אקנה הורמונאלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקנה הורמונאלי
    אנונימית
    09/08/2014

שלום, אני בת 19 והאקנה התפרץ אצלי בסביבות גיל 16-17. אף פעם לא סבלתי מאקנה חמורה אלא פצעונים פה ושם וכתוצאה מחיטוט המצב היה גרוע ואף הצריך כדורים (דוקסילן) ומשחות. המצב השתפר פלאים בגיל 18 כשהחלטתי להפסיק לחטט. יש לי ערכת טיפול של MURAD שכוללת סבון, ג'ל מטפל, קרם לחות, ומשחה לטיפול נקודתי. אני משתמשת בה כבר קרוב לשנה וחצי והפנים שלי ממש חזרו לעצמן.
    שמתי לב שנכנסתי למעגל שלא עוצר בגלל הופעת פצעונים לקראת המחזור. כל החודש אני מטפלת וכשאני מגיעה למצב של פנים חלקות בום מחזור ושוב יש פצעונים פה ושם, ושוב אני מטפלת - ושוב מחזור.. אני מאוד אובססיבית לגבי הפנים, 4-5 פצעונים זו בעיה מאוד גדולה מבחינתי ואני פשוט מקנאה באנשים שלא סובלים מזה.
    אני תוהה אם יש דרך לטפל בפצעונים ההורמונאלים ולמנוע מהם לצוץ? אוליי משהו טבעי או תוספיי תזונה .. אני יודעת שגלולות למניעת הריון יכולות לפתור את הבעיה אבל אני ממש נגד כדורים ומאוד קשה לי להחליט לקחת את הגלולות כדי לטפל בפנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקנה הורמונאלי

הוספת תגובה

• אקנה הורמונאלי - תגובה

דוד פרלה
    12/08/2014

שלום,
    הרפואה הסינית: רואה באקנה ביטוי למצב של חום עודף בגוף המאיץ את התהליך הדלקתי . חום זה יכול להיגרם:
    חוסר איזון הורמונלי המתגבר עם מתחים היוצרים חסימות אנרגטיות בגוף.
    על ידי מזון שומני, מתוק, וחריף שיוצר הצטברות של חום ולחות במערכת העיכול, שמתבטא בסופו של דבר בעור.
    • על ידי מתח נפשי שמאט את קצב חילוף החומרים בגוף וגורם לחום ודלקתיות בגוף.
    • על ידי גורמים סביבתיים אקלימיים שמשפיעים על אלו שבגופם חום בעיקר בריאות, החום העודף מצטבר על פני העור והרקמות ויוצר את צורות האקנה השונות.
    טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מניסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    • בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו