פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי שקט וכאבי בטן
    גאיה
    07/12/2011

שלום רב,
    בתי בת 9 שבועות במשקל 2026, לאחר לידה בשבוע 35 עם רעלת הריון קשה ותסמונת הלפ.
    כשבוע וחצי לאחר הלידה הופיע דם מעוקל בצואה שבעקבותיו שונתה כלכלה לנוטרמיגן. העליה במשקל תקינה אך מאז הילדה סובלת מכאבי בטן קשים שהולכים ומחמירים עד שבשבוע האחרון היא בוכה רוב הזמן, גם תוך כדי אכילה למרות שהיא מראה תיאבון רב ובעיקר לאחר הארוחה. בנוסף היא מקיאה בדרך כלל פעם עד פעמיים ביום ארוחה שלמה (מקיאה בקשת). היא אינה נרגעת גם כאשר אנחנו מחזיקים אותה במצב מאונך או אפילו מטלטלים אותה, מעסים אותה או מלטפים אותה, וגם כשהיא נרגעת היא מתחילה שוב לבכות לאחר כמה דקות. ידוע לי שהנוטרמיגן קל לעיכול אבל האם קיימים בהם מצבים שההיפך הוא הנכון? יש לציין שבבית החולים לא הוכחה אלרגיה לחלב פרה או לחלבון החלב. והאם זה תקין שתינוק בוכה כל כך הרבה ומתפתל מכאבים ברוב שעות היום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט וכאבי בטן

הוספת תגובה

• תוספת

גאיה
    07/12/2011

יש לציין כי בנוסף לפני שבועיים הופיעה פריחה קלה בכל הגוף (כולל כפות ידיים ורגליים) שעברה לפני כמה ימים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/12/2011

ראי את התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט וכאבי בטן - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/12/2011

שלום.
    זה לא מצב תקין .ניתן לתת נאוקט במקרים כאלה שמכיל חומצות אמינו בלבד..את זה רק בשילוב רופא שמתמצא בנושא. כנאה שהנוטרמיגן לא טוב לילדה ויש לא מעט מקרים כאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה אבל למה?
    אלונה
    06/12/2011

שלום רב

החודש, אני לא מפסיקה להתעטש בבית רק, בחוץ הכל בסדר

אני גרה בדירת קרקע, חלק מן הדירה באדמה ממש, בייסמנט כזה.

למה אני אלרגית? הוצאתי את השטיח מהבית, הוצאתי את הפרחים אבל

לא עבר לי. מה יכולה להיות הסיבה לאלרגייה?

אבק? אז למה לא היה כך קודם? כי תמיד יש אבק...מה יכול להיות להביא
    לאלרגיה?

אשמח לדעת ולטפל בזה

המון תודות

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה אבל למה?

הוספת תגובה

• אלרגיה אבל למה? - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/12/2011

שלום .אין פשוט מאשר לפנות למרפאה אלרגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב באותו נושא..
    ליאור
    06/12/2011

שלחתי פה הודעה בנוגע לגירוי מתיש בנרתיק שלא חולף. קבעתי תור לאלרגולוג לבדיקת רגישות..אני לא ממש מבינה איך זה עובד, האם הוא בודק שם רק רגישות למזון או שהוא יכול לזהות שזו אלרגיה כתוצאה מחומרים קוסמטיים? ואיך בדיוק מתבצעת הבדיקה?
    יש לציין שעברתי לתחתונים 100% כותנה כבר די הרבה זמן ואני גם כמעט ולא שמה מגן תחתון, בטמפונים אני כן משתמשת אבל בפעמים שניסיתי לא להשתמש זה עדיין לא עבר..
    ושאלה אחרונה-כיון שכבר כמה זמן אני חושדת שזו אלרגיה אני לוקחת כבר שבוע וחצי מידי ערב כדור לאלרגיה-אלרג'יקס, וזה גם לא עוזר...זה מעיד על כך שזו לא אלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    שוב באותו נושא..

הוספת תגובה

• שוב באותו נושא.. - תגובה

ד``ר בן רנר
    10/12/2011

שלום.לגרד בנרתיק סיבות שונות ובד"כ לא אלרגיות.הכתובת היא רופא נשים אבל אם כבר קבעת תור לאלרגיה חכי לדבר עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה מתישה!
    עדי
    05/12/2011

שלום,אני סובלת מאלרגיה מגיל קטן, בעקרון לקרדיט אבק הבית, לצמיחה של עצי זית ולהמון אבקנים אחרים באוויר...עשיתי בדיקה לפני ארבע שנים ונתנו לי טיפול של כדורים ומשאף לאף (לורטדין ואלרגו) בנוסף קיבלתי כל מיני כדורים , משאפים..שום דבר לא באמת עוזר, עכשיו יש לי שוב אלרגיה וזה ממש ממש מתיש, יש לי גירוי בגרון שגורם לי כל עשר שניות!!! להשתעל שיעול יבש וסתמי..זה מעייף לי את כל הגוף וגורם לי להיות עצבנית , יש פתרון יותר טוב? יותר חזק? יותר זריז?

אשמח לעזרה... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה מתישה!

הוספת תגובה

• אלרגיה מתישה! - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    06/12/2011

שלום רב, כעת תקופה של פריחה של מספר דשאים.
    כמובן יש פתרונות למצב האלרגי כזה. נא לגשת לאלרגולוג. לבקשי להתקבל בהקדם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקזמה בכל גוף התינוק
    אורית
    05/12/2011

יש לי ילד בן שנתיים הסובל מאקזמה בכל חלקי גופו. אני אומרת אקזמה כי זה מה שרופא עור איבחן בערך לפני שנה. הרופא נתן משחת "טבעדרם" ועל פי רופא הילדים נמנעים ממוצרי החלב אשר לטענתו גורם לאלרגיה. במשך כל התקופה גם שנמנענו מחלב וגם שמרחתי את המשחה האקזמה לא נעלמה לחלוטין, אך היא הייתה פחות חריפה. בימים האחרונים זה ממש החמיר, הילד כל היום מתגרד וקשה לו לישון בלילה. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אקזמה בכל גוף התינוק

הוספת תגובה

• אקזמה בכל גוף התינוק - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    06/12/2011

שלום רב, נראה שמדובר באטופיק דרמטיטיס. זאת מחלה אלרגית של עור. בד"כ מדובר באלרגיה לקרדית אבק בית ועוד אלרגנים נשאפים. אלרגיה למזון פחות סבירה בגיל זה, אך זה צריך לבדוק אצל אלרגולוג בטסטים.
    קיים טיפול יעיל עם משחות ותרופות אנטיהיסטמיניות. מחלה זאת יכולה להימשך כמה שנים עם עליות וירידות. את צריכה להיות מוכנה לטיפול ממושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה ובצקת בגפיים
    ענבר
    05/12/2011

שלום, יש לי שאלה.
    לפני כשבוע הופיעה אצלי פריחה ברגליים וידיים. פריחה על פני כל העור של הגפיים עד לאזור הישבן וכפות הידיים. הפריחה היא בצורה של נקודות קטנטנות והעור כולו סמוק ואדום ונראה כמו כוויה. הוא גם מרגיש כמו כוויה ומלווה בגרד חזק. יום למחרת כבר החלו בצקות בעיקר ברגליים. הרופא משפחה נתן טיפול באהיסטון בערב ואלרג'יX בבוקר וכשהמצב החריף יום למחרת, הוסיף עירוי סטרואידים ו-60 MG של פרנדיזון לכמה ימים, אבל שום דבר לא עוזר. הפריחה עדיין אדומה, הבצקת רק מחריפה ואני חוששת שמא משהו מתפספס פה או שאני עדיים חשופה לגורם התגובה ואין לי דרך לדעת זאת. מה אתה מציע לי לעשות? עליי לציין שהוא בדק רמות בילירובין כי אני קצת צהובה והן יצאו תקינות, אבל מעבר לזה לא הרחיב את החיפוש.
    האם יש לך עצה אחרת בשבילי, איזה כיוון אחר מלבד האלרגיה שכולם תולים בה את יהבם?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה ובצקת בגפיים

הוספת תגובה

• פריחה ובצקת בגפיים - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    06/12/2011

שלום רב,
    נראה שמדובר באורטיקריה חזקה, מחלה אלרגית שמופיע אחרי זיהומים או ללא כל סיבה ונמשכת מספר שבועות-חודשים. לאחר התחלה חזקה יחול שיפור הדרגתי עם טיפול בתרופות אנטיהיסטמיניות כמו אהיסטון וסטרוידים כמו פרדניזון.
    אפשרות אחרת היא אריטמה מולטיפורמה. זאת מחלה שמופיעה אחרי זיהום וירלי ונמשכת שבועיים-שלושה. הטיפול דומה להנ"ל.
    צריך לראות את הפריחה מקרוב כדי לאבחן במדויק.
    ישנם עוד מספר מחלות עם פריחה, נדירות יותר. לפעמים מדובר בזיהום פעיל כשקיים חום גוף גבוה.
    מאכל לך החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה קטנה נוספת

ענבר
    06/12/2011

בינתיים נוספו לכל הסימפטומים גם כאבי שרירים ומרפקים וחולשה. האם הם יכולים להיות תופעות לוואי של הסטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך תופעות אלרגיה
    קרן
    03/12/2011

שלום רב,

ביתי בת שנה וארבעה חודשים החלה לפתח סימני אלרגיה שהתבטאו בפריחה אדומה נפוחה. הפריחה החלה ביום הראשון בכתמים אדומים קטנים יחסית באזור המפשעה. ביום השני התחלנו בהוראת רופא בטיפול של פנסטיל אך הפריחה החמירה וביום השלישי הכתמים הקטנים גדלו למימדים גדולים והתפשטו לכל הרגליים ואיזור בית השחי הידיים והפנים. ביום הרביעי הפריחה התפשטה לכל הגוף והיא קיבלה זריקה והחלה לקבל בטנזול. ביום החמישי בבוקר הפריחה כבר נעלמה לחלוטין אך בערב היא חזרה. וכך היא נעלמת וחוזרת במשך שלושה ימים נוספים. אין לנו מושג למה היא אלרגית (כל שינוי שעשינו לא עזר) ונאמר לנו שרק כאשר סימני האלרגיה יעלמו לחלוטין נוכל לעשות בדיקות אלרגיה. יצויין שהפריחה מתחילה כל הזמן מאזור המפשעות והרגליים.
    האם חזרתה של הפריחה על אף קבלת טיפול מעידה שהיא עדיין חשופה לדבר שהיא אלרגית אליו או שמא שמרגע שהיא נחשפה לוקח זמן עד שהגוף מתנקה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משך תופעות אלרגיה

הוספת תגובה

• משך תופעות אלרגיה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    03/12/2011

שלום רב,
    נראה שמדובר באורטיקריה, זאת פריחה שאינה קשורה בד"כ לאלרגיה למשהו מסוים. למרות זאת רוב האלרגולוגים יעשו תבחיני עור כדי לשלול את האלרגיה למזון, למשל.
    הפריחה יכולה להימשך שבוע עד מספר שבועות ואף חודשים. כל עוד פריחה מופיעה יש לתת טיפול. ברוב המקרים טיפול אנטיהיסטמיני יספיק, אך בחלק מהמקרים טיפול קצר עם בטנזול יעזור להשתלט על המחלה מהר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ופנים
    יעל
    03/12/2011

שלום,
    אני סובלת מכאבי ראש ופנים כרוניים וליחה מרובה...כל הזמן ועייפות רצינית..
    רופא אלרגיה אמר לי שזה מליחה לבנה מרובה שסותמת לי את דרכי הנשימה שהיא תוצאה של אלרגיה (עשיתי טסטים...)
    הוא אמר לי לקחת כדור בשם TELFAST בערב על בטן ריקה, משאף פליקסוטייד ומשאף אטרובנט 2 לחיצות מכל משאף פעמים ביום.
    כמה שאלות...אני מיואשת וסובלת נורא (כבר כמה שנים וזה מחמיר...)
    1. האם הגיוני שאני מרגישה עד כדי כך רע בגלל האלרגיה...ושהכאבי ראש ופנים והעייפות בגלל זה (זה נראה לי מוזר)?
    2. מה התפקיד של הכדורים והמשאפים הספציפיים שציינתי ולמה את הכדור צריך לקחת על בטן ריקה?
    3. למה הוא אמר לי לקחת את המשאף דרך האף כאשר לוקחים אותו דרך הפה לפי דברי הרוקח?
    4. אני מרגישה קושי לנשום ודפיקות לב חזקות האם זה גם הגיוני שזה בגלל האלרגיה?
    תודה ומתנצלת על השאלות הרבות..

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ופנים

הוספת תגובה

• כאבי ראש ופנים - תגובה

ד``ר בן רנר
    03/12/2011

שלום
    לפי התלונות שלך אני בספק שהמקור אלרגי.לגבי המשאף לפה שנאמר לך לקחת לאף .צודק הרוקח .לפה יש משאפים לפה ולאף לאף.אטרובנט אין לאף אלא לפה בלבד.ולכן במידה ואין ברירה משתמשים בו לאף .זו שיטתו הספציפית של הרופא המסויים .כל אחד ושיטתו. בסופו של דבר תוכלי לקבל חוות דעת נוספת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו!!! מיואשת!!!
    אביטל
    03/12/2011

שלום אני בת 25 סובלת מגיל קטן מנזלת כרונית.
    יש לי נזלת 24/7 שעות ביממה.
    עשיתי 3 פעמים טסטים לאלרגיה יצא שלילי כל פעם.
    ניסתי כל הכדורים לאלרגיה שיש בשוק..ניסיתי כל מיני ספריי לאף
    שום דבר לא עוזר לי.!!! בלילות אני סובלת המון האף סתום כל הזמן, ומקנחת את האף בלי סוף. ניסתי רפואה משלימה לא עזר.
    עשיתי צילום רנטגן ושם ראו רירית מעובה בנחיר הימני.
    הלכתי לרופא אאג אמר שזה לא סינוסים אלא אלרגיה וזהו.
    אני בלי כדורים ואני מיואשת. אני לא יודעת מה לעשות!!!!!!!!!!.
    לאיזה רופא לפנות.לרופא אאג אוו לאלרגיה!!!!!!!???????????
    אני גם לא מצליחה לפענח למה אני אלרגית לחצילים, בננה!!
    תעזרו ליי!!! מה לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הצילו!!! מיואשת!!!

הוספת תגובה

• הצילו!!! מיואשת!!! - תגובה

ד``ר בן רנר
    03/12/2011

שלום
    נזלת שלך איננה אלרגית פני לאאג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שזו אלרגיה?
    ליאור
    02/12/2011

כבר כמה שנים שאני סובלת מגרד בנרתיק שבזמן האחרון מחמיר לי. בתחילה חשבו שמדובר בקנדידה למרות שבמשטח שרופאת נשים עשתה לי לא נמצא דבר. שמתי משחות למיניהן, פרוביוטיקה והכל עזר לתקופה קצרה וחזר שוב.
    לאחר שכלום לא עזר התחלתי טיפול אצל נטורופתית ומזה כחודש וחצי אני נמנעת (כמעט) לחלוטין משמרים, סוכרים ומוצרי חלב.עד כה לא חל כל שיפור. בייעוץ עם נטורופתית אחרת היא הציעה שאולי מדובר ברגישות למזונות מסוימים ואילו רופאה אחרת אמרה שאם היתה לי אלרגיה זה היה בעוד אזורים בגוף..אני כבר מבולבלת לגמרי ולא יודעת למי עוד עליי לפנות..זה מציק מאד ואני סה"כ בת 23, אני לא חושבת שהפתרון הוא לשים משחה יום-יום מעתה ועד סוף חיי...
    האם הגיוני שאלרגיה למזון תגרום לתופעה כזו, ואם כן, למי עליי לפנות בכדי לקבל הפניה לבדיקה כזו?

מקווה שתוכלו לעזור לי מניסיונכם.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    יכול להיות שזו אלרגיה?

הוספת תגובה

• יכול להיות שזו אלרגיה? - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/12/2011

שלום רב, גרד בנרתיק יכול לנבוע מדלקת מקומית ווסטיבוליטיס וגם מאלרגיה במגע לפדים, סבון ושמפו, וגומי.
    אצ האלרגיה ניתן לבדוק אצל אלרגולוג,
    את ווסטיבוליטיס וסיבות אחרות לא אלרגיות ניתן לבדוק אצל רופא נשים, עדיף רופא מומחה למחלות נרתיק לדוגמה ד"ר אחינועם לב-שגיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ig-E TOTAL גבוה בהריון
    רותם
    01/12/2011

שלום
    אני בהריון בשבוע 31 מזה כ 3 חודשים אני סובלת מפריחה משונה שהתחילה בבית השחי והתפשטה לי לחזה, מתחת לחזה וקצת לבטן
    בהתחלה בבית השחי היה נראה כמו כוויה, שרף מאוד ולא יכולתי להזיז את היד מה שגם התנפחו לי בלוטות לאחר טיפול ב אגיסטן אלוורה הרגיע את המקום.
    כרגע אני מטופלת ע"י רופא עור שנתן לי עד כה הידרו אגיסטן וטבעדרם . כאשר השתמשתי במשחות זה הקל ואף העביר את ההתפשטות לאיברים הסמוכים אך בבית השחי עדיין נשאר. כאשר הפסקתי עם המשחות לאחר 10 ימים שוב מתפשט לכל האיברים הסמוכים לבית השחי (ציינתי בהתחלה)
    כרגע מזה יומיים אני מטופלת בבטאקורטן- בתקוה שזה יעזור
    לאחר בדיקת דם נתגלה Ig-E TOTAL גבוה -208
    שאלותי הם:
    1. מה אומרת תוצאה של Ig-E TOTAL גבוה ?
    2. במידה ויש אלרגיה או אסטמת עור האם יכול להזיק לעובר ?
    3. רופא העור שוקל לעשות בדיקת ביופסיה, האם יכול להזיק לעובר בשבועות אלו?
    4. במידה ולא יעבור עד אחרי הלידה באזור החזה האם כדאי להניק?
    4. יש לציין שבעבודתי עושים כרגע שיפוצים ויש המון אבק האם זה יכול לנבוע מאלרגיה לאבק?

אני כבר ממש מיואשת אשמח לתגובה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    Ig-E TOTAL גבוה בהריון

הוספת תגובה

• Ig-E TOTAL גבוה בהריון - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    01/12/2011

שלום רב,
    IGE גבוה קשור לאלרגיה לאלרגנים נשאפים כמו קרדית אבק ואבקנים,
    אלרגיה זאת יכולה לגרום גם לפריחה מסוג אקזמה בשם אטופיק דרמטיטיס,
    אבל המיקום של הפריחה אצלך בבית השחי מצביע על אפשרות לאלרגיה במגע לשמפו, סבון ודאודורנט. כל זה אפשר לבדוק על ידי טסטים אלרגיים.
    אין סכנה לעובר מטסטים אלרגיים וגם אין סכנה בפריחה אקזמטוטית.
    אין סכנה מביאופסית עור,
    יש לשלול פטרת כפטרת יכולה לדבק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

רותם
    01/12/2011

תודה על התשובה המהירה ..
    האם שוללים פטרת ע"י ביופסיה?
    כשרשמת שפטרת מדברת האם התכוונת להדבקת העובר?או איברים נוספים בגוף
    כי זה בעיקרון מה שקורה לי..
    אני כבר 3 חודשים לא משתמשת בשום דאודורנט \ תכשיר בבית השחי מלבד סבון אקטי סופ עם שמן עץ התה ולאחרונה המליצו לי על צטאפיל (סבון לעור רגיש)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך.. - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    01/12/2011

לא מדובר בהדבקת העובר, אבל היונק יכול להדבק. מאבחנים פטרת על ידי תרבית וגם ביופסיה. במקרים ממושכים טסטים אלרגיים עוזרים למצוא סיבה למחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב
    ענבל
    01/12/2011

שלום,
    בני בן שנה. בחודשיים האחרונים סובל מכאבי בטן וגזים. לפני כשבועיים המליצה רופאת הילדים להפסיק לכשבוע צריכת מוצרי חלב וסימילק.בהדרגה החזרנו את צריכת מוצרי החלב, אך היא אמרה לא להחזיר עדיין את הסימילק מכיוון שיא חושדת באלרגיה לחלבון חלב, שנמצא יותר בסימילק מאשר במוצרי החלב.
    ע"פ מה שקראתי בפורום,ילדים שנמצא כי הם אכן סובלים מאלרגיה לחלבון חלב,סובלים מהקאות,ופריחות, דברים מהם בני אינו סובל.
    דבר נוסף הוא:בני צורך סימילק מגיל חצי שנה האם יכול להיות שפתאום "צצה" האלרגיה?
    האם ע"פ התופעות שתיארתי יש צורך לבקש הפנייה לבדיקת אלרגיה לחלבון החלב?
    הוא כרגע מקבל סימילק על בסיס סויה פעמיים ביום,במקום הסימילק הרגיל ואנו מנסים לעקבו ולראות האם יש השפעה על כאבי הבטן.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלבון חלב

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלבון חלב - תגובה

ד``ר בן רנר
    01/12/2011

שלום
    חלבון החלב בסימילק ובמוצרי חלב זהה.גשי לבצע בדיקה אין פשוט מזה ולא צריך להשאיר עובדות לניחושים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לאלרגיה.
    שרית אלטנני
    30/11/2011

שלום רב.
    ביתי בת 8 חודשים עברה בדיקה לגילוי אלרגיה והתוצאה היתה 138.
    האם תוכלו לומר לי מה הפרוש של זה? והאם עושים בדיקות רסט גם בגיל הזה?(8 חודשים).
    תודה מראש,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לאלרגיה.

הוספת תגובה

• בדיקה לאלרגיה. - תגובה

ד``ר בן רנר
    01/12/2011

שלום
    עושים הכל אני לא יודע למה את מתכוונת ב138 צריך להיות למספר הזה המשך בלועזית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באלרגיה
    איילה
    29/11/2011

שלום

זה מספר שנים שאני סובלת מגירודים עזים בכל חלקי הגוף בשל אלרגיה לקרדיט האבק.כרגע אני לוקחת כדורים בשם אלרגיקס שקניתי ללא מרשם בבית המרקחת.
    הבעיה היא שאני מניקה וכתוב שהכדורים לא לנשים מניקות, האם מותר לי להשתמש בכדורים האלה או שעדיף משהו אחר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באלרגיה

הוספת תגובה

• טיפול באלרגיה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    29/11/2011

שלום רב , אלרגיקס זה לורטדין והוא מותר בהנקה והיריון . בהמשך כשיהיה לך יותר זמן פנוי תפני לאלרגולוג להתאת טיפול יותר מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב פרה
    עינב
    29/11/2011

שלום רב,
    אני מניקה את בני בן ה-3 וחצי חודשים. לפני מספר ימים נתתי לו בפעם הראשונה בקבוק סימילאק של 180מל. הוא חיסל את כל הבקובוק תוך פחות מעשר דקות. כעבור יממה החל לפלוט ולהקיא בתדירות גבוהה יותר מבדרך כלל. הוא ממש התעוות והתכווץ בצורה לא אופיינית ולא הצליח להירדם מרוב גזים.
    בביקור אצל רופא הילדים אתמול, הוא קבע חד-משמעית שמדובר באלרגיה לחלב פרה והמליץ לתת לו רק נוטרהמיגן (בנוסף להנקה) עד גיל שנה וחצי.

רציתי לשאול האם יש דרך לוודא שהוא אכן סובל מאלרגיה לחלב? האם התגובה שלו יכולה גם לנבוע מהעובדה ששתה כמות כל כך גדולה של תחליף חלב בפעם אחת?

האם אפשר לנסות לתת לו בעוד שבוע-שבועיים כמות קטנה של סימילאק כדי לבדוק שאכן מדובר באלרגיה או כדי להפריך את החשש?

אם אכן מדובר באלרגיה לחלב פרה, האם אני גם כן צריכה להימנע מצריכת מוצרי חלב?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחלב פרה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחלב פרה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    29/11/2011

שלום רב אלגיה לחלב פרה באה לידי ביטוי עם הקאות וישנוניות או פריחה ונפיחות. בהעדר סימנים אלה אלרגיה לחלב פרה אינה סבירה מאוד. הבדיקה המדויקת נעשת אצל אלרגולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה