מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבהרת כתמיםיעל13/12/2009
באחת השאלות נתת את התשובה הנ"ל לגבי הבהרת כתמים
ציטוט חלקי :
. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים 2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
איזה תוספי מזון התכוונת ואלו שינויים בהרגלי אכילה יש לעשות ,
לצערי היה לי כתם ממש קטן ובגלל שהתחלתי אם כל המשחות האלה הכתם נחלש ושוב חזר והרבה יותר גרוע כולל כתמים נוספים מסביב ...האם בעצם עדיף לא להתחיל בכלל עם הטיפולים האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרת כתמים
ד''ר קובי שמיר14/12/2009יעל שלום
במיקרה שלך הטיפול אינו נחוץ
יש להישתמש במקדמי הגנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוח שיערMIKE11/12/2009
הי
בן 38 לוקח פרופציה כ 8 שנים
הקרחה גנטית מ2 הצדדים
מעונין מה אפשר לעודד צמיחה אם בכלל
הנני מורח את הקרקפת 3 פעמים בשבוע בשמן חוחובה
האם ניתן לקבל עוד עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנה שאלתך לפורום שעוסק בשיער
ד''ר קובי שמיר11/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעלי09/12/2009
מהיכן ניתן לקנות מי טוניק לפנים אינני מוצאת בשום מקום ואין לי גם שם של חברה מומלצת או שאפשרי להכין זאת בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי טוניק טבעיים.
ד''ר קובי שמיר09/12/2009מיכלי שלום.
להלן פורמולה להכנת מי טוניק טבעיים.
(1/3 כוס מים מזוקקים +4 טיפות מי חמצן + 5 טיפות שמן אתרי תפוז או גרניום לימוני או פצולי או לבנדר לפי בחירתך
או כולם יחד.
טיפה אחת מכל שמן אתרי אם החלטת לשלבם יחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה בעיותגל07/12/2009
אני בת 15. נתחיל מזה שאין לי שום אקנה ברוך השם.. פה ושם לפעמים יוצאים מצעונים ( הלבנים ) ויש לי די הרבה שחורים בעיקר באזור ה T . אני בעלת עור שמן ( נראה לי שאפילו שמן מאוד ).
יש לי כמה בעיות :.
הבעיה הראשונה היא שהעור שלי לא בגוון אחיד, וכנראה שזה קרה כתוצאה משימוש בסבונים, משחות וכ'ו. כלומר באיזור הT הגוון הוא חום די כהה ופתאום באיזור הלחיים הוא לבן לבן.
הבעיה השנייה היא שישי לי המון נקודות או כתמים אדומים בעיקר בלחיים כנראה כתוצאה מפצעונים שהיו לי והתפוצצו ובגלל שהעור בלחיים לבן אז רואים אותם עוד יותר .
חשוב לציין שהעור שלי רגיש, ונוטה להתנפחויות ואדמומיות ( אם זה עוזר )
זה פשוט בלתי נסבל....
אם תוכלו לעזור , אשמח מאוד,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עור
ד''ר קובי שמיר08/12/2009גל שלום.
- יש לנקות את עור הפנים פעמים ביום (בוקר וערב) בעזרת תכשירי ניקוי המיועדים להסרת לכלוך, חשוב לזכור כי שפשוף וסיבון מתמשך של העור אינו ישפר את מצב השומניות. למעשה, הוא עלול להחמיר את המצב ולכן מומלץ לרחוץ את הפנים ביסודיות, אך בעדינות. ניקוי יתר לא ימנע הפרשת הסבום מבלוטת החלב ואף יכול להחמיר את המצב ולכן לצד השימוש בסבון הניקוי העדין שיסיר את השומן על העור, מומלץ להשתמש גם במי פנים (לשימוש פעמיים עד 3 בשבוע) אשר יסייעו בשמירה על מראה עור נקי.
- יש להקפיד להשתמש בסבון פנים המתאים לסוג העור, וכן לשטוף היטב את כל שרידי הסבון במים. עור שומני אמנם זקוק להסרה טובה של השומן והלכלוך שהצטברו על העור וסתמו את הבלוטות אולם מצד שני, לאנשים עם נטייה לפצעונים או אקנה, אסור לגרות יותר מדי את העור וניקוי יתר של הפנים עלול לגרום לגירוי מוגזם של בלוטות החלב ויגביר את הפרשת השומן, לפיכך מומלץ לבחור סבון עדין וייעודי לעור שמן.
דירוג: עור שומני- איך מתמודדים עם איתו?
אחת מתפקידי העור שלנו הוא שמירה על המים בגוף כדי שלא יתאדו כתוצאה מהחום והיובש בחוץ. בנוסף, העור מהווה מחיצה בין הגוף לסביבה וזקוק ללחות כדי לתפקד ולשמור על גמישותו. העור שלנו מאבד מעמידותו כתוצאה מגורמים סביבתיים כגון: מתח, זיהום אוויר, שינויי אקלים ונזקי הסביבה, התאים מתחדשים באיטיות והמים בעור מתאדים. חוסר במים ובמינרלים משפיע על השכבות העמוקות של העור ועל תפקידיו החיוניים. בהיעדר לחות ומינרלים, מתחילים להופיע על פני העור אדמומיות, קמטי יובש, והוא הופך שברירי יותר ומרקמו מחוספס ולא נוח. אחת השיטות לאבחון עור שומני היא בעזרת טישיו: יש להמתין כמה שעות אחרי המקלחת, לאחר מכן לטפוח קלות עם טישיו על האזור החשוד כשומני ולבדוק את הנייר. אם הוא הפך מעט שקוף ויש עליו שאריות שומן אז העור מסווג כשומני.
כמו כן חשוב להקפיד על ניקוי העור כדלהלן:
- יש לנקות את עור הפנים פעמים ביום (בוקר וערב) בעזרת תכשירי ניקוי המיועדים להסרת לכלוך, חשוב לזכור כי שפשוף וסיבון מתמשך של העור אינו ישפר את מצב השומניות. למעשה, הוא עלול להחמיר את המצב ולכן מומלץ לרחוץ את הפנים ביסודיות, אך בעדינות. ניקוי יתר לא ימנע הפרשת הסבום מבלוטת החלב ואף יכול להחמיר את המצב ולכן לצד השימוש בסבון הניקוי העדין שיסיר את השומן על העור, מומלץ להשתמש גם במי פנים (לשימוש פעמיים עד 3 בשבוע) אשר יסייעו בשמירה על מראה עור נקי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייקאפאשרת07/12/2009
אני מתאפרת אחת ל... בד"כ שאני מופיעה או יוצאת לאודישן וגם אז, לא יותר ממיקאפ להחליק את הפנים ומסקרה.
ביום-יום אני משתדלת לזכור לשים קרם פנים של חברה מוכרת.
בתקופה האחרונה אני רואה על הפנים נקודות אדומות בולטות, כמו יובש שנראה כמו פריחה של תינוקות על הפנים, אי אפשר ממש לראות אותן אם לא מסתכלים מקרוב אבל העור יותר מחוספס משהיה.
\בהנחה שאני לא אלרגית לשום דבר, ושאני משתמשת באותם דברים כמה שנים.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייקאפ
ד''ר קובי שמיר07/12/2009אשרת שלום.
מצב של עור יבש, סדוק והתפתחות דלקת עקב היובש הינו מצב של אקזמה בשם אקזמה קסרוטית. אקזמה זו נובעת בעיקר מחסרים תזונתיים רבים, בעיקר של חומצות שומן. יש לבדוק בצורה יסודית את התפריט שלך ואת ספיגת המזון במערכת העיכול שלך. לאחר תמונה ברורה של מצבך ניתן לבנות תכנית טיפול שתמלא את החסרים.
למשל תוספי מזון כגון אבץ וחומצות שומן חיוניות עוזרות לשמירה על תקינות העור ושיקומו.
יש דגש רב במסגרת הטיפול המשולב, הנטורופתי והקוסמטי, לנטרול הלחץ הנפשי ולהביא להרפיה ורגיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימר לבן לעור ופטרת ציפורניים קשה.חלי30/11/2009
מה היתרונות של חימר לבן לעור שמן וקומדוני
ואיך ניתן לטפל בפטרת ציפורניים ברגל הפטרת קיימת ב4 ציפורניים ברגל כבר שנים הציפורניים מעוותות לגמרי ועבות לעיתים אפילו דם בגזירת ציפורן אחת.
ללא כדורים שפוגע בתיפקודי הכבד ולעיתים חוזר
אני לקוחת כדורים לבעייה אחרת באופן קבוע ולא רוצה לקחת עוד כדורים..
וללא לייזר שעלותו מאד יקרה 1000 ש"ח לציפורן אחת ודסרת טיפולים ארוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימר לבן לעור ופטרת ציפורניים קשה
ד''ר קובי שמיר30/11/2009חלי שלום.
חימר לבן לא יעיל לאקנה.
מה שכן יעיל:
הטיפול הטבעי באקנה:
מה כדאי לעשות:
ü לשמור על הגיינה - שטיפת ידיים ופנים באופן קבוע
ü להשתמש בקרם פנים טבעי עם ריכוז גבוה של מים (ג'ל על בסיס מים)
ü להשתמש במסיכה לספיחת רעלים ובפילינג עדין מזרעי פשתן לפחות אחת לשבוע.
ü להרבות בצריכת המזונות הבאים: ירקות, שיבולת שועל, שמרי בירה, גרעיני דלעת
להרבות בשתיית מים
ü לבצע פעילות מרגיעה על בסיס קבוע (כמו:יוגה, מדיטציה, צ'י קונג וכו')
ממה כדאי להימנע:
û להמנע מאיפור כבד
û להמנע מ"לפוצץ" את הפצעים (זה עלול לגרום לזיהום ולהחרפת המצב וזה מותיר צלקות)
û להמנע מלגעת בפנים בידיים לא נקיות
û להמנע משימוש בסיגריות ובסמים
û להמנע מאכילת מזון מתועש, מתוק, מטוגן ושמן. רצוי להפחית ככל האפשר את צריכת הפחמימות הפשוטות, מוצרי חלב פרה, פיצוחים ובשר . באקנה קשה – אסורים מאכלים שעשירים ביוד: דגים, אצות ים, סושי.
שמני נשא מתאימים לאקנה:
שקדים, שומשום, נבט חיטה, זרעי ענבים, חוחובה, ויטמין E, זרעי פשתן, נר הלילה, קלנדולה, שמן גזר
שמנים אתריים מתאימים לאקנה:
אשכולית,קמומיל, מור, אקליפטוס, ארז, ברגמוט, גרניום, ברוש, ג'וניפר, לימון, תימוס אדום, ציפורן, סלביה, לבנדר, ארתימיזיה,טגטס, עץ התה, פצ'ולי ,תפוז, יסמין, ילנג ילנג.
לשאלתך השניה.
באמצעות מודעות ונקיטה באמצעי הזהירות הבאים ניתן למנוע את הופעתה או הישנותה של פטרת הציפורניים:
במגע עם מים ודטרגנטים מומלץ להשתמש בכפפות גומי (ארוכות דיין כך שתמנע חדירת מים) עם ציפוי כותנה פנימי.
במצבים של מגע מתמשך עם החומרים הנ"ל חשוב להחליף את הכפפות (לכפפות יבשות) מדי חצי שעה ולהקפיד למשוח את כפות הידיים, במיוחד באזור הציפורניים וסביבן, בקרם הגנה על בסיס סיליקון לפני תחילת העבודה.
הפטרייה "אוהבת" חום ולחות ולכן מומלץ לייצר כנגדה סביבה שאינה נוחה לה: רגליים מאווררות, יבשות (גם בין האצבעות) והיגייניות.
רצוי להשתמש לסירוגין בתכשיר נגד פטריות בעל תכונות מניעה מתאימות.
מעת לעת כדאי לרענן את פנים הנעל בתרסיס מתאים נגד פטרת.
כדאי לנקוט משנה זהירות ממקורות מועדים, כמו בריכות שחייה ומקלחות ציבוריות.
בכפכפים ובמגבות חשוב לעשות שימוש אישי בלבד (גם בבית).
גזרו את ציפורני בהונות הרגליים בקו ישר, והשתמשו בקוטם ציפורניים או במספריים אישיים.
במדידת נעליים חדשות בחנות חשוב להצטייד בגרביים אישיות או לרכוש חדשות בחנות עצמה.
חשוב להקפיד כי ילדים לא ינעלו נעלי מבוגרים, גם לא למשך זמן קצר.
להתמיד בשימוש בגרביים סופחי לחות, העשויים סיבים טבעיים (כותנה).
גרבי ניילון הן פריט חיוני, אך הן מסייעות ביצירת "תנאי חממה" לפטריות ומצמצמות את יכולת האוורור של כפות הרגליים. אל תוותרי על שימוש בהם, אך נסי לצמצם אותו לנסיבות חשובות בלבד.
שימוש בשמן בטימול(ניגזרת של אורגנו) הידוע כאנטיביוטיקה של הטבע בשימוש חיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור רגישניקול29/11/2009
היי
אני בת 32 ויש לי עור מעורב רגיש הנוטה לאדמומיות
איך עליי לטפל בעור הפנים המליצו לי לא להשתמש במסכות קילוף וכדומה.
האם תוכל להמליץ לי על סוגי טיפול מסכות וכו... או אוליי לשנות תזונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לעור רגיש
ד''ר קובי שמיר29/11/2009ניקול שלום
טיפולי הפנים לעור היבש רגי ואדמומי יהיו מכוונים להגנה ושיחזור הציפוי המימי-שומני ובנייה מחודשת של השכבה הקרנית ושיקום התא.
עם הגיל ישנה ירידה עקבית ודרסטית בהפרשה ההורמונלית המביאה לאובדן נפחים ופוגעת באיכות ובמספר סיבי הקולגן והאלסטין בדרמיס וכתוצאה מכך האטה בהתחדשות תאי האפידרמיס הנראית לעין כעור דק חרוש קמטים ובעל טונוס נמוך, אטרופי - עמום, חסר חיוניות וברק (ירידה בויטמין D).
בעזרת טכנולוגיה חדישה, שיטות מדעיות, ניצול אוצרות הטבע וטכניקות מסורתיות, מחבר מדע הקוסמטיקה בין ישן וחדש ומביא ללקוחה תכשירים יעילים בעלי חדירות גבוהה יותר מבעבר.
נוסחאות בעלי כושר לחוח גבוהה המועשרות במרכיבים שומניים ומכילות תרכיזים המכילים מיקרו קפסולות, ליפוזומים ועוד - תוך הבנת חשיבות התזונה הנכונה ותוספי מזון בהתאם לגיל, לחסרים ולמניעה .
שימוש בחומרים המרכיבים את דופן תאי העור כדי להשפיע על פעולת חדירה לתאים ולטיפול בעור מחוספס רגיש אדמומי ויבש. לדוגמא: חומצות שומן חיוניות: ויטמין F, חומצה לינולאית, חומצה לינולנית, חומצה ארכידונית, שמן נר הלילה ולציטין.
3. העלאת רמת הלחות של העור הנעשית במספר שיטות:
• שימוש בחומרים היגרוסקופיים (חומרים סופחי לחות) כגון: אלוורה, סורביטול, חומצה היאלורונית, קולגן, אצות ים וגליצרין.
• אספקת חומרים טבעיים ממרכיבי ה- N.M.F כגון: חומצה לקטית ואוריאה.
• שמירה על תכולת המים בקרנית על ידי הגישה האוקלוסיבית. (יצירת מעטה שומני מלאכותי על העור) בשימוש בחומרים כגון: ווזלין, שעוות וסיליקונים.
• הוספת צרמידים המהווים כ- 50% מהחומר השומני הבין תאי . הם מגדילים את התאחיזה בין התאים ונוכחותם תורמת לוויסות יעיל יותר של קצב אובדן המים דרך העור ולפני עור אחידים וחלקים יותר.
טיפים לטיפוח בבית:
• ניקוי הפנים עם תכשיר שאינו מייבש את העור כגון: שמן הידרופילי או ג'ל.
• להקפיד על הסרת איפור מהעיניים על ידי תכשיר מתאים כדי למנוע נשירת ריסים, אדמומיות ודלקות.
• לעשות אחת לשבוע פילינג ביולוגי המכיל חומצות אלפא הידרוקסי.
• לאחר הפילינג למרוח על הפנים, הצוואר והמחשוף מסכה מזינה.
• אחת לשבוע לעסות את אזור העיניים עם אמפולה או סרום לעיניים.
• למרוח בבוקר ובערב קרם עיניים.
• להשתמש בבוקר בסרום המכילים חומרים לחותניים.
• לבחור בקרם לחות לבוקר המכיל מסנן קרינה.
• בערב למרוח קרם הזנה עשיר.
• אחת לחודש לעשות במכון טיפול פנים להחייאה והחדרת חומרים.
• לשתות הרבה מים ומזונות המכילים ויטמינים.
• להימנע משיזוף.
• לחייך ולהימנע ממתחים!
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור אורגנישירן28/11/2009
שלום,
האם ניתן להשיג מוצרי איפור אורגניים בארץ? ואם לא האם יש מוצרים טבעיים לאיפור?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפור אורגני
ד''ר קובי שמיר29/11/2009שירן שלום.
בישראל עדיין אין תקן רשמי למוצרי קוסמטיקה אורגנית וטבעית. אם זאת, חשוב לדעת כי ישנם מספר גופים המפקחים על התוצרת האורגנית וביניהם חברת ECO העולמית.
תוכלי אולי לפנות ישירות ודרכם תוכלי לקבל מידע לחברות אורגניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב SLSזאב27/11/2009
שלום
ברצוני לשאול עם חומר SODIUM LAURYL SAURYL
הוא חומר מסרטן או חומר מסוכן לשימוש לאורך זמן
בתודה זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ב SLS
ד''ר קובי שמיר28/11/2009זאב שלום.
SODIUM LAURYL SAURYL .
להלן מיסמך אגף המחקר והמידע בכנסת.
הכנסת
מרכז המחקר והמידע - אגף המידע
ירושלים,כ"ג בניסן תשס"ה
2 במאי 2005
לכבוד
חה"כ ניסן סלומינסקי
שלום רב,
הנדון: השפעות ה-SLS
על-פי בקשתך, מרכז המחקר והמידע של הכנסת בדק את המידע המובא במכתבך מ-28 במרס 2005 הנוגע לנזקים אפשריים של השימוש בחומר SLS בשמפו ובמוצרי קוסמטיקה אחרים. להלן הממצאים:
1. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) ותרכובת דומה ששמהSodium Laureth Sulfate (SLES) הם חומרים המשמשים במוצרים שונים בתעשיית הקוסמטיקה, במשחות שיניים ואף כתוסף מזון. חומרים אלו ממיסי שומנים ויוצרי קצף – תכונה חיונית למוצרים כגון שמפו ומשחת שיניים בעיני הצרכנים.
2. החומרים הללו רעילים ועלולים לגרום לנזק לעיניים ולעור, ואף לסרטן. במכתב נאמר שהדברים מסתמכים על ממצאי מחקר של מישל היילי מאוניברסיטת פנסילבניה וכן על .
"תמצית דוח מחקר למניעת עיוורון".
3. האגודה למלחמה בסרטן של ארה"ב (American Cancer Society) והאיגוד האמריקני לקוסמטיקה, טיפוח ובושם (Cosmetic, Toiletry & Fragrance Association) פרסמו באתרי האינטרנט שלהם הודעות המכחישות את הטענות המועלות במכתב אחת לאחת. בהודעות אלו צוין בשנים האחרונות (מאז 1998, לפי המידע שבידינו) מופץ באינטרנט מכתב הטוען כי שני כי SLS איננו ידוע כחומר מסרטן אלא כחומר הגורם גירוי. הוא אמנם תכשיר ניקוי רב-עוצמה המשמש בתעשייה, אך עובדה זו איננה מונעת שימוש בו גם במוצרים קוסמטיים. אנשי משרד הבריאות של קנדה אף יצרו קשר עם המרכז לבריאות באוניברסיטת פנסילבניה .
הנזכר לעיל, ומצאו כי לא נכתב בו מחקר הקושר SLS לסרטן. בעקבות זאת פרסם הבריאות של קנדה הודעה המכחישה את השמועות המתפרסמות באינטרנט בנושא.
4. אגף הרוקחות של משרד הבריאות פרסם גם הוא הודעה באתר האינטרנט שלו בעקבות פניות בנושא: "Sodium Lauryl Sulfate ו-Ammonium Lauryl Sulfate בטוחים בריכוזים נמוכים במוצרים המיועדים לניקיון פני העור והשיער לשימוש קצר המלווה בשטיפתם. במוצרים המיועדים למגע ממושך עם העור, יש להימנע מריכוזים גבוהים." כמו כן פרסמה האגודה למלחמה בסרטן בישראל ב-3 במרס 2002 הודעה שלפיה לא נמצאה כל עדות לכך שהחומר SLS מסרטן.
5. בעיתון "הארץ" התפרסמה ב-24 בפברואר 2003 כתבה העוסקת בגל שמועות האינטרנט על חומרים מסוכנים שנמצאים ברוב סוגי השמפו. בכתבה הובאו תגובות של מומחים ישראלים לטוקסיקולוגיה נוסף על תגובות משרד הבריאות והאגודה למלחמה בסרטן המצוטטות לעיל. כל המומחים שנשאלו פוסלים את האפשרות שהחומרים הנמצאים בשמפו גורמים לסרטן או מסוכנים באופן משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקיחת תכשירים לשימוש אישי
חן28/11/2009שלום
רציתי להרכיב תכשירים לשימוש עצמי לטיפול בסימני מתיחה
מהם המרכיבים שאתה ממליץ? והאם יש שיטות אחרות \ יעילות יותר לטיפול בסימני מתיחה?
ולגבי שמפו האם אפשר לרקוח שמפו משמנים? ומאילו רכיבים?
חשוב לי גם לרקוח שמנים לפנים, נוגדי חימצון ומבהירים במיוחד לאיזורי העיניים
אשמח לתשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרקיחת תכשירים לשימוש אישי.
ד''ר קובי שמיר29/11/2009חן שלום
הפורום הוא לא קורס לרוקחות.
תנסי אולי להיתמקד ספציפית ותצייני את סוג העור או השיער ואז אנסה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים
חן29/11/2009ברור לי שזה לא קורס רוקחות אני רק ביקשתי עיצות ממך ראיתי כאן שנתת לגולשים מתכונים .
אני עוסקת בפעילות ספורטיבית ורק לאחרונה שמתי לב לסימני מתיחה חדשים וגם התפתחות של סימני מתיחה שהיו קיימים. העור שלי שמן וישנם פצעים השתמשתי בסבון של דרמקס מבית ד"ר פישר וכנראה זה החמיר את המצב כי הוא מייבש.
לגבי השיער. הוא לא צבוע אני פשוט מעוניינת לעבור למוצרים טבעיים ועדיף כאלו שאדע בדיוק ממה הם מורכבים.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים
ד''ר קובי שמיר29/11/2009חן שלום.
לשאלתך הראשונה.
הטיפול יעיל מאד שהוא נעשה באופן כדלהלן
טיפול בסימני מתיחה בעור/ צלוליט/.
סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות .
להלן חלק מהחומרים: חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור .
לשאלתך השניה תהי ספציפית ישנם מאות חומרים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה בהריוןדנה24/11/2009
איך משפרים סימני מתיחה בבטן ובירכיים לאחר הריון.
הרבה תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה בהריון
ד''ר קובי שמיר25/11/2009דנה שלום.
טיפול בסימני מתיחה בעור/ צלוליט .
סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל ונושרמיכל23/11/2009
תמיד היה לי שיער דליל. לאחרונה תחלתי לצבוע את השיער ומאז הנשירה איומה והמצב קשה. איך ניתן לצבוע באופן טבעי ובהיר יותר ומה ניתן לעשות כדי לעצור את הנשירה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער דליל ונושר
ד''ר קובי שמיר24/11/2009מיכל שלום.
פני לפורום שעוסק בשיער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום יש לי שאלה חשובההייהיי19/11/2009
יש לי כבר כמה שבועות פצעון בפנים.
ואני כול יום מתמיתה לשים סבון רחצה לפנים במקלחת או משחה שקניתי לפצעי בגרות.
שמתי למשך כמה ימים וזה עדיין נשאר לי. אולי זה ממש קצת אבל ממש קצת נחלש הפצע אבל עדיין זה נשאר לי.
קרו כמה מקרים שמרחתי לימון על הפצעון וזה עדיין נשאר לי.
מה את מייעצת לי לעשות בנוגע לזה?
אולי חומר טבעי שזה טוב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצעונים
ד''ר קובי שמיר22/11/2009שלום.
חיטוי עם מי חמצן
ומריחת ג'ל הרגעה כגון אלוורה או הממליס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה וישיבה מול מחשבגלית18/11/2009
שלום!
ברצוני לברר משהו:
הקוסמטיקאית שלי נתנה לי תכשירי הבהרה שהשפיעו מצויין
המוצרים הם של רונליזה (אולי שמעת עליהם). הפנים שלי ממש היו לבנות בתחילת השימוש
ואפילו הייתי יכולה להסתובב בלי מייק אפ אך בהדרגה זה חזר קצת, לא כמו שהיה אבל הייתה נסיגה של השפעת החומר.
אני משתמשת בקרם הגנה 50 spf של "אוונט" והטענה שלה היא שפה הבעייה מיכוון שההגנה הגבוהה יש בה סיליקונים והם חוסמים את העור והישיבה מול המחשב גם כן מוסיפה לפיגמנטציה. האם זה הגיוני? בנוסף היא ממליצה לי לקנות את הקרם הגנה של רונליזה 20 spf והיא טוענת שזה מספיק לי. מה אתה יכוללייעץ לי כדי שיעזור לי, אני כבר אובדת עצות, קונה המון תכשירים שמשפיעים ואחר כך יש נסיגה וכמובן אני שומרת מהשמש, אגב גם באזומד השתמשתי
אודה מאוד אם תוכל להדריך אותי
תודה רבה! גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה וישיבה מול מחשב
ד''ר קובי שמיר18/11/2009גלית שלום
אני לא מכיר את התכשירים ואת מרכיביהם
אני אישית ממליץ לך על טיפול ואיבחון עור יסודיים ומיקצועיים.
להלן מה צריך כן לעשות.
וקצת רקע.
פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור.
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם ידייםהילה17/11/2009
קניתי קרם ידיים ובין המרכיבים שלו היה כתוב : linalool, citral
ברצוני לדעת מהם 2 המרכיבים הללו? האם הם טבעיים? למה הם משמשים? יש להם תחליף אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם ידיים.
ד''ר קובי שמיר17/11/2009הילה שלום.
להלן קצת רקע עבורך.
שמן אתרי מופק מעשב הלימון ע"י זיקוק באדים צבעו צהבהב והוא בעל ריח וטעם לימוני.
השימושים בשמן עשב הלימון רבים ומגוונים:
בקוסמטיקה הוא משמש בסבונים, קרמים, דיאודורנטים , שמפו, בושם (מתאים בעיקר לטיפול בעור ושער שמנוניים) בזכות ריחו הנעים ותכונותיו המחטאות, אנטי בקטריאלות, אנטי פטריתיות ואנטי דלקתיות. ניתן גם להוספה כשמן לאמבט.
בעיסוי משתמשים מנצלים את תכונותיו כמרגיע כאבים (בעיקר כאבי עצבים), מחזק שרירים וכלי דם.
משמש להוספה למבער הן מהיותו בעל ריח נעים, יכולת החיטוי שלו ובזכות יכולתו להרחיק חרקים ויתושים.
מבחינה כימית מכיל השמן האתרי חומרים רבים, החומר העיקרי (כ-75%) הינו הציטראל (Citral). הציטראל הנו תערובת של שני איזומרים: גרניאל – בעל ריח חזק, ונראל - שריחו עדין ומתוק יותר. הציטראל הוא האחראי לתכונותיו המרפאות והמחטאות.
Linalool - מדובר בחומר בעל ריח נעים שמופק מצמחים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקנהגל16/11/2009
כבר הרבה זמן יש לי הקנה בפנים למרות שבגילי זה נפוץ מאד אבל ההקנה בפני די חמורה
ואינה משתפרת למרות שאיני אוכלת מאכלים משמינים , חטיפים או שותה אלכוהל אני משתמשת הכשיו בסבון ליבוש העור אבל חוץ מליבש לי את עזור השפתים הוא לא עושה כלום
השמח אם תהנו לי בהגדם
נ.ב השתמשתי בעבר בהרבה משחות שונות שלא בדיוק עזרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר קובי שמיר17/11/2009גל שלום.
הינך זקוק לטיפול יסודי להלן מה צריך מיקצועית לבצע.
אקנה- "פצעי בגרות"
האקנה, מהווה מטרד וגורם לסבל רב בכל גיל. הפצעים המוגלתיים על עור הפנים או הגב מכאיבים, מציקים ויוצרים מראה לא אסתטי המשפיע על הדימוי העצמי והביטחון האישי של כל אחד. חשוב להבין כי אקנה אינו נגרם ע"י זיהום. התופעה קשורה בפעילות יתר של בלוטות הגוף, שנובעת מכמה גורמים. אצל נערים ונערות בגיל העשרה (14-18), ומאוחר יותר, בגילאים 35-40, בעיקר אצל נשים, התופעה קשורה לרמות שונות של הורמונים, לתורשה, לתזונה לקויה ולמתח נפשי.
תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
2. סתימה בנקבוביות העור.
3. התרבות חיידקים.
4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.
הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)