מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבוריאהדורית31/12/2008
לד"ר שלום, אני סובלת מסבוריאה בעור הפנים, (מעל הגבות ולצידי האף) בביקור אצל רופא עור הוא אמר שזו נטיה של העור ושאין הרבה מה לעשות, יש משחות שמכילות סטרואידים/קורטיזון אך הן אינן רצויות כל כך, ואני נותרתי עם הבעיה שמאוד מפריעה לי מבחינה אסתטית. האם תוכל להמליץ על טיפול ללא סטרואידים שיהיה באמת יעיל ויפתור הבעיה? בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבוריאה
ד''ר קובי שמיר31/12/2008שלום
בטיפול בסבוריאה של עור הפנים יש לבצע בדיקת עור והתאמת מישחות טיפוליות ומרגיעות.
סבוריאה הינה מחלת עור ולכן כדאי שתיפני לייעוץ מיקצועי להתאמת חומרים וסיווג עורך לחומרים טבעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייק אפשרון30/12/2008
שלום עשיתי בדיקת אלרגיה משום שיש לי תמיד פריחה אדומה בפנים והתגלה שאני רגישה לניקל (רגישות חזקה) ורגישות חלשה לפורמהדיל. מניסיון שלי מייק אפ נוזלי תמיד מגרה את העור ופודרה יותר סבילה לעורי. הבעיה שאני חייבת כיסוי טוב יותר מפודרה ואולי תוכל להמליץ לי על מייק אפ שלא יגרה את העור (האדמומיות גם מתחת לעור) אבל ייתן כיסוי סביר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייק אפ
ד''ר קובי שמיר30/12/2008פני לפורום איפור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ד"ררבקה29/12/2008
רציתי לדעת אם אתה ממליץ על הסבון מדימיקס אשר מעלים כתמי עור כתוצאה מאקנה? הוא סבון טבעי.. האם כדאי לי לקנות ולנסות ומה דעתך בנושא?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון
ד''ר קובי שמיר30/12/2008סבון אינו מעלים כתמים.
להבהרת כתמים דרושה מערכת חומרים שעובדת מערכתית.
לגבי כתמים רק ייעוץ מיקצועי מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי עור הפנים בהיריוןאיגי28/12/2008
שלום רב, ברצוני לדעת איך לנקות את הפנים במהלך ההיריון, איזה רכיבים בקרמים ו/או משחות מזיקים לעובר? מה לגבי פילינג או משחה להורדת שיער מיותר ? כמו כן, אשמח לקבל עצות כיצד לשמור על עור פנים מעורב (יבש ושמן) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי עור הפנים בהריון
ד''ר קובי שמיר28/12/2008מומלץ בעיקרון לנקות עם סבונים טבעיים ללא sls ועל בסיס מיים.מלבד זאת לא מומלץ פילינג בזמן ההריון.לגבי שיער תוכלי לפנות לפורום שעוסק בהסרת שיער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בפניםשביט25/12/2008
לפני כמה שנים עשיתי לייזר בפנים והייתה לי צריבה באיזור הלחיים היום ישנה אדמומיות וחורים עקב כך מה ניתן לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בפנים
ד''ר קובי שמיר28/12/2008טיפול אשר יכלול הרגעת העור ולאחר מכן טיפול פילינג לצלקות וחורים בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גליקוליתלילי23/12/2008
שלום לרופא ברצוני לשאול האים קיים חומצה גליקולית טבעית או תחליף טבעי לפילינג כימי תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליקולית
ד''ר קובי שמיר24/12/2008גליקולית עשוייה מקנה סוכר והינה תחליף טבעי לחומרים כימיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי פנים באופן טבעינעם23/12/2008
היי קובי, כיצד ניתן לנקות את הפנים באופן יומיומי מחומרים שיש בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי עור
ד''ר קובי שמיר24/12/2008לאיזה סוג עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתערבת
-31/12/2008ושואלת לגבי העור שלי מעורב\שמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי עור הפנים בחומרים ביתיים.
ד''ר קובי שמיר31/12/20082 גזרים
4 כפות דבש
חצי כוס סבון נוזלי
3 כפות שיבולת שועל טחון
3 טיפות שמן אתרי הדס
3 טיפות שמן לבנדר
אופן ההכנה:
מבשלים את הגזר עד למחית ומוסיפים את שאר החומרים.
מורחים על העור ומעסים בעדינות.
משאירים למספר דקות ושוטפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר, שאלה בנוגע לשמן קינמוןשרון16/12/2008
בוקר טוב, שמעתי פעם שמריחת שמן קינמון על השפתיים מסייעת לניפוחן (הכוונה כמובן היא לאפקט ניפוח עדין, לא כמו בהזרקת חומרים לשפתיים). 1. האם זה נכון? 2. אם כן, לכמה זמן זה מחזיק? 3. האם ייתכנו תופעות לוואי כלשהן? 4. אם לא, האם יש תכשיר טבעי אחר שגורם לניפוח השפתיים? תודה ויום מקסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן קינמון לניפוח שפתיים
ד''ר קובי שמיר17/12/2008התשובה שלילית לכל שאלותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר, שאלה בנוגע לשמן קינמון - תגובה
זילי אורבך01/02/2011שלום שרון,
אני לא ממליצה למרוח שמן קינמון על השפתיים, זה יכול לגרום לגירוי וצריבה.
לא ידוע לי על תכונותי בעיבוי שפתיים
ישנם שפתונים המעבים את השפתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אך מעלימים נמשים וכו'גל09/12/2008
אני נער בן 16 אחרי שימוש ברוקאטן נשאר לי עוד סימנים . [לא יודע אם זה קשור הוספתי] עכשיו הבעיה שיש לי נמשים בפנים לא הרבה כמה וזה נורא מפריע לי , יש דרך להעלים את זה ואם כן אך ? אמרו לי פילינג , אבל מישו שאני מכיר עשה וזה לא עזר לו. ונקודות חן יש דרך להעלים ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמשים
ד''ר קובי שמיר09/12/2008לא מומלץ להוריד נמשים טבעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת נמשים טבעים ?
גל09/12/2008ולמה לא מומלץ להוריד? האם מתי שהוא הם יעלמו ? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר קובי שמיר10/12/2008נמשים שהם לא כתמים ומגיל צעיר.
הם בדרך כלל לא נעלמים עם הגיל.
לא מומלץ עקב סיבוכים אפשריים בעור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, ועוד משהו
גל15/12/2008נקודות חן אפשאר להוריד ? והנמשים עם הזיפים הם ייעלמו ? זה אחד שתי בעקרון על האף.. הלכתי לרופא הוא אמר שלוקחים רטין A זה עוזר ? תודה רבה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודות חן
ד''ר קובי שמיר17/12/2008גל שלום
נקודות חן לא מומלץ להוריד
לגבי רטין לנקודות חן אני בספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר , ולגבי נמשים עוד משהו
גל28/12/2008לגבי נמשים רטין A עוזר ? הייתה תקופה שניסיתי [לא כל כך ארוכה] וזה לא עזר ? יש דרך להעלים את זה ? תודה רבה ד"ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמשים המשך
ד''ר קובי שמיר30/12/2008קיימים מספר חומרים יעילים אבל הינך צריכה לעבור בדיקת מדדים לעורך לפני התאמת החומרים במיוחד לגבי ברור האם אלה נמשים או משהו אחר.
ייעוץ מיקצועי מומלץ מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך אני בודק ?
גל31/12/2008אני הולך לרופא שואל אותו מה זה ? ואם זה לא נמשים מה זה יכול ליהות ? תודה רבה ד"ר על התגובות היעילות והמהירות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד''ר קובי שמיר31/12/2008גש לקופה שלך ובקש ייעוץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, תודה רבה עזרת לי מאוד !
גל05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני מכינה קרם גוף ביתי לאטופיק?מאפרת עובדת06/12/2008
דרמטיטיס? כבר נואשתי מכל הקרמים שמוכרים בפארמים ואפילו בבתי הטבע....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם גוף לאטופיק דרמטיטיס.
ד''ר קובי שמיר07/12/2008ענבל שלום
ראי תשובתי מטה להכנת קרם בסיס ביתי.
יש להוסיף לבעיית אטופיק דרמטיטיס שמן הילקריסיום,ציסטוס,לבנדר,פלמה רוזה ועלי סיגליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם להוסיף את כל החומרים שציינת ?
מאפרת עובדת07/12/2008ראשית תודה רבה על תשובתך האם אני מוסיפה את כל החומרים שציינת או רק חלק מהם והיכן ניתן להשיגם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרים
ד''ר קובי שמיר09/12/2008כן.
בכל בית מרקחת שמיתמחה בנושא.
יש לשים לב שהחומרים יהיו איכותיים וטהורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אני הופכת חמאת שיאה גולמית למאפרת עובדת06/12/2008
איך אני הופכת חמאת שיאה גולמית לקרם לטיפול בשפתיים יבשות? עם מה אני צריכה לערבב אותו? תודה מראש :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמאת שיאה לקרם
ד''ר קובי שמיר07/12/2008ענבל שלום.
ממיסים את החמאה בסיר כפול מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה 15 מ"ל שמן לבנדר.
שמים במקרר לשעה מוסיפים ויטמין E כמוסת ליציטין ושמן זרעי ענבים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגלייםיאיר03/12/2008
שלום ובברכה, רציתי לדעת בבקשה מה ניתן לעשות נגד ריח רע בכפות הרגליים ובין אצבעות כפות הרגליים. משהו שאפשר לעשות מחומרים טבעיים, על מנת למנוע או להפחית את הריח. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח ברגליים.
ד''ר קובי שמיר03/12/2008תוכל להשרות את הרגליים במיים בתוספת שמן גרניום לימוני,לבנדר,קלנדולה וארניקה מידי ערב למשך מספר ימים.
לאחר מכן מומלץ להישתמש בטלק טבעי בגרביים בבוקר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוםיאיר02/12/2008
שלום רב, האם ניתן למרוח על פצע אקנה מוגלתי או לא מוגלתי שן שום, כלומר את החלק הפנימי של שן השום? האם זה עשוי להועיל?? והאם אפשר לשלב את זה במקביל למריחת משחה אנטיביוטית? נניח בבוקר למרוח משחה אנטיביוטיתבלילה למרוח שום ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שום
ד''ר קובי שמיר03/12/2008ממש לא מומלץ למרוח שום ישירות על פצעים צריך לדלל אותו עם חומרים שמתאימים למירקם ולפתלוגיה של העור ספציפית.
משחה אנטיביוטית לא כדאי לשלב ישירות עם שום אלא אם כן אתה רוצה לישון עם תישלובת ריח של שום ומישחה אנטיביוטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנורית01/12/2008
שלום רב, בדרך כלל אני סובלת מעור שמן, מידי פעם פצעונים וגם משיעור ייתר בפנים. אני בת 31 , היום במשך היום , משום מה התפרצו לי כמה פצעי בגרות כואבים, דבר שלא אופייני וקורה לעיתים רחוקות, הייתי רוצה לקבל המלצות לטיפול נכון במקרים אלו. ובכלל איך לטפל נכון בעור השמן באופן כללי, הייתי כבר אצל רופא עור וקוסמטיקאיות שונות , לא קוסמטקאיות פרא רפאיות ושום דבר לא עוזר . אשמח לעצתך גם לגבי השיער בפנים עשיתי טיפולי לייזר ללא הצלחה. מה אפשר לעשות עם השיער? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שמן
ד''ר קובי שמיר03/12/2008שלום
הינך זקוקה לדעתי לטיפול ואיבחון פנימי וחיצוני כדי להתאים לך חומרים לשימוש פנימי וחיצוני.
תוכלי ליצור איתי קשר טלפוני או במייל ואראה איך אוכל לעזור.עקב היתפרצויות בגיל מאוחר של פצעים.
לגבי שיער פני לפורום שעוסק בלייזר או IPL.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיניים נפולותדנה28/11/2008
שלום רב, אני בת 24 ונולדתי עם עיניים נפולות והחלטתי שהגיע הזמן לעשות עם זה משהו , הגעתי לאתר לאחר חיפוש באינטרנט ומצאתי כי ישנו טיפול טבעי הדוחה או מונע ניתוח הרמת עפעפיים? האם הטיפול יכול להתאים לי לכך שעיניי יראו יותר ערניות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים נפולות.
ד''ר קובי שמיר28/11/2008דנה שלום
לדעתי קופת החולים הכירה במיקרים כמו שלך כניתוח לצורך רפואי,ולכן אם איני טועה הניתוח הנ"ל בגלל הפרעה לראייה הינו כמעט ללא עלות מצידך.
בידקי בקופת החולים שלך.
איין טיפול טבעי לבעייה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)