מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלקת מניתוחרפי06/01/2010
שלום ד"ר
עברתי ניתוח לאחרונה ונותרה צלקת ניתוחית מדובר על איזור הבטן אורך הצלקת
בערך 50 ס"מ
רצתי לדעת אם יש פתרונות מתחום הקוסמטיקה הטבעית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת מניתוח.
ד''ר קובי שמיר06/01/2010רפי שלום.
אפשרי לשפר במעט אם הצלקת עדיין טריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין הצלקת
רביב14/01/2010מה עושים כאשר הצלקת לא טרייה אלא ישנה, אפילו ישנה מאוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיניין הצלקת
ד''ר קובי שמיר14/01/2010יתכן בטיפול לייזר.
גש לייעוץ או פנה לפורום שעוסק בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבהילה01/01/2010
האם מריחה על הפנים שמן + אבקת חלב מקנה לעור את הויטמינים שהאבקת מכילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלב
ד''ר קובי שמיר02/01/2010הילה שלום
ממש לא
החומר לא יספג וייצור גושים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם הקרם הטבעי!!!שלומי31/12/2009
היי ד'ר שמיר,
שאלתי היא פשוטה אך מסובכת,ניסיתי להכין קרמים לפי כל מיני שיטות ומינונים שרשמת כאן (עקבתי לאורך כלללל הפורום) והקרמים פשוט יוצאים לי שמנוניים מידי ולא הכי נעימים או נספגים לעור הפנים,בהתחשב שהעור הוא מעורב,הכלים שעומדים לרשותי הם:בוראקס,שעוות דבורים,שמן קוקוס,שמן דקל,שקדים וכ'ו, ג'ל אצות,מים מזוקקים,שמנים אתריים, אם יש עוד משהו ששכחתי,עימך הסליחה,בכל אופן,השאלה שלי היא כזאת:
1. מהו בעצם הבורקס? מה תפקידו קראתי והבנתי שהוא מקשר בין פאזה מימית לשומנית ומתחלב (ומנסיון נותן צבע לבן לקרם ומרקם קטיפתי שכזה) איך אני יודע כמה לשים ממנו?האם הוא מתאים לכל סוג של קרם טיבעי שהוא לעור הפנים או רק לעור יבש?
2. אם אני רוצה לעשות קרם טבעי לעור פנים שמן מהם המרכיבים והמינונים שאני אמור להשתמש?
3. שעוות דבורים?כמה לשים ממנה והאם יש שינוי במינון שלה אם מכינים קרם לעור שמן או קרם לעור יבש?
4. ג'ל אצות? האם הוא תחליף למים מזוקקים/מורתחים/חליטות למינהם?
בופו של דבר הדבר שבאמת ניסיתי ולא הצלחתי להגיע למסקנה הוא: מהם בעצם המינונים של כל מרכיבים ל:
קרם לעור יבש?
קרם לעור שמן?
קרם לעור מעורב?
את דרך הפעולה ואופן ההכנה אני יודע אני רק צריל לדעת מינונים ומבחינתי שיהיה באחוזים למה אני כבר מתוסכל....:(
תודה רבה מראש וסליחה על אורך השאלה פשוט זה כבר מתסכול וניסוי של המון המון המון מינונים וללא תוצאות מספקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקם הקרם הטבעי
ד''ר קובי שמיר02/01/2010שלומי שלום.
אשמח אם תיתמקד ספציפית.
למגוון שאלותיך הכי נכון עבורך להישתלם מעשית בנושא.
הפרקטיקה תיתן מענה לשאלותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך אבל...
שלומי02/01/2010היי ד'ר תודה על תשובתך המהירה,אך שאלתי הייתה בעקבות המון (ואני לא מגזים) ניסויי ושילובים של כמויות של קרמים עם בוראקס בלי בוראקס,עם שעוות דבורים בלי וכמו כן במינונים שונים..השאלה שלי היא כזאת
בגדול,מה האחוזים הנכונים ביותר להשתמש להכנת למשל 100 מ"ל קרם פנים לעור שמן/יבש/מעורב? בוראקס ושעוות דבורים.
ברוב המתכונים שכתבת וניסיתי רשמת למשל 1/2 כפית בוראקס האם אי אפשר יותר? ואם כן מה הוא יעשה?
יאבד מהאיכות שלו? יתחלב יותר? סתם מיותר? מה הוא המינון?
כמו כן בהקשר לשעוות דבורים כמה המקסימום שניתן לערבב ולשלב בקרם?האם היא הגורם האחראי על עצם המיצוק של הקרם וכמה שהוא יהיה נוזלי? או שזה לא ממש קשור?
בסופו של דבר אני שוב מרגיש שאני מדבר יותר מידי ולא ספציפית אז, כמה גרם שעוות דבורים ובוראקס אני צריך לשים לייצירת 100מ"ל קרם והאם המינון שלהם משתנה בין אם אני רוצה קרם לעור יבש/מעורב/שמן? או שהמינון שלהם לא קשור לקרם עצמו שאני רוצה ומטרתו.
מאוד מקווה שהבנת את שאלתי וירדת לסוף דעתי ואני אשמח לצירוף מתכון לעור יבש , שמן, מעורב,בהתחשב שיש לי את כללל המוצרים הדרושים,בוראקס,שעוות דבורים ,חמאת שיאה,לציטין,ויטמין E שמנים צמחיים ואתריים .
המון המון המון תודה והמשך שבוע מקסים שיהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר02/01/2010שלומי שלום.
בוראקס (Borax) מייצב את התחליב וכמו שאתה בוודאי יודע מוסיפים אותו לפאזה המימית של האמולסיה. בקרמים הוא נותן טקסטורה יותר קלילה, בלעדיו הטקסטורה יותר דביקה.
הבורקס הוא מלח חומצת בור, אבקה שקופה וחסרת צבע. הוא חומר מתחלב המחבר בין מרכיבים על בסיס מים ובין מרכיבים על בסיס שמן בשילוב עם שעוות דבורים (שם אחר: דונג דבורים) והופך אותם לקרם. הבוראקס מתפקד גם כחומר משמר במוצרים הטבעיים כך שאם בחרתה במתכון שיש בו בוראקס, קרוב לוודאי שתזכה במוצר עם אורך חיי מדף של כמה חודשים. מאחר והשעוות מעט שונות מיצרן ליצרן קשה לומר בדיוק את הכמות הדרושה במוצר אבל אפשר להתחיל אם יחס של 18:1 בין שעוות הדבורים לבוראקס על מנת לקבל תחליב או קרם יציב. את הבוראקס ממיסים במים רותחים לפני שמערבבים עם הפאזה השומנית.
שעוות דבורים:
לשעוות הדבורים שתי תרומות עיקריות בתכשירי הקוסמטיקה הטבעית: האחת למצק את התכשירים והשנייה לתחלב שמן ומים כך שהם לא יתפרקו במוצר הסופי. התחלוב מתבצע ביעילות בעיקר במתכונים שיש בהם בורקס. מוצרים המכילים שעוות דבורים איכותית מגנים על העור מאחר והיא ויש לה איכויות ריכוך העור ומתפקדת כמלחלחת. בשעוות הדבורים משתמשים בקרמים, תחליבים, חמאות גוף, סבונים מוצקים ואפילו להכנת נרות ארומתראפים.
מתכון לקרמים שביקשת והוראות שימוש:
מרכיבים:
36 גרם שמן קוקוס טהור
8 גרם שמן אבוקדו
10 גרם שעוות דבורים
20 גרם מים מזוקקים רותחים
1/2 כפית בורקס
10 טיפות שמן אתרי פטשולי או לבנדר או אחרים לפי התויה לסוג העור.
אופן ההכנה
1. מערבבים את שמן הקוקוס, שמן האבוקדו ושעוות הדבורים בקערת זכוכית חסינת חום ומניחים באמבט מים רותחים עד להמסת שעוות הדבורים. משנמסה השעווה, מערבבים את התערובת עד שהמרכיבים מתאחדים ונטמעים אלה באלה. מסירים מהחום.
2. בזמן שהשעווה נמסה, מערבבים את המים והבורקס בכוס חסינת חום ומניחים לחימום באמבט מים רותחים כ- 15 דקות. מערבבים את המים מידי פעם בכדי להבטיח את התמוססות הבורקס. מסירים מהחום.
3. אחרי שמוודאים שהשמנים והשעווה התאחדו לכדי תרכובת אחידה, מתחילים להקציף את התערובת בעזרת מערבל חשמלי, במהירות בינונית ומוסיפים באיטיות, תוך ערבול, את תערובת הנוזלים. תוך כדי ערבול, התערבות מתחילה להתעבות ולהסמיך. ממשיכים בערבול כ- 5-10 דקות, עד לקבלת מרקם אחיד, עשיר וסמיך.
4. מוסיפים את שמן הפטשולי , או שמנים אחרים לפי התויה ,מערבלים באיטיות עוד דקה או שתיים להטמעת השמן בתערובת ומעבירים למיכל נקי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר שמיר היקר..
שלומי03/01/2010היי ד'ר..ניסיתי שלב לאחר שלב מילה אחרי מילה את המתכון שציינת,מסתבר שכבר ניסיתי את אותו המתכון מאתר אחר ששוטטתי באינטרנט אחרי חיפוש מתכונים להכנת קרמים, התוצאה הייתה דומה הקרם היה סמיך מידי ושומני וכאשר נמרח על הגוף/עור הפנים נשארו עוד "כתמים" לבנים דיי עבים שכאלו.
השאלה שלי היא פשוטה,איך אני יודע כמה בוראקס וכמה שעוות דבורים לשלב בתוך קרם?
הרי בטוח שמסתתר מאחרי הדבר הזה הסבר אם הוא מדעי/כמותי/לא יודע מה אבל חייב להיות הסבר כלשהו למה אנחנו צריכים לשלב רק חצי כפית ולא כפית שלמה או 10 גרם שעוות דבורים ולא למשל 12 גרם או 8 גרם..
השאלה היא מזה שאני רוצה להבין מה אני עושה ולא סתם כמו איזה תוכי לעשות בלי להבין כי כשיוצאת לי תוצאה שהיא לא לטעמי אני רוצה לדעת איפה לשים את האצבע ולומר: "כאן הבעיה,צריך עוד או פחות מזה ומזה"...
עוד שאלה קטנה: האם שילוב של ליציטין מאריך גם את חיי המדף של הקרם היות והוא חומר משמר גם?
תודה רבה המשך יום מקסים..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר03/01/2010שלומי שלום
הפורמולה שכתבתי הינה בסיסית וידועה להכנות ראשוניות .
כניראה שתיצטרך כמו כולם בתחילה לבצע את ההכנות מספר פעמים בשינוי כמויות בשיטת הניסוי והתעייה.
לשאלתך השניה התשובה היא כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב עיזיםהילה30/12/2009
ברצוני לדעת מדוע ממליצים על חלב עיזים לטיפול במחלות עור כגון אקזמה.... (ולא למרוח לדוגמא חלב פרה)? מה יחודיותו הספציפית של חלב עיזים שאין בחלב פרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עיזים.
ד''ר קובי שמיר30/12/2009הילה שלום.
. ברפואה הבדואית משמש חלב העזים כחלב גוף להזנה והגנה מפני יובש.
ישנם כמובן תכשירים הרבה יותר יעילים מחלב עיזים.
החלב מכיל שומנים וחלבונים התורמים להזנת העור היבש והסדוק. מהחלב מפיקים חומצה לקטית, (חומצה אלפא הידרוקסית), אשר פועלת לשיפור רמת הלחות בעור, פועלת על מרקם העור, מעודדת את תחלופת התאים בעור ונהדרת לריכוך עור יבש וגס. כבר בימי מצריים העתיקה נהגה קליאופטרה לטבול את גופה באמבטיות חלב וכניראה משם זה הגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן חוחובהניקי24/12/2009
שלום,
אני צריך לקנות שמן חוחובה כדי להוסיף אותו לשמן בסיס שיש לי (לצורך מסיכה לשיער)
אני לא צריך שמן-בסיס...
איפה ניתן להשיג שמן איכותי?
פניתי לחנות שמתמחה בשמנים, והיה להם רק שמן בסיס ואמרו שקשה להשיג את השמן הרגיל ואין להם..
אודה לעזרתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן חוחובה
ד''ר קובי שמיר27/12/2009ניקי שלום
תוכלי להעזר במנוע חיפוש
ישנם עשרות יבואנים
בידקי מולם מה טוב עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב צמיחת שיעראודליה23/12/2009
שלום!
רציתי לדעת אם מישהו מכיר דרך לגרום לקצב הצמיחה של השיער להיות מנוגבר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לפורום שעוסק בשיער
ד''ר קובי שמיר24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביוסף23/12/2009
בזמן האחרון שמעתי על קוסמטיקה טיבעית ומיכוון שאני אמשח לנסות ולבדוק דבר טיבעי לפני שאקח תרופה אז אני רוצה לשאול האם יש משהו יעיל בקוסמיטקה הטיבעית לבעייה של עור שומני ושומנים תת עוריים עם כתמי פיגמנטציה ובנוסף היפר פגמנטציה בגב המליצו לי על מריחת שמן אתרוג ושמן קנביס לעור בוהק בריא בהיר וזהור או לקנות תכשיר שמכיל ריכוז גבוה של אתרוג אני בעל עור כהה ומיכוון שרוב העבודה שלי היא בשטח אז העור מתכהה מהשמש וקראתי שזה לא מבהיר רק את כתמי הפיגמנטציה אלא מביא אפקט של בהירות העור והבהרה כללית ושיש לזה אפקט על המלנין בעור ובזה אני מעוניין אם ידוע שאכן שמן האתרוג או מסכה שהאתרוג מיוצר ממנה אכן עוזרת לבעיה כזאת אז אשמח למידע ממי שמתמצא בזה
בתודה מראש וכל טוב
יוסף
דבר נוסף אם זה אכן טוב אז האם זה גם מתאים לנשים וגברים כי יש לי אחות שהופיעו אצלה בעיקבות הריון כתמי פנים כאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר קובי שמיר23/12/2009יוסף שלום.
לא להיסתפק בטיפים
שומנים תת עוריים זקוקים לייעוץ טיפול ואיבחון מיקצועיים כדי שלא יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלגיה בעור הפנים שלימלי22/12/2009
אני בת 55, לאחרונה מזה שנה וחצי אני אלרגית למתכות ולצבע שחור, אני מחפשת מוצרים טבעיים לשימוש בקוסמטיקה, האם אתה יכול לעזור לי ?
מה אני אמורה לעשות ? יש לי גרד בפנים עם פצעונים אדמדמים שמוציאים אותי משלוותי.
אודה לך על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה בעור הפנים
ד''ר קובי שמיר23/12/2009מלי שלום
לא להיסתפק בטיפים במיקרה שלך.
גשי אם תיבחרי בתחום הטבעי לייעוץ וטיפול שלא יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים שחוריםשרון20/12/2009
האם מריחת דבש ולימון מתחת לעניים תשפר עיגולים שחורים? אם לא אז איזו מסיכה טבעית יש לכך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים שחורים.
ד''ר קובי שמיר21/12/2009שרון שלום.
ממש לא.
מה שכן את יכולה לעשות בהכנה ביתית להספיג מי ורדים עם קמומילה בצמר גפן להרגעת האזור סביב העיניים.
יש כמובן למעבדות המיקצועיות תכשירים מצויינים לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעווהמיכל19/12/2009
שלום רב,
אני בת 35, מורידה שיער בידיים ויש לי שתי בעיות: 1. השיער גדל מתחת לעור 2. הוא גדל גס.
בעיות אלו קרו גם כשהורדתי אצל קוסמטיקאית, וגם כשהורדתי לבד ( דאגתי להוציא נגד כיוון השיער בזוויות הנכונות..)
בנוגע לשיער מיתחת לעור מצאתי פיתרון עם שיפשוף בליפה שעוזר לי.
אך התסכול האמיתי הוא שהשיער לא גדל רך.
בבקשה עזרה!! :) סוג שעווה איכותית, סוג קרם שאולי יעזור, כל דבר...
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה
ד''ר קובי שמיר19/12/2009הפני שאלתך לפורום שעוסק בהסרת שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקסטרקט רימוניםשרון19/12/2009
שלום
איפה ניתן להשיג אקסטרקט רימונים, של איזו חברה הכי מומלץ? והאם זה קרם, שמן או נוזל לשתיה? תודה
מדובר למטרת שיקום העור ומניעת קמטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסטרקט רימונים
ד''ר קובי שמיר19/12/2009תיעזרי במנוע חיפוש ישנם עשרות יבואנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?yalnaruta18/12/2009
שלום רב,
היכן ניתן להשיג איפור טבעי.
פשוט אני מודעת לנזקים של האיפור הרגיל ואנני יודעת היכן להשיג אפור טבעי .דבר חשוב נוסף אני בת חמש עשרה ולכן אני מתאפרת לעיתים רחוקות אבל הייתי רוצה שגם בזמנים אלו אני לא אדאג שאני עושה נזק לפני אז אנא מכם תענו לי על השאלה הכי מר שאפשר וכמובן שהמחירים היו סבירים מכיוון שאין ביכולתי לשלם סכומי ענק.
תודה רבה ולהתראות,
yalnaruta* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר קובי שמיר18/12/2009איזה סוג איפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפור טבעי כמו שציינתי
yalnaruta19/12/2009הפני שאלתך לפורום שעוסק באיפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכונים לעור מבוגרנירית פרידלנד18/12/2009
ד'ר שלום שוב,
אני מעונינית להכין קרמי פנים למשפחתי והייתי מעוניינת לדעת מה אתה ממליץ לי לשים(אילו שמנים אתרים ותבלינים) בקרם לעור מבוגר מעורב הדרוש לו גם משהו נגד קמטים והזדקנות העור.
כמו כן קרם עיניים וקרם יום לעור שמן מעורב.
תודה מראש ומקווה שזה לא יותר מדיי שאלות.....
נירית פרידלנדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכונים לעור מבוגר
ד''ר קובי שמיר18/12/2009נירית שלום.
לשאלתך הראשונה.
ןקלנדולה: בעל יכולת שיקום מעולה של עור יבש ועור מבוגר, משמש להזנה ולטיפוח.שומר על לחות העור, מחזיר לו את גמישותו, מזין אותו ומגן עליו מפני חמצון וזיהום. מצוין לבעיות עור.לקרם לילה.
אקסטראקט רימונים: אנטי חמצוני ואנטי סרטני חזק מאוד, מאט קצב הזדקנות העור
ויטמין E: יעיל ביותר לטיפוח ולהזנת העור. מגן מפני קרינה, אנטי אוקסידנטי. הוא אף עוזר לתאים להגביר יכולת לאגור מים, נוגד דלקת ומרגיע .
לשאלתך השניה.
בסיס חמאת שיאה: מגנה מפני השמש, נגד קמטים. מחייה ,מגמישה, ומשקמת את העור יעילה גם לאזור העיניים.
לשאלתך השלישית.
חוחובה ,שמן נר הלילה וקלנדולה.
אילו הם המלצות בלבד וישנן עוד מאות חומרים שהשילוב הנכון ביניהם מניב תוצאות מצוינות בטיפולי עור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמנים אתריים
נירית פרידלנד18/12/2009תודה רבה על תשובתך המפורטת.
ברשותך, הייתי מעוניינת לדעת בנוסף אילו שמנים אתריים היית ממליץ לי להוסיף על השמני נשא הללו עבור:
א. קרם יום לעור שמן
ב. קרם לילה לעור מעורב מבוגר
ג. קרם עיניים וצוואר
תודה רבה ושבת שלום,
נירית פרידלנדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמנים אתרים
ד''ר קובי שמיר19/12/2009נירית שלום.
א. יילנג יילנג ,ברגמונט.
ב. ארז: יעיל לעור מבוגר
שמן בוראג' – שמן האצילים יעיל לחידוש תאי עור, המרצה והזנה מכיל אומגה 6, מחזק ממברנת תא.
ג.סנדלווד : עץ האלמוג, לעור מעורב ומבוגר.
גרניום ,שמן אבוקדו,שמן גזר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה והיעילה
נירית22/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם למניעת סימני מתיחה בהיריוןנירית פרידלנד18/12/2009
שלום רב,
סיימתי קורס ארומוטרפיה וכעת אני מעוניינת להכין קרם נגד סימני מתיחה עבור אישה בתחילת ההיריון. אילו שמנים היית ממליץ לי להוסיף לקרם?
תודה רבה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם למניעת סימני מתיחה בהריון
ד''ר קובי שמיר18/12/2009נירית שלום.
הקרם יהיה על בסיס חמאת שיאה, שמן נבט חיטה, שמן אבוקדו, שמן חוחובה, שמן אובליפיחה וויטמין E.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפנים לאחר פילינגאורן קורן13/12/2009
מה אפשר לעשות כדי להקל על אדמומיות בפנים לאחר פילינג בינוני פלוס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים לאחר פילינג
ד''ר קובי שמיר14/12/2009אורן שלום
יש להישתמש בתכשירי הרגעה על בסיס הממליס,אלוורה וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)