מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדמומיות פיגמנטציה בעקבות כדורים..יונתן04/04/2011
אני בן 16 עם אקנה בינונית ולפני כחודש וחצי התחלתי לנטול כדורי מינוציקלין.
יומיים אחרי שהתחלתי לנטול את הכדורים התפתח לי מין כתם אדום על הלחי שלא עבר לי עד עכשיו.
מדובר בכתם אדום שנוטה טיפה לגוון חום, לי אישית זה נראה כמו פיגמנטציה אבל אני לא מי שיחליט מהזה, הכתם הזה הוא על כל הלחי הימנית שלי וזה מאז שהתחלתי לנטול את הכדורים ועד עכשיו הוא באותה צורה ואין שיפור כלל, ואפילו בזמן האחרון נוצר לי עוד כתם קטן כזה בצד השני.
זה ממש מפריעה לי מבחינה אסתטית וזה אומנם אדום, אבל זה נראה כמו כזה כמו כתם אדם ולא סתם אדמומיות.
הייתי אצל 2 רופאים מאז, אחד הרופא המטפל שנתן לי את הכדורים, הוא איבחן אותי ואמר שזה לא פיגמנטציה וזה הרחבה של כלי דם שאולי זה תוצאה מהכדורים וזה אולי ייעבור אחרי שאני אסיים לנטול את הכדורים ולהמשיך איתם.
הרופא השני, רופא מומחה, לא בדיוק אמר לי מה זה, אבל הוא אמר לי שזה לא פיגמנטציה. הוא אמר לי לחכות אחרי שאני אסיים לנטול את הכדורים בשביל לראות אם זה יעבור אבל הוא אמר לי שהוא חושב שזה לא בגלל הכדורים.
ידוע שכדורי מינוציקלין יכולים לגרום לפיגמנטציה ולמרות שזה נראלי ככה, הרופאים טענו שזה לא פיגמנטציה.
עכשיו אני לא יודע מה לעשות אני ממש נואש וזה ממש מפריע לי,
1.האם יש סיכוי שהכתם\אדמומיות הזאת בפנים תעבור לאחר שאני אסיים לנטול את הכדורים?
2. האם יש איזושהי שאני יוכל להיות בטוח שזה באמת סתם אדמומיות וזה לא סוג של פיגמנטציה וזה באמת יעבור?
כי המצב ממש מלחיץ אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות פיגמנטציה בעקבות כדורים.. - תגובה
דוד פרלה06/04/2011יונתן שלום,
המשך במעקב הרפואי ,וכפי שהרופאים אמרו לך ואולי זה יחלוף מעצמו אחרי סיום הכדורים
נשמע שאם היית אצל שני רופאים שאמרו שזה לא פגמנטציה אז כנראה שזה לא,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)