מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול פניםאסתר14/07/2009
שלום רב לך.
מה השיטה שלך לטיפול נגד היזדקנות העור והאם ישנם חומרים טבעיים שמשיגים שיפור בעור של מישהי בת 49 עם כתמים וקמטים בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פנים
ד''ר קובי שמיר15/07/2009אסתר שלום.
פיגמנטציה קימטוטים והבהרת כתמים בעור.
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש דרך להפטר מדלקת...12/07/2009
באיזור הסנטר בדרך טבעית?
יש לי פצעים באיזור הסנטר ..הייתי אצל הרופא והוא נתן לי תרופה..רק שאני לא יכולה לבלוע כדורים ואז שלקחתי את זה עם יוגרוט התברר לי שזה אסור ..התעצבנתי מזה ולא לקחתי עוד כדור
יש משהו טבעי?אוכל מסוים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בסנטר
ד''ר קובי שמיר12/07/2009שלום
אתה צריך לברר איזה דלקת זו אטופית דרמטיטיס,סבוראית או אחרת.
כתוב שוב לאחר האיבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוח עור הפניםרמי10/07/2009
אני התגלחתי במשך כשנה וחצי גילוח "למעלה"( זאת אומרת העברתי את הסכין על העור שלי לא רגיל למטה אלא למעלה כי ככה זה יוצא יותר חלק) ועכשיו כשאני גיליתי שזה לא בריא לעור הפנים, הפסקתי וכבר במשך כ-שלושה חודשים אפילו יותר אני התחלתי להתגלח כמו כולם, למטה, וזה לא מגלח כמו שצריך, זאת אומרת זה לא משאיר עור חלק, וזה לא בגלל הסכין גילוח או משהו כזה ככל הנראה שזה בגלל שגילחתי לעמה זמן רב.
השאלה שלי היא האם כשאני אמריך להתגלח רק למטה זה לאט לאט יתרגל ויתחיל להשאיר לי עוד פנים חלק לאחק הגילוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנה שאלתך לפורום שעוסק בהסרת שיער.
ד''ר קובי שמיר11/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם פנים לעור מעורבליז09/07/2009
שלום,
אני מעוניינת לרקוח לעצמי קרם פנים.
סוג עור הפנים שלי הוא מעורב (קצת נוטה יותר ליבש).
מבחינת שמנים ארומטיים, למדתי ואני יודעת מה לשים בקרם, אבל אני לא בטוחה בנוגע לשאר המרכיבים.
על איזה בסיס כדאי לי לעשות את הקרם? חמאת שיאה, ג'ל?
איזה עוד מרכיבים מלבד השמנים והג'ל/חמאה אני צריכה לשים?
מאוד אודה לכל מי שייתן עצה.
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם פנים לעור מעורב.
ד''ר קובי שמיר10/07/2009ליז שלום.
בסיסים אפשריים לעורך:
שמן דקל Palm Tree Oil
שמן המופק מקליפת הפרי ומהזרעים של עץ הדקל האפריקאי.
עשיר בויטמינים, בעיקר בוויטמין A (בטא קרוטן) ובחומצות שומן שיעילות בחיזוק קרומי התאים ובחידוש רקמות. בעל מרקם מוצק וגבשושי. עוזר בשיקום עור עייף, פגוע , סדוק ומוזנח. בעל צבע צהבהב בהיר וריח נייטרלי.
שמן ויטמין Tocopherol-Vitamin-E E
שמן שהוא אנטי-אוקסידנט חזק ומונע התפשטות של רדיקלים חופשיים.
משפר את זרימת הדם ומשקם כלי דם, עוזר לשיקום רקמות עור. בעל מרקם סמיך וצבע וריח נייטרליים.
למי מיועד: לעור סדוק, יבש ומבוגר, לריפוי פצעים, לטיפול בנגעי עור (בעיקר פסוריאזיס) ולריפוי כוויות וכיבי עור.
שימושים בקוסמטיקה הטבעית: משמש כחומר משמר כמעט בכל תכשירי הקוסמטיקה הטבעית בשל היותו אנטי-אוקסידנט חזק . לשימור יש להוסיף אותו בריכוז של 2%.
המופק מזרעי צמח הזיפן.
מכיל כמות רבה של פרוטאין וחומצות שומן חיוניות ואת הכמות הגדולה ביותר הקיימת בטבע של חומצה גאמה לינולנית וזאת בנוסף לחומצות השומניות החשובות לחיזוק ממברנת התא, להזנתו, לשמירת לחותו ועצירת הזדקנותו. מעשיר כל שמן שבא איתו במגע. בעל צבע צהוב חיוור וריח נייטרלי. משמש הן לשימוש חיצוני. והן בצורת קפסולות ללקיחה פנימית. בליעת חצי כפית של שמן הבוראז' שלוש פעמים בשבוע, משפרת את מראה העור.
שמנים אתריים מתאימים .
ילנג ילנג, גרניום, נרולי, ורדים, יסמין, אלמוות הכסף, ברגמוט, סנדלווד, בנזואין,
רוזווד, מור, לבונה, מנדרינה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני אקנהשמחה09/07/2009
שלום וברכה
אני בחורה בת 22 , סבלתי בעבר מאקנה קשה וכיום אני מטופלת בכדורים הנקראים מנוצקלין דרך רופא עור.
העור שלי שמוני מאוד ובגלל זה אני משתמשת בגל' ניקוי לעור שמן שמאזן את העור .
לאחר טיפול בכדורים בקושי יש לי פצעים . אבל מה שמפריע לי בעיקר שיש לי נקבוביות פתוחות והעור אדום ומחוספס כאילו יש חורים .
מה אפשר לעשות על מנת למנוע או אפילו להסיר נקבוביות פתוחות וחורים .
האם יש לי טיפול ביתי , קוסמטיקאית או אפילו מכונים שמתעסקים בזה
אודה על תשובתך
בברכה
שמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני אקנה
ד''ר קובי שמיר09/07/2009שמחה שלום.
האקנה הינה הפרעה בעור המתבטאת בבלוטות חלב מודלקות.
הסוג השכיח ביותר הינו האקנה וולגריס (חטטת נפוצה) המתחיל בד"כ בגיל ההתבגרות ונגרם עקב פעילות יתר (היפר פונקציה) של בלוטות החלב ואף עקב שינויים הורמונליים.
החלב שנוצר אינו יכול לצאת כיוון שזקיקי השיער (בלוטות אפוקריניות) סתומים על ידי פקק, ונוצרת מוגלה. עקב המגע עם האוויר, פקק הקרטין נעשה שחור ויוצר חטט ("נקודה שחורה").
תופעת האקנה מתמקדת בעיקר על הפנים, החזה והגב; בדרך-כלל נעלמת עם ההתבגרות, אך לעיתים ישנה החמרה והמצב נעשה כרוני וגורם לציסטות זיהומיות (פפולות ופוסטולות) ולדלקות בעור. הטיפול הוא על-ידי ניקוי/חיטוי, משחות שונות, ולעיתים ע"י טיפול תרופתי - אנטיביוטיקה או רואקוטן.
מעבר להשפעה האסתטית על העור ישנה גם השפעה על הדימוי העצמי של המתבגר וכתוצאה מכך השלכות חברתיות והתנהגותיות.
ישנם מספר טיפולים המוצעים כיום, כגון: הטיפולים הקוסמטיים והטבעיים שהינם פחות אלימים ולהם פחות תופעות לוואי מהטיפול הרפואי הקונבנציונלי.
הטיפול הקוסמטי הקונבנציונאלי יציע תכשירי ניקוי בעלי PH נמוך הידועים ביכולתם להרחיק פלורה בקטריאלית מהעור, משחות המווסתות ומאזנות את הפרשת הסבום מבלוטות החלב, תכשירים על בסיס רטין A העוזר בהתמיינות תקינה ואיזון בלוטות החלב, מסכות סופחות ולחויות קלילות על בסיס פאזה מימית המכילות מסנני הגנה לשיקום העור.
ייבוש יתר של העור יגרום להפרשה מוגברת של בלוטות החלב ויחמיר את המצב.
טיפול משולב עם תוספי מזון הינו אידיאלי כיוון שפועל גם במישור החיצוני וגם במישור הפנימי (המערכת החיסונית ומערכות נוספות הקשורות בהופעת הפצעים). ישנם תוספי מזון שאינם דורשים מרשם רופא כגון: ויטמינים ומינרלים שהראשון מביניהם הינו האבץ (שמהווה מאין אנטיביוטיקה טבעית ומחזק את המערכת החיסונית), ויטמין A (הפועל לשחרור הפקק) וויטמין B3,B5,B6.
תשומת לב נוספת לנושא התזונה הינו הרגלי תזונה נכונים כגון: מזונות המכילים ויטמינים, מינראלים, ומזונות המכילים סיבים תזונתיים וכמובן שתייה מרובה. מאידך חשוב גם להמנע ממזונות שומניים, מטוגנים, משקאות קלים ומזונות המכילים צבעי מאכל. טיפול באקנה בעזרת טכנולוגיה – בשנים האחרונות נכנסה לשוק שיטת הפוטותרפיה לטיפול באקנה בעזרת "אור כחול" באורך גל מסוים, הנקראות "אולטרה ויאולט".
טיפול זה נמצא יעיל במיוחד לצימצום ואף השמדת חיידקי האקנה (p. acne) ללא גרימת נזקים או תופעות לוואי כלשהן. הריפוי מתבצע כאשר האור המוקרן פועל על חומר בשם פורפירין הנלווה לחיידקי האקנה. עם חשיפת הפורפירין לאור המיוחד של המערכת, הוא עובר שינוי כימי ומחסל באופן סלקטיבי את חיידקי האקנה. הטיפול המתבצע ללא מגע, באמצעות אור, מונע את הצורך להשתמש באנטיביוטיקה או בתרופות אחרות, ונמשך דקות ספורות מס' פעמים בשבוע.
כמו כן טיפולים ותכשירים טבעיים שונים לפי סיווג העור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפניםאבי07/07/2009
שלום , אני בחור בן 18 לפני 3 שנים בערך התחיל להיות לי אדמומיות בשתי הלחיים וזה ממש מפריע לי ומוריד לי את הביטחון העצמי , הלכתי לשתי רופאי עור וקיבלתי משחות עם סטרואידים שרק החריפו את המצב אח"כ הלכתי לסופר פארם ואיזה אחת הקוסמטיקאיות שם נתנה לי קרם של ahava בשם dermud אחד ליום ואחד ללילה והיא אמרה שזה יעזור לי .. אבל שום דבר זה לא עזר לי בכלל עכשיו רציתי לשאול אני קראתי על כל מיני טיפולי ליזר למינהם כמו IPL או טיפול פוטודינמי .. אני ממש חושש מטיפולים מהסוג הזה ואני גם לא יודע עד כמה היעילות שלהם תשפיע לי על הורדת האדמומיות לאחר הטיפול , רציתי להתייעץ איתך איזה טיפול היית ממליץ לי לעשות במצב שלי ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים
ד''ר קובי שמיר08/07/2009אבי שלום.
כדי לטפל נכון בעור פנייך, יש קודם לאבחן באיזה סוג עור התברכת. תכשיר שאינו מותאם לעורך יכול לגרור תגובה אלרגית או פשוט לא לספק השפעה מקסימלית. שימי לב, מראהו של עור פנים שמן שמנוני במיוחד והוא בעל נטייה עזה להתכסות בנקודות שחורות ובפצעונים. עליך לנקות את פניך לפחות שלוש פעמים ביום ולהשתמש אך ורק בסבון המיועד לעור פנים שמן. כמו כן, יש להשתמש במסכת ניקוי עמוק או במי פנים בבוקר ולפני השינה. עדיף להשתמש בג'ל ניקוי ולא בחלב פנים כי הג'ל מרחיק זיהומים ודוחה את ההשפעות המגרות שיש למים על הפנים.
עור פנים יבש מועד לאדמומיות וגם לקילופים. יש להשתמש בסבון פנים נוזלי כדי לא לייבש את הפנים, במי פנים נטולי אלכוהול ובקרם לחות עשיר. עור פנים רגיל הוא לעיתים שמן ולעיתים יבש ולטיפולו ניתן להשתמש כמעט בכל מי פנים, סבון או לחות שמיועדים לעור רגיל. לפני השינה ולנקות את הפנים היטב, לאחר מכן מרח קרם לחות על המצח, האף, הלחיים והסנטר רצוי בתנועות סיבוביות. את קרם הלחות כדאי למרוח מדי בוקר וערב
כמו כן המלצתי אליך לגשת לייעוץ ואיבחון מיקצועי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנה לעוריוליה30/06/2009
שלום!!! אני בת 29 . כולם נותנים לי מקסימום 23, אבל לאחרונה התחלתי לשים לב שהעור כבר לא נראה כמו שהיה לפני שנה - הוא נהיה יותר מעורב וכמובן יש כבר קמטי הבעה. רציתי לשאול כיצד אפשר להזין יותר את העור באופן טבעי (מסכות מפירות. תזונה) ועוד שאלה - אני 9 חודש אחרי לידה
איך משפרים מראה של מתיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנה לעור
ד''ר קובי שמיר30/06/2009נטלי שלום.
אנטי איי'גינג
פנים צעירות נמדדות על פי גוון העור, מוצקות ומרקם. עור חלק מוצק ויפה הוא חלומה של כל אישה בכל גיל. אולם ישנם גורמים המסבים לעור פנינו נזקים שונים וקמטים: שמש, שינויי מזג אויר, אימוץ שרירים מסוימים והחשיפה לרדיקלים חופשיים. נוסיף לכך תרופות ואת העור הדק במיוחד באזור הפנים הטיפול – פילינגים בהתאמה אישית להמסה ו/ או קילוף העור- מסיר ומחייה עור עייף ורפוי, ממצק את העור, מעורר את העור לחידוש ורענון, מבהיר את גוון העור וכתמי פיגמנטציה, מאפשר החדרה יעילה של חומרים פעילים לעור שילוב הטיפולים עם מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור.
טיפול בסימני מתיחה בעור/ צלוליט/העלמת צלקות
סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים מאקנה...30/06/2009
יש שיטה להבהרת כתמי אקנה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים מאקנה
ד''ר קובי שמיר30/06/2009שלום.
פיגמנטציה והבהרת כתמים בעור
כתמי עור נוצרים בעור עקב סיבות שונות: כתמי שמש - הנוצרים בעקבות חשיפה לא מבוקרת לקרני השמש, צלקות אקנה - כתוצאה מהופעת פצעי אקנה בעבר, כתמי פיגמנטציה - עקב פיגמנטציית יתר של העור, כתמי מלזמה - בגלל שינויים הורמונאליים בגוף, כתמי גיל – כתוצאה מתהליך ההזדקנות הטבעי של הגוף בכלל ושל העור בפרט, ועוד.
הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.
1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
4. שינוי הרגלי האכילה - התאמת תפריט.
5. התאמת תוספי מזון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קוניםדניאל26/06/2009
האם נטילת טבליות שמרים יכולה לסייע למצב של פנים עם נטייה לחצ'קונים? והאם יש תופעות לוואי לטבליות שמרים?
כמה מומלץ לקחת אם זה באמת יכול לעזור?
תודה מראש על תשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לחצ'קונים
ד''ר קובי שמיר28/06/2009דניאל שלום
מה שאולי יכול להועיל זאת מסיכה שעשויה משמרים ולהלן המתכון.
גש לחנות טבע וקנה חבילה קטנה של שמרים יבשים בתפזורת - הכוונה לשמרי בירה שעשירים בהמון ויטמינים שחיוניים לבריאות הגוף בכלל והעור בפרט כמו ויטמין B, ויטמין B1 (תיאמין) ויטמין B2 (ריבופלאבין), ויטמין B6 (פירודוקסין) וחומצה פולית. 50 עד 100 גרם יספיקו למספר טיפולים. שים 2-3 כפיות מהשמרים בכלי, הוסיף מים בקילוח דק תוך ערבוב מתמיד עד שמתקבלת משחה אחידה. (לא יותר מכפית עד שתיים של מים). הוסיפו כ-2 טיפות מיץ לימון מלימון סחוט טרי והמשיך לערבב עד שכל המיץ נבלע בתערובת. מרח על הפצעונים וחכה ליבוש. שטוף במים חמימים זורמים.
פעמיים בשבוע בערב לפני שינה.
הקפד על ניקוי העור לפני השימוש במסיכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור פנים זוהר וקורן...25/06/2009
אני בת 19 עם קצת ח'צקונים וכתמים מסביב לפה ולסנטר..!
חוץ מזה הפנים שלי לא הכי קורנות ויפות וזוהרות..
אני רוצה להיות הכי יפה שאני יכולה בלי איפור ובלי כלום, אבל מה לעשות?מה לאכול או מה לשים על הפנים בשביל פנים מושלמות ללא שום פגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור פנים זוהר וקורן
ד''ר קובי שמיר25/06/2009שלום לך.
הטיפול הקוסמטי הקונבנציונאלי יציע תכשירי ניקוי בעלי PH נמוך הידועים ביכולתם להרחיק פלורה בקטריאלית מהעור, משחות המווסתות ומאזנות את הפרשת הסבום מבלוטות החלב, תכשירים על בסיס רטין A העוזר בהתמיינות תקינה ואיזון בלוטות החלב, מסכות סופחות ולחויות קלילות על בסיס פאזה מימית המכילות מסנני הגנה.
ייבוש יתר של העור יגרום להפרשה מוגברת של בלוטות החלב ויחמיר את המצב.
טיפול משולב עבורך עם תוספי מזון הינו אידיאלי כיוון שפועל גם במישור החיצוני וגם במישור הפנימי (המערכת החיסונית ומערכות נוספות הקשורות בהופעת הפצעים). ישנם תוספי מזון שאינם דורשים מרשם רופא כגון: ויטמינים ומינרלים שהראשון מביניהם הינו האבץ (שמהווה מאין אנטיביוטיקה טבעית ומחזק את המערכת החיסונית), ויטמין A (הפועל לשחרור הפקק) וויטמין B3,B5,B6.
תשומת לב נוספת לנושא התזונה הינו הרגלי תזונה נכונים כגון: מזונות המכילים ויטמינים, מינראלים, ומזונות המכילים סיבים תזונתיים וכמובן שתייה מרובה. מאידך חשוב גם להמנע ממזונות שומניים, מטוגנים, משקאות קלים ומזונות המכילים צבעי מאכל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה יודע להגיד לי מה 5
...25/06/2009הפירות שהם הכי מועילים לעור הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות לעור הפנים
ד''ר קובי שמיר26/06/2009פירות וירקות. 10-8 מנות פרי וירק הן פריט חובה בתפריט היומי. מכיוון שהם עצמם חשופים לשמש, הם מכילים חומרי הגנה רבי עוצמה, ובעיקר נוגדי חמצון שמגינים גם על העור האנושי מפני נזקי השמש.
לשיפור מראה העור יועילו במיוחד אלה שמכילים ויטמין A (ירקות ופירות כתומים, כגון גזר, בטטה ומשמש, וירקות עליים ירוקים), ויטמין C (פירות הדר, קיווי, כרוב ועוד) וסלניום (אגוזי ברזיל וזרעונים). שלבי בתפריט גם שמנים צמחיים, קטניות, דגנים מלאים ואגוזים - שמכילים ויטמין E, נוגד חמצון חשוב נוסף.
דגים. פעמיים-שלוש בשבוע אכלי דגים כמקור לחלבון, ובעיקר דגי מעמקים כמו סלמון, טונה והליבוט. אלה מכילים כמות גדולה יחסית של חומצות שומן מסוג אומגה 3, שלהן השפעה מיטיבה על העור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני מורידה צלוליטיס?שני17/06/2009
שלום,
איך אני יכולה להוריד צלוליטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לצלוליטיס.
ד''ר קובי שמיר17/06/2009גלית שלום.
טיפול בסימני מתיחה בעור/ צלוליט/העלמת צלקות.
סימני המתיחה הנם קווים הנוצרים בעור כתוצאה מקרעים בשכבה התחתונה של העור. בתקופת ההיריון, או בעקבות עליה משמעותית במשקל, הגוף גדל במהירות והעור אינו מספיק לייצר רקמות עור חדשות, כתוצאה מכך, נוצרים קרעים בשכבה התחתונה של העור.
בתחילה הקרעים נראים כפסים אדומים כחולים, ומאוחר יותר, נוצרת בין הקרעים רקמת עור (קולגן) שונה במבנה ובצבע מהרקמה המקורית שהייתה, רקמת עור זו צבעה לבן.
המונח המקצועי לרקמה הזו הוא STRIEA. ה STRIEA מופיעה גם אצל העוסקים בפיתוח גוף.
מי שיש לה כבר סימני מתיחה, סביר שיופיע לה סימני מתיחה נוספים במהלך היריון או עליה המשקל.
סימני המתיחה יכולים להיווצר בכל אזור הגדל בגוף: בטן חזה, מותניים, רגליים וכו. הטיפול משלב:
1. קרמים המיועדים למניעת סימני מתיחה ולא להזנה של העור, קרמים אלו חודרים לשכבה התחתונה של העור ומגמישים אותו ובכך מונעים את סימני המתיחה.
2 שיטות המסות עור וחידוש הקולגן והאלסטין במקביל נעשה ע"י שימוש בחומצות טבעיות בריכוזים שונים.
3. רקיחת משחות לשימוש ביתי למניעת תופעות לוואי לתחזוקת הטיפול ולשימור ושיפור התוצאות .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה המלצה לקרמים להורדת צלוליטיס
שני18/06/2009קודם כל תודה רבה,
אודה לך אם תוכל להמליץ לי על קרמים לטיפול בצלוליטיס.
טיפול להמסת עור נשמע לי קצת מפחיד.
תודה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרמים לטיפול בצלוליט
ד''ר קובי שמיר19/06/2009גלית שלום.
מהכרות אישית פני למעבדות תפוח יש להם תכשיר יעיל לנושא.
039304986-9
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הריכוז של חןמצה הילורוניתשרה17/06/2009
שניתן להוסיף לקרם פנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה היאלורונית.
ד''ר קובי שמיר17/06/2009שרה שלום.
חומצה היאלורונית HA
חומצה היאלורונית הינה החומר העיקרי בגוף אשר מלכד את המים בתוך העור .כתוצאה מגיל ומפגעים סביבתיים , פוחת ריכוז HA בגוף ואז מתחיל תהליך של התייבשות העור והזדקנותו .
כאשר מחדירים בקרם חומצה היאלורונית , מתחיל תהליך שיפור במאזן הלחות של העור , בבניה מחודשת של כלי דם המביאים חומרי הזנה לעור ובכך אנו מעודדים את תהליך הצערת העור ומיצוקו .אנו משתמשים בחומצה היאלורונית בעלת משקל מוליקולרי בינוני ושאינה מסועפת ולכן גם חדירתה רבה פי 1-3%
התוויה : למיום , מיצוק העור והתחדשותו .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת קעקועיםדנה17/06/2009
צהריים טובים לך
האם ניתן לקבל תוצאות טובות בחומרים טבעיים בהסרת קעקועים
באיזו שיטות ובאילו חומרים ניתן לעשות זאת.
והאם אפשרי לעשות זאת גם בקייץ.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת קעקועים
ד''ר קובי שמיר17/06/2009דנה שלום.
להלן חלק מהחומרים הטבעיים בשימוש גם להסרה וטישטוש קעקועים בריכוזים שונים יעילים גם לקמטוטי עור עמוקים ולהסרת כתמים בעור.
שילוב תערובת של חומצות אלפא ובטא הידרוקסיות בתכשיר אחד. למשל : גליקולית + סליצילית. כשכל חומצה מבצעת פעילות יחודית. החומצה הגליקולית היא הידרופילית : קילוף על פני העור בלבד. ואילו החומצה הסליצילית היא ליפופילית :ויכולה לחדור לפאזה השומנית בבלוטות החלב .
בעיות טכניות מקשות על הבאה לשיווי משקל אופטימאלי של שתי החומצות בתכשיר אחד, אך מומלץ להשתמש בתכשירים השונים לסירוגין להשגת אפקט מקסימאלי משולב של האלפא והבטא הידרוקסי.
ריכוזים נמוכים יגרמו להפחתת הקשר בין התאים הקרניים בחלק התחתון של האפידרמיס, ריכוזים גבוהים יגרמו לניתוק הקשר בין התאים הקרניים בחלק התחתון של האפידרמיס, עד להפרדה מלאה של האפידרמיס מהדרמיס וגירוי ליצירת קולגן חדש בדרמיס העליון.
חומצות האלפא הידרוקסיות החדשות בשוק הינן בעלות משקל מולקולארי גבוה
(Polyhydroxy Hydroxy acids) . אורך המולקולה מאט את חדירת החומצה לעור ומקטין את הגירוי בעור.
לשימוש ביתי ניתנים חומרים למניעת תופעות לוואי של הטיפול וכן לשיפור ושימור התוצאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת קעקועים
גלה13/08/2009איפה אני יכולןה להסיג את החומרים האלו להסרת הקעקעים בדרך טיבעית או לאיזה רופא אני יכולה לפנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת קעקועים.
ד''ר קובי שמיר14/08/2009גלה שלום.
הרכיבים הנ"ל לא ניתנים באופן פרטי אלה מבוצעים בטיפול פרטני ע"י אסטתיקאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחוריםחני16/06/2009
שלום רב
אני בת 24 וסובלת משחורים ועור שמן מה המלצתך לטיפול ולמה זה עדיין קורה בגילי.
הרבה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחורים.
ד''ר קובי שמיר16/06/2009
חני שלום.
האקנה, כידוע, מהווה מטרד וגורם לסבל רב בכל גיל. הפצעים המוגלתיים על עור הפנים או הגב מכאיבים, מציקים ויוצרים מראה לא אסתטי המשפיע על הדימוי העצמי והביטחון האישי של כל אחד. חשוב להבין כי אקנה אינו נגרם ע"י זיהום. התופעה קשורה בפעילות יתר של בלוטות הגוף, שנובעת מכמה גורמים. אצל נערים ונערות בגיל העשרה (14-18), ומאוחר יותר, בגילאים 35-40, בעיקר אצל נשים, התופעה קשורה לרמות שונות של הורמונים, לתורשה, לתזונה לקויה ולמתח נפשי.
תופעת האקנה קשורה למספר גורמים:
1. הפרשת חלב מוגברת ובלוטות מוגדלות.
2. סתימה בנקבוביות העור.
3. התרבות חיידקים.
4. דלקת הנובעת מהתרבות חיידקים. התפתחות הדלקת קשורה בהרס הנקודות השחורות ובשחרור תוכן בלוטות החלב אל הרקמה שמסביב. בדרך כלל, החיידקים המעורבים באקנה הם חלק מהאוכלוסייה הטבעית של העור.
טיפול נכון בעור השמן/בעייתי יתקיים תוך כדי שמירה על תנאים הגיינים, כשבראש ובראשונה שמירה/הימנעות מנגיעה בפצעים למניעת הדבקה חוזרת וזיהום חיצוני.
ניקוי העור בסבונים שאינם מייבשים ושלהם רמת חומציות נמוכה (PH נמוך) ייתרמו למניעת התפתחות פלורה בקטריאלית בעור, כמו כן שימוש יומיומי קבוע בקרם לחות המיועד לסוג העור יהווה הגנה לעור ושימור מרכיבי ה-NMF הטבעיים.
שימוש שבועי בפילינג AHA עדין לצורך הנשלת תאי העור המתים ויצירת אזור עור נושם (אירובי) יביא את העור למצב של רגנרציה ומטבוליזם תקין, שיפור זרימת הדם והמרצת מנגנון הלחלוח בעור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי אייג'ינגאסתר16/06/2009
מהם הדרכים לפי שיטתך לטיפול בהיזדקנות העור
והאם תוכל קצת לפרט עבורי .
אני בת 45 עם מעט קמטים שירשתי ביושר וכתמים בעיקר במצח ובחזה.
תודה מראש וצהריים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי אייג'ינג
ד''ר קובי שמיר16/06/2009אסתר שלום.
אנטי איי'גינג.
פנים צעירות נמדדות על פי גוון העור, מוצקות ומרקם. עור חלק מוצק ויפה הוא חלומה של כל אישה בכל גיל. אולם ישנם גורמים המסבים לעור פנינו נזקים שונים וקמטים: שמש, שינויי מזג אויר, אימוץ שרירים מסוימים והחשיפה לרדיקלים חופשיים. נוסיף לכך תרופות ואת העור הדק במיוחד באזור הפנים הטיפול – פילינגים בהתאמה אישית להמסה ו/ או קילוף העור- מסיר ומחייה עור עייף ורפוי, ממצק את העור, מעורר את העור לחידוש ורענון, מבהיר את גוון העור וכתמי פיגמנטציה, מאפשר החדרה יעילה של חומרים פעילים לעור שילוב הטיפולים עם מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:
1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
3. ויטמינים ומינרלים
4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור
אלו הן חלק מהאפשרויות טיפול בתחום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)