ליכן פלאנוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליכן פלאנוס
    חנין
    07/01/2009

שלום לפני חודש הופיעו אצלי הסימנים והגירודים של ליכן פלנוס אחרי שימוש בדירמובט הפצעים נראו שטוחים אבל לא נעלמו- האם זה מבשר טובות ???הגירוד עדיין נשאר באותה עוצמה למרות שאני לוקחת כדורים של טבע אלרג'י X - הציעו לי לעשות 30 טיפולל בפוטו תרפיה האם כדאי לנסות - יש לזה תופעות לואי- היום שמתי לב שיש לי בשפתיים פצעים קטנים לבנים ורודים האם זה מסוכן- אני כל כך מבוהלת מהדלקת הזאת- אנא תשובותכם תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ליכן פלאנוס

הוספת תגובה

• פורום מחלות עור

מזרחי בטי
    30/01/2012

אני סובלת ממחלת עור שנקראת ליכן פלנוס מי יודע לומר לי לגבי טיפול הומאופטי/טבעי?האם ישנו מיץ מפרי מסויים שניתן לשתות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן פלאנוס תגובה

דוד פרלה
    31/01/2012

שלום
    ליכן פלנוס (Lichen planus) או ילפת שטוחה בעברית, היא מחלת עור נדירה יחסית, שפוגעת בעיקר באנשים בגיל העמידה. מהלך המחלה עשוי להיות קצר או כרוני, אך ברוב המקרים היא חולפת כעבור שנה או שנתיים. הגורם למחלה אינו ידוע, אבל לעיתים היא נגרמת כתגובה לתרופות שונות, בשל חשיפה מרובה לשמש, או כתגובה למחלות כבד
    המחלה פוגעת בעור, בציפורניים, ברקמות הריריות, בעיקר בפה, ובאיברי המין. הנגעים העוריים נוטים להתכייב, וגורמים לגרד ולכאב. לאחר ההחלמה, אופייניים איזורי היפרפיגמנטציה - איזורים בהם העור כהה יותר. ברוב המקרים חולפת המחלה לאחר שנה או שנתיים. ליכן פלנוס הפוגע בריריות הפה יוצא דופן, ועשוי להפוך לכרוני.

הטיפול המקובל בנגעים מוגבלים הוא משחות של סטרואידים. במחלה מפושטת ניתן לתת סטרואידים סיסטמיים (בכדורים). חשיפה לשמש איננה מומלצת ואפילו מזיקה, ועלולה לעורר את המחלה!

טיפול ברפואה סינית הכולל צמחי מרפא שינוי תזונתי ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול מנסיוני מאוד לשפר ולעזור למצב זה, הטיפול מכוון להחזרת האיזון הפיזי והנפשי לגוף ולהטבת מצבו של העור.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן פלאנוס

דוד פרלה
    08/01/2009

חנין שלום,
    לגבי שאלות הקשורות לטיפול תרופתי מערבי העבירי את השאלות לפורום רפואת עור אסתטית,

ליכן פלנוס היא מחלת עור כרונית נדירה יחסית,פוגעת בעור ובריריות הפה ומלווה בגרד טורדני.לא נמצא ברפואה מערבית מה הגורם הישיר למחלה, המחלה לא מסוכנת אך דורשת מעקב של רופא במיוחד אחר מצב רירית הפה[ במידה ויש בפה ] ,אצל מרבית האנשים תוך שלוש עד חמש שנים המחלה חולפת , הטיפול ברפואה סינית כולל צמחים ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומנסיוני מזרזים את מהלך ההחלמה מהמחלה ,ומקילים בצורה משמעותית על הסיממפטומים- גרד ,וכתמים על העור,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכנ פלנוס

אריאלה יוספי
    25/01/2009

גם אני סובלת ממחלת העור הנ"ל היום בפה ומטופלת בתל השומר מחלקת פה ולסת ומקבלת סירופ להקלה וגם לפני 10 שנים היה לי בכל הגוף ועבר לאחר 10 חודשים האם יש עוד מידע לגבי המחלה הנל בתודה אריאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכנ פלנוס

דוד פרלה
    25/01/2009

אריאלה שלום
    ניתן לשלב צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון למניעה,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן פלנוס

איב
    22/02/2009

אריאלה שלום,

בתגובתך כתבת כי בעבר חלית במחלה הנוראה הזו בכל הגוף, וזה חלף לאחר 10 חודשים.
    הנני סובלת מזה כבר מעל 20 שנה כאשר לאחר הריון ראשון, המצב היה מאוד מאוד טוב, שזה אומר שנשארו לי מעט מאוד כתמים חומים ברגלים. אבל, לאחר הלידה השניה התחיל קצת לחזור שזה בא לידי ביטוי שאחד או שניים מהכתמים החלו לגרד. וכיום לאחר לידה שלישית זה חזר בגדול ישנם כבר 6-7 כתמים (שהיו כתמים) והיום הם פצעים עם קשקשת שמגרד במשך כל היום (וגם באמצע הלילה) מאוד מאוד מציק.
    שאלתי היא, מה עזר לך? אודה לך מאוד מאוד על תשובתך, מאחר ואני כבר מיואשת מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן פלנוס

דוד פרלה
    06/10/2009

איב שלום,
    ליכן פלנוס היא מחלת עור כרונית נדירה יחסית,פוגעת בעור ובריריות הפה ומלווה בגרד טורדני.לא נמצא ברפואה מערבית מה הגורם הישיר למחלה, המחלה לא מסוכנת אך דורשת מעקב של רופא במיוחד אחר מצב רירית הפה[ במידה ויש בפה ] ,אצל מרבית האנשים תוך שלוש עד חמש שנים המחלה חולפת , הטיפול ברפואה סינית כולל צמחים ודיקור הניתנים לאחר אבחון ומנסיוני מזרזים את מהלך ההחלמה מהמחלה ,ומקילים בצורה משמעותית על הסיממפטומים- גרד ,וכתמים על העור,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן פלנוס

יוניק
    05/10/2009

אודה לעזרה אני עם המחלה הנ"ל פעם שנייה לאחר 9 שנים רק יותר אכזרית, עם פצעים בכפות הרגליים ברגליים בידיים בבית השחי ובכפות הידיים שום טיפול של משחת דרמובט או זריקות קורטיזון הועילו הגרד הוא נוראי והמראה לא פחות אודה לעזרה כי אני מיואשת מהמצב
    יש לציין כי הייתי אצל פרופ' מחלקת עור בבי"ח אשר אמר כי אין פתרון למחלה זו רק הזמן , מה עושים??????? אודה לכל עזרה או יעוץ בהקלת המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן פלנוס

דוד פרלה
    06/10/2009

שלום,

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו