מחלת עור נדירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלת עור נדירה
    לימור
    15/01/2008

אני סובלת ממחלת עור בשם darier מעבר לזה שהיא תורשתית רופאים לא אומרים לי כלום עליה, מצאתי מידע באנגלית ולצערי חלק גדול מהמילים המילון לא תרגם כנראה מונחים רפואיים, 1)רק הצלחתי להבין שיש לה מאפיינים דומים לסבוריאה האם זה נכון?, ולפעמים הרפס?, אצלי כבר כמה פעמים גילו את הסטראפטקוקוס אוראוס , 2)האם המחלה מאובחנת כמחלה דלקתית?, המחלה מתאפיינת אצלי בעיקר מעל הפה,בין הגבות בצידי המצח ובסנטר לפי הרפואה הסינית מייחסים חשיבות למקומות הפצעים נכון? 3)קראתי שהאיזורים שיש לי בהם את המחלה קשורים למערכת העיכול והשתן ולהורמונלי נכון? בקרוב אלך למטפלת ברפואה סינית למרות שבעבר ניסיתי דיקור ולא עזר ששאלתי את המטפל ( שטיפל בעבר)לגבי צמחים הוא אמר שהוא חושש שזה יגביר את עוצמת המחלה , יש לי נטייה לסבול מקור וברזל נמוך.מצטערת על כמות השאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלת עור נדירה

הוספת תגובה

• מחלת דרייר

דוד פרלה
    16/01/2008

מחלת דרייר Darier Disease - היא פריחה עקשנית על רקע גנטי שבדרך כלל עוברת בתורשה בתוך המשפחה. . בדרך כלל הפריחה מתמקדת בחזה, בצוואר, בגב, באוזניים, במצח, ובמפשעה, אבל יכולה לכלול תחומי גוף אחרים. ויכולה ליצור כתמים כהים על העור, ופגיעה בציפורניים. ברפואה סינית ניתן לטפל אחרי איבחון יסודי בצמחי מרפא ודיקור.האיזורים שציינת קשורים לאיברים שונים ברפואה סינית שיכולים להשפיע על איזור הפנים, דרוש איבחון יסודי יותר, מניסיוני ניתן לראות הקלה. דוד פרלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרייר לא ענית על שאלותי

לימור
    16/01/2008

תודה על כוונותיך שענית לי אבל אני שאלתי שאלות די ממוקדות ולא נענתי להן אשאל שוב ואם אינך יודע בדיוק את התשובה זה בסדר ופשוט תגיד זאת

קראתי שבדרייר יש מאפיינים דומיםלסבוריאה וגם רופא עור שראה את זה בהתחלה רק בפנים חשב שזה סבוריאה עד שראה מאחורי האוזן אז ראה זה דרייר (איבחנו בביופסיה).

1)האם המאפיינים שלה דומים לסבוריאה?

2) האם היא מאובחנת כמחלת עור דלקתית ?
    (כבר כמה פעמים אמרו לי שהעור נראה דלקתי ואכן אובחן חיידק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרייר לא ענית על שאלותי

דוד פרלה
    16/01/2008

לימור,הפני את שאלותיך לפורום רפואת עור רגילה לקבלת תשובה מלאה.

ברפואה סינית קיימות שתי אבחנות עיקריות:
    1. יובש וחולשה ביכולת הדם להזין את העור.
    2. חולשה אנרגטית של הטחול האחראי ברפואה סינית על מעברי נוזלים בגוף.

בשתי האיבחונים מתאימים נקודות דיקור וצמחי מרפא שונים. באיבחון סיני ישנם מרכיבים הדומים גם לאיבחונים שניתן לראות בסבוריאה.

בברכה דוד פרלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת דרייר וקרבה לבעלי חיים

אפרת
    05/08/2013

האם קרבה לבעלי חיים וחיות מחמד כמו חתולים מזיקה למי שסובל ממחלת דרייר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת דרייר וקרבה לבעלי חיים - תגובה

דוד פרלה
    06/08/2013

אפרת שלום
    לא ידוע לי על הקשר כזה,
    הפני את השאלה גם לפורום רפואת עור אסתטית [רגילה מערבית]
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו