מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעי בגרות בגיל מאוחרשירי28/03/2013
אני בת 23 ועדיין סובלת מפצעי בגרות באיזור הפנים והעורף. יש לי גם בעיה קלה של שיעור ייתר.
רציתי לדעת האם זה תקין שבגילי זה עדיין יופיע בעוד לבנות אחרות שאני מכירה זה כבר עבר? אני דואגת לניקיון של הפנים באופן יומיומי שוטף. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעי בגרות בגיל מאוחר - תגובה
אמיר קלי02/04/2013קיים אקנה בגילאי 20-30.
יש טיפול לאקנה ברפואה סינית המשלב דיקור צמחים ומשחות.
אפשר גם לקחת רואקוטן מרופא עור אך יש לזה תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי זו תופעת לואי
שושי02/04/2013אולי את משתמשת באיזה תכשירים לפנים כמו קרם לחות שגורם לך פצעונים ואולי זה תופעת לואי של הגלולות שלך?
שווה לך לבדוק את זה, אני בת 22 והיו לי לא מעט פצעונים בפנים עד שהחלפתי גלולות לפמינט שואמרים שהוא מסיע גם בבעיות של אקנה. וזה עזר.. שווה לך לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה בגיל 23-טיפול בטכנולוגיית IPL
איריס לוי04/05/2013שלום רב שירי,
אקנה יכול להתפתח בכל גיל …! לסובלים מאקנה, פצעי הבגרות, אין דבר מטריד וגורם לסבל יותר מהפצעים ומהכתמים המופיעים על הפנים, הגב הזרועות ולעיתים אף על החזה. אין זה מן הנמנע שתופעות האקנה יופיעו גם במקומות אחרים בגוף כמו בישבן .
פצעים באיזור הסנטר, הלסת תחתונה וצוואר יכולים להעיד על חוסר איזון הורמונאלי.
אקנה על רקע הורמונאלי מופיע בעיקר אצל נשים ובסמיכות למחזור החודשי. במהלך המחזור החודשי עוברות הנשים שינויים הורמונאליים ברמת ההורמונים – אסטרוגן ופרוגסטרון, אשר עשויים להביא לפעילות מוגברת של בלוטות החלב (השומן) ולהתפתחות אקנה.
התסמינים המתלווים לאקנה על רקע הורמונלי היא תסמונת השחלות הפוליציסטיות
(Polycystic ovary syndrome/disease), להלן PCOS, היא ההפרעה האנדוקרינית השכיחה ביותר אצל נשים, המשפיעה בקירוב על כ-5% עד 10% מהנשים בגיל הפריון (12-45 שנה).
התסמינים הקלאסיים של התסמונת הינם מחזור לא סדיר, וסתות מועטות או העדר מוחלט של הוסת ו/או דימומים לא סדירים. ההפרעה בווסת נובעת בדרך כלל ממיעוט או העדר ביוץ.
אקנה ועודף בהורמוני מין זכריים (אנדרוגניים) מביאים אף לשיעור יתר. התסמינים הללו שונים בין נשים באופן משמעותי במידת חומרתם. במידה ויש חשש לפעילות הורמונאלית עודפת מומלץ לבצע הערכה/בדיקה אנדוקרינית.
הטיפול הניתן לאקנה על רקע הורמונאלי בדרך כלל הינו שימוש בגלולות למניעת הריון העוזרות להסדרת המחזור, הקלה על הכאבים והדימום ועל התפרצות האקנה.
יש סוגים שונים של גלולות למניעת הריון אך לא כולן מתאימות לטיפול באקנה ושיעור יתר, לכן חשוב להתייעץ עם רופא לקבלת הטיפול הנכון .
הטיפול הניתן על ידי לאקנה על רקע הורמונאלי הינו טיפול מערכתי פנימי וחיצוני טיפול המהווה אלטרנטיבה לטיפול מקומי באמצעות תרופות ומשחות שלא נתנו מענה מספק לריפוי האקנה.
טיפול באמצעות טכנולוגיית IPL – קרן אור, טיפול המומלץ ע"י רופאים. טיפול חדשני לאקנה פצעי הבגרות, פצעים פצעונים פרנוקלים, ציסטות, כתמים עור אדמומי מגורה ומגרד – סבוריאה בפנים, בבני נוער ומבוגרים המונע את הצורך בשימוש בתרופות רואקוטן ואנטיביוטיקה – מינוציקלין וללא תופעות לוואי.
התוצאות מוכיחות כי ב-99% מהמקרים נרשמה הצלחה בטיפול פוטותרפי בטכנולוגיית IPL- הטיפול הפחית את הסבל, ריפא את הפצעים, החליק העור ומנע צלקות וכתמים לאורך זמן.
קרני האור בהם משתמשים בטכנולוגיית IPL הינם קרני אור שאינם מסוכנות ואינן גורמות כל נזק לעור. אלו הם קרני אור הנראה לעין, כמו פלש של מצלמה ללא המרכיבים המסוכנים הנמצאים בקרינת השמש (אולטרה ויאולט).
אחד היתרונות העיקריים של הטיפול בטכנולוגיית IPL היא ההחלמה המהירה. למעט אדמומית נקודתית ולעיתים תחושת רגישות קלה שחולפת אין כל כאב או אי נעימות וניתן לחזור מיד לשגרה.
כתבות נוספות ומידע רב בנושא ניתן למצוא באתר הבית שלי,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)