דלקת זקיק השערה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת זקיק השערה
    נועה
    24/08/2007

שלום רב,

אני בת 22, וזה כבר כ-6-7 שנים שאני סובלת מדלקת זקיק השערה (פוליקוליטיס), שבה לאחר הורדת שיער גדלות לי השערות מתחת לעור, ויוצרות פצעים דלקתיים ובולטים.

במהלך השנים פתחתי את הפצעים על מנת להוציא את השערה וכתוצאה מכך נוצרו לי סימנים של מן חורים ואדמומיות מתחת לעור שלא מתרפאים, זאת בנוסף לשערות שממשיכות לצמוח מתחת לעור ולגרום לעוד פצעים כאלו.

כמובן שאני מנסה לשמור על סטריליות כמה שניתן, להשתמש בסבון אנטיבקטריאלי, למרוח אלו-ורה תמיד אחרי,ניסיתי כל מיני משחות שונות אך כל זה לא עזר עד כה... הרפואה הקונבנציונלית מציעה טיפול אנטיביוטי/סטרואידים והייתי מאוד רוצה להימנע מכך... רציתי לשאול:

1)האם יש סוג של משחה אנטיביוטית טבעית שניתן למרוח, שתמנע את הדלקת בפעמים הבאות?

2)האם יש משחה שיכולה לשפר את מראה העור (לשפר את מראה הצלקות שנוצרו במהלך השנים)?

סליחה על המגילה, פשוט אין צורך לציין עד כמה הבעיה האסטטית הזו מפריעה, במיוחד בגיל
    שלי...

תודה מראש, ויום טוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת זקיק השערה

הוספת תגובה

• דלקת זקיק השערה

שורי נוימן
    26/08/2007

אם במשטח מתגלה נוכחות של staph aureus אז יש להתאים משחה אנטיביוטית מתאימה.
    עצה- לחטט כמה שפחות בפצעים ובאזור.
    ברפואה סינית מדברים על כך שפוליקוליטיס מורכבת משני גורמים: הראשון הוא חדירה חיצונית של "רעלים" (מזהם) לתוך העור והשני מצב פנימי של "חום או חום ולחות " שמעודדים יצירה של רעלים בעור. הטיפול הוא באמת בצמחים בעלי פעילות אנטיביוטית כמו סקוטלריה, קופטיס ופלודנדרון. אפשר לקחת אותם אוראלית וגם למרוח טופיקלית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבססים

גל
    26/08/2007

את מדברת על אבססים במקרה ?.? כאלו מוגלתיים גדולים משאירים צלקות נוראיות ונוצרים מגילוח?..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו