סקאבייס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקאבייס
    יעל
    26/03/2009

שלום,
    כבר שבוע וחצי שהיה לי גירוי בגוף בעיקר בחלק העליון ואתמול רופאת העור קבעה כי זה סקאבייס. נתנה לי משחה ל-3 ימים-שבוע הפסקה ושוב 3 ימים טיפול במשחה... ראיתי כי המשחה מכילה גופרית במינון מסויים ולכן שאלתי האם טבילה במעיינות חמת גדר שגם הם מכילות גופרית יעזרו ויועילו לטיפול בבעיה???
    הבנתי שסקאבייס עובר במגע, במצעים ובבגדים. כלומר כל יום עלי לכבס את המצעים והבגדים בהרתחה ולא לבוא במגע עם אנשים.... (בקיצור מצורעת...)
    מה מביא לסקאבייס והאם ניתן להחלים מזה ב100% , לא הייתי בבית אבות או בבתי חולים בחצי שנה האחרונה, אבל כן התארחתי אצל חברה ואני חוששת שזה ממגבת הרחצה שהיא נתנה לי....
    האם ייתכן???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקאבייס

הוספת תגובה

• סקאבייס

דוד פרלה
    26/03/2009

לועזית: scabies, itch
    מחלה מדבקת שנגרמת על-ידי קרדית. המחלה מאופיינת בגרד קשה (במיוחד בלילה), חזזיות אדומות, ולעיתים זיהום משני. הקרדית חופרת תעלה בתוך העור ומטילה שם את ביציה, והקרדיות שמגיחות מן הביצים עוברות בקלות מאדם לאדם על-ידי מגע. הגרד הקשה נגרם מרגישות יתר לקרדיות ולהפרשות שלהן. האזורים שנפגעים בדרך-כלל הם בקיפולי העור, בעיקר בין אצבעות הידיים, המרפקים, בתי השחי, המפשעות, הפין (אצל הגבר) והפטמות (אצל האשה). הטיפול הוא על-ידי תרופות בצורת קרם, משחה או תמיסה. יש צורך לטפל בכל בני המשפחה.
    גופרית נחשבת כעוזרת במצב זה, ניתן לבוא במגע רק להיזהר במגבות ומצעים וכ''ו

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

יעל
    27/03/2009

קודם כל תודה על התשובה המהירה... אני משתמשת במשחה כבר מרביעי ערב, חמישי בוקר, חמישי ערב, שישי בוקר ועדיין תחושת הגרד לא מפסיקה..אני מקפידה לכבס כל פריט לבוש + מצעים יום יום ומגבות יום יום (בנוסף הרופאה נתנה לי כדור לאלרגיה שיקל על תחושת הגרד- לא בדיוק עוזר)...
    זה אמור להיות טיפול ל-3 ימים ותחושת הגרד לא עוברת... מה לעשות??? הרופאה מקבלת רק ביום שני הבא שוב האם להפסיק אחרי 3 ימים או ניתן להמשיך עם המשחה??? המשחה מזיקה במידה ושמים מעבר ל-3 ימים??? תודה וסופ"ש נעים....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת תשובות דחוףףףף

יעל
    29/03/2009

אני מורחת משחה דואו-סקביל מיום רביעי פעמיים ביום.. מחליפה מצעים ומגבות מדי יום ומכבסת אותם... כולל בגדים...אבל הגרד נמשך עד היום... האם זה אומר שהמשחה לא עזרה שהטפיל עדיין נמצא חי מתחת לעור וממשיך להטיל ביצים??? או שהטפיל והביצים מתים והגרד נמשך עוד תקופה מסויימת למרות שהוא מת???
    אין הרבה מידע על הנושא ורופאת העור לא ממש הסבירה... אני רוצה לדעת איך להמשיך בטיפול או לשנות טיפול... או שבכלל הטיפול עזר ואני לא יודעת... אני פשוט לא ישנה בלילות עקב תחושת הגרד ואני לא מגרדת מחשש לפצוע את העור ולעשות נזק או זיהום... פשוט סיוטטט
    האם רופא משפחה יכול לעזור גם כי רופאת העור לא עובדת עד מחר אחה"צ ואני פשוט סובלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל

דוד פרלה
    29/03/2009

יעל שלום,
    העברי את השאלה לפורום רפואת עור אסתטית
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו