מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לאגוזיםאלונה14/09/2014
שלום רב
בתי בת ה 8 אובחנה כבעלת אלרגיה חריפה לאגוזי לוז.
צוידה בטיפות פניסטיל ומזרק אפיפן.
שאלותי:
1) האם האלרגיה יכולה להיחלש במהלך השנים?
2) האם יש טיפול היכול להרגיל הגוף לאגוזי לוז?
3) מה משך הזמן בו היא יכולה לשהות ללא מזרק בסמיכות לה (כלומר, משך הזמן בו חלילה יכולה להחריף האלרגיה לקשיי נשימה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לאגוזים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי19/09/2014שלום רב,
אלרגיה לאגוזים בד״כ לא חולפת לצערי.
רצוי שתמיד יהיה לידה מזרק אפיפן בכול מקום שבו היא אוכלת. במקרה של האכילה של אגוזים קשי נשימה מופיעים תוך דקות כאשר האלרגיה אצל המטופל מאוד חזקה.
נכון לעכשיו אין דרך להפסיק אלרגיה, אבל אפשר לנסות להרגיל גוף לכמויות קטנות של אגוז. וזאת על ידי חשיפה מבוקרת ומתמדת. מאוד לא מומלץ לבצע זאת לבד בבית, אלה רק במרפאות אלרגיה שמתמחות בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"לאיה09/09/2014
שלום,
בני בן 4 חודשים. עד עכשיו הוא ינק הנקה מלאה ללא שום תוספת.. לפני שבוע התחלנו לשלב הנקה ותמ"ל. התחלתי על מטרנה חלבי אחרי רבע דקה הייתה לו פריחה סביב לפה ואחרי רבע שעה הוא הקיא. החלפתי לסמילאק חלבי רגיל וללא לקטוז גם אותו הדבר-פריחה ואחרי רבע או 20 דקות הוא הקיא. למרות שהוא רק אכל 10 מ"ל.
השאלה-האם לתת לו נוטרילון שזה עוד פורמולה או לתת לו סמילאק על בסיס סויה?
רציתי להגיד שבבית החולים כשנולד הוא קיבל סמילאק למשך 3 ימי האשפוז! וכשהשתחררנו רק קיבל הנקה מלאה!
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי12/09/2014שלום רב,
לדעתי זה סימנים של אלרגיה לחלב פרה וכדאי לעבור לפורמולה צמחית על בסיס סויה וגם לפנות לרופא אלרגולוג לביצוע בירור אלרגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תמ"ל
שיר14/09/2014אצלנו גם הרופא וגם האלרגולוג המליץ לנו במפורש לא לעבור לסויה . העביר אותנו לנוטרמיגן שזו פורמולה מפורקת, אמנם לקח לנו 4 ימים להתרגל לטעם אבל כבר מהרגע הראשון היה שיפור אדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאגוזי מלך?יוליה04/09/2014
שלום רב. ילדה בת 2.10 שנים. אוכלת אוכל מגוון כולל עוגיות עם אגוזים ללא רגישות ידועה לאוכל. יחד עם זאת,כאשר אגוז מלך טרי נוגע לה בפנים המרפק או שהיא נוגעת באגוז זה ואח"כ מגרדת עין, כעבור 10 דקות העין ופנים המרפק ביד מתנפחים\מופיעים סימני גירוי אשר חולפים לבד כעבור שעות. 1.האם מדובר באלרגיה חלקית לאגוזי מלך?הרי לעוגות עם אגוזים היא לא מראה רגישות כלשהי. 2. האם בגן לבקש מהגננת לא לתת לה מאכלים עם אגוזים? 3. האם יש סיכוי שזה יחלוף בעוד שנה שנתיים?
בתודה מראש, יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לאגוזי מלך? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/09/2014שלום רב,
אם הילדה אוכלת אגוז מלך בעוגה ללא בעיה, אז היא לא אלרגית לאגוז מלך ככל הנראה,
מצד שני ניתן לבצע תבחין עורי לאלרגיה לאגוז מלך, יש להגיע למרפאת האלרגולוג עם אגוז מלך אחד פתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לאגוז מלך?
יוליה04/09/2014תודה על המענה. כאשר נגיע לאלרגולוג ונבצע תבחין עורי ואכן יהיה גרד במקום הנגיעה של האגוז מה ניתן להסיק מהמצב הנ"ל?זה חולף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לאגוז מלך? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/09/2014תבחין עורי חיובי זה לא רק גרד, זה גם נפיחות ואודם. וזה לא רק מגע, זה גם דקירה קלה מאוד. האם תבחין עורי יהיה חיובי יהי צורך להימנע מאכילת אגוזים. זה בד"כ לא חולף לצערי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבגדיםהילית03/09/2014
בשנה וחצי האחרונות התחלתי לפתח אלרגיה לבגדים שזה עתה ניקנו.
נאלצתי כבר מספר פעמים להחזיר לחנות בגדים בצער רב.
אני לא אלרגית להרכבי הבד בוודאות כי יש לי בגדים בבית עם אותו הרכב בד.
אני מניחה שזה הצבע.(או השרפים)
שאלתי היא כזו?למה דווקא עכשיו ..?
ושאלה נוספת:לא ניסיתי לכבס את הבגד החדש ,הייתכן שאם הייתי מכבסת זה היה פותר את הבעייה?
נ.ב. האלרגיה שלי מתבטאת בעיקצוצים בלבד ללא פריחה.בת 44,בריאה ולא נוטלת תרופות.
אני ממש מיואשת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבגדים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי04/09/2014שלום רב,
יתכן וגרד קשור לחומרים משמרים בבגד, ולכן כביסה יכולה לעזור,
ניתן גם לבדוק אלרגיה לבדים וחומרים משמרים על ידי תבחיני מטלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר טפליצקי..היכן..
הילית05/09/2014היכן ניתן לעשות בדיקה זו אני מתגוררת בחיפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר טפליצקי..היכן.. - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי12/09/2014אני מניח שניתן לעשות זאת באצל רופאים אלרגולוגים בחיפה או במרפאת אלרגיה ועור בבית חולים רמב"ם, כדאי להתקשר למרפאה ולשאול לפני שבאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהדורית02/09/2014
בת 43 סובלת מאלרגיה מלווה בפריחות ונפיחות בפנים אחת לכמה זמן האחרונה לפני 3 שבועות מטופלת אצל מומחה לאלרגיה שלא ידועה הסיבה לאלרגיה טופלתי בטלפסט ואריוס שלא עזרו וכעת במיזולן פרופיטן ובמשחות דרמובט ואלוקום כל טיפול יעיל בהתחלה אבל התופעות חוזרות מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר02/09/2014שלום
סביר שמדובר בתופעה הנקראת חרלת .ניתן למצא חומר רב ברשת אך אציע להמשיך מעקב אצל האלרגולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בעיניים, אך לא מאלרגןמתן02/09/2014
שלום.
אם מתפתחת דלקת עיניים בגלל חיסון עצמי של הגוף, איך מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בעיניים, אך לא מאלרגן - תגובה
ד``ר בן רנר02/09/2014גשי לר' עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בקרקפת - קשור לאלרגיה?אלי01/09/2014
היי,
ראשית אציין שאני סובל מאלרגיה לאבק שבאה לידי ביטוי בעיקר במקומות סגורים ולא מאווררים שמכילים רהיטים, שטיחים ומצעים מאובקים.
הדבר גורם לי להתעטשות רבה, נזלת, גרד באף ובעיניים (רק כשמגיע בצורה חמורה).
כמו כן, לאורך שנים אני סובל מגרד בקרקפת.
אין לי קשקשים (או לפחות לא יותר מידי...), ושמתי לב שהגרד מגיע בעיקר כאשר אני נמצא באיזור מאובק (השיער מרגיש לי מאובק). סירוק השיער בעזרת מסרק דק המוציא את האבק מהשיער מקל על הגרד בקרקפת (אם כי לזמן מוגבל).
אני מעוניין לדעת האם ידוע לכם על קשר בין אלרגיה לאבק וגרד בקרקפת.
וכמובן - מה ניתן לעשות כדי להקל על התופעה.
תודה רבה,
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי, אשמח לתשובה בנושא, תודה
אלי02/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד בקרקפת - קשור לאלרגיה? - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי03/09/2014שלום רב,
גרד בקרקפת יכול להיום קשור לאלרגיה לאבק אבל גם לסיבות נוספות למשל פטרת ומחלות עור אחרות.
כדאי לפנות לרופא אלרגולוג או עור או רופא משפחה לאבחון וטיפול. ישנו שמפו שמטפל בפטרת ונמכר עם מרשם ויש טיפות לקרקפת שמטפלות בתופעות אלרגיות. לפעמים צריך גם וגם בגלל הקושי להבדיל בין שתי הסיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה למנגומורן29/08/2014
שלום רב
אני בת 31, בריאה בדרך כלל. אלרגית למנגו מילדותי, תורשתי במשפחה. בעבר אכילת מנגו גרמה לאדמומיות מסביב לפה ויובש משמעותי בשפתיים. במשך שנים לא נגעתי במנגו.
בשנתיים האחרונות התפתתי לאכול מנגו והתחיל יובש רציני בשפתיים ללא אדמומיות מסביב לפה. לקחתי כדור אחד של לורטדין או הייסטון וזה עבר.
שאלתי: האם פעם פעמיים בשנה מותר לי לאכול מנגו ומייד לאחר מכן לקחת כדור ?
האם תגובת האלרגיה מסוכנת לגוף?
תודה, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה למנגו - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי30/08/2014שלום רב, מותר לך לאכול מנגו בהעדר תגובה אלרגית קשה עם פריחה מפושטת או נפיחות או התעלפות או קשי נשימה. יובש שפתיים אינה נחשבת כתגובה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור18/08/2014
היי, אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל בכל זאת אשמח לעזרתכם.
ביום קיץ חם הכנתי לילדי בחוץ גיגיות מים שלתוכן שפכתי צבעי מאכל בצבעים שונים.
אני מניחה שבכל גיגית היה כחצי בקבוק/בקבוק שלם (55 גרם).
חוסר מודעות/תשומת לב אני אפילו לא יודעת כבר איך לכנות את מעשי
אבל ברור לי שזה היה טעות גדולה ומסוכן מאוד.
בני (בן שנתים ושמונה)ישב באחד הגיגיות עם המים וקיבל כתוצאה מכך פריחה מאוד לא יפה בגוף
כתגובה אלרגית.
מאז אני חוקרת ובודקת לגבי צבעי מאכל ובעיקר כועסת על עצמי על טיפשותי.
אני מבינה שצבעי מאכל מאוד מסוכנים ושאלתי האם מלבד הפריחה נראה לכם
שישיבה ומשחק בגיגית עם ריכוז גבוה של צבע מאכל לכחצי שעה -שעה יכול לגרום נזק ארוך טווח מלבד התגובה האלרגית הנקודתית ?
המאמרים שקראתי את כה לא מעודדים אותי..
אשמח לדעתכם המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בן רנר19/08/2014שלום
אל דאגה אין נזק בכלל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לפניציליןורו17/08/2014
שלום רב, בני אובחן כשהיה תינוק כאלרגי לפניצילין לאחר שאחרי כל פעם שקיבל את זה היה לו פריחה ומפעם לפעם יותר נרחבת ורצינית. עכשיו לפני גיוס הופנה לבירור לגבי זה והרופאה האלרגולוגית המליצה שיקח סירופ פניצילין במרפאה שלה ושישאר 3 שעות בהשגחה. לדבריה אם יש תופעה רצינית היא תופיע בטווח הזה בלבד.
אני אודה לך מאד על חוות דעתך על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לפניצילין - תגובה
מה שהציעו לך זה מבחן תגר המבוצע ברק שתי תנאים
1-כמעט בוודאות אין רגישות לפניצילינים והפריחה על רקע שונה ואין סיכון בבדיקה
2 לאחר שכל תבחיני העור שליליים אפשר לבצע תגר .
בשום פנים ואופן לא לעשות אם יש חשד סביר לרגישות.
נהוג לבצע פרוצדורות כאלה "רק" במרפאה אלרגית להוציא את מצב 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאביס ואלרגיהירון17/08/2014
שלום, אני סובל מאלרגיה לאכול, וכתוצאה מכך יכול לקבל להגיע למצב של שוק אנאפילקטי, ברצוני לברר האם עישון קנאביס /מריחואנה עלול לגרום להתקף אלרגיה או דווקא כאן להועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאביס ואלרגיה - תגובה
להועיל לא התקפי אלרגיה מזה יתכנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ומים חמים מאדשרה16/08/2014
שלו
אני סובלת מעור אטופי מגרד.
כשאני מורטת שיערות ישנה התנפחות מוגזמת של האזור(כולל אודם)
וגרד חזק מאד.
עשיתי ניסוי ובמקלחת אחרי המריטה הזרמתי מים ממש רותחים
על הרגליים ושמתי לב שהייתה הקלה, כאילו המים שרפו את הגרד
האם זה הגיוני?
האם ייתכן שמים חמים מאד ממיסים את ההיסטמין ושאר החומרים ???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ומים חמים מאד - תגובה
ד``ר בן רנר19/08/2014שלום .מדובר בתופעה שנקראת דרמוגרפיזם. במים רותחים את משתקת את הכאב ותו לא.שימי לב לא לשרוף את עצמך .הטיפול אנטיהיסטמיניקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהאור14/08/2014
שלום!!
יש לי ילדה בת 5 חודשים אוכלת מטרנה ותוספת של פירות (גרבר)
התחלתי להביא כל פרי בניפרד ראיתי שהגוף לא מגיב לאלרגיה והתחלתי לתת לה גרבר
הבאתי לה גרבר שמכיל דגנים מלאים אחרי יום התחיל להיות לה פריחה בטוסיק שהתפשתה לקחתי אותה לרופא והיא אמרה שזה פיטריה והביא לה משפה טיפולית
אחרי שבוע של טיפול ( אחרי כל החלפה שטפתי אותה במיים פושרים ןסבון) לא עזר והפריחה התפשטה יותר לכיוון הגב לקחתי אותי לרופא והיא אומרת שזה כניראה אלרגיה לפרי מסוים אז לבנתיים לא להביא לה פירות ולא ירוקות רק מטרנה
מה האחוזים שיש לה אלרגיה לפרי מסוים או לגלוטן?? ואיך אני בודקת את זה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה - תגובה
את פונה למרפאה אלרגית .פשוט לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לחלבאלרגית11/08/2014
שלום רב,
אני בשנות העשרים לחיי ולפני מספר חודשים ביצעתי בדיקות אלרגיה. גילו שאני אלרגית בצורה ניכרת לאבק ואלרגית במידה מסוימת גם לקזאין (חלב). עקב הממצאים רופא האלרגיה ביקש ממני לא לאכול חלב ומוצריו במשך כחודש וחצי ולחזור אליו לבדיקה נוספת. לדבריו הוא לא רצה לשלוח אותי לבדיקת דם בשביל לא לטרטר אותי והעדיף, כאמור, שאמנע ממוצרי חלב במשך תקופה מסוימת ואבוא להיבדק שוב. אני צמחונית ולכן לא הצלחתי לעמוד במשימה שהציב לי, ולפיכך לא חזרתי אליו. יש לי אסתמה וסימני אלרגיה רבים, לכן קשה לי להצביע בעצמי על אלרגיה מסוימת לחלב. אם יש לי כזאת אז אני מניחה שהיא במידה נמוכה אשר גורמת לי לנזלת אלרגית לרוב ואולי למעט קוצר נשימה שעובר יחסית מהר. דברים שהתרגלתי כבר לחיות איתם. בכל אופן, שאלתי היא האם חשוב שאלך להיבדק? האם אכילת מוצרי חלב לטווח הארוך יכולה להזיק לי באיזושהי צורה או להחמיר? האם אני יכולה לדרוש בדיקת דם לגילוי אלרגית חלב משום שקשה לי מאוד להימנע מאכילתו לשם בדיקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב - תגובה
ד``ר בן רנר11/08/2014שלום
לא סביר שבגיל 20 תצוץ רגישות לחלב.אם כבר התסמינים כאבי בטן שלשולים או פריחות קשות..חזרי על הבדיקות כולל בדיקת הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפומדרול IM לאלרגיה עוריתאנונימית06/08/2014
שלום ד"ר,
אני בחורה בת 28 בריאה, ללא היסטוריה של אלרגיה. ביום שבת האחרון קמתי בבוקר עם פריחה בכל הגוף (מצורפת תמונה). מכיוון שזה שבת ניגשתי למרכז לרפואה דחופה (מרלמ). הרופאה המליצה על מתן זריקת דפומדרול IM 125 מ"ג ומתן אנטיהיסטמינים לעשרה ימים. מכיוון שבעלי ואני מנסים להכנס להריון וישנו סיכוי שהתרחשה הפריה, לא רציתי לקבל את הסטרואידים שכן רק סבלתי מאלרגיה עורית ללא מצוקה נשימתית או כל סימן אחר (מעולם לא סבלתי ממצב דומה בעבר). הרופאה ציינה שאני חייבת את הזריקה כי אחרת אפתח מצוקה נשימתית תוך שעות. ביקשתי לקבל סטרואידים דרך הפה אך היא סירבה.לצערי הסכמתי לזריקה. יש לציין שכבר ביום שלמחרת הסימנים כמעט ונעלמו. הבעיה היא שיום למחרת גם החל לי דימום וגינלי, שעדיין נמשך ואני בטוחה שהוא נגרם עקב הזריקה מכיוון שלא הייתי אמורה לקבל מחזור בימים אלו (אני מבצעת מעקב ביוצים). אני מרגישה שנעשתה כאן רשלנות של ממש, שכן קראתי שסולומדרול במתן IM נשאר זמן רב בגוף. חשוב גם לציין שאני בעלת מבנה גוף קטן ושוקלת רק 48 ק"ג, כך שיתכן ש125 מ"ג זהו מינון יתר עבורי. אני מאד חוששת שיתכן ואיבדתי הריון בעקבות הזריקה ושזה אף ישבש לי את המחזורים הבאים.
מה דעתך? האם זה במקום לתת סטרואיד מסוג זה כאשר המופע האלרגי הוא עורי בלבד? יש דרך להאיץ את יציאת הסטרואידים מגופי?
אודה להתייחסותך המהירה, אני מאד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך אורטיקריה ממליצה בחום
שרית11/08/2014הפריחה הזו נקראת אורטיקריה ובשמות נוספים חרלת / סרפדת.
מרופא קונבציונלי תקבלי תרופות עם תופעות לוואי רציניות וחסרות תועלת ובן היתר הם יאמרו לך שזה יחלוף מעצמו ( כי אין להם בושה להודות שאין להם תרופות )
סבלתי 7שנים מאורטיקריה עד שהפסקתי להאמין לקונבציונלים.
תחפשי בגוגל - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור
זה האתר של המטפל שהציל אותי.
בהצלחה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדפומדרול IM לאלרגיה עורית - תגובה
ד``ר בן רנר11/08/2014שלום
התופעות מהזריקה יחלפו אל חשש .הדפו נשאר שבוע שבועיים בקושי לא יותר.אל תדאגי השפעת הזריקה זמנית לגמרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכתב דפומדרול אך קיבלתי solumedrol
אנונימית11/08/2014בטעות כתבתי דפומדרול אך הכוונה לסולומדרול שלפי הבנתי נשאר זמן רב בגוף. האם נכון הדבר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)