פורום קוסמטיקה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויטמין e
    דליה
    03/02/2011

שלום רב! האם ניתן להוסיף לקרם הלחות לפנים שמן ויטמין e או כל שמן אחר המסייע בהזנת העור ? אם כן באיזה יחס ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין e

הוספת תגובה

• ויטמין e - תגובה

זילי אורבך
    06/02/2011

שלום דליה,
    ניתן בהחלט ואפילו מומלץ להוסיף ויטמין E לקרם הלחות. הוא מונע התעפשות של פזת השמנים בקרם.
    הריכוז נע בין מ5%-10% ויטמין E. אפשר להגדיל את הריכוז במקרים בו העור יבש במיוחד.
    בסרום ויטמין E הריכוז יכול לעלות לריכוז של 50%.
    שימי לב, הויטמין הוא שמנוני , ויש להתאימו לסוג העור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם משזף לפנים
    אלעד
    30/01/2011

היי,
    יש לי 3 שאלות לגבי קרם משזף לפנים

1.האם עדיין מוכרים בשוק את הקרם המשזף של לוריאל לפנים?
    2.האם שימוש יומיומי בקרם עלול לגרום לנזק עתידי לפנים? בייחוד לגברים?

לקביעת תור
    סגירה
    קרם משזף לפנים

הוספת תגובה

• קרם משזף לפנים - תגובה

זילי אורבך
    01/02/2011

שלום אלעד,
    בדשוק ברשתות הפארם ובפרפומריות אם הקרם קיים.
    הקרם אינו גורם לנזק, לא לגברים ולא לנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור מראה העור בגיל מבוגר
    מתי
    30/01/2011

מכובדי!
    אני עומדת בפני דילמה מאד רצינית. למרות שאינני קשישה ממש, בת 53, עור הפנים שלי נראה זוועה. הדבר מפריע לי מאד מאחר וכל חיי הייתי אישה יפה וקשה לי מאד להתרגל לקמטים הרבים, לכתמי הפיגמנטציה ולנפילה של שרירי הפנים,כולל עפעפיים וצוואר. זה מוזר אבל עור הפנים שלי נראה הרבה יותר זקן ממני. ב'לוק' הכללי אני נראית צעירה אבל כשמתקרבים הפנים נראים ממש זקנים. אני מטפחת את עצמי כולל ביקורים אצל קוסמטיקאית טובה ושימוש בתכשירים טובים. נראה לי כי הגעתי ללא ברירה לקטע של התערבות כירורגית קוסמטית. כאן הדילמה: אני כל כך נרתעת מזה, גם בגלל הכאב (זריקות, ניתוח וכו') גם העלות הגבוהה אבל הכי הכי בגלל שאני מפחדת שאהפוך ממוקדת רק בזה. ואחרי שאשיג מראה טוב יותר אחיה בחרדה עם כל קמט שיופיע מחדש ועם כל נפילה. בקיצור אהיה פתטית. אני באמת עסוקה בדברים הרבה יותר חשובים וערכיים בחיים ולא הייתי רוצה להתמקד רק במראה צעיר. אני מנסה להתעלם אבל בכל פעם מחדש כשאני רואה את עצמי בתמונות או במראה קרובה או מקבלת הערות אני נעשית מדוכאה.
    מקפידה על תזונה נכונה ואורח חיים בריא. פעילות גופנית וכו' (בטוחה שהמראה הנוכחי הוא תוצאה של שנים קשות מאד שעברתי). אני מאד מחוברת לכל דבר שבטבע ותוהה האם גם כאן יש לטבע פתרונות כדי שלא אצטרך לבחור בהתערבות הכירורגית? נניח פילינג ביתי עמוק? דרך כלשהי לטשטש קמטים? בנוסף כמובן, לקוסמטיקה הפנימית: תזונה נכונה, שינה בריאה, פעילות גופנית נכונה וכו'?
    על תשובותיכם אודה.

הוספת תגובה

• שיפור מראה העור בגיל מבוגר - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    30/01/2011

גילה שלום.
    אנטי איי'גינג
    פנים צעירות נמדדות על פי גוון העור, מוצקות ומרקם. עור חלק מוצק ויפה הוא חלומה של כל אישה בכל גיל. אולם ישנם גורמים המסבים לעור פנינו נזקים שונים וקמטים: שמש, שינויי מזג אויר, אימוץ שרירים מסוימים והחשיפה לרדיקלים חופשיים. נוסיף לכך תרופות ואת העור הדק במיוחד באזור הפנים הטיפול – פילינגים בהתאמה אישית להמסה ו/ או קילוף העור- מסיר ומחייה עור עייף ורפוי, ממצק את העור, מעורר את העור לחידוש ורענון, מבהיר את גוון העור וכתמי פיגמנטציה, מאפשר החדרה יעילה של חומרים פעילים לעור שילוב הטיפולים עם מרכיבים המאפשרים חידוש אמיתי, מיצוק והזנה לעומק כמו:

1. חומצה היאלורונית- הגורם למתיחה וחיוניות
    2. פפטידים- עובד על פעילות סיבי קולגן ואלסטין, מונע היווצרות קמטים ופועל על עומק הקמטים הקיימים.
    3. ויטמינים ומינרלים
    4. חומצות אלפא ובתא הידרוקסיות- ממיס את הדבק הבין תאי, מזרז תהליכי חידוש ושיקום העור, מבהיר ומאפשר ספיגה מוגברת של חומרים לעור.
    5. חומצה רטינואית- נגזרת של רטינול מבהיר ומחדש את העור

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור מראה העור בגיל מבוגר - תגובה - תגובה

זילי אורבך
    01/02/2011

שלום גילה,
    בהמשך לתשובתו המפורטת והמצויינת של ד"ר קובי שמיר, הייתי ממליצה לך לפנות לרופא עור המתמחה באסטטיקה של העור, שירשום לך מרשם מיוחד המכיל את החומרים לקילוף תאי עור פגועים , להזנה ולהבהרה.
    ניתן לשלב עם הקרם הרפואי את השימוש בתכשירים קוסמטיים.
    הטיפול הביתי היומיומי מאוד יעיל אם מקבלים את התכשירים הנכונים ואת ההדרכה הנכונה .
    התמדה בטיפול וסבלנות הם ערובה להצלחתך. את לא כל כך "קשישה".
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילוי קמטים
    הדר
    29/01/2011

באחת התשובות שלך בנוגע למילוי קמטים ציינת את החומרים הבאים כחומרים אשר עשויים לעזור .
    שאלתי היא מאיפה אני משיגה חומרים אלו, והאם ניתן לבקש אותם או רקיחה שלהם ללא מרשם רופא .?

אנא פרט בנושא בבקשה .

תודה ,

הדר.

חומצה היאלורונית - זוהי חומצה הנמצאת בגוף האדם ואחראית לגמישות העור וחיוניותו, אך עם השנים נעלמת. מילוי קמטים באמצעות חומצה היאלורונית, הידועה גם בשמות המסחריים: פרלן, רסטילן או ג'ובידרם, טוען את מצבורי החומצה הטבעיים בעור ומשיב את הלחות והגמישות שאבדו. החומצה ההיאלורונית נמצאת בשימוש כבר שנים רבות בכל רחבי העולם ומאושרת על ידי משרד הבריאות האמריקני (FDA), האירופאי וכן הישראלי.
    רדיאס - חומר מילוי טבעי נוסף המורכב מסידן ומשמש חלק עיקרי מעצמות גופנו. רדיאס הוא אחד מחומרי מילוי הקמטים הפופולריים ביותר בעולם בשל העובדה שהוא מעודד באופן טבעי את ייצור הקולגן.

לקביעת תור
    סגירה
    מילוי קמטים

הוספת תגובה

• מילוי קמטים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

הדר שלום
    בהזרקה לקמטים ע"י רופאים בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנים ונשירת שיער
    אבי
    29/01/2011

שלום רב,
    בן 30 עם שיער דליל וחלש. משתמש במינוקסי פעם ביום.
    ברשותי מס' שמנים אתריים שהבנתי שיכולים לחזק את השיער. השמנים הם: פטשולי, רוזמרין, הדס, לבנדר. בנוסף שמן שומשום כבסיס.

הייתי שמח שיכוונו אותי מבחינת הכמויות לטובת עיסוי לקרקפת כל כמה ימים.
    כמה טיפות צריך לשים מכל שמן אתרי וכמה מהבסיס בשביל כל עיסוי כזה? (בתוך קערית קטנה)
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שמנים ונשירת שיער

הוספת תגובה

• שמנים ונשירת שיער - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

יניב שלום.
    40 סמ"ק שמן בסיס
    2 טיפות שמן אתרי מכל סוג.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הכמויות

אבי
    29/01/2011

קודם כל, תודה.
    דבר שני, האם זו כמות בשביל עיסוי חד פעמי?
    40 cc זה לא הרבה מידי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הכמויות - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    30/01/2011

יניב שלום.
    אלה המינונים תתחיל עם זה ,תמיד תוכל להכין עוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק לשם הבהרה

יניב
    31/01/2011

תודה רבה ד"ר שמיר וסליחה על החפירה.... אבל רק בשביל להיות בטוח-
    את הכמויות שכתבת, אני מערבב בקערה ומסיים את התערובת בעיסוי אחד?
    ותודה רבה, שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמנים ונשירת שיער - תגובה

זילי אורבך
    01/02/2011

שלום יניב,
    בהמשך לתשובתו של קובי שמיר לגבי המינונים.
    המינון של שמנים אתריים בתוך שמן בסיס הוא:
    1 טיפה שמן אתרי ל 1 מ"ל שמן בסיס.
    זה 5% סך השמנים האתריים בתוך שמן בסיס (כמו השומשום).
    ציינת 4 שמנים אתריים ולכן לכל כפית ( 5 מ"ל) שמן שומשום, אתה צריך לשים
    בערך 1 טיפה מכל שמן אתרי (סך 4 טיפות). לערבב היטב ולעסות את הקרקפת.
    אם הריכוז חזק עבורך אתה יכול לדלל אותו עלי די הוספת עוד שמן בסיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    דנה
    28/01/2011

האם שיח אברהם מטפל באקנה?

לקחתי שנה רואקוטן וזה לא עזר..... אני שוטפת את הפנים בסבון ושמה משחות לאקנה וכלום לא עוזר.......

איך אפשר לטפל באקנה??????????

האם כל החיים יהיה לי אקנה??????? זה בלתי הפיך???

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

דנה שלום.
    ישנם מספר טיפולים המוצעים כיום, כגון: הטיפולים הקוסמטיים והטבעיים שהינם פחות אלימים ולהם פחות תופעות לוואי מהטיפול הרפואי הקונבנציונלי.

הטיפול הקוסמטי הקונבנציונאלי יציע תכשירי ניקוי בעלי PH נמוך הידועים ביכולתם להרחיק פלורה בקטריאלית מהעור, משחות המווסתות ומאזנות את הפרשת הסבום מבלוטות החלב, תכשירים על בסיס רטין A העוזר בהתמיינות תקינה ואיזון בלוטות החלב, מסכות סופחות ולחויות קלילות על בסיס פאזה מימית המכילות מסנני הגנה.
    ייבוש יתר של העור יגרום להפרשה מוגברת של בלוטות החלב ויחמיר את המצב.

טיפול משולב עם תוספי מזון הינו אידיאלי כיוון שפועל גם במישור החיצוני וגם במישור הפנימי (המערכת החיסונית ומערכות נוספות הקשורות בהופעת הפצעים). ישנם תוספי מזון שאינם דורשים מרשם רופא כגון: ויטמינים ומינרלים שהראשון מביניהם הינו האבץ (שמהווה מאין אנטיביוטיקה טבעית ומחזק את המערכת החיסונית), ויטמין A (הפועל לשחרור הפקק) וויטמין B3,B5,B6.

תשומת לב נוספת לנושא התזונה הינו הרגלי תזונה נכונים כגון: מזונות המכילים ויטמינים, מינראלים, ומזונות המכילים סיבים תזונתיים וכמובן שתייה מרובה. מאידך חשוב גם להמנע ממזונות שומניים, מטוגנים, משקאות קלים ומזונות המכילים צבעי מאכל.

בכל מיקרה כדאי שתיפני לייעוץ מיקצועי בתחום הטבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!!!!
    דנה
    28/01/2011

יש לי שיעור יתר כמו גבר בכל הגוף וזה מפריע לי מאוד!!!

איך אפשר לטפל בזה??????? קשה לי להוריד שיער בגילוח כל יום!!! כל יום השערות צומחות מחדש!!!

האם יש תרופה שתפסיק לי את הצמיחת שיער הזאת?????????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!!!!

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!!!! - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

דנה שלום.
    מציע לך לפנות לרופא המישפחה בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!!
    דנה
    27/01/2011

מאיפה אפשר לקנות צמחי מרפא: זרעי שומר, קימל, אניס, נענע, ג'ינג'ר , קמומיל-

האם הצמחים הללו יכולים להפחית לי את תפיחות הבטן?

(הייתי אצל גסטרו והבדיקות יצאו תקינות אין לי רגישות)

ה-BMI שלי 20.5

והבטן הנפוחה מאוד מפריעה לי לתפקד!!!

בערב היקף הבטן גודל לי ב-25 ס"מ מאשר בבוקר!!!!!!!!!! ובגלל זה אני לא אוכלת כלום בערב כי אני פוחדת שהבטן תתנפח יותר!!!

מה אפשר לעשות??? האם יש לזה טיפול???

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה!!!

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!! - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

דנה שלום.
    ממליץ לך על איבחון וטיפול מיקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה!!! - תגובה

זילי אורבך
    01/02/2011

שלום דנה
    צמחי מרפא ותבלין ניתן להשיג בבתי טבע ובבתי מרקחת שמוכרים צמחי מרפא.
    יש גם כמוסות המכילות את כל צמחי המרפא שסופגים גזים ממערכת העיכול.
    בנוסף, אני מציעה לך לפנו לתזונאית שתסביר לך מאיזה מזונות עלייך להימנע. לדוגמא: קטניות וירקות מסויימים עשויים לגרום להצטברות גזים.
    כמו כן, אני ממליצה לפנות לרופא גסטרואנטרולוג ולבדוק פרזיטים במערכת העיכול, הליקובקטר , קנדידה וכדומה שעשויים לגרום לגזים ונפיחות.
    גם מעי רגיז גורם לנפיחות. את יכולה לרכוש אנזימי עיכול ופרוביוטיקה שמסייעים לטיפול בנפיחות.
    אין תכשיר אחד שמטפל בנפיחות בטנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אקנה
    דנה
    27/01/2011

האם שיח אברהם מטפל באקנה?

כי יש לי אקנה ושום משחה לא עוזרת לי

איזה משחה מומלצת לאקנה ואיזה סבון???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אקנה

הוספת תגובה

• שאלה אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

ראי תשובתי הקודמת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעונים
    איזבל
    26/01/2011

שלום שמי איזבל ואודה לתשובתכם בבעיתי.
    מופיעים לי על הפנים (באזור הלחיים) פתעונים כמו פצעי בגרות. יש לצין כי אינני נוטלת גלוגלות ואף פעם לאורך כל גיל ההתבגרות לא היו לי פצעונים.
    מה הוגרם לכך?
    התזונה שלי רגילה ואורח החיים שלי רגיל

לקביעת תור
    סגירה
    פצעונים

הוספת תגובה

• פצעונים - תגובה

זילי אורבך
    27/01/2011

שלום
    שומנים על האף נגרמים מפעילות יתר של בלוטות החלב (השומן) של העור,שנמצאים בבסיס השערות.הבעיה מאוד שכיחה בגיל ההתבגרות, לכן קוראים לזה "פצעי בגרות". הביטוי יכול להיות ראשים שחורים, ראשים לבנים, פצעוני מוגלה וכדומה.
    הטיפול העיקרי הוא רחיצת הפנים בסבון אנטיספטי עם PH חומצי מתחת ל 5.5 ובמים חמים שלוש או ארבע פעמים ביום.
    ישנם תכשירים במגוון רחב של צורות לעור שמנוני לניקוי השמנוניות ולייבוש העור:
    משחות, קרמים, אבקות, מסכות, ג'ל, מקלות ניקוי, מגבוני פנים או תחליב .
    התכשירים מסייעים בייבוש השמנונית ובהפחתת מספר החיידקים על העור.
    תזונה: גם לתזונה יש השפעה על עור שמן ובעייתי.
    מומלץ להימנע מצריכת יתר של מזונות עשירים בשומן רווי כגון: עוגות שמנת, פיצה, בורקס, אוכל מטוגן, שוקולד, קצפת וכדומה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    דנה
    24/01/2011

איך אפשר לטפל בעצירות כרונית ובבטן נפוחה? כי יש לי יציאה פעם בשבועיים

פעם לא היה לי יציאה חודש שלם!!!

כי אני סובלת כבר שנה וכלום לא עוזר! זה מפריע לי מאוד לקחת כל הזמן תרופות שמשלשלות!

יש לזה טיפול???????????

באיזה חנות יש צמחי מרפא שמרפאים עצירות ובטן נפוחה? מאיפה אפשר לקנות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה - תגובה

זילי אורבך
    26/01/2011

פיחות בבטן נובעת מכמות גדולה של גזים במערכת העיכול עקב עיכול לא תקין. זה מראה על תסיסה ורקבון עקב אכילה מרובה ולא מאוזנת, בגלל מעי רגיז, מחלה הקשורה למתח נפשי שתסמיניה הם כאב בטן תפיחות הבטן וגזים. עקב בליעת כמויות גדולות של אוויר, ממחסור באנזימי עיכול, ממחסור בחיידקי פלורה טבעיים (כמו אצידופילוס, ביפידוס ועוד). יכולה להיות רגישות לחלב עקב מחסור באנזים לקטאז, שמפרק את החלב.
    גם מזונות כגון קטניות כמו חומוס, שעועית, וירקות כמו כרוב, כרובית גורמים לגזים, המנעי מהם.
    להימנע ממשקאות מוגזים. להימנע מלעיסת מסטיק, לאכול לאט וברוגע.
    לעבור על רשימת הרגישויות למזון ולעשות דיאטת אלימינציה.
    אכלי מזון מבושל, חם וקל לעיכול, על מנת להפחית את כמות הגזים.
    אני מציעה לבדוק את הגורמים לנפיחות, לבצע בירור רפואי אצל רופא גסטרואנטרולוג
    לבדיקת טפילי מיעיים וחיידק הליקובקטר.
    לא מומלץ לבלוע משלשלים בתדירות גבוהה, זה מרגיל את המעיים לתכשיר, ומגביר את תופעת המעיים העצלות.
    נסי לחזק את מערכת העיכול בעזרת תזונה נבונה, התייעצי עם תזונאית בנדון.
    את יכולה להשתמש בצמחי מרפא סופגי גזים כמו זרעי שומר, קימל, אניס, נענע, ג'ינג'ר, קמומיל וכדומה.
    רכשי פרוביוטיקה ואנזימי עיכול לשפר את מערכת העיכול.
    הליכה מניעה את המעיים. נסי לצעוד מידי יום לפחות 30 דקות.
    ניתן לרכוש מוצרים לבעיה בבתי מרקחת ובבתי טבע. אני ממליצה על נרות גליצרין וחוקנים במצבים בהם העצירות קשה במיוחד. זה לא מזיק, רק מסייע ליציאות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    מורין
    24/01/2011

שיח אברהם מטפל באקנה?

כי יש לי אקנה ושום משחה לא עוזרת לי

כל הזמן גודלים לי פצעים בפנים

איך אפשר לטפל באקנה? איזו משחה הכי מומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

מורין שלום.
    ישנם מספר אפשרויות לטיפול .
    היות ומדובר בפצעי בגרות כדאי שתיפני לייעוץ וטיפול מסודר ומיקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!!
    מורין
    24/01/2011

שלום, אני בת 25

אחרי כל דבר קטן שאני אוכלת הבטן שלי מתנפחת מאוד

וכל הזמן הבטן שלי נפוחה ויש לי עצירות כרונית

האם מומלץ לקחת כל יום יובסלקס לטיפול בעצירות???

האם יש טיפול לבטן הנפוחה???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה!!!

הוספת תגובה

• שאלה חשובה!!! - תגובה בטן נפוחה

זילי אורבך
    26/01/2011

נפיחות בבטן נובעת מכמות גדולה של גזים במערכת העיכול עקב עיכול לא תקין. זה מראה על תסיסה ורקבון עקב אכילה מרובה ולא מאוזנת, בגלל מעי רגיז, מחלה הקשורה למתח נפשי שתסמיניה הם כאב בטן תפיחות הבטן וגזים. עקב בליעת כמויות גדולות של אוויר, ממחסור באנזימי עיכול, ממחסור בחיידקי פלורה טבעיים (כמו אצידופילוס, ביפידוס ועוד). יכולה להיות רגישות לחלב עקב מחסור באנזים לקטאז, שמפרק את החלב.
    גם מזונות כגון קטניות כמו חומוס, שעועית, וירקות כמו כרוב, כרובית גורמים לגזים, המנעי מהם.
    להימנע ממשקאות מוגזים. להימנע מלעיסת מסטיק, לאכול לאט וברוגע.
    לעבור על רשימת הרגישויות למזון ולעשות דיאטת אלימינציה.
    אכלי מזון מבושל, חם וקל לעיכול, על מנת להפחית את כמות הגזים.
    אני מציעה לבדוק את הגורמים לנפיחות, לבצע בירור רפואי אצל רופא גסטרואנטרולוג
    לבדיקת טפילי מיעיים וחיידק הליקובקטר.
    לא מומלץ לבלוע משלשלים בתדירות גבוהה, זה מרגיל את המעיים לתכשיר, ומגביר את תופעת המעיים העצלות.
    נסי לחזק את מערכת העיכול בעזרת תזונה נבונה, התייעצי עם תזונאית בנדון.
    את יכולה להשתמש בצמחי מרפא סופגי גזים כמו זרעי שומר, קימל, אניס, נענע, ג'ינג'ר, קמומיל וכדומה.
    רכשי פרוביוטיקה ואנזימי עיכול לשפר את מערכת העיכול.
    הליכה מניעה את המעיים. נסי לצעוד מידי יום לפחות 30 דקות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים ארומאטיים של לבנדר
    אידה
    18/01/2011

כיצד מכינים מי לבנדר שמתאים לתרסיס אנטי אלרגי לאף שברצוני להכין
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מים ארומאטיים של לבנדר

הוספת תגובה

• תודה

אידה
    21/01/2011

אני מעונינת רק לדעת איך עושים את מי הלבנדר מפרחי לבנדר יבשים
    על בסיס זה אעשה תרסיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/01/2011

אידה שלום.
    החומרים הנדרשים: 95CC מים מזוקקים, 2CC אלכוהול 70%, 3CC גליצרין צמחי, 30 טיפות שמן אתרי לבנדר. ערבבי היטב את תמצית הלבנדר עם האלכוהול והניחי בצד ל 48 שעות בבקבוקון קטן ואטום היטב (נערי מידי פעם את הבקבוק). לאחר 48 שעות הוסיפי את התערובת לגליצרין, ערבבי היטב, הוסיפי את המים וערבבי היטב. הכניסי לבקבוק ספריי ויש לך מי לבנדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אידה
    22/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת מאבעבועות
    שי
    16/01/2011

שלום רב.

תינוק בן שנה שעבר אבעבועות בצורה קשה.
    נשארה צלקת במצח והשאלה שלנו האם ניתן לטפל בנושא והאם יש סיכוי שעם הזמן הצלקת תלך תצטמצם?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    צלקת מאבעבועות

הוספת תגובה

• צלקת מאבעבועות - תגובה

זילי אורבך
    17/01/2011

שלום שי,
    כשמדובר בצלקת טריה, ניתן לזרז את השיקום והאיחוי של הרקמות. מכינים את התערובת הבאה:

על כל כפית שמן נבט חיטה או ויטמין E נקי
    מטפטפים 5 טיפות שמן לבנדר
    ומורחים על הצלקות והסימנים.

עם הזמן צלקות מאבעבועות רוח נעלמות. תאי העור מתחדשים כל הזמן , תאי עור פגועים נושרים ובמקומם נוצרים חדשים ואעננים. אל דאגה.
    שימו לב שהמקום לא מזדהם שנית. שמרו על הגיינה. הכל יעבור.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה