלרגיה לחומוס - תגובה

ד``ר בן רנר
    19/01/2015

שלום .אם הילדה מודעת לרגישות לחומוס באכילה הנגיעה היא שגרמה.המצאות בסביבה לא תגרום לשום תגובה.סביר שהיא נגעה וליקקה את האצבעות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להתייחס ל- Class 2 בבדיקת Rast
    שירה
    13/01/2015

שלום,
    בני ביצע בדיקת Rast למזונות והתוצאות היו class 2 לכמה מזונות (חלב וחלבוני חלב, ביצה, בננה וקיווי).
    האם יש להתייחס לתוצאה?
    מחלב הילד נמנע משום שגורם לו לקוצר נשימה (חדש לדלקת ושט אאוזינופילית).
    האם כדאי להמנע בביצה, בננה וקיווי או שניתן לתת לילד ללא חשש?!

הוספת תגובה

• האם להתייחס ל- Class 2 בבדיקת Rast - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

שלום .נושא המזון מרכב ומסוכן ולכו יש להתיעץ עם ר' אלרגולוג מומחה בפניה פרונטלית בלבד! וללא עצות ברשת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך בודקים אלרגיה למזון מסוים?
    אלרגית
    03/01/2015

חומר רקע בנושא האלרגיות שלי:

יש לי נזלת אלרגית ואטופיק דרמטיטיס, ובנוסף אני אלרגית לחומרים שונים, ביניהם מתכות - ניקל, פלדיום, וקובלט - מידע שידוע לי מתחילת שנות ה-90 של המאה הקודמת. לאחר מכן ערכתי טסטים לכל מיני תכשירים שהיו לי בבית, ביניהם קרמי ידיים שונים -והייתי אלרגית לחלק גדול מהקרמים, כמו גם ל-U-LACTIN/CALMORID שהשתמשתי בו בזמנו בהוראת רופאת העור המטפלת דאז.
    לפני שכשנה עשיתי שוב את הפאצ'-טס' - ונמצא שאני אלרגית ל-CUATERNIUM-15.

סבלתי כל חיי מבעיות עור בצורות שונות, ביניהן מאקזמות הכוללות שלפוחיות מוגלה קטנטנות, ועברתי בשנות ה-90 סדרה אחת של הקרנות רנטגן לכפות הידיים, ולאחר מכן, בתחילת שנות ה-2000, עברתי שוב טיפולים בהקרנות - הפעם של פובה (כולל השריית הידיים קודם לכן בחומר הטיפולי). תוצאות הטיפולים, בשני המקרים, לא הראו תוצאות מיידיות, אך לאחר תקופה מסוימת כן חלה הקלה משמעותית.
    לצערי, הגירויים האלו לא מגיעים רק על הידיים ועל הרגליים, אלא גם על מקמומות מרכזיים בגוף, כמו למשל על הבטן וכו', והסבל הוא רב מאד.

אבל.... בינתיים גיליתי שאני אלרגית להרבה סוגי בדים, שממש מעקצצים אותי אפילו תוך כדי דקה של מדידה בחנות - כמו שיפון למשל. בבדיקות האחרונות שלי במרפאה לאלרגיות בה ערכתי את הטסטים האחרונים - אמרו לי שאין לזה בדיקה.

עד כאן חומר הרקע.

בינתיים, גילתי שאני כנראה אלרגית למאכל שאני הכי אוהבת בעולם - חצילים. ברצוני לבדוק את הנושא הזה כדי לדעת אם זה באמת הגורם, וברצוני לדעת איך ניתן לבדוק את האלרגיה הזאת? ואיפה מתבצעות בדיקות מסוג זה?

החשד לאלרגייה הזאת, בעקבות גירוי מזעזע שמופיע לי על הגוף ובעיקר על הצוואר, כולל נפיחות גדולה של העור וקשיי נשימה.

וד"א, נמצאתי אלרגית גם לטיפול עיניים כמו לייטירס וריפרש- טירס.

בתודה

אלרגית

הוספת תגובה

• איך בודקים אלרגיה למזון מסוים? - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

שלום לאור מורכבות האלרגיה שלך פני מחדש לאלרגולוג שבצע את הברור הראשוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה גרוע בעיניים
    רוני
    01/01/2015

הבת שלי בת 16 סובלת מהרגשה של משהו בעין .שנה שעברה גרדו לה העיניים .רופא עיניים אמר,שזו דלקת וירלית אך גם לאחר טיפול במשך שבועיים זה לא עבר .היא בחוג ציור.וחשבנו שיש קשר היא מציירת בצבעי אקוורל כרגע האם יכול לגרום לאלרגיה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה גרוע בעיניים

הוספת תגובה

• אלרגיה גרוע בעיניים - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

ייתכן וניתן לבדוק במרפאה אלרגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה- טיפול אנטיביוטי חיידק ההליק
    שרון אימרגליק
    31/12/2014

שלום רב
    אובחנתי עם חיידק ההליקובקטר וקיבלתי את הטיפול המשולש (קארין+מוקסיפן פורטה+אומפרדקס) - היו לי גירודים מזערים וביומיים לפני האחרונים בסיום הטיפול נהיו לי גירודים ברוב חלקי הגוף-גסטרולוג אמר לי להפסיק עם הטיפול ובמקביל אני לוקחת כדורים כנגד אלרגיה -לורסטין-אני לא מרגישה הטבה אין לי המון אדמומיות אבל גרד בלתי נסבל.. ותור לרופא רק ביום שני-האם זה אפשרי לחכות עד אז? האם להמשיך לקחת את הלורסטין?.. (האמת שהייתי בטוחה שצריך לקחת ישר אחרי האוכל ובדיעבד רק עכשיו ראיתי שצריך שעה לפני).. האם עקב כך אין השפעה?

אודה לתשובה תודה

הוספת תגובה

• אלרגיה- טיפול אנטיביוטי חיידק ההליק - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

תמשיכי בלורסטין כל עוד את מרגישה גרד .הסיבה היא הטיפול התרופתי נגד החיידק ולא דבר אחר .הגרד יפסיק עם הזמן .שהכול יעבור תפני לבדיקה אך לא לפני כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לאלרגיה+ משאפים ו-תוספי מזון
    אושרת
    30/12/2014

שלום רב,

אני לוקחת משאף כל יום פעמיים ביום QVAR למניעה ו-ונטולין במידת הצורך.

האם יש תוספי מזון שאסור לקחת יחד באותה תקופה כמו אבץ, ברזל ?

האם יש בעיה גם בזמן שלוקחים כדורים לאלרגיה ?

אודה לעזרתכם.

תודה ויום נעים,

אושרת

הוספת תגובה

• תרופות לאלרגיה+ משאפים ו-תוספי מזון - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

לא אין שום בעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה ובדיקת אלרגיה קרובה
    ישראל
    25/12/2014

שלום רב לרופאים,

אני בן 26, סובל מאורטיקריה כרונית כבר ארבעה חודשים, ובחודש וחצי האחרונים לוקח כדור אחד של טלפסט 180 פעם ביום ומאז אין אורטיקריה (אולם אם נשכח לקחת כדור בזמן, מיד מתחילים הגירודים)
    בעוד כשבועיים עליי לבצע בדיקת אלרגיה, אך הגיון בריא אומר שעליי להיות נטול ההשפעות של הטלפסט, לכן מה עליי לעשות? להפסיק את הטלפסט כמה ימים לפני הבדיקה? ומה בנתיים, האורטיקריה תחזור בצורה בלתי נסבלת, מה אפשר לעשות בימים האלה?

המון תודה,
    ישראל

הוספת תגובה

• אורטיקריה המלצה

שרית
    28/12/2014

ממליצה לך כמי שעברה זאת על בשרה במקום שתבסס על רפואה קונבציונלית בשעה שהטיפול קיים במקום אחר.

הטיפול שאתה לוקח הוא רק מראית עין של טיפול ולא יגאל אותך מאורטיקריה
    לרפואה קונבציונלית אין תרופה לאורטיקריה ולצערי אין תרופות לרוב המוחלט של המחלות, אם תבדוק תוכח כי מלבד אנטיביוטיקה אין לרופא משפחה כלום להציע לבני אדם למחלות אחרות, גם לא לשיעול או נזלת הכי פשוטים לכאורה.

מה שהציל אותי אחרי 7 שנים של אורטיקריה מאמללת היה טיפול אלטרנטיבי.

מה שאתה צריך לעשות זה לחפש בגוגל את האתר של המטפל.

תחפש בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור רמי מור.

זו ההצלה מהמחלה המאד מאמללת הזו שאינה נגרמת .

בהצלחה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתגובת רופאי הפורום בבקשה.

ישראל
    29/12/2014

הפניה היא עדיין לרופאי הפורום בשאלה שכרגע אני לא יודע את פתרונה..

לשרית,
    אני שמח שלך הטיפול עזר.
    בכל מקרה אני בעצמי סטודנט לרפואה בשנה מתקדמת ואני נוטה לחלוק עליך
    בנושא הרפואה הקונבנציונלית, בכל מקרה אני כרגע מחפש פתרון לבדיקת האלרגיה
    שאני עושה בקרוב ובאם לא ימצא פתרון, אשקול שיטות שונות לטיפול באורטיקריה
    תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורטיקריה ובדיקת אלרגיה קרובה - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

יש להפסיק את הטלפסט לפני בצוע הבדיקות ואם אין אפשרות תמשיך לקחת ובלבד שלא תסבול .במרבית המקרים התוצאות בתבחינים מאכזבות ולכן אין להתעקש ולסבול רק לשם ביצוע הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה עורית
    צבי
    24/12/2014

שלום, בני בן 15. ספורטאי פעיל ורשום באגודת אתלטיקה, חסון במיוחד. לאחרונה גילינו שהוא סובל מתגובה עורית מוזרה למכות / שריטות וכד'.
    התגובה באה לידי ביטוי בנפיחות לאורך השריטה או סביב נקודת המכה.
    הנפיחות משמעותית, היא פורצת בטווח זמן של כ-5 דקות מזמן הפגיעה וחולפת כעבור כשעה עד שעתיים.
    היא אינה מלווה לא בגוון שונה מצבע העור הטבעי, לא בגרוד ואינה מותירה סימנים לאחר היעלמותה.
    א. אני מעוניין לדעת את שמה.
    ב. האם היא בעייתית או מסוכנת.
    ג. האם ומה דרך הטיפול.
    ד'. האם היא תירשם בתיק הרפואי ועשויה לגרור ירידה או פגיעה בפרופיל הצבאי ליחידות עלית, המטרה אותה הילד הציב לעצמו לעתידו הצבאי.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה עורית

הוספת תגובה

• אורטיקריה המלצה

דנה
    24/12/2014

לי יש משהו דומה אבל התופעה שאתה מתאר נקראת אורטיקריה פיסיקלית
    או דרמטוגריזם.

זו תופעה שהיא חלק ממחלה רחבה שנקראת אורטיקריה.

לעיסוק בספורט יש חלק בתופעה וזה מסובך להסביר כאן את המנגנון.

הטיפול הכי יעיל לאורטיקריה אתה תמצא בגוגל .

תחפש - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור

זה האתר.

מרופא קונבציונלי אין שום פתרון וחבל על הזמן והציפיות.

הבראתי ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה

צבי
    24/12/2014

תודה דנה על ההתייחסות, א. כמה זמן לקח לך להחלים. ב. האם זה מחייב הפסקת העיסוק בספורט. ג. האם את יכולה לתת לי יותר פרטים לגבי התרופה המתאימה - שם, איפה לרכוש.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

דנה
    14/01/2015

שלום צבי

הנה הכתובת שבקשת.

תכנס לאתר של רמי מור

תחפש בגוגל רמי מור מחלות עור

מתנצלתעל האיחור בתשובה כי לא נכנסתי לכאן זמן רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה עורית - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

מדובר בחרלת פיזיקאלית שכיחה בצעירים ומוםיעה אחרי מאמץ ץאין בזה כל סכנה אך התופעה חולפת אחרי זמן רב! ניתן להעזר באנטיהיסטמיניקה כמו כן רצוי להבדק במרפאה אלרגית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק - מה עושים עכשיו
    אנוימי
    23/12/2014

שלום,
    גילו אצלי השבוע אלרגיה לקרדית האבקף אבל הרופא לא פרט יותר מדיי על האלרגיה, ושלח אותי לעשות חיסונים נגדה.
    האם החיסונים האלה הכרחיים? אני לא מתכוון לעשות טיול אחרי צבא, ואני לא יכול להתחייב להיות בארץ שלוש שנים רצופות..
    אני לוקח כבר חודש (עקב המלצה של אא"ג) אבאמיס שלא עוזר, והרופא אמר לי להמשיך עוד חודש וגם נתן לי טלפסט 180. אלה תרופות שאני אצטרך לקחת כל הזמן או רק בתקופה הקרובה?
    יש לי המון גודש באף, וזה מגיע למצב שאני מדמם כמה פעמים בשבוע... האם טלפסט ימנע את הגודש? אחרי כבר זמן אני אראה שיפור?
    יש אפשרות לעשות הדברה נגד הקרדית?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אלרגיה לקרדית האבק - מה עושים עכשיו - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

הטיפול המיטבי הוא תרסיס סטרואידי ואנטיהיסטמיניקה .החיסונים מצויינים אך נמשכים תקופה ארוכה ובקצב מוגבר בחצי השנה האחרונה.אם אתה מתכנן לנסוע לחו"ל תבצע אחרי שתחזור .אין מה למהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות שאני פתאום אלרגית?
    דניאלה
    23/12/2014

שלום

בשבועיים האחרונים אני סובלת מאלרגיה חריפה מאוד, גירודים בלתי פוסקים בכל הגוף (כולל כף רגל וקרקפת)
    הייתי אצל הרופא אתמול והוא נתן לי כדורים לאלרגיה.

אני מנסה להבין למה פיתחתי אלרגיה

אני בת 30, נוטלת פריזמה מזה חודש וחצי, הרופא אמר שזה לא נובע מנטילת הכדור.
    לא התקרבתי לשום דבר חדש חוץ משמיכת צמר שאני בכל חורף משתמשת בה.
    השאלה היא- האם יכול להיות שאני פתאום רגישה לשמיכה הזאת?
    רק היום הוצאתי אותה מחדרי, בגלל שבלילה סבלתי מגירודים בלתי נסבלים, עלה בי הרעיון שיכול להיות ומדובר בשמיכה.

אני מאוד אשמח לשמוע מכם המומחים אם שמעתם על דבר כזה שאלרגיה מתפתחת ככה פתאום.

מאוד מאוד אשמח לתגובה
    תודה רבה והמשך שבוע נהדר

הוספת תגובה

• האם יכול להיות שאני פתאום אלרגית? - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

בהחלט יכול להיות שכן! תפסיקי ותתרשמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה למזון ובדיקת RAST
    שרה
    22/12/2014

שלום
    אם אני אלרגית למזון ובתבחיני העור לא עלו על זה
    בדיקת RAST תעזור?
    בדיקה אחרת מומלצת?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה למזון ובדיקת RAST

הוספת תגובה

• אלרגיה למזון ובדיקת RAST - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ורגישות רב מערכתית
    חנה
    21/12/2014

שלום,
    אני סובלת קשות מתגובות אלרגיות ורגישויות רב מערכתיות רבות, מסוגים שונים, הן למאכלים והן לחומרים סביבתיים.
    בבדיקות אלרגיה בודקים חומרים מסוימים ואין הם מקיפים. לפני מספר שנים נבדקתי (ע"י אלרגולוג שעבד אז עם קו"ח) ב- Patch test מסוג TRUE TEST ונמצאתי אלרגית לרשימת החומרים הבאים: כרום ומלחי כרום, שרף אפוקסי, קובלט, שרף בוטילפנול פורמלדהיד, תערובת "קארבה", תערובת גומי שחור, פארהפנילן דיאמין P.P.D
    לאחרונה נבדקתי שוב ב- Patch test (ע"י אלרגולוג אחר שעובד כיום עם קו"ח.) שלא התייחס לתוצאות הבדיקה שהראיתי לו ב- TRUE TEST ואמר שהוא לא משתמש ב- TRUE TEST.
    בבדיקה זו נמצאתי אלרגית לניקל ולכרום ומלחי כרום.
    בעבר נבדקתי בבדיקת נשיפה ונמצאתי אלרגית או רגישה ללקטוז ולסורביטול, שגם לזה לא התייחס כי אמר שזה שייך למערכת העכול.
    בקיצור הוא אמר לי שאין דרך להימנע מחשיפה לניקל וכרום שהם נמצאים גם במזון. פרות וירקות וגם בכלי אוכל צנרת ברזים וכו'
    האם יש סוגים רבים של Patch test או שיש שני סוגים בלבד שהאחד הוא TRUE TEST ואיזה מהם אמין.
    מתברר שדווקא בכלים איכותיים מצויים אחוזי ניקל וכרום. האם הניקל והכרום שיש בסירי בישול וכלי אוכל עוברים למזון.
    אשמח אם תוכלו להאיר את דרכי בנושא.
    בתודה מראש לכל תגובה ועצה.
    ובברכת חג אורים שמח

הוספת תגובה

• אלרגיה - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/01/2015

גשי לרופא שלך בגלל מורכבות התלונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו

חנה
    20/01/2015

פניתי לפורום כי לא קיבלתי מענה מהרופא שלי. חשבתי שאוכל לקבל איזשהו טיפ שיעזור לי בהתנהלות ביום יום וגם לדעת מה לבקש הלאה מהאלרגולוג.
    האם זה משמעותי בכלי אוכל אם כן מה האלטרנטיבות? אני משתמשת בכלי נירוסטה, סירי בישול, סכום, טרמוס וכו' אני מבינה שהם מורכבים מניקל וכרום. האם זה עובר למזון?
    בין הבעיות, יש לי יובש קיצוני בעיניים וניסיתי תחליפי דמעות רבים שיצרו תגובה של דלקת אלרגית חריפה, לא מצאתי סוג שמועיל לי,כך גם מגבונים לחים לניקוי העיניים יצרו תגובה אלרגית.
    כל עצה קטנה או הכוונה יכולים לקדם אותי להביא לי הקלה גדולה.
    האם קיימת קבוצת תמיכה או התארגנות של אנשים עם רגישויות ואלרגיה.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת חנק
    ריקי יפה
    16/12/2014

שלום רב,
    לאחרונה החלה אצלי תופעה מטרידה:
    כאשר אני טועמת פלפל חריף (או תבשיל שיש בו פלפל חריף),
    טעימה שיטחית בקצה הלשון,
    מייד קנה הנשימה שלי "נסגר", ואינני יכולה לנשום.
    זה נמשך שנייה או שתיים, ואז חולף, אבל זה מפחיד.
    מה עלי לעשות ?
    בתודה,
    ריקי יפה.
    ( אני יודעת שלא להתקרב לפלפל, אך במקרה ואינני יודעת את מרכיבי התבשיל,
    וזה קורה לי......)

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת חנק

הוספת תגובה

• תחושת חנק - תגובה

ד``ר בן רנר
    17/12/2014

להמנע מפלפל חריף.חד וחלק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה