שלום רב,

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב,
    שושי
    31/12/2008

הנני חיילת הסובלת ממחלת הליכן פלנוס. המחלה החלה מיד כאשר התגייסתי לצה"ל. היא פרצה במהירות מהרגליים ועד לשאר הגוף. כל הגופי היה מכוסה בפצעונים. עברתי טיפולים בפוטותרפיה ואכן הפצעים נעלמו, אם כי נשארו כתמים על גופי, ועדיין אני מתגרדת(פחות מתחילת המחלה) איך אני יודעת ממה נגרמה המחלה? יכול להיות שמלחץ נפשי?האם קיבלתי מחלה זו בגלל האבק וההיגיינה הנמוכה שבבסיסים הצבאיים? אם יש לך מאמר בנושא המחלה כדי שאוכל לקרוא עליה,אשמח מאוד לקבל. תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב,

הוספת תגובה

• ליכן פלאנוס

דוד פרלה
    01/01/2009

שושי שלום,
    ליכן פלנוס היא מחלת עור כרונית נדירה יחסית,פוגעת בעור ובריריות הפה ומלווה בגרד טורדני.לא נמצא ברפואה מערבית מה הגורם הישיר למחלה, המחלה לא מסוכנת אך דורשת מעקב של רופא במיוחד אחר מצב רירית הפה[ במידה ויש בפה ] ,אצל מרבית האנשים תוך שלוש עד חמש שנים המחלה חולפת , הטיפול ברפואה סינית כולל צמחים ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומנסיוני מזרזים את מהלך ההחלמה מהמחלה ,ומקילים בצורה משמעותית על הסיממפטומים- גרד ,וכתמים על העור,
    מתח והיגיינה נמוכה כמובן שלא מטיבים עם מצב העור, אין לי מאמר בנושא,

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו