מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקנהנירה15/06/2009
שלום לך
הייתי מעוניינת לדעת באיזה חומרים ושיטות אתה מישתמש בטיפולים בפצעי בגרות.
האם זה מתאים גם למישהי בת 27.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר קובי שמיר15/06/2009סיוון שלום.
אקנה- "פצעי בגרות"
האקנה, כידוע, מהווה מטרד וגורם לסבל רב בכל גיל. הפצעים המוגלתיים על עור הפנים או הגב מכאיבים, מציקים ויוצרים מראה לא אסתטי המשפיע על הדימוי העצמי והביטחון האישי של כל אחד. חשוב להבין כי אקנה אינו נגרם ע"י זיהום. התופעה קשורה בפעילות יתר של בלוטות הגוף, שנובעת מכמה גורמים. אצל נערים ונערות בגיל העשרה (14-18), ומאוחר יותר, בגילאים 35-40, בעיקר אצל נשים, התופעה קשורה לרמות שונות של הורמונים, לתורשה, לתזונה לקויה ולמתח נפשי.
תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
2. סתימה בנקבוביות העור.
3. התרבות חיידקים.
4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.
הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.
המדע עושה שימוש בתמציות צמחים, ויטמינים, חומרים פעילים מהים-טלסותרפיה, מינרלים ואבקות שונות, ובעצם כל מה שזמין מהטבע וניתן למיצוי ופיתוח מעבדתי ושיעילותו הוכחה.
חומרים המסוגלים לספוח גזים ורעלנים המשמשים גם לספיגת שומנים.
מסכות אלו יהיו בעלות תכונות מחטאות העוצרות התרבות חיידקים, תכונות אנטי דלקתיות ואנטי-בצקתיות המביאות לאיזון בלוטות החלב.
מסכות אלו עשירות במינרלים ואבקות (קאולין, חרסית ועוד) ובעלות יכולות של הידוק וסגירת נקבוביות.
אלו הם רק חלק מהאפשרויות ישנם עוד עשרות חומרים מצויינים לטיפול ואלה מותאמים ספציפית לסוג הבעייה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בגבבבנטלי14/06/2009
אני לוקחת ראקוטאן כבר 5 חודשים..ומאוד הישתפר לי הפנים..וגם היו לי פצעים בגב וחלק עבר...אבל נישאר לי כתמים בגב..
איך אפשר לטפל בזה בצורה טיבעית- בתרופות טבעיות..?
כדי שזה יעבור לי מהר..כי זה ד מפריע לי ועכשיו קיץ..אז קצת לא נעים ללכת עם זה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בגב
ד''ר קובי שמיר15/06/2009נטלי שלום.
פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
אלו הם חלק מהאפשרויות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בגבנטלי14/06/2009
מה אפשר לעשות כדי להעלים את הכתמים בגב?
היה לי פצעי בגרות..והיה לי גם בגב..חלק מהפצעים נעלמו אבל ישנם כמה כתמים..
איך אפשר לטפל בזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בעור על הגב
ד''ר קובי שמיר15/06/2009ראי תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום..אני קצת מבואסת מעור הפנים שליריןרין13/06/2009
אני שנה וחצי אלרי לידה.
אתמול הסתכלתי בתמונות ישנות שלי וניזכרתי שפעם ניראיתי ממש טוב...
עכשיו אני ניראית ממש לא טוב---אבל לא רק מבחינת המישקל-
פתאום הבנתי שהעור שלי בפנים השתנה והוא לא חלק.קצת אדמומי, לא ניראה ממש זוהר....
אפשר לקבל עיצה?
רעיון לפילינג?
קרם מיוחד?
תודה מראש...
אני מאוד דוגלת בקוס' טיבעית- אשמח לקבל הצעה למשהוא שיגרום לעור להשתפר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור פנים לאחר לידה.
ד''ר קובי שמיר13/06/2009מיק שלום.
נשים רבות סובלות מבעיות עור במהלך ההריון ולאחריו, בעיקר מאדמומיות, מפצעים ומיובש. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות: תורשה, חשיפה ממושכת לשמש, תזונה וכמובן הורמונים. עם זאת, לא חייבים לקבל זאת כגזירה משמים. בהחלט ניתן להקל ולשפר את המצב בדרכים טבעיות, ללא התערבות רפואית:
סימני פיגמנטציה וכתמים: יכולים להחריף כתוצאה מחשיפה לשמש. לכן מומלץ לחבוש כובע רחב-שוליים ולמרוח על הפנים שמן היפריקום. כמו כן, רצוי לאכול מזון עשיר בפאבה ((PABA ובחומצה פולית המצויות, בין השאר, במולסה, בעשב חיטה, בכבד, בפטריות ובפירות וירקות טריים. יש להקפיד לשתות מים ולהימנע מסוכר, מאלכוהול ומקפאין.
מה מומלץ בתקופת ההיריון ולאחר הלידה:
שמן נבט חיטה: השמן מופק מנבטי החיטה, נמצא בשימוש האדם אלפי שנים ונחשב כאחד החשובים בהם. מכיל הרבה מהחומצות השומניות החיוניות לגוף, מכיל ויטמין E המונע חמצון. לכן משמש כאנטי אוקסידנט חשוב , ובעיקר בשמן גוף להזנת העור ושמירה על לחותו וגמישותו, בקרמים לעור יבש ופגום, לחיזוק תאי העור והזנתם ולטיפול בעור העדין סביב העיניים, לשפתיים סדוקות, ולקרמים לתינוקות. שמן זה מתאים למריחה על פטמות של נשים מניקות למניעת סדקים, מומלץ בגמר ההנקה לנקות את הפטמה ולמרוח שמן נבט חיטה על הפטמה וסביבתה. ומומלץ להקלה על עור צלקתי ומדולדל.
שמן שקדים לעיסוי: השמן מופק בכבישה קרה מהשקד המתוק זהו השמן הנפוץ ביותר בין שמני הבסיס משמש בעיקר לעיסוי היות והשמן קל, נעים וחסר ריח. עשיר בבטה סיטוסטרול, אלפא טוקופרול המכילים הרבה חומצות שומן חיוניות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגענת13/06/2009
איפה אפשר לעשות פילינג שטחי וכמה זה עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
ד''ר קובי שמיר13/06/2009ענת שלום.
להלן קצת רקע.
טיפולי פנים פילינגים טבעיים להצערת עור הפנים והצוואר
קמטי העור נובעים מפגיעה מצטברת בסיבי הקולגן והאלסטין שבעור, ועל מנת לשמור על עור בריא. יש להקפיד ולשמור על רמת לחות נכונה, שימוש בסרום לאחר ניקוי העור, שימוש בקרם הגנה בעל מקדם יעיל המנטרל רדיקלים חופשיים, וכן להימנע ככל האפשר מחשיפה לקרינת השמש.
על מנת לתחזק את העור ולשמור על צעירותו, מומלץ להשתמש בפילינגים טבעיים, המעניקים פעילות מחודשת לתאים היוצרים סיבים בעור.
המסת הקמטים מתאפיינת בזירוז תהליכים טבעיים ומחדשים בגוף, המאפשרים חידוש אמיתי של עור הפנים. תכשירי המסת עור אינם משווקים לצרכן הסופי, אלא מותאמים באופן פרטני לכל מטופל או מטופלת על ידי מומחים, לאחר סדרה של בדיקות ואנליזות.
התהליך אורך בין ארבעה לשמונה טיפולים המתמשכים כ-שעה בכל פעם, מידי חודש, והוא מיועד בעיקר לאלו הסובלים מהזדקנות מוקדמת של העור המלווה בפיגמנטציה והתקמטות יתר של העור.
התכשירים מורכבים מחומרים טבעיים, המאפשרים את המסת קרטין בעור הישן ומחומרים האחראים על זירוז של התחדשות עור צעיר תחתיו.
המסת קמטים איננה פילינג עמוק, ורק אסטתיקאים בכירים יכולים לבצע את ההליך החדיש הזה. החומרים הביולוגים הטבעיים לטיפול והמסת בקמטים הינם:
גופרית- (SULFUR) חומר ממיס קרטין, חומר אנטיספטי (נוגד דלקת) ופעיל כנגד קשקשים בעור.
חומצה סליצילית המופקת מכהלים של צמח הלבנה, ובעלת תכונות אנטיספטיות.
אנזימים ממיסי חלבון הפועלים בתאים העליונים של העור. האנזימים הינם מהצומח: ארפסין מופק מהמלפפון, ברומאלין מהאננס, פפאין מהפפאיה ופיצין מהתאנה.
חומצות אלפא וביתא הידרוקסיות, המופקות מפירות וצמחים: חומצה לקטית - שמקורה בחלב או אוכמניות, חומצה ציטרית שמקורה בפרי הדר, וכן חומצות שמקורן בענבים,תפוחים, וקני סוכר.
כעיקרון ספציפית לשאלתך תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני נימצא בפתיח ליותר פרטים ואראה במה ניתן לעזור לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסמטיקה טבעיתל11/06/2009
שלום,
בשנה האחרונה אני סובלת מתגובות אלרגיות בעור הפנים (גרד, נפיחות, אדמומיות).
בבדיקות קבעו שאני אלרגית לניקל. חלק מהתגובות שלי הן לאחר שימוש במייקאפ, עפרונות עיניים וכד'.
האם תוכל להמליץ על חברה או מקום שבו אפשר לקנות מוצרי קוסמטיקה שאין בהם מתכות למיניהן (נחרדתי לגלות חמרים כמו אלומיניום במייקאפ לדוגמה! שווה לקרוא את האותיות הקטנות)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטיקה טבעית
ד''ר קובי שמיר12/06/2009שלום.
חומרים משמרים לא טבעיים מצויים ברוב המכריע של המוצרים הקוסמטיים ומהווים את הגורם השני בשכיחותו להופעת תופעות אלרגיות בעור.תפקידםלמנוע זיהום החומר הקוסמטי על ידי חיידקים ופטריות. גם חומרים אלו הם סיבה שכיחה לפריחות הנגרמות עקב שימוש בחומרים קוסמטיים.
השימוש למשל במסנני קרינה הביא עמו גם דיווחים בודדים על תופעות לוואי. באותם מיקרים הופיעה אלרגייה באזורי המגע עם מסנן הקרינה שהתבטאו באודם ובגרד מקומי. האלרגייה למסנני קרינה נגרמה בעבר על ידי מסננים המכילים חומר הנקרא PABA , וכיום מופיעה בעיקר לאחר שימוש במסנני קרינה המכילים Oxybenzone.
כעיקרון רצוי לנסות להישתמש בתכשירים טבעיים היפו אלרגנים.
מהיכרות אישית
פני למעבדות תפוח והם יפנו אותך לתכשירים אצל קוסמטיקאית באזור מגורייך.
רצ"ב הטלפון שלהם.
039304986-9.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן חוחובהדנה10/06/2009
האם מריחת שמן חוחובה על עור הפנים עלולה לגרום לכתמים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן חוחובה
ד''ר קובי שמיר11/06/2009דנה שלום.
החוחובה זהו שיח מדברי אשר מקורו במדבריות סונורה ומואבי בדרום קליפורניה, אריזונה וצפון מקסיקו.
שמו העממי כפי שניתן לו על ידי האינדיאנים: הו- הו-בה.
את השמן מפיקים מגרעין הצמח. שמן החוחובה הינו ברובו שעווה נוזלית בצבע צהוב, חסרת ריח.
השעווה הנוזלית מורכבת מריכוז גבוה של אסטרים ארוכי שרשרת-Long Chain Esters, טוקופרולים-Tocopherols (נגזרות ויטמין E ), חומצות חופשיות-Free Acids, פיטוסטרולים-Phytosterols, ופוספוליפידים-Ppspholipids
איכות השמן והרכבו מושפעים מאוד ממקום גידולו, מתנאי גידולו (אורגני, אקולוגי) ממועד הקטיף, מאופן המיצוי, (כבישה קרה) וגורמים נוספים.
שמן החוחובה נחשב כיום למוצר מוביל בקוסמטיקה הרפואית ורכיב חיוני במוצרים רבים ויעיל למצבים כגון:
פסוריאזיס
סבוריאה
סימני מתיחה לאחר הריון או דיאטה
צלקות
אקנה
אקזמה
אלרגיה
צמח מצויין אבל עדיף לערבבו עם חומרים נוספים לקבלת תוצאות יותר משמעותיות לשיקום העור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן חוחובה
רונית26/08/2009שלון רב לך!
אם איזה קרם אני יכולה לשלב את שמן החוחובה
לעור הפנים.
ושמעתי שהשמן טוב לפיטריה בציפורניים ברגליים האם זה ישירות על הציפורן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמן חוחובה
ד''ר קובי שמיר26/08/2009עם כל קרם שמתאים לסוג עורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שהייה בשמש של ים המלחדניאל10/06/2009
היי יש לי בעיה של כתמים עדינים של חוסר פגמנט בפנים
הכתמים קיימים כבר כמעט שנה ולא עוברים..יש לי בהם מעט חוסר פגמנט באיזורים מסויימים במצח
שהם מעט יותר בהירים משאר העור פשוט..
שמעתי ששיזוף בשמש של ים המלח יכול להטיב במקרים של כל מיני בעיות בעור
האם שהיה בשמש של ים המלח תוכל לתת לי גוון אחיד יותר לעור ?
כי בדרך כלל אחרי שיזוף מה שקורה אצלי זה פשוט הכתמים נהים יותר ורדרדים ושאר העור מקבל צבע שזוף יותר
האם שיזוף בים המלח באמת יכול לתת גוון אחיד יותר לעור ושיזוף אחיד יותר מה שיטשטש כתמים בהירים בעור הפנים??
תודה מראש על תשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ים המלח
ד''ר קובי שמיר11/06/2009מירב שלום.
האלל (הגן) היוצר לבקנות מונע מהגוף ייצור כמויות נורמליות של פיגמנט הנקרא "מלנין". כיום נמצאו מספר אללים הגורמים ללבקנות, אך הוכח כי כולם של אותו גן המקודד למלנין. המלנין מגן על העור מקרני השמש האולטרה-סגולות. אנשים הסובלים מלבקנות חסרים את הכמויות הרצויות של הפיגמנט הזה, ולכן יכולים להיכוות בקלות מקרני השמש.זוהי אולי הסיבה לעור הורדרד בשמש.
פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
אלה הם האפשרויות לבחירתך
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטי הבעהמירי08/06/2009
אני בת 23 בהריון ולאחרונה הבחנתי שקמטי ההבעה במצח שלי נהיו בולטים ורואים אותם גם כשאני לא מזיזה את הפנים יש לי 2 פסים דקים לרוחב ומעל העין היה לי קמטי שהייתי מכווצת את העין אבל עכשיו הוא נהיה כמו שקע עמוק ורואים אותו במיוחד בשמש גם שאני לא מכווצת את הפנים האם אכשהוא זה קשור להריון שניהיה לי החמרה בקמטים או שזה הזדקנות מוקדמת של העור איך אפשר לטפל בדבר כזה בגילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמטי הבעה
ד''ר קובי שמיר09/06/2009מירי שלום.
קיימים מספר סוגי קמטים: קמטי הבעה וקמטי גרביטציה- הם פונקציה של גיל ומופיעים בצידי האף, בין הגבות ובמרכז המצח. קמטים זעירים המופיעים באזורים החשופים לשמש, מוחמרים ככל שנחשפים יותר לקרינה, בעור הפנים, המחשוף והעורף.קמטי הפנים נחלקים לשני סוגים: פעילים ויציבים. הקמטים הפעילים - כמו קמטי הזעף, הדאגה והצחוק - נוצרים כתוצאה מפעילות שרירי הפנים. הקמטים היציבים - כמו הקמטים באזורי האף, השפתיים והסנטר - נוצרים עקב נפילת הפנים. בדרך כלל קמטים פעילים נפוצים יותר בחלקי הפנים שמעל האף.
להלן מספר אפשרויות טבעיות לשיפור.
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים במישחות.
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמטי הבעה
מירי09/06/2009תודה על התשובה אז לפי מה שהבנתי מדברייך זה לא קשור להריון אכשהוא אלא זאת הזדקנות של העור מוקדמת רציתי לציין שיש לי בצקת ברגליים ושמנתי די הרבה בהריון לא יכול להיות שיש לזה קשר אני לא מצליחה להבין איך בחורה בגילי צריכה להתמודד עם קמטים אף פעם לא ראיתי בחורות בגילי עם קמטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר09/06/2009הסיבות אינם משמעותיות במיקרה של קמטים,
מה שחשוב זה לטפל במה שקיים כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקמטי הבעה
מירי09/06/2009אני חושבת שזה כן משמעותי כי אם זה קשור להריון יתכן ואחרי הלידה הקמטים לא יראו ככה אם זה קשור להשמנה או לבצקת אבל אם זה לא קשור לזה וזה הזדקנות של העור אז כן צריך לטפל בגלל זה חשוב לי כל כך לדעת מה הסיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר09/06/2009את האיבחון במדוייק צריך לעשות בקליניקת עור טבעית או קונונציונלית לפי בחירתך.
איין אפשרות לאבחן בפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בעורסיגי08/06/2009
שלום רב
יש לי סימני מתיחה בבטן ובירכיים אני בת 38 והסימנים התחילו לאחר הלידה הראשונה
מה ניתן לעשות בעזרת חומרים טבעיים כדי לשפר את הסימנים.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה בעור
ד''ר קובי שמיר09/06/2009אילנה שלום.
טיפול בסימני מתיחה בעור/ צלוליט/העלמת צלקות
סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יופי טבעי .......06/06/2009
שלום !
הבעיה שלי היא כזאת , מכיתה ז' [גיל 13] התחלתי להתאפר . [עכשיו אני סוף ח']
רק איפרון שחור אחר כך גם רימל ושפתון ועכשיו איפור כולל [מייקאפ , סומק , איפרון , מעגל ריסים , רימל , ולפעמים אייליינר ] ,ואני לא מורידה את האיפור בלילה , לפעמים אני אפילו קמה בבוקר ומוסיפה עוד איפור על מה שיש [אני יודעת שזה נורא] .
ועכשיו החלטתי לעשות שינוי ולהוריד את כל האיפור והמסכה שאני שמה עלי אבל העור שלי ניראה זוועה בלי מייקאפ ו סומק , הוא ניראה יבש כזה לבן ומחוספס עם פיצעונים פה ושם .
הרסתי את עור הפנים שלי מה אני יכולה לעשות , איזה קרמים או מסיכות טיבעיות אפשר לשים כדי לשקם אותו?
מה לעשות כדי להראות יפה טבעית , בלי כל האיפור ?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יופי טבעי
ד''ר קובי שמיר07/06/2009למישהי שלום.
א.לישון ללא איפור.
ב.טיפול בעור ע"י מישחה שעשוייה מלבנדר,נרולי,עץ התה וארניקה
התערובת הנ"ל תהיה על בסיס שמן פישתן הידרופילי(על בסיס מיים).
יש למרוח בבוקר מתחת לאיפור ובלילה לפני שינה ולישון עם המישחה.
יש לישטוף את הפנים לפני מריחת הקרמים לפחות פעמיים ביום עם סבון ללא סבון בתוספת מספר טיפות לימון ביתי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חספוס בעורדנה06/06/2009
שלום
יש לי כבר שנים רבות חספוס בעור בעיקר בירכיים האחוריות ובזרועות האחוריות. האם ניתן לטפל בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיספוס בעור
ד''ר קובי שמיר07/06/2009עור מחוספס נגרם בדרך כלל כתוצאה מהצטברות של תאי עור מתים על משטח העור. תאים אלו מסולקים מהגוף באופן טבעי בתהליך ההשלה בו תאים חדשים דוחפים את התאים הזקנים כלפי השכבה העליונה, הללו נושרים ואז מתגלית שכבה התאים החדשה. מכל מקום, תהליך ההשלה לא תמיד מתרחש ואז התוצאה היא משטח בעל מרקם מחוספס וחסר חיות. עור מחוספס יכול להיגרם גם על ידי מחלת עור הנקראת keratosis pilaris המאופיינת על ידי אזורים הנראים כמו עור "ברווז גבשושי" אשר בדרך כלל מזכירים עור של עוף. מחלה זו בדרך כלל מופיע מאחורי הזרועות ובחלק החיצוני של הירכיים אך יכולה להופיע גם בכל חלק אחר בגוף בו קיימת צמיחת שיערות. זוהי בעיה קוסמטית אך אינה מזיקה. לעיתים תלווה בעקצוץ ועור מודלק אשר ניתן לטיפול על ידי טיפול סטרואידי מקומי. כנראה שהמחלה נגרמת על ידי הצטברות קרטין מסביב לזקיקי השיער ואופיינית לאנשים הסובלים מאקזמה או אטופיק דרמטיטיס. יש נטייה משפחתית ונפוץ אצל ילדים ומתבגרים. הבשורה הטובה היא שהתופעה בדרך כלל נעלמת עם הזמן בשנות העשרים או השלושים. גם חשיפה לשמש יכולה לגרום לעור מחוספס.
מישחה על בסיס שמן זרעי ענבים לבנדר רוזמרין וקלנדולה יכול מאד לשפר את מראה העור.
יש כמו כן להישתמש בסבון פילינג ללא סבון ולשפשף בזמן הרחצה לישטוף ולימרוח את המישחה המוצעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוורהשלי05/06/2009
שלום לך,
יש לי עור פנים שמן וגם נימים
האם כדאי לי למרוח על הפנים מידי פעם ג'ל אלוורה 97% טהור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימי דם ועור פנים שמן
ד''ר קובי שמיר05/06/2009שלי שלום.
אלוורה בלבד לא יעילה לנימי דם זה בעיקר ניתן להרגעת העור.
מה שכן עוזר להשתמש במוצרים עדינים. מי צמחים ותערובות שמנים ארומטיות בעלות יכולת לכיווץ כלי דם כגון הממליס ,בלדונה,שן הארי,ג'ינקו בילובה וגרניום.
תזונה: ירקות ופירות טריים (במיוחד אלו המכילים חומרים אנטי דלקטיים וביופלבונואידים המחזקים דפנות כלי הדם כגון: ירקות ירוקים וצהובים, שום ובצל) ומאכלים המכילים ויטמין C. וכן בטא קרוטן הנימצא בגזר למשל,וכן דומדמניות ופירות יער לחיזוק כלי הדם.צמח ההממליס - Hamamelis virginiana - מחקרים רבים הוכיחו את תכונתו העוצמתית בכיווץ כלי הדם. הוא בעל תכונה אסטריג'נטית, כלומר: מכווצת, יוצרת שכבת מגן ומשפרת את יכולות ההחלמה של הרקמה. להממליס גם תכונה אנטי-דלקתית ומפחיתת כאב. לשימוש פנימי בצורת מיצוי מרוכז של הצמח, ולשימוש חיצוני כקומפרס (רטייה) או כמשחה.
פרחי צמח הקמומיל - Matricaria recutita / camomilla - בעלי תכונה מרגיעה המסייעת לטיפול והרגעת טחורים. לשימוש פנימי כמיצוי מרוכז של הצמח או בצורת חליטת תה מהפרחים, ולשימוש חיצוני כמשחה, רטייה או בתוך באמבט ישיבה.
ציפורני חתול / קלנדולה - Calendula officinalis - הקלנדולה היא אסטריג'נטית, אנטי דלקתית, מחטאת, מרגיעה ומפחיתה כאב.
בכל בית מירקחת שמיתמחה בנושא יוכלו להכין לך מישחה המורכבת מהחומרים הנ"ל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלי07/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הפניםעינת04/06/2009
שלום,
אני מחפשת המון זמן אחר קרם הפנים האידיאלי, בת 28, עור פנים יבש עד רגיל, נמשים ועור די רגיש, האם קרם על בסיס שמנים וצמחים עלול לסתום את הנקבוביות? עדיף ג'ל? מה עדיף על מנת שהעור ינשום? מה מומלץ?
תודה
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם פנים לעור רגיל יבש
ד''ר קובי שמיר05/06/2009עינת שלום
קרם שמבוסס על ויטמין C למשל כמו כן מוצרי הטיפוח של מעבדות תפוח מבוססים על הרכב חדשני של שמנים ומיצויים צמחיים, צמחי מרפא, ויטמינים, מינרלים מים- המלח, מולקולות חדשניות ומיצוי מרבי של מרכיבים טבעיים בריכוז אופטימלי, תוך הקפדה על איכות החומרים ושיטות ייצור מתקדמות המותאמות לסיווגי עור שונים.
אני מציע וממליץ עקב הכרות אישית ליפנות אליהם והם יפנו אותך לקוסמטיקאית שמיתמחה בתכשירים באזור מגורייך
039304986-9 טלפון תפוח טכנולוגיות טבעיות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור רגישנירה04/06/2009
אני בת 58 לאחרונה נעשיתי רגישה מה שלא היה קודם, קרם פנים כל מה שניסיתי כמובן בל בושם עושה לי גירוד והופעת פצעונים בפנים, גם דאודרנט ניסיתי בלי אלכוהול ואלומניום ואחרי כשבועיים של שימוש גם מגרד לי , מה עושים? האם יש משהו טבע י שאני יכולה להשתמש ולא יעשה לי גירויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים לעור רגיש
ד''ר קובי שמיר04/06/2009יפה שלום.
עור רגיש עשוי להיות שומני, יבש או עור בדרגת שומניות רגילה שפשוט סובל מבעיות אחרות שאינן קשורות לדרגת השומניות. טיפוח של עור רגיש צריך לקחת בחשבון גם את סוג העור, וגם את סוג הרגישות.
רגישות עור היא שם כולל לתגובות ותופעות שונות של העור, כמו אדמומיות, גירוי ועקצוץ ונטייה להתקלפות. היא עשויה להיגרם מסיבות רבות, החל באלרגיה לחומרים מסוימים, דרך מבנה עור עדין, פגעי מזג אויר והורמונים, וכלה במחלות שונות.
אפשרי גם לאבחן את העור לפי סוג הדם, למשל שלבעלי דם מסוג O עור פחות רגיש, להבדיל מבעלי סוג דם ,A B ו-AB. ומומלץ למשל להימנע ממוצרי חלב.
המלצה למסיכה
המסכה מסייעת לשיקום העור, רגישות ,הבהרתו והרגעתו.
3 טיפות שמן לבנדר
4 טיפות שמן ג'ינקו בילובה.
כף שמן נבט חיטה
½ כף דבש
1.5 כפית לציטין בתפזורת - יבש
½ כפית גליצרין
3.5 כפיות מים מינרלים
בהצלחה.
שימוש: את המסכה מומלץ להשאיר על העור במשך חצי שעה לפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)