כתמי פטרת בגב ולפעמים בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמי פטרת בגב ולפעמים בבטן
    עידן
    20/07/2012

אני אספר ברשותכם על עצמי. בן 18 וחצי, טבעוני מזה שנתיים, רו פודיסט 80/10/10 של ד"ר דאגלס גרהאם 3 חודשים (פירות וירקות חיים בצורותם השלמה בלבד, אגוזים, זרעים ועלים בצירופים נכונים, The 80-10-10 Diet). שומר על הבריאות ומתאמן דרך קבע.
    מדדים בבדיקת הדם תקינים לחלוטין נכון ליום ראשון (וכך גם היו תמיד..). כולם (חוץ מויטמין D אבל התחלתי לקחת טיפות, 2000 יחב"ל ליום).
    תרופות: פריזמה לטיפול ב-OCD במינון נמוך יחסית (40 מ"ג ליום)
    היגיינה: רחצה כל יום וסיבון האיזור.
    אין שום בעיה אלרגית עורית. האלרגיה היחידה שלי זה קצת לקרדית האבק, וזה רק כי שלחו אותי מצה"ל לעשותב בדיקות.

בכל קיץ מתחילה לגדול לי מין פטריה על הגב מאז שאני זוכר את עצמי - נקודות אדומות בגדלים שונים במעלי הגב. יש מעט גם באיזור הבטן העליונה. חוץ מהעניין האסתטי, אין גירוד כלל. עד עכשיו הייתי שם הרבה ממשחת "פטריון" (או דומות) שרופא המשפחה היה רושם לי כל פעם שהגיע הקיץ - וגם זה בקושי עזר. אולי העלים 30 אחוזים מהבעיה.
    (מעולם לא קיבלתי חוות דעת מרופא עור בנושא, אבל אני קצת סולד מרפואה מערבית)

השאלה שלי היא מה זה. למה זה מופיע ומה הגורמים לדעתכם.
    ונוסף על כך, במקום לשים משחות רפואיות שמלאות בכימיקלים, יש משהו אחר שאוכל לעשות?
    תודה רבה!
    שלכם
    עידן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כתמי פטרת בגב ולפעמים בבטן - תגובה

דוד פרלה
    25/07/2012

עידן שלום,
    התאור שלך מתאים לפטריות שמש הנקרא גם
    פיטיריאזיס ורסיקולור היא זיהום עורי שטחי הנגרם עקב משפחת שמרים בעלת השם האקזוטי Malassezia .(שנודע בעבר בשם פיטירוספורום) מספר זנים של שמר זה בודדו מהחולים,הנפוץ יותר מכונה M. globosa. אבל קיימים עוד אחרים המסוגלים להביא לנגע. שמר זה נמצא לאחרונה כמעורב במספר סוגים של בעיות עור כגון אטופיק דרמטיטיס וסבוראיק דרמטיטיס וקשקשת,י.המחלה לא יוצרת דלקת עורית ,ובעיקר מפריעה אסתטית,
    טיפול במשחות רפואיות עם השפעה אנטי פטריאתיות עוזר,
    ושילוב של צמחי מרפא סיניים הניתנים לאחר אבחון גם עוזר,
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי פטרת בגב ולפעמים בבטן - תגובה

אמיר קלי
    26/07/2012

פטרת העור היא עקשנית ולא נעלמת בקלות. יש צורך במקרים רבים להשתמש גם במשחות נגד פטריות וגם בטיפול בצמחים בעלי פעילות נוגדת פטרת. שילוב מוצלח יוביל לפיתרון. ננסה לשים שמן עץ התה על האזור .נסה גם לשים משחה אחרת נגד פטרת יכול להיות שמשחה אחרת תעבוד טוב יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו