פורום אלרגיה, טיפול באלרגיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לגלוטן
    מני
    29/11/2011

האם לאחר שתיית אלכוהול/ בירה יכול להיות תגובה אלרגית של תכיפות בשתן ולדלקת בדרכי השתן עם תסמינים של מתן שתן בתכיפות של 10 דק' , שילשולים, בטן נפוחה למשך יומיים ? בד"כ התכיפות הגבוה עוברת אחרי יום , בבדיקות שתן ובדיקות דם של כבד וכליות שעשיתי הכל יצא תקין ללא חשש לדלקות ואבנים בדרכי השתן והכליות וגם באולטרסאונד לא היו אבנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לגלוטן

הוספת תגובה

• אלרגיה לגלוטן - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    29/11/2011

שלום רב, זה לא תופעות אלרגיות. רגישות לגלוטן מופיעה גם אחרי אכילת לחם ודגנים אחרים ולא רק אחרי שתית אלכוהול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפרגראנס
    ענת
    28/11/2011

שלום,
    מזה חודש אני סובלת מאדמומיות באיזור העיניים והאף. בתבחיני מטלית נמצא שאני רגישה ל- fragrance/
    שאלתי - האם יש מוצרי איפור וקוסמטיקה ללא פרגראנס? מבדיקה שטחית על המדפים - לא מצאתי.
    האם קיים בושם ללא פראגרנס?

תודה רבה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לפרגראנס

הוספת תגובה

• אלרגיה לפרגראנס - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    29/11/2011

שלום רב, יש מוצרים כאלה בחנויות שמתמכות במוצרים טבעים ובאינטרנט. יש לחפש מוצרים ללא בושם fragrance free, parfum free

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפנות בוקר?
    רינת
    28/11/2011

שלום,

בשבועיים האחרונים אני סובלת מגירוי באף, התעטשויות, עיניים דומעות אשר מתרחשים לפנות בוקר באיזור השעה ארבע- חמש ומעירים אותי משנתי. לוקח לי זמן רב עד שאני מצליחה להרדם בחזרה ותופעה זו ממש משבשת את שנתי.

לאחר שאני קמה התופעות הנ"ל חוזרות ונמשכות במשך הבוקר.

האם מדובר באלרגיה ומה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לפנות בוקר?

הוספת תגובה

• אלרגיה לפנות בוקר? - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/11/2011

שלום רב,
    בהחלט יתכן שמדובר באלרגיה לקרדית אבק בית או נוצות שבשמיחה.
    ממליץ לשאוב היטב את המזרן וכרית, לאוורר חדר שינה לפני שינה ובלילה,
    לקחת בינתיים תרופות נגד אלרגיה לורסטין או זילרגי שנמכרים ללא מרשם
    ולגשת למרפאת אלרגיה לבדיקת האלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לורסטין מתחת לגיל שנה
    יפעת
    27/11/2011

הבת שלי, בת 9.5 חודשים , סובלת מעל לשבוע מפריחה הנובעת ככל הנראה מאלרגיה.
    הרופא נתן פניסטיל אך, לא הועיל. יש לציין כי היא מגרדת ללא הפסקה. בעיקר בלילה ואחרי אמבטיה הפריחה נראית בולטת יותר.(אני עושה לה עם בלנאום)
    האם מותר לתת לה לורסטין בסירופ?

(הערה: ביתי הגדולה סבלה בעבר כתינוקת מפריחות דומות, ורק לורסטין עזר לה).
    תודה,
    יפעת.

לקביעת תור
    סגירה
    לורסטין מתחת לגיל שנה

הוספת תגובה

• לורסטין מתחת לגיל שנה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/11/2011

שלום רב, לורסטין בד"כ נותנים מגיל שנה.
    ניתן לתת פניסטיל 3 פעמים ביום במינון תואם לגיל ומשקל.
    במקרה וללא שיפור, לפנות לרופא ילדים או אלרגיה לטיפול נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לחתולים
    יעקב
    27/11/2011

שלום.
    אני רוצה לקנות גור של חתול. כאשר ביקרתי בבית ממנו אני קונה את החתול הרגשתי גוש לחה בגרון (כמו בנזלת). אני רוצה לבדוק האם יש לי אלרגיה לחתול? היכן ואיך ניתן לעשות זה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לחתולים

הוספת תגובה

• אלרגיה לחתולים - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/11/2011

שלים רב,
    בדיקת אלרגיה לחתול מתבצעת במרפאות אלרגיה בלבד,
    זה הוא תבחין עורי פשות ומהיר ותשובה תינתן במקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת מימית שלא מפסיקה
    איציק
    26/11/2011

שלום רב,
    אני בחור בריא בדר"כ. בן 33, שלא לוקח תרופות כלשהן.
    הבעיה שלי היא שאני לא יודע אם יש לי אלרגיה או לא. יש לי נזלת מימית
    ועיניים דומעות וזה קורה כל חורף. בגלל שזה קורה בחורף ולא בקיץ חשבתי שזו הצטננות
    רגילה אבל הנזלת היא מימית לגמרי עם דיגדוגים בלתי פוסקים באף, ולא מפסיקה (לא מפסיקה זה אומר שאני מחסל גלילים שלמים של נייר טואלט במהלך היום). בלילה ישנם פעמים שאני מתעורר ומתעטש בצרורות - מה שמוביל לעייפות רצינית במהלך היום.
    בזמנו (לפני 5 שנים) ניגשתי לרופא שביצע בדיקות אלרגיה באמצעות טסטים (דקירות קטנות על האמה) ולצערי לא נתגלה אלרגן כשלהו.
    3 שאלות:
    א. האם ישנה דרך לדעת האם הדבר הזה הוא נזלת אלרגית או התקררות?
    ב. במידה ומדובר בנזלת אלרגית, האם ישנו חיסון כלשהו שאוכל לקחת?
    ב. האם שמיכת פליז יכולה לגרום לדבר הזה?

תודה ושבוע טוב,
    איציק.

לקביעת תור
    סגירה
    נזלת מימית שלא מפסיקה

הוספת תגובה

• נזלת מימית שלא מפסיקה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/11/2011

שלום רב, במקרה שלך קיים חשד סביר שמדובר בנזלת אלרגית, ממליץ קודם כול לקחת טיפול תרופתי כמו נגד נזלת אלרגית למרות שטסטים שלילים,
    יש מקום לבצע טסטים חוזרים ובדיקת דם לאלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לתינוקת בת שנה
    שרית
    24/11/2011

שלום רב.
    כיום ביתי בת שנה, אך הסיפור מתחיל בגיל 7 חודשים.
    בגיל 7 חודשים קיבלה לראשונה בחייה מטרנה חלבית. פעם ראשונה עברה בהצלחה, פעם שנייה בהצלחה.
    בפעם השלישית החלה פריחה על הגוף והפנים.
    בפעם הרביעית נוספה לכך הקאה כחצי שעה אחרי האוכל.

החלטתי להפסיק לתת מוצרי חלב.
    הופננו לשניידר, לערוף טסטים שם.
    הטסטים הראו שאין היא אלרגית לחלב(המקום לא התנפח) אך לפי התיאור הקליני שלי הרופאה החליטה בכל זאת למנוע ממנה לאכול מוצרי חלב עד שתהיה בת שנה וחצי!ואז, להגיע לבדיקה בפיקוח של הרופאים.
    במקביל עשו לה בדיקות דם(לא יודעת את שמם), היום קיבלנו את התוצאות וכתוב שאין סימנים לאלרגיה שם(במילים אחרות) ושנבוא לבדיקה בפיקוח עוד חצי שנה.

נראה לי מיותר למנוע מביתי לאכול מוצרי חלב סתם.
    באותה תקופה שהייתה לה פריחה היא פרחה גם מטחינה.בדיקות האלרגיה גם הראו שהיא לא אלרגית ולכן ניסינו טחינה שוב-ואכן לא קרה דבר.
    השאלות:
    1- אם הייתה פריחה לטחינה ולא הייתה אלרגיה לפי הטסטים אז אולי כדאי לנסות שוב חלבאולי הפריחה הייתה כי זאת הפעם הראשונה שנחשפה לאוכל חדש?
    2-האם זה מסוכן לנסות בבית?
    הילדה מאוד קטנה, אורך 70 סנטימטר בלבד, משקל 8.6 .

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לתינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• אלרגיה לתינוקת בת שנה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    28/11/2011

שלום רב,
    אני חושב שיש מקום לתת לה מוצרי חלב כבר בשלב זה בפיקוח רפואי במרפאת אלרגיה בשניידר, תתקשרי לשם ותבקשי להקדים תור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה בעינים שלא מוצאים ממה
    גלית
    23/11/2011

שלום אני כת 40 סובלת בשנה האחרונה מאלרגיה מוזרה
    תמיד סבלתי מעיטושים ומעינים דומעות בעונות המעבר
    באביב האחרון יצא לי אלרגיה מוזרה מאד התבטא בעינים אדומות ודמעות ללא הפסקה שגרמו לעור להראות כמו כויה אחת גדולה זה היה בשני העינים משך האלרגיה היתה במשך חודש וחצי ,פניתי לכל הרופאים החל מעינים שנתנו לי את כל סוגי הטיפות והמשחות
    וכל יום היה יותר גרוע ממה שהיה ,פניתי לרופא אלרגיה ולא מצא מה לעשות
    עשו לי בדיקת אלרגיה וכן גם מדבקות נמצא שאני אכן אלרגית להרבה דברים אבל לא ברור למה זה יוצא ככה בעינים לזה לא מצאו פתרון לא להמנע ממשהו וכ'ו לאחר חודש וחצי הכול נגמר ולא היה זכר לענין הנ"ל
    הסיפור חוזר על עצמו עכשיו ערב חג סוכות האלרגיה הנ"ל הופיע שוב שוב סיסיוב בין כל הרופאים ועדין לא מוצאים פתרון
    המראה החיצוני נראה איום ונורא אני לא יכולה לצאת מהבית ביום אני עם משקפי שמש
    ובערב אני ממש לא יכולה לצאת מהבית
    יש לציין שאני לא לוקחת שום תרופה ביום יום
    העין מלאה בקשקשת /קילופי עור ומאד אדום ומגרד
    אני לא משתמשת בשום משחה כרגע
    חשבו שאולי הטיפות והמשחות שלקחתי בהתחלה משפיעות אבל גם זה לא נכון
    הרופא לאלרגיה הציע לי לקחת זריקת קורטיזון ,אני עדין מחכה לתור לרופא עור שיראה את הסיפור
    אנא הציעו לי מה לעשות אני כבר ממש מתוסכלת

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה בעינים שלא מוצאים ממה - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/11/2011

שלום
    דלקות העיניים מתסכלות מאד כי סף הרגישות של העיניים נמוך מאד ולכן קשה למצא בבדיקה את הגורם.בנוסף בעפעפיים בלוטות מרובות השומרות על לחות העיין.דלקת בבלוטות אלה מציתות את התופעה.אם התופעה חלפה זו חצי נחמה.בל מקרה הכתובת היא רופא העיניים עם עזרה כמה שניתן מהאלרגולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה ,

גלית
    24/11/2011

הייתי אצל רופא עינים ,ראש מחלקת עינים בשערי צדק והראיה היתה בסדר גמור ,משם המשכתי לאלרגיה עשו את כל הבדיקות כולל מדבקות
    הערב הייתי אצל רופא עור דר' שגיא שטוען שזה דרמיטיס משהו לא יודעת את השם המלא
    הענין שזה פשוט לא עובר זה כבר חודש וחצי השאלה איך שה יעבור ואיך למנוע את הפעם הבאה
    ולמה זה יוצא פתאום בצורה כזאת האם יש בעיה בתזונה או במשהו אחר בגוף
    ממש קשה לתפקד ככה ואני לא רואה פתרון באופק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה והתעטשויות וגירויים באף ובחי
    תומר
    23/11/2011

אני סובל כבר תקופה של מס' חודשים מהתעטשויות ותחושה של דגדוג באף(תחושה של נוצה) וגירוי בחיך,כמו כן אני סובל מנזלת אלרגית במהלך כל השנה,לפני 10 שנים עשיתי בדיקה לאלרגיה והביאו לי רשימה שלמה של דברים שאני אלרגי אליהם,שמתי לב שלרוב זה קורה לי בבית ובחוץ פחות(חשד לאלרגיה לקרדית אבק הבית),אני משתדל לנקות את הבית אך עדיין יש לי אלרגיה ,האם יש כדורים או חיסון שיכול למנוע את הסבל הזה?האם ייתכן שהאלרגיה גורמת גם לעייפות ולדכדוך או שזה לא קשור לכך?שמתי לב כמו כן שגם במצבי לחץ האלרגיות מתגברות אצלי...
    מה לדעתך הפתרון במצבי?איפה אני יכול לעשות שוב בדיקות לאלרגיות?
    האם הבדיקות בודקות גם רגישות לחלב וללקטוז?כי ייתכן שאני גם אלרגי לחלב....

תודה

הוספת תגובה

• אלרגיה והתעטשויות וגירויים באף ובחי - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/11/2011

ש/לום .גש לבדיקה חוזרת.לחלב אין נגיעה לעיניין וזהו מיתוס שקשה לערער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה

אמא מודאגת
    24/11/2011

טיפול בחדרי המלח וכן מנורת מלח לשימוש בייתי יכולים לסייע מאוד לבעיה של אלרגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה לפניצילין ואכילת גבינות
    לילך
    23/11/2011

שלום
    האם אסור למי שאלרגי לפניצילין לאכול גבינות כמו קממבר ורוקפור?

אני מצרפת הסבר על הגבינות הנ"ל שהעתקתי מכתבה על גבינות:
    "...גבינות עם עורקים כחולים מיוצרות בתוספת של נבג של פניצילין היוצר את הארומה שלהן, את הטעם ואת העורקים הכחלחלים או הירוקים. גבינות כאלה מבשילות מבפנים החוצה. מאידך, גבינות כמו קממבר וברי מקבלות טיפול מיוחד ומצופות בסוג מיוחד של פניצילין היוצר ציפוי לבן שגורם להבשלה של פני השטח של הגבינה..."

הוספת תגובה

• אלרגיה לפניצילין - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/11/2011

שלום
    אין מניעה .בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות אלרגית בעיניים
    יהודית
    22/11/2011

שלום
    במהלך החודשיים באחרונים הופיע פעמיים בפתאומיות (תוך שעה) נפיחות בעיניים, עין שמאל בעיקר, נפיחות שנראית כמו שלפוחית מלאה במים, הנפיחות ברמה שהעין נסגרת כמעט לחלוטין, בגודל של "סופגניה" קטנה. טופלתי במשחה וטיפות שעזרו מאוד והנפיחות ירדה תוך יומיים שלשה. הופניתי לאלרגולוגית. היות ולפני שנה ביצעתי בדיקת אלרגיה עם מדבקות, נאמר לי שאין טעם לחזור עליה. במקרה שהנפיחות תחזור רשמה לי משחת בטאקורטן. האם המשחה הזאת מתאימה לטיפול בעיניים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות אלרגית בעיניים

הוספת תגובה

• נפיחות אלרגית בעיניים - תגובה

ד``ר בן רנר
    24/11/2011

שלום
    אין להשתמש בשום אופן במשחת בטקורטן לעיניים!!!!!!!!!!
    האם זו שלפוחית היינו מלאה בנוזל או תפיחות של הרקמה בלבד(כמו עקיצה וללא נוזל) טיפות ומשחת עיניים (כגון מקסיטרול) ניתן להשתמש ללא חשש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון ואלרגיה
    ספיר
    18/11/2011

שלום יש לי בן אלרגי לביצים ונאמר לי שאת החיסון לגיל שנה אני צריכה לבצע בבית החולים.האם יש סיכון גבוה שלילד תהיה התפרצות של אלרגיה לאחר החיסון ??? עד איזה גיל אני יכולה לחסן אותו בmmr .
    אני חוששת לחסן בגלל האלרגיה מכיוון שכבר עברנו חוויה לא נעימה בבית החולים כאשר טעם ביצה..
    אשמח לייעוץ ועזרה תודה מראש ספיר

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון ואלרגיה

הוספת תגובה

• חיסון ואלרגיה - תגובה

ד``ר בן רנר
    20/11/2011

שלום .אין סיבה והחיסון מותר גם לרגישים לביצים.הבעיה שבטיפת חלב נעולים על ההוראות הישנות וכנ"ל גם חלק מהרופאים שלא מעודכנים .בכל מקרה אין מקום לפנות לבית חולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה מפחידה ומוזרה
    אושרית גל
    17/11/2011

שלום, בעלי בן 33 לפני שבוע וחצי שתה אנטיביוטיקה פן רפא ויק 500 בגלל שפעת. ביום שסיים אותה התחילו לצאת לו עיגולים קטנים אדומים שטוחים ברגליים למטה . הכתמים האדומים גדלו וגדלו והפכו אדום-כחול וגדולים יותר. מאתמול זה גם נפוח וכואב וקשה לו לדרוך על הרגל. וכמו כן זה עכשיו מתחיל להיות גם ברגל השניה. אני מצרפת תמונה ואודה לך אם תגיד לנו מה דעתך וממה זה קרה.
    תודה
    אושרית
    050-3354020

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה מפחידה ומוזרה

הוספת תגובה

• פריחה מפחידה ומוזרה - תגובה

ד``ר בן רנר
    20/11/2011

רק עכשיו ראיתי את התמונות.זה מחייב בדיקה במרפאה אלרגית ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות Ig-E TOTAL גבוהות מהנורמה
    אני
    17/11/2011

לפני כחודש התחילה לי סוג של פריחה על כל הידיים והרגליים, זה היה נראה בהתחלה כמו עקיצות של פרעושים, זה הפך להיות יותר גדול ומוזר ולאט לאט זה הפך להיות שטחים ולא עקיצות קטנות. כמובן שזה כל הזמן מלווה בגירוד ולפעמים גם כאב. רופא עור טוען שזה כתוצאה מיובש קיצוני בעור. בבדיקות דם שעשיתי ערך הנורמה Ig-E TOTAL היה 123. מה זה אומר? איך זה קשור? אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• תוצאות Ig-E TOTAL גבוהות מהנורמה - תגובה

ד``ר בן רנר
    20/11/2011

רמה של 123 לא אומר דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדית אבק הבית - שום טיפול לא עוזר
    אלון
    16/11/2011

שלום, אני בחור בשנות העשרים. כבר 4 שנים סובל מאלרגיה לקרדית אבק הבית.
    סובל מנזלת אלרגית כרונית, דלקות גרון, עיניים נפוחות.
    כל סוגי האנטי-היסטמנים לא משפיעים, כולל משאפי הסטרואידים לאף.

התחלתי טיפול בחיסונים לפני שנתיים בערך. בחודשים הראשונים הרגשתי שיפור ממש ולאחר מכן לפתע רגרסיה משמעותית, החיסונים הפסיקו להשפיע, הגעתי כבר למינון המקסימלי, והמצב שלי רק הולך ומחמיר מבחינת התסמינים.
    החיסון לא משפיע עלי כלל, אין שום תגובה כלפיו אפילו.

הרופא כבר לא יודע מה לעשות איתי.

האם יש טעם להתייעץ ברופא אחר ? מאיזה סיבות ידועות החיסונים לא מצליחים ?

הוספת תגובה

• קרדית אבק הבית - שום טיפול לא עוזר - תגובה

ד``ר בן רנר
    20/11/2011

גש ליעוץ נוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה