מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פצעים וחתכים בכף הידדפנה03/11/2010
שלום.
כבר כמה חודשים רצוף אני סובלת מיובש, פצעים וחתכים עד כדי דמם בכף היד. הבעיה היא שלא מדובר ביובש של חורף או תקופת מעבר, (אולי עכשיו כן), אבל זה התחיל לי בעיצומו של הקיץ. היובש נמצא רק בכף היד ולא באצבעות, אלא מפרקי האצבעות עד פרק כף היד- שם הוא מפסיק, (כלומר משהו מקומי) ומשם העור שלי רגיל לגמרי בלי פצעים ו/או יובש. ביד ימין היובש התפשט מעט מטה, כלומר לכיוון היד עצמה. בגלל שהיובש והפצעים מקומיים- זה עשה לי סימן כהה, כמו כוויה- שממש מפרידה בין העור הפגוע לבין העור שאינו פגוע. (אציין שאין לי בעיה של יובש בעור או עור קשה בשום חלקי גופי פרט לידיים- בכף יד ימין קצת יותר ובכף רגל ימין שהיא תמיד יבשה וקשה.- האם יש קשר שמדובר גם ביד ימין וגם ברגל ימין, או שזה מקרי?)
ניסיתי לשים כל מיני קרם ידיים למיניהם- מבושמים ושאינם מבושמים- כדי לרכך את עורי אך אני לא מצליחה להפטר מזה- ולא משנה מה אני שמה. זה כמעט אף-פעם לא נעלם לגמרי אלא מעט משתפר ואז שוב חוזר ובגדול... בקיצור- ממש מבאס!
אני חושבת שכל זה החל משטיפת ידיים מרובה במים, סבון וניגוב כאשר בני סבל משילשולים. אבל ככה הייתי תמיד- ועד היום אני מרבה לרחוץ את ידי מס' פעמים ביום. האם זו יכולה להיות סיבה ליובש, פצעים וחתכים עד כדי דימום? אם כן- מה אפשר לעשות? האם ישנה משחה מסויימת שמועילה לזה? ואיך אפשר לשמור כדי שזה לא יחזור? ועוד דבר: מה אפשר לעשות עם הסימן שנראה כמו כוויה, שנהיה לי מהיובש הנורא הזה?
זה מתסכל אותי מאוד כי זה כואב, מגרד ונראה נורא מבחינה אסטטית.
אודה לתשובתכם, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים וחתכים בכף היד - תגובה
דוד פרלה04/11/2010דפנה שלום,
התופעה שאת מתארת שכיחה ,מדובר בסוג שלל אקזמה יבשה ששטיפות ידים מרובות מחריפות אותה, מבחינת משחות תנסי טופיק מדיס ריץ גל של חברת קמדיס המבוסס על צמחי מרפא סיניים ומקל בתופעות כאלה, גם קרמים המכילים יוצירין יכולים להקל [ תשאלי את הרוקח ] ,טיפול יסודי יותר ברפואה סינית כולל צמחי מרפא ודיקור הניתנים לאחר אבחון יכול להקל במצבים אלו,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)