האם דיקור סיני מרפא פסוריאזיס?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם דיקור סיני מרפא פסוריאזיס?
    פז
    22/02/2010

שלום רב,
    יש לי נגעים בירכיים ומרפקים.
    כבר 5 שנים שאני לא מטפלת כלל במשחות סטרואידים כי עם סיום הטיפול גיליתי שהנגעים חוזרים ולעיתים אף חלה החמרה.
    לפני 3 חודשים הופיע נגע חדש קטן באחד הפרקים בגב כף היד
    פניתי לדיקור סיני בתקווה למזור
    אני מטופלת כבר 3 חודשים בדיקור סיני בשילוב עם משחות וצמחים (של "זן צמחים")
    עד כה ההישג שהושג הוא ירידה בגרד וקצת בקשקשת. צבע העור לעיתים דוהה אך לרוב נותר אדום.
    גודל הנגעים נותר ללא שינוי ואף אחד הנגעים שהיה כמעט בלתי נראה במרפק ימין גדל משמעותית
    יחד עם זאת - הנגע החדש נעלם כמעט לגמרי!!!

אודה למענה לשאלותיי:
    1. האם קצב הריפוי במקרה שלי סביר או איטי מידי ?
    2. בתוכנית הבוקר של דץ ציין ד"ר פרלה שהדיקור הסיני יעיל במקרה של מניעה ולא של טיפול - למה הכוונה? האם מומלץ קודם למרוח משחות סטרואידים כדי להעלים את הנגעים ורק אז להמשיך בדיקור הסיני?
    3. האם דיקור סיני באמת יכול להעלים את הנגעים? מה הסיכויים?
    4. האם מומלץ לשלב משהו מהרפואה המערבית יחד עם הדיקור הסיני או דיקור סיני עם שילוב של תחום אחר ברפואה האלטרנטיבית?

אודה להתייחסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם דיקור סיני מרפא פסוריאזיס?

אמיר קלי
    22/02/2010

אין אפשרות לטעון על "ריפוי" פסוריאסיס ברפואה סינית או בכל שיטה אחרת.מצד שני ניתן בהחלט להפחית בצורה משמעותית את הופעת הנגעים ופעילות המחלה.בהחלט חשוב לעיתים בטיפול לשלב כוחות ולטפל גם ברפואה סינית שלה השפעה לטווח ארוך יותר וגם ברפואה קונבנציונלית שלה השפעה קצרת טווח.שילוב נכון בין השניים נותן השפעה יעילה ויציבה יותר לשנים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו