מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להבהיר כתםקרן19/04/2010
שלום,אני בהירת עור.יש לי עור חלק זוהר ובריא רק שיש כתם חום (קטן משמש)שמפריע לי לעין.עם הזמן הוא מתכהה במקום להיתבהר,לא ניתן להסתיר אותו עם המייקאפ וזה ממש מרגיז.
מה ניתן לעשות מניסיון שלך?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להבהיר כתם
ד''ר קובי שמיר19/04/2010אורית שלום.
מרכיבים נפוצים בטיפול כתמי העור הם: חומצה הידרוקסי, חומצה גליקולית, ברטין, הידרוקסיל חומצות אלפא, בטא חומצה הידרוקסיל, חומצה salycilic, ויטמין C, ויטמין E, תה ירוק, אלוורה, , חומצה kojic, חומרים נוגדי חמצון.
זה כמובן לאחר איבחון יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לילהקרן17/04/2010
שלום.השאלה שלי היא כזאת:האם קרם פילינג לילה של חברת תפוח מתאים לכולן?(אני בת32)
האם ניתן לנישתמש בקרם לחות לתינוק"קמומילה"כמו קרם יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לילה.
ד''ר קובי שמיר19/04/2010לילה שלום
התשובה היא כן ל2 שאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניםנטלי17/04/2010
שלום. אני מורחת לפעמים דבש על עור הפנים היישר מהקופסא ,רציתי לדעת אם זה בסדר
והאם זה מועיל מלבד התחושה הנעימה , באיזה תדירות מומלץ לעשות זאת ? והם יש משמעות אם זה דבש נוזלי או עם הגרגירים .אשמח לתשובה מדויקת :-)
בתודה מראש נטלי :-) :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנים
ד''ר קובי שמיר19/04/2010נטלי שלום.
ממש לא בכל האופציות של הדבש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בינוני בפניםתומר16/04/2010
שלום,
אני סובל מאקנה בינוני בפנים כ3 שנים, כיום אני בן 21.
ניסיתי טיפול על ידי אור כחול (פוטורתרפיה) סדרה של 10 מפגשים בנוסף לשימוש למשחות שונות מחברה PCA Skin אך לא ניכר שום שינוי משמעותי באקנה.
ברצוני לדעת איזה טיפול טבעי מוצע כיום בשוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר קובי שמיר19/04/2010תומר שלום.
עור שסווג בעבר כשמן וטופל בהתאם לסיווגו יאובחן כיום בעיקר לפי מצבו הנוכחי, תנאים נוספים רב מערכתיים כגון: פיגמנט, טיפול תרופתי, השפעות חיצוניות נוספות (ללא התעלמות מסיווגו הראשוני כעור שמן) ויטופל בצורה הדרגתית בהתאם למצבו הראשוני הנוכחי ולמצבו המשני וכן הלאה.
המטרה העיקרית בטיפול בעור השמן/אקנה הינה הבאת ייצור החלב בעור לרמת פעילות תקינה ושמירה על הגיינה.
באופן בסיסי נטיית רוב האנשים הסובלים מעור שמן-בעייתי, לייבש את עורן/ם.
שימוש ייתר בסבונים מייבשים ומניעה ממריחת קרם לחות (אפילו כזה המותאם לעור שמן), במחשבה שייבוש ומניעה זו יגרמו להפסקה או האטה בהפרשת בלוטות החלב ופחות פצעים, הינו שגוי בבסיסו.
יש לזכור שלשומן העל עורי מס' תפקידים, כגון יצירת שכבת מגן לעור ומניעת ייבושו, והגנה מפני חדירת מזהמים סביבתיים.
היפר פונקציה של בלוטות החלב (האצה ביצירת שומנים/פעילות מוגברת) תגרם בעור שיובש יתר על המידה, ובעיית השמנוניות ותוצאותיה תופיע ביתר קיצוניות, כמו כן העור יאבד מהגנתו ויהיה פגיע לכניסת מזהמים סביבתיים שהשלכותיהם עלולות להופיע בעתיד , בצורת קמטים, פיגמנטציה/ כתמים או ריקמה צלקתית במקרים של אקנה.
טיפול נכון בעור השמן/בעייתי יתקיים תוך כדי שמירה על תנאים הגיינים, כשבראש ובראשונה שמירה/הימנעות מנגיעה בפצעים למניעת הדבקה חוזרת וזיהום חיצוני.
ניקוי העור בסבונים שאינם מייבשים ושלהם רמת חומציות נמוכה (PH נמוך) ייתרמו למניעת התפתחות פלורה בקטריאלית בעור, כמו כן שימוש יומיומי קבוע בקרם לחות המיועד לסוג העור יהווה הגנה לעור ושימור מרכיבי ה-NMF הטבעיים.
שימוש שבועי בפילינג AHA עדין לצורך הנשלת תאי העור המתים ויצירת אזור עור נושם (אירובי) יביא את העור למצב של רגנרציה ומטבוליזם תקין, שיפור זרימת הדם והמרצת מנגנון הלחלוח בעור.
ולסיום מסכה מאזנת, סופחת, או כזו המכילה אנטיביוטיקה-לעור מודלק, תהווה השלמה טובה לטיפול ותביא את העור למצב מאוזן, כמו כן שימוש בחומצות אלפא הידרוקסית וחומצות אמינו שהוכחו כיעילות לטיפול באקנה.
ניקוי עמוק וניקוז קומודונים עקבי תוך הקפדה על חיטוי וסביבה סטרילית, ייתרמו לשיפור מצב העור, יפתחו וישחררו מהנקבוביות שאריות לכלוך וחלב ויפתחו אותן לנשימה תאית תקינה, דהיינו מצב אופטימלי לשחרור שומן וזיעה מהגוף.
בנוסף תזונה נכונה עשירה בסיבים, בויטמינים, באבץ ובפחות שומנים בלתי רוויים וכן בשתייה מרובה מועילים ואף משפיעים לטובה על מצב העור
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה בינוני בפנים
זילי אורבך13/07/2010שלום תומר,
אקנה מוגדר כדלקת בבלוטות החלב, עקב פעילות יתר של בלוטות אילו המפרישות שומן לזקיקי השיער ולעור. יש פצעי אקנה בדרגות חומרה שונות מהקל אל הכבד. הקל זה שחורים וראשים לבנים קטנים, עור שמנוני מאוד, בהמשך יש פפולות ציסטות ואבססים . במצבים חמורים מומלץ לפנות לקבלת טיפול רפואי אצל רופא עור.
כדי להקל על המצב חשוב להקפיד על מספר כללים:
ניקוי עמוק ויסודי של העור על ידי סבונים מיוחדים או מי פנים לעור בעייתי.
ניקוז בלוטות החלב מהשומן והמוגלה על ידי מסיכה מתאימה.
שימוש בפילינג מיוחד לניקוז שומנים מבלוטות החלב, לקילוף תאי עור מתים ולטשטוש הצלקות אם ישנן.
ייבוש הפצעונים והסרת הסימנים המתלווים לבעיה.
הקפדה על תזונה נכונה.
הימנעות מחשיפה לשמש .
הטיפולים הטבעיים כוללים צמחי מרפא אנטידלקתיים במיצויי אלכוהולי. בסרום מיוחד למריחה כל ערב. בנוזלים על בסיס פרופוליס ואבץ לייבוש טוב של הפצע.
מאוד חשוב לראות את הפנים שלך על מנת לאבחן באיזה דרגה אתה נמצא. הכללים שהמלצתי מסייעים רבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעריפה16/04/2010
י שלי נשירת שיער ושמעתי ששמן זית הוא בריא לשיער. האם שמן זית מגביר את צמיחת השיער ועוצר את הנשירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר קובי שמיר19/04/2010יפה שלום
לא ולא אם השיער שומני השמן יצור גם קשקשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בהריוןגלית15/04/2010
שלום רב!
אני בשבוע ה-10 להריון, לני ההריון סבלתי מפיגמנטציה שטיפלתי בה באופן קבוע ועכשיו שאני בהריון הפיגמנטציה חוזרת ונאלצתי להפסיק את השימוש בחומרים. האם אפשר לעשות משהו? אני ממש אובדת עצות ואם כן מאיזה שבוע? משהו טיבעי אולי? תודה מראש גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה בהריון
ד''ר קובי שמיר19/04/2010גלית שלום.
פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתון אורגניסיגל09/04/2010
שלום,
ידוע לי ששפתונים "רגילים" מכילים חומרים מסרטנים בספיגה בשפתיים ובבליעה.
מצאתי באינטרנט שפתונים אורגניים של ד"ר ברונר, ושל ד"ר האושקה.
בשני המקרים מצוינת רשימה ארוכה של רכיבים, בתוכם שמות שונים שאינני מכירה. האם אני יכולה להיות בטוחה ששפתונים אלו אינם מכילים חומרים מזיקים, הדומים לחומרים שיש בשפתונים הרגילים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתון אורגני
ד''ר קובי שמיר09/04/2010סיגל שלום
כדאי שתיפני לחברות המיצרות ותבקשי פרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע הבא מהחברות המייצרות
סיגל10/04/2010יש סיכוי שלא יהיה אמין.
הרי אינני יכולה לסמוך על מידע הבא ממי שרוצה למכור לי משהו... על כן פניתי לפורום הזה, מתוך הנחה שאין קשר בין המייעצים בפורום זה למי שמייצר את השפתונים.
אולי יהיה באפשרותך לעזור לי אם אצרף כאן את רשימת הרכיבים, הנה היא:
תכולה:שמן קסטרול טבעי,שמן צמחי חוחובה,גלעיני משמש ושורש גזר,שמן פקעות ורדים,לנולין ממקור צמחי,שעוות דבורים ושעוות קנדלילה תמציות צמחים אופרזיה,ורד דמסקנה,אנטיליס וצבעי אדמה טבעיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניראה על פניו בסדר אם אלה הרכיבים .
ד''ר קובי שמיר11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת קמטיםמשה09/04/2010
שלום
האם קרם אנטי אייג'יג שמכיל ליקופן • כדוריות חומצה היאלורונית • Q10 • ויטמין A
ויטמין CM-GLUCAN • E • פרו ויטמין MICRO-PEARLS • B5 יעיל בטיפול אנטי אייג'י?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמת קמטים
ד''ר קובי שמיר09/04/2010משה שלום
אנטי אייג'ינג .
מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקוה שקשור..זקוקה להמלצה לדאורדורנטדידי12308/04/2010
נטול אלומיניום, נטול ריח/בושם ונטול אלכוהול.
חשוב ש-לא- יהיה אנטי פרספירנט.
השימוש הוא למניעת פיגמנטציה (נוספת) שיש לי באיזור בית השחי.
תודה! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה להמלצה לדאורדורנט
ד''ר קובי שמיר09/04/2010שלום.
ההמלצה שלי שתישתמש בקרם לחות עם מקדם הגנה גבוה על בסיס מיים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקשר קרם לחות לדאורדורנט?
דידי12310/04/2010איך משהו שיש בו לחות יכול לנטל זיעה?
ומה הקשר למקדם הגנה? אני לא הולכת עם ידיים למעלה.
אני באמת לא מבינה את התשובה. אשמח להסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר11/04/2010שלום
קיראי שוב את שאלתך ותביני את התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור יתרחסוי31/03/2010
שלום.
אני לא יודע אם תוכלו לעזור לי, אבל אני אנסה בכל זאת.
יש לי שיער מיותר על הגב התחתון והישבן(השיער הוא גס ושחור).
אני מאוד רוצה להוריד את השיער מהאיזורים האלה אבל מכיוון שהקוסמטיקאית היא דודה שלי אני מאד מתבייש לבקש ממנה להוריד לי שם.
כיצד אוכל להתגבר על הבושה ולבקש ממנה את זה?
יום טוב וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפנות לפורום שעוסק בשיער
ד''ר קובי שמיר03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהשמחה25/03/2010
שלום רב,
אני בת 40 ובשנים האחרונות החל אצלי תהליך של "נפילת" פנים בכיוון הלחיים התחתונות עד לאיזור של החיבור עם הפה. לא מדובר בעור אלא בפנים.
הדבר מאוד מדכדך אותי ומקשה עלי ואני מחפשת דרך לשפר את המצב.
חשבתי אפילו על הליך של הרמת פנים ואני מנסה ללמוד קצת על הנושא, המשמעויות והחסרונות.
האם תוכלו לעזור לי בעצות לטיפול בבעיה ובמידת האפשר וההתאמה לפורום גם בתחום הרמת הפנים.
תודה,
יוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך של "נפילת" פנים בכיוון הלחי
ד''ר קובי שמיר25/03/2010יוכבד שלום.
להלן מה אפשרי לעשות בתחום הטבעי לשיפור ולמיצוק.
אנטי איי'גינג
פנים צעירות נמדדות על פי גוון העור, מוצקות ומרקם. עור חלק מוצק ויפה הוא חלומה של כל אישה בכל גיל. אולם ישנם גורמים המסבים לעור פנינו נזקים שונים וקמטים: שמש, שינויי מזג אויר, אימוץ שרירים מסוימים והחשיפה לרדיקלים חופשיים. נוסיף לכך תרופות ואת העור הדק במיוחד באזור הפנים הטיפול – פילינגים בהתאמה אישית להמסה ו/ או קילוף העור- מסיר ומחייה עור עייף ורפוי, ממצק את העור, מעורר את העור לחידוש ורענון, מבהיר את גוון העור וכתמי פיגמנטציה, מאפשר החדרה יעילה של חומרים פעילים לעור שילוב הטיפולים עם מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלהאיציק24/03/2010
מה מומלץ לשים לאחר שעווה כדי למנוע פצעים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איציק שלום
ורדה גולד25/03/2010מומלץ למרוח אחרי שעוה מוצרים המכילים פרופוליס או קמומיל, אלורה, קלנדולה.
ברירת מחדל כאשר אין מוצר המכיל את אחד מהחומרים הנ"ל - טלק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאודורנט טבעישלומי17/03/2010
היי דוקטור שמיר,
היתייאשתי מכל הדיאודורנטים הקונבנציונאלים, אני משתמשת כבר תק' בסודה לשתייה (אני בטוחה ששמעת על זה),הבעיה שלי היא שמבחינת פרקטיקה זה לא הכי יעיל זה נופל (גם אם אני מרטיבה קצת את האצבע ומורחת) ניסיתי כל מיני שילובים אך הכל עלה בתהו, אני אשמח אם תוכל להמליץ לי על מתכון לדיאודורנט מוצק יותר,בסגנון "סטיק" או משהו בסגנון, מבחינת החומרים חשוב לי שיהיו טיבעיים בלבד וכל חומר שצריך אני אקנה, אני ארומטרפיסטית במקצועי אז אתריים אני כבר יודעת מה לשים ומה האחוז אבל מתכון לדיאודורנט עצמו אין לי :(
תודה רבה וחג אביב שמח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאודורנט טבעי
ד''ר קובי שמיר17/03/2010שלומי שלום.
50 סמ"ק מים מזוקקים או מי צמחים.
. 10 סמ"ק אלכוהול 70%
חצי כפית סודה לשתייה.
גליצרול
שמנים אתריים 2 סמ"ק בסה"כ - מס' אפשרויות: 1-לבנדר , ורוז, או יסמין.
, גרניום לימוני.
אפשרי להוסיף לפי בחירה, עץ התה,קמומיל ,לבונה,מור,קמפור, תלוי כמובן בסוג ההזעה ובסינרגיה של הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיכת חימר ירוק בהריוןאני16/03/2010
שלום, אני בהריון, שבוע 20 - יצאו לי המון פצעים בפנים ועד עכשיו לא השתמשתי בשום תכשיר להקלה כי לא רציתי לסכן את העובר. האם בכ"ז ניתן לעשות מסיכות של חימר ירוק במים (שמים 20 דק על הפנים ושוטפים).
אשמח מאוד לתגובתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסיכת חימר ירוק בהריון
ד''ר קובי שמיר17/03/2010חימר ירוק אינו מומלץ בהריון.
מה שכן מומלץ מסיכה על בסיס תה ירוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לענת / ד"ר שמיר עזרתכם...שלומי11/03/2010
היי ענת/ד"ר שמיר....
הבנתי שהצלחת לרקוח קרם ידיים/תחליב,אני הרבה יותר מאשמח אם תסכימי לחלוק עימי את המתכון, החומרים,מינונים ואופן ההכנה { אם הצלחתי להבין מההתכתבות שלך עם ד"ר שמיר שממנו קיבלת את המתכון?,חיפשתי בהיסטוריה ולא מצאתי :( }
המון המון תודה
המשך יום מקסים מקווה לתגובה חיובית..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקיחת קרם
ד''ר קובי שמיר12/03/2010ההרכב נימצע בעמוד 2 תחת הכותרת רקיחת קרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטבעי?
שלומי12/03/2010היי ד"ר שמיר,
האם הקרם הזה הוא טבעי?
לא מכיר חצי מהמרכיבים שנשמעים על פניו כימיים,אודה לך אם תסביר לי את המרכיבים ואם יש לך מתכון לקרם ידיים על סמך:
שעוות דבורים,חמאת שיאה,שמנים צמחיים,אתריים?
תודה רבה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר14/03/2010שלומי שלום
ההמלצה שלי לעבור איזה שהיא סדנא בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)