מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לסולפהאנונימית30/12/2011
בת 26 היום סיימתי טיפול 10 ימים באנטיביוטיקה סולפה לסינוסיטיס. מעולם לא היתה לי רגישות לתרופות. בימים האחרונים פיתחתי תגובה אלרגית חריפה בצורת פריחה בכל הגוף והפנים. היום חזרתי לרופא וישר קיבלתי זריקת סטרואידים וכדורי אנטיהיסטמינים.
השאלה שלי אם אני רגישה לסולפה באנטיביוטיקה, האם זה מה שאני אלרגית אליו בסבונים ותכשירי כביסה מאחר ויש לי רגישות להמון מתכשירים אלה? מאיזה רכיבים בדיוק עליי להמנע כשאני רוכשת תכשירים שכאלה? באילו עוד דברים יש רכיבי סולפה שעליי להזהר מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לסולפה - תגובה
ד``ר בן רנר01/01/2012עליך לבצע בדיקה במרפאה אלרגית .מעבר לסולפה(אם בכלל)בתרופות אין צורך בכול הגבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלריגה לעובש= אלרגיה לפניצילין?!רונית27/12/2011
שלום רב!
אני בת 25.
בטסטים שערכתי אצל אלרגולוג מומחה לאלרגיה עקב תופעות אלרגיות רבות גיליתי מקורות רבים לאלרגיה,
אחת התוצאות הייתה חיובית לגבי עובש.
כשהראתי לרופאת המשפחה את התוצאות היא אמרה שיתכן שנגזר מאלרגיה לעובש גם אלרגיה לפניצילין. וצריך לבדוק זאת.
האם יש קשר בין הדברים???
מעולם לא לקחתי תרופות עם פניצילין כך שאני לא יודעת אם קיימת הרגישות לפניצילין.
האם לאור תוצאה חיובית של אלרגיה לעובש יש לעשות עוד בדיקה לרגישות לפניצילין?
תודה מראש.
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלריגה לעובש= אלרגיה לפניצילין?! - תגובה
ד``ר בן רנר28/12/2011שלום.
חוסר ידע משווע! אין כלל קשר בין השניים להוציא את השם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלבעירית26/12/2011
שלום
ביתי בת 7 חודשים מגיל שלושה חודשים עם חשד לאי סבילות או רגישות לחלב אחרי תקופה של שלשולים ועצירויות. אוכלת מאז נוטרמיגן ובגיל שנה ננסה להחזיר אותה הדרגתית לסימילאק על מנת לבחון אם עדיין יש בעיה.
הבנתי שמעדני חלב לא רצוי שאתן עד שנבדוק אם יש עדיין רגישות (לא כ"כ ברור לי איך כיוון שגם היום יש עדיין פה ושם עצירויות וזה לא שיש משהו מוגדר וברור)
השאלה האם ניתן לתת לה ביסקוויטים לתינוקות (מטרנה / בייבי ביס) שהם חלביים. אומנם זה לא החלק המרכזי בו אבל אם זה חלבי אני משערת שיש בפנים משהו של חלב. כיוון שזו רק רגישות חשבתי שאולי יהיה ניתן אבל האם כדאי? אפשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב - תגובה
ד``ר בן רנר27/12/2011שלום.אין לתת חלב ומוצרי חלב בשום אופן.בגיל שנה יש מקום לבצע תבחינים אלרגים לחלב ורק אחר כך במידה והתבחינים יהיו שלילים אפשר יהיה לנסות חלב.כל המלצה אחרת שנתנת ע"י גורם שאינו מומחה באלרגיה לא קבילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור נוגדן igAאופק26/12/2011
שלום רב,
אני בן 17 ובבדיקת דם התגלה אצלי מחסור ב igA (נמוך מ 6) ועודף ב igG - בבדיקה אחת 1680 ובשנייה 1730.
הבנתי מהרופא שהבעיה היא בעיקר המחסור ב A.
אשמח לדעת מה זה אומר מבחינתי, האם סביר שהאסטמה ובעיות הנשימה שיש לי לעיתים קשורות למחסור זה, והאם גם על בני משפחתי להבדק.
ידוע לי שעליי לדווח לפני קבלת דם, אך האם אפשר לתרום דם?
בכל אופן, אשמח לכל מידע.
תודה ושבוע טוב,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור נוגדן igA - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי26/12/2011שלום רב, מחסור בIGA מתבטא בחוסר חיסוני כלומר זיהומים בדרכי אוויר, דלקות ראות, אוזניים, סינוסיטיס. אבל בהרבה מקרים אנשים עם חוסר חיסוני זה לא סובלים משום בעיה בפועל. מומלץ לבני משפחה להיבדק במיוחד עם הם סובלים מזיהומים חוזרים.
מכון, צריך להודיע לפני מתן דם.
אסתמה בד"כ קשורה לאלרגיה וצריך לפנות לאלרגולוג להתאמת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה שמחמירה לקרדית האבקענהאל25/12/2011
שלום רב,
אני בת 31. מאז שאני קטנה, כל פעם שאני מסדרת את ארון הבגדים או מתעסקת בקיפול בגדים, או כיום - עושה כביסות... אני מתעטשת וההתעטשות הן רבות ומלוות בהרבה נזלת.
מעולם לא בדקתי את זה, ויש לי תחושה שעם הזמן המצב מחמיר.
בפעם האחרונה שסידרתי את ארון הבגדים לקראת החורף, זה היה לפני שבוע, והרגשתי שהמצב מחמיר (התעטשויות רבות והמון נזלת) וגם יצא לי פצע חום (הרפס) על השפתיים...
אני רוצה לטפל בזה, מחשש שעם השנים המצב כנראה הולך ומחריף.
מה עליי לעשות? והאם התופעה שאני מספרת עליה היא מוכרת ושכיחה ואין לי ממה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי הרפס על השפתיים
ענהאל25/12/2011איך מטפלים?
האם יש תרופה ללא מרשם רופא? זובירקס זה בסדר?
האם צריך רופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לגבי הרפס על השפתיים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/12/2011שלום רב,
זובירקס מטפל טוב בהרפס בשפתיים,
התעטשות אחרי טיפול בבגדי חורף זה בד"כ סימן של אלרגיה לקרדית אבק בית,
בבדיקה אצל אלרגולוג מבצעים טסטים אלרגיים ומבררים למה את אלרגית.
לפי תוצאות של הטסטים מתאימים גם טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעול יבשדני25/12/2011
שלום,
לילדתי בת ב- 12 שיעול יבש (ללא ליחה) שנשמע כנביחה, השיעול נמשך כבר שלושה שבועות - אין חום או תופעות נוספות.
הרופאה הציעה משאף שרק הגביר את הגירוי בגרון, לאלחר מכן כדורי סטרואידים במשך ארבעה ימים, שגם הם לא עזרו.
בצילום לא נראתה בעיה בריאות וגם לא גורם מפריע בגרון.
האם יתכן שזו תגובה אלרגית כלשהי?
אגב הילדה צורכת לפחות כוס חלב או שתיים ביום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול יבש - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/12/2011שלום רב,
שיעול ממושך לפעמים קשור לאלרגיה לקרדית אבק בית או אבקניםש ל עצים ודשא ולעוד אלרגנים,
ממליץ לפנות לאלרגולוג ולבצע טסטים לאבחון של אלרגיה.
לפי התוצאות יותאם הטיפול.
במקרה ואלרגולוג לא זמין, תבקשו בינתיים מרופא ילדים טיפול נגד אלרגיה עם תרופה אנטיהיסטמינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה בפנים ובגוף-משחה בפנטאןגאלה19/12/2011
לתינוקת בת השנה יש פריחה בפנים ובגוף מעין נקודות אדומות קטנות.לא היה לה חום, ובבדיקה כללית אצל רופא המשפחה נאמר לי שזו פריחה לא מדאיגה ,אינה מחלת ילדים (כיון שאין חום). הרופא נתן לי למרוח משחה בשם בפנטאן על הפצעים.
שאלתי היא האם משחה זו הינה לפריחה רגילה כמו לתפרחת חיתולים?(אין מדובר כאן בפריחה בגין תפרחת חיתולים)
האם יש השפעה כלשהי של משחה זו (סטרואידים וכו') ויכולה לגרום נזק?
האם למרוח לה על פצעים באזור הפנים?
אודה לתשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה בפנים ובגוף-משחה בפנטאן - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי20/12/2011שלום רב,
אם פריחה לא מגרדת, אז היא בד"כ גם לא אלרגית.
במקרה וקיים גרד יש לפנות לאלרגולוג ולקבל טיפול מתאים, בד"כ סירופ ומשחות.
בינתיים ניתן למרוח קרם לחות ושמן תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוק אנפילקטי לאחר חיסון אלרגיהאני14/12/2011
שלום רב,
הבת שלי, בת 7, מקבלת פעם בשבוע חיסונים נגד אלרגיה( קרדית אבק ואלרגיה לחתולים) בשל אלרגיה קשה ממנה סובלת ונזלת כרונית.
אתמול, לאחר סבב חיסונים שישה עשר, חצי שעה לאחר מתן החיסונים, התחילה להתלונן על כאבים בחזה ובגרון, השתעלה מאד, התקשתה לנשום ויצאה לה פריחה על הצוואר, בטן וגב.
עדיין היינו בשטח בית החולים ומייד חזרנו לרופאה שהזריקה לה אדרנלין, בנדריל ועשתה לה שתי אינהלציות אחת אחרי השנייה.
ביתי הגיבה לטיפול וקשיי הנשימה, הכאבים והפריחה חלפו אך היא הייתה חלשה וישנה הרבה אחר כך.
כעת אני מאד חוששת ולא יודעת אם להמשיך במתן החיסונים או להפסיק.
האם זוהי תופעה שכיחה לאחר חיסוני אלרגיה?
מה לדעתך צריך לעשות?
יש לציין שחמישה עשר החיסונים הקודמים עברו בסדר אך מקום החיסון לרוב מאד מתנפח לה.
כמו כן, למרות החיסונים, לא מורגשת עדיין הקלה בסימפטומים של האלרגיה שיש לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוק אנפילקטי לאחר חיסון אלרגיה - תגובה
ד``ר בן רנר15/12/2011שלום.
זוהיא תגובת לוואי בלתי רצויה וצפויה במקרים בודדים.לכן יש לקבל את החיסון בהדרגה.הסיבות מרובות ויש לדבר עם הרופא מה הלאה.בד"כ מפחיתים את המינון והכל חולף.נכון שזה לא נעים אבל זה חלק (לא רצוי )מהטיפול.התיעצי עם הרופא אצלו הבת מתחסנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אלרגי שלישיבלה12/12/2011
היום היה לי התקף אלרגי שלישי 2 הפעמים האחרונות הופיעה ההתקף דקות ספורות לאחר שבלעתי ZINAT פעם הראשונה איני יודעת מה התרחש לפני ההתקף. ההתקף מתבטא בעיקצוץ חריף בגפיים אזניים עיניים פה וכל הגוף מלווה בגירוד חריף לאחר מכן התנפחות עד כדי קוצר נשימה דופק מוגברבאחד ההתקפים מדדתי לחץ דם היה 50/90. תוך כשעתיים התופעות החלו ךהיעלם בהדרגתיות. היום לקחתי 40מ"ג פרדיזון וההתקף נראה לי היה יותר קל. יש לי מספר שאלות
1 האם לדעתך הפרדיזון עזר וכדאי גם להבא להשתמש בו?
2.האם נחוץ לפנות לרופא מומחה לאלרגיה בעבר הייתי ובדיקת אלרגיה לא העלת שום תוצאה ממשית
אנא תשובתך בהקדם
בתודה מראש
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אלרגי שלישי - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי13/12/2011שלום רב, כאשר הגורם לתגובה ידוע, יש להימנע ממנו בכל תוקף.
במקרה וגורם לא ידוע, יש לבצע טסטים אלרגיים ולשוחח עם אלרגולוג לגבי מה הוא הגורם הרלוונטי האפשרי.
בכל מקרה יש לגבש תכנית טיפולית לתגובה אלרגית הבאה עם כדורים אנטיהיסטמיניים ופרדניזון במקרה של תגובה קלה ומזרק אפיפן לתגובה אלרגית קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לבמבהreut12/12/2011
האם יכולה להתפתח בגיל מאוחר( 20+++) אלרגיה לבמבה או מרכיביה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לבמבה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי13/12/2011שלום רב,
כן, אלרגיה יכולה להתפתח גם אחרי 20, אלרגיה לבמבה זאת בד"כ אלרגיה לבוטנים. זה יכול להיות מסוכן. צריך מאוד להיזהר, לבצע אבחון אצל אלרגולוג ולגבש תכנית טיפולית לתגובה אלרגית הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות לחלב פרהאביבה11/12/2011
שלום,
בני אובחן כאלרגי לחלב פרה (אלרגיה מסוג II) במרפאת אלרגיה. האבחון היה ע"פ הסיפור שכן הטסטים יצאו שליליים.
הסיפור, בקצרה: נחשף מספר פעמים לכמויות קטנות מאוד של מוצרי חלב ללא תגובה. בגיל 10 וחצי חודשים אכל כמות גדולה יחסית והגיב בהקאות קשות שהחלו מספר שעות לאחר החשיפה, לאחר מכן גם שילשולים. חשיפה *מיזערית* נוספת מספר ימים לאחר מכן גרמה להקאה אחת לאחר מספר שעות. מאז נמנעים לחלוטין עד הביקור הבא במרפאת האלרגיה.
שאלתי היא לגבי סויה. רופאת הילדים המליצה שננסה חלב סויה (למרות שהמליצו לנו לא לעשות זאת במרפאת האלרגיה). בני נחשף עד היום הרבה פעמים למוצרים המכילים סויה (רטבים לדוגמא) אך מעולם לא אכל מוצרים שסויה הוא מרכיב עיקרי בהם.
שלשום קיבל 0.3 מ"ל חלב סויה במזרק ללא תגובה. היום נתנו חצי מ"ל במזרק והוא הקיא מספר שעות לאחר מכן.
יש לציין כי בני בן שנה וחודשיים, לא מקיא בד"כ, חוץ ממקרה אחד של וירוסים והקאות המפורטות בהודעה זו.
ברו כי נימנע מחלב סויה ומוצרי סויה אל אני מודאגת כעת מכל המאכלים שאכל עד עכשיו ומכילים כמויות מזעריות של סויה. האם סביר שהחשיפה ה"גדולה" שגרמה להקאה היום, "התניעה" את הרגישות וכעת יקיא מכל דבר שמכיל אפילו טיפונת סויה (כפי שקרה עם מוצרי חלב)?
תודה רבה!
אביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות לחלב פרה - תגובה
ד``ר בן רנר11/12/2011אציע לנסות NEOCAT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה אבל מה זה NEOCAT?
אביבה11/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי סבילות לחלב פרה - תגובה
ד``ר בן רנר15/12/2011נאוקט הם חלבונים בסיסים המרכיבים את החלבון .זה החומר הכי פחות אלרגני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים ופצעים בכול הגוףמ10/12/2011
שלום רב
אני בן 63 ! מיזה כשנה אני סובל מגירודים בכול מיני מקומות בגוף
מין פצעונים אדומים קטנים . לעיתים אנני יכול לישון ואני מרגיש ממש כמו ששורף לי וכמובן מגרד
בבדיקת דם ige יצא 821 ????
קבלתי מישחה מרופאת עור בשם יומובט שמרגיעה אבל ממש אבל ממש לא פוטרת את הבעיה
הגירודים מחמירים ומיתפשטים בכול הגוף
שאלתי האם זה אלרגיה להזון כול שהוא בגיל שלי ????
לפני מס חודשים נשלחתי למרפאת אלרגיה בתל-השומר לביצוע טסטים אבל הרופא סרב לבצע את הבדיקות (פעמיים היתי ופעמיים סרב )
אני אובד עצות אנה מה לעשות ?????
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים ופצעים בכול הגוף - תגובה
ד``ר בן רנר10/12/2011שלום.
כנראה הייתה סיבה לרופא.אם לא בחר רופא אחר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לדעתך לגבי סיבת הגרודים
מ11/12/2011אם כול הכבוד !!!
אנה ענה לי מה דעתך המלומדת על סיבת הגרודים ואו אלרגיה שיש לי
בבקשה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק כבן 9 חודשיםאבשי09/12/2011
שלום. בגיל חודשיים שלושה שני אירועים של התנפחות בפנים עם פריחה התיבשות וקילוף. בצעו בדיקות אלרגיה בסיסית. לא נמצא אלרגי למשהו מתוכן.
אחר כך החל לאט לאט ובתדירות הולכת וגבוהה ועד היום כמעט באופן רצוף הילד סובל מפצים מוגלתיים בראש ובכל הגוף בעיקר בגפיים. ביקר אצל שני רופאי עור בכירים מאד מאד . מבדיקת ביובסיה נמצא רגיש לעקיצות. מקבל חצי כדור עם ויטמין B בבית בוצעו מספר פעולות הדברה, מזרון חדש, מצעים הורתחו בית נוקה היטב , יש כילה ורשתות. לא ,נראים לעין שום חרקים. בבוקר התעורר ושוב התפרצות רצינית פצעים בכל הגוף. מגרדים מאד.
האם יתכן והבן שלי סובל ממשהו אחר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק כבן 9 חודשים - תגובה
ד``ר בן רנר10/12/2011שלום .אציע להבדק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא אלרגיה לחתוליםאלה08/12/2011
שלום,
החלטתי לקחת חתול (פרסי מעורב), ביצעתי תחקיר מעמיק בנושא ונשארה רק שאלה אחת.
בעברי במספר בזדמנויות נתקפתי במה שיכול לדעתי להיות רק אלרגיה לחתולים.
גירוד בעיניים, עיטושים וגירוד קל בגרון (בבית בו יש חתולים).
לא משהו מזעזע אבל בהחלט לא נעים אם זה לתקופה ארוכה.
בשנים האחרונות לא נתקלתי בתופעה,
לפני ההחלטה הלכתי לבית "ההורים" של החתול והייתי שם כ4 שעות כשאני מסניפה את החתולים, משחקת איתם וכו'. לא היה שום התקף אלרגי.
שאלות:
1. האם זה אומר שאני לא באמת אלרגית? האם לא כל פעם שאני בקרבת חתול אמורים להופיע התסמינים?
2. אני לא מצליחה לקבל רושם חד משמעי מהי הצורה הטובה ביותר להתמודד עם אלרגיה לחתול כשיש לך חתול בבית.
האם יש כדור שאני יכולה לקחת? או אולי משחה לחתול...? קראתי שאפשר לעשות זריקות כל שבוע... זאת לא נשמעת לי אופציה טובה מדי.
באם מדובר בכדורים, האם הם מזיקים או האם יש תופעות לווי?
אשמח מאוד לכל עצה!
הנושא חשוב לי מאוד ולמען האמת אני די מפחדת...
תודה רבה רבה!!!
יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אלרגיה לחתולים - תגובה
ד``ר בן רנר10/12/2011שלום.
במידה ואת אלרגית (ניתן לבצע בדיקת עור או דם) אין לקחת חתול.במידה ולא אין מניעה.לכן בצעי בדיקה ואחר כך נשוחח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת כרוניתצא07/12/2011
אני סובלת שנים מנזלת כרונית אף פעם לא ממש טיפלתי בזה חוץ מטיפות שלא עזרו. גם במשפחה אחותי סובלת מאותה תופעה. גם אחרי שאני אוכלת או שותה ולא משנה מה יש לי נזלת ובשעות היום והלילה בלי קשר למזג אויר. אלרגולוג שלח אותי לעשות טסטים ורציתי לדעת אם הטיפול הוא רק ע"י תרופות שונות. כי לא מעוניינת כל החיים לקחת כדורים למניעת האלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת כרונית - למה לא עונים לשאלה
צ10/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזלת כרונית - תגובה
ד``ר בן רנר10/12/2011שלום .אחרי הטסטים נחכים.אם הטסטים חיוביים ניתן לטפל בחיסונים ספציפים .אם לא אין ברירה אלא תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)