פורום קוסמטיקה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודם וצריבה לאחר שיזוף
    יובל
    25/09/2012

שלום ברצוני לישאול מספר שאלות אני לא יודע אם זה קשור אבל יש לציין שלקחתי ראוקוטן לפני 7 חודשים במינון של 40 מילגרם ביום לאחר שלא נחשפתי הרבה זמן לשמש כי הייית תמיד אם קרם הגנה אתמול רציתי להיחשף הרבה זמן בשביל להרגיל את העור ליקראת הגיוס הייתי הרבה שעותת בים ונירדמתתי גם מול השמש הפנים ממש אדומות וצורבות למה אני לא מישתזף להיות צבע כהה וניהיה אדום? והאם אני ימשיך ללכת לים כול יום וימשיך ולהיחשף אז העור שלי יתרגל ולא יהייה אדום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אודם וצריבה לאחר שיזוף

הוספת תגובה

• אודם וצריבה לאחר שיזוף - תגובה

זילי אורבך
    02/10/2012

שלום יובל,
    שימוש ברואקוטן דורש הימנעות מחשיפה לשמש ושימוש בקרם עם מקדם הגנה גבוה.
    יש קשר בין האדמומיות והצריבה שחשתלבין התרופה הנ״ל.
    הימנע משיזוף וחשיפת יתר לשמש.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן קוקוס
    הנזי
    16/09/2012

שלום, ברצוני לשאול מה מתאים לעשות עם שמן קוקוס מנקודת ראות של קוסמטיקה טבעית?
    תודה ושנה טובה שירה

לקביעת תור
    סגירה
    שמן קוקוס

הוספת תגובה

• שמן קוקוס - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    07/10/2012

שירה שלום.
    מקור העץ הינו באיי הודו המערבית. כיום הוא גדל בהודו, מלזיה, אינדונזיה, ברזיל, מקסיקו וברוב ארצות המזרח. המיץ אשר בתוך האגוז משמש כמשקה מזין, מרווה, סטרילי, ואנטי באקטריאלי. הפרי משמש כמאכל אהוב ומשמש בעיקר למתכוני עוגות, חמאות וממתקים. השמן בצורתו הטהורה הינו במרקם משחתי זאת עקב תכונתו לקפוא בטמפרטורה של 15 מעלות. בצורתו הטבעית משמש השמן כווקס הזנה טבעי לשיער. להפשרה יש לשים את הבקבוק בקערית מים חמים, או בשמש או מספר שניות במקרו גל.
    שמן הקוקוס משמש את יצרני הקוסמטיקה במוצרים הבאים: קרם לייפוי והזנת השיער, לשמני גוף, לקמרים לעור מגורה ויבש. שמן מוביל בתעשיית הסבונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן קוקוס - תגובה

זילי אורבך
    09/10/2012

שלום שירה,
    שמן קוקוס, הינו שמן רווי המופק מאגוז עץ הקוקוס. הוא מתגבש בטמפרטורה נמוכה 20-22 מעלות, כלומר מצבו בטמפרטורת החדר עשוי להיות מוצק. הוא בעצמו מעין סבון.
    הוא מתאים לעיסוי עור יבש, קרקפת יבשה, כמסיכת שיער לטיפול בקשקשים, למריחה על העור להגנה.
    משמש כבסיס לקרמים בתוספת שמנים צמחיים ושמנים אתריים.
    משמש בתעשיית המזון להכנת קרמים לעוגות, לתבשילים ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרם פנים וגוף בהריון
    חתולי
    01/09/2012

אשמח אם תמליצו לי במה כדאי להשתמש לטיפוח יומי של הפנים והגוף במהלך ההריון.
    אם יש מתכונים לקרמים אשמח מאד... (ראיתי שפירסמתם כמה אבל לא ידעתי אם זה טוב להריון)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קרם פנים וגוף בהריון

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי קרם

חתולי
    10/09/2012

לא עניתם הרבה זמן ונאלצתי לרכוש קרם מוכן.
    הוא הומךץ עי בית המרחקת של הכללי, שמו "אלסטן". הוא נמכר בשפופרת של 75 מל והוא נורא יקר, 54 שח. רק כמה ימים ואני תיכף מסיימת אותו.
    מבקשת המלצות לתחליפים (ועדיין אשמח להתייחסות לשאלה שלי מלמעלה)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי קרם - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    10/09/2012

תנסי בסופר פארם קרם למניעת סימני מתיחה בגוף של חברת תפוח טכנולוגיות טבעיות יעיל מאד גם בתור קרם.
    ממליץ אישית והמחיר די סביר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מקווה שיש ארנב..לא קונה מוצרים

חתולי
    12/09/2012

שנוסו על בעח.. אבודק. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקנה
    אורחת
    28/08/2012

מדוע פצעי אקנה בפנים לפי הרפואה הסינית זה זיהום בדם?
    האם יש זיהום בדם ובכבד שגורם לאקנה בפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    אקנה

הוספת תגובה

• אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/08/2012

ראי תשובתי הקודמת בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחי מרפא לניקוי כבד ורעלים
    אורחת
    28/08/2012

אילו צמחי מרפא יש לניקוי כבד ורעלים ?

האם האקנה מגיע מהכבד?

הוספת תגובה

• צמחי מרפא לניקוי כבד ורעלים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    29/08/2012

שלום.
    אלו הינם חלק מצמחים שיעילים לטיפול בפצעי בגרות.כל אבחנה הינה פרטנית.
    versicolor, אירוס, Blue Flag

Phytolacca spp., פיטולקה, Shang Lu, Poke root

Scutellaria baicalensis, קערורית סינית | סקוטלריה, Huang Qin

Smilax spp., קיסוסית, Tu Fu Ling, Sarsaparilla

Solanum dulcamara, סולנום עדין, Bitter sweet

Vitex agnus castus, שיח אברהם מצוי | ויטקס,

שינוי התזונה הינו מרכיב הכרחי בטיפול באקנה. אך חשוב לא להפוך את האוכל לסבל . יש לאכול פחות פיצות , בורקס, המבורגר, ממתקים, פיצוחים ולהוסיף לתזונה דגים זרעי דלעת,עדשים, ירקות ופירות טריים או מבושלים . רצוי לתת תוספים של אבץ, ביופלבנואידים וויטמיני A,B3,C.
    הטיפול בכבד הינו חלק אינטגרלי מהטיפול באקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחיות ואדמומיות על העור
    ליאת
    21/08/2012

שלום, נראה לי שיש לי איזשהיא אלרגיה לניקל. מופיעות שלפוחיות קטנות ואדמומיות (ותחושת גרד) באיזורים של הטבעות ורצועת השעון.

אני שמה משחה שהכנתי (שיאה, דקל, אבוקדו, מאנוקה, לבנדר) ולפעמים לבנדר ישירות על העור. היתה איזשהיא הטבה ועכשיו נראה שאף מחריף ומתפשט. אשמח לשמוע כיצד ניתן לטפל (כמובן שאני לא עונדת שעון וטבעת בימים אלו).

תודה

הוספת תגובה

• שלפוחיות ואדמומיות על העור - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    21/08/2012

ליאת שלום.
    נסי את הפורמולה הבאה:
    50 CC שמן שקדים עם תערובת שמנים אתריים: לבנדר וקמומיל רומאי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאת
    22/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחיות ואדמומיות על העור - תגובה

זילי אורבך
    27/08/2012

שלום ליאת,
    שלב ראשון בטיפול באלרגיה הוא ניטרול הגורם וזה מה שאת עושה.
    אני ממליצה לשתות צמחי מרפא לניקוז הרעלים ולשטיפת התגובה האלרגית מהגוף, זה יזרז את הטיפול.
    מומלצים צמחים כגון:שן הארי, גדילן מצוי, סרפד, לפה, קמומיל, קלנדולה, תלתן אדום, גליום וכו׳.
    ניתן לרכוש בצורת תה או טיפות.
    במקביל להמשיך למרוח שמנים כמו שמן קלנדולה, שמן אובליםיכה, לבנדר וכו,.
    אם האדמומיות לא חולפת יש לגשת לרופא לקבל טיפול נוגד אלרגיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי אקנה
    בת 21
    20/08/2012

שלום, יש לי כתמי אקנה באזUר המחשוף שכבר 3 חודשים לא נעלמים. האם יש איזשהו פילינג ביתי שאפשר להכין כדי לזרז את היעלמותם? שמעתי על לימון וסוכר האם אפשר לשים את זה באזור המחשוף?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כתמי אקנה

הוספת תגובה

• כתמי אקנה - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    21/08/2012

שלום.
    ממש לא.
    האזור דורש טיפול יסודי כדלהלן:
    הטיפול משלב בין התאמת הטיפול המקצועי בקליניקה לבין התאמת חומרים אישית למטופל/ת לטיפול המשך בבית על מנת לתמוך ולשמר את התוצאות.

1. סדרה של פילינגים מיוחדים להמסת העור, לדיכוי המלנין ולהבהרת העור. הטיפולים מתבצעים כסדרת טיפולים במשך שישה עד שמונה שבועות. לאחר מכן יש לבקר במירפאה אחת לששה עד שניים עשר שבועות כדי לשמור על התוצאות.
    2. בנוסף לדיכוי תאי המלנין והעלמתם, מסייע הטיפול להמריץ את ייצור הקולגן - החלבון הבונה את תאי העור, משפר את חילוף החומרים של העור ומעודד את תהליך תיקון התאים הפגועים.
    3. החדרה לעור של חומרים מנקים וחומרים נוגדי חימצון בתום סידרת הפילינגים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פילינג ?
    אנונימי
    17/08/2012

היי ,

שאני מתגלח העור שלי כבר לא אותו גוון של כל הפנים ...
    האם אפשר לבצע פילינג ככה שהעור יתחדש לצבע רגיל ?

תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    פילינג ?

הוספת תגובה

• פילינג ? - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    18/08/2012

שלום.

מקורה של התופעה קשור ב"מנגנון הגנה של העור", שנועד לסנן את קרני השמש, בעזרת יצירת פיגמנט על ידי התאים המייצרים מלנין. כאשר אנו נחשפים לשמש, המלנוציטים מייצרים יותר מלנין והעור מתכהה.
    כתמי העור יכולים להיווצר ממספר סיבות שונות שלא כולן תלויות בחשיפה לשמש כגון: אקנה, הצטלקויות , שינויים הורמונליים, הזדקנות העור, תורשה ועוד

הטיפול נעשה ע"י המסה וחידוש העור בעזרת פורמולות צמחיות טיפוליות הממיסות את העור ללא תופעות לוואי כגון צריבות, קילופים, אדמומיות וכו' ובמקביל האצת ייצור הקולגן ואלסטין בשכבות החדשות, ובניית מראה ומרקם חדש לעור.
    שינוי בגוון העור דורש טיפול יסודי איבחון ורקיחת חומרים לשימוש ביתי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו חומרים מטפלים בזה ?

אנונימי
    21/08/2012

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים שחורים מתחת לעיניים
    יעלה
    15/08/2012

אני סובלת מפגמנטציה של כתמים שחורים מתחת לעיניים.
    הלכתי לרופא עור מומחה שנתן לי למרוח משחה על המקום שרק החמירה את המצב ויצרה פצעים בנוסף לכהות. (ברגע שהפסקתי להשתמש הפצעים נעלמו)
    חשוב לי לציין שכל כמה שנים הכהות מתחזקת,האם יש חומר שיכול להבהיר במקצת את האיזור?

הוספת תגובה

• כתמים שחורים מתחת לעיניים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    17/08/2012

יעלה שלום.
    שקיות כהות מתחת לעיניים נגרמות משלוש סיבות עקריות:
    נטייה גנטית, הזדקנות, ומחסור בשינה.
    עם השנים סיבי הקולג'ן האחראים לגמישות העור נשחקים והעור שלנו נעשה יותר דק ועדין. תופעה זו בולטת במיוחד באיזורים בהם העור נמתח על מבנה עצמות ללא הפרדה של שכבות שומן ושריר, כמו למשל כפות הידיים או הגולגולת, במיוחד סביב אזור העיניים. מכיוון שהעור סביב העיניים נעשה דק עם השנים נחשפים כלי הדם ומתקבלים כתמים כהים סביב העיניים. התופעה קשורה בנטייה גנטית אך מחמירה כאשר העור נחשף לאורך השנים לקרינת שמש חזקה או עישון כבד.
    יתכן והן קשורות גם לחוסר אספקת דם, מחסור בשינה גורם אף הוא לכתמים כהים ושקיות מתחת לעיניים.
    לקרר את אזור העיניים ע"י שקית קרח או קרם עיניים שקורר במקפיא.
    לקרר את העיניים בעזרת פרוסות מלפפון או שקיות תה צמחים קפואות.
    להמנע מגירוד העור סביב העיניים.
    להמנע מהתייבשות העיניים.
    להקפיד על 9-7 שעות שינה מדי לילה.
    לשתות 10-8 כוסות מים כל יום.
    להמעיט באכילת מלח.
    ישנם כיום טיפולים המתמקדים בניקוז והפחתת הנפיחויות והעיגולים השחורים שסביב העיניים ע"י שיטות מנואליות לניקוז לימפטי או שיטות טבעיות המשלבות חומרים ותרכובות צמחיות, מינרלים טבעיים בטכנולוגית שחרור מושהה לחומרים פעיליי שטח הממיימים (היגרוסקופיים-סופחי מים), מלחחים ומשפרים את הטונוס והקמטוטים סביב העיניים. שימוש בתרכובות ליפוזומים (נשאים) יישמרו על אזור לח לאורך זמן רב.
    מומלץ כמובן טיפול ואיבחון מיקצועי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון לסבון טבעי
    סיגל
    14/08/2012

שלום אשמח לקבל מתכון לסבון טבעי משמן זית , ושהמרכיב המקשר יהיה בורקס (האם זה אפשרי?) קראתי במתכונים שונים שיש את החומר המקשר סודה קאוסטית וזה נראה לי לא טבעי.

המון תודה על תשובתכם.
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    מתכון לסבון טבעי

הוספת תגובה

• מתכון לסבון טבעי - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    18/08/2012

שלום.

חומרים :

125 גרם שמן קוקוס

500 גרם שמן זית

200 גרם מים מזוקקים

86 גרם סודיום הידרוקסיד

הוסיפי את הסודיום למים המזוקקים בזהירות רבה , במקום מאוורר היטב.
    בסיר כפול המיסו את הקוקוס והזית.
    קררי את שתי התערובות לכ55 מעלות
    ובזהירות רבה חברי את שתיהן
    במערבל מזון ערבבו היטב למספר דקות (10-20 דקות ) עד לקבלת תערובת יציבה
    בהצלחה.
    בורקס בהכנת סבון אינו יעיל כל כך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבון טבעי

אני
    30/09/2012

סודיום הידרוקסיד זה טבעי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לזילי-אודה לתשובתך
    שירה
    13/08/2012

זילי שלום,

אני בת 36 ומעוניינת בהזנה לעור מסביב לעיניים-לקמטוטים ראשונים+טיפול בנפיחות.

שעתי שויטמין E יכול לסיי בכך.באיזו דרך את ממליצה?האם ניתן לקנות כמוסות לבליעה לנקבן ולהשתמש במריחה על העור?האם כדאי לערבב עם מריכיבם נוספים?

שאלה נוספת אני מתכננת הריון האם יש בויטמין הזה בעייה בספיגה שלו לעור בהריון?

כמו כן ההמוגלובין שלי נמוך וחשבתי לרכוש כלורופיל -האם זה מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לזילי-אודה לתשובתך

הוספת תגובה

• שאלות לזילי-אודה לתשובתך - תגובה

זילי אורבך
    13/08/2012

שלום,
    את יכולה לנקב כמוסות ויטמין E ולמרוח על העור, או לרכוש שמן ויטמין E מרוכז ולערבב אותו עם שמן בסיס כמו שמן שקדים , שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים , שמן חוחובה וכו׳. ריכוז הויטמין E בתערובת השמנים היא 10-20%.אין שום סיכון במריחת ומטמין E בתקופת ההריון, להיפך, ממליצים על שמן נבט חיטה, המכיל ריכוז גבוה של ויטמין E, למריחה על סימני מתיחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם אפשר לענות לגבי הכלורופיל

שירה
    13/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם אפשר לענות לגבי הכלורופיל - תגובה

זילי אורבך
    14/08/2012

הכלורופיל הינו הצבע הירוק במזונות על ירוקים כגון: עשב אספסת, עשב שעורה ועשב חיטה, אצות כחולות ירוקות, ספירולינה, כלורלה, אצות ים, עלי סלק, עלי מנגולד, עלי תרד וכו'.
    הכלורופיל הינו אנרגיית השמש שנאגרה בצמח לצריכה אנושית. הוא דומה בתכונותיו ל"דם האנושי", האטום המרכזי בדם האדם הינו ברזל ובדם הצמח, הכלורופיל האטום המרכזי הינו מגנזיום.

לכלורופיל תכונה של דאודרנט בגוף האדם, הוא מסלק תאים מתים ורעילים, מזרז הגלדת פצעים, מעלים כתמי עור ומפחית ספיגתם של חומרים סרטניים במערכת העיכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בפנים
    אורחת
    07/08/2012

האם נטילת אומגה 3 יכולה לטפל בפצעים בפנים?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בפנים

הוספת תגובה

• פצעים בפנים - תגובה

זילי אורבך
    08/08/2012

שלום
    אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית בלתי רוויה .
    הן נמצאת בזרעי ירקות שונים כגון: פולי סויה,קנולה,פשתן,אגוז מלך,נר הלילה,זיפן,פטל שחור זרעי צ'יה וכו'..
    ובדגים,בעיקר דגי הים הצפוני במי מעמקים קרים,לדוגמא דג סלמון.
    שמני דגים עשירים יותר באומגה 3 מאשר ממקור צמחי.
    יש לה השפעה טובה על דלקות עור שמקורן בפעילות יתר של בלוטות החלב כמו פסוראיזיס, סבוריאה דרמטיטיס, אטופיק דרמטיטיס ואקנה.
    אפשר להשתמש בה כחלק מטיפול בדלקות עור.
    מומלץ לשלב הטיפול עם תוספים נוספים כמו אבץ שיש לו תפקיד חשוב בזירוז והגלדה של פצעים ובתהליך התחדשות העור .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בפנים - תגובה

ד''ר קובי שמיר
    17/08/2012

שלום.
    התשובה היא לא.אומגות למיניהם הינם רק חלק קטן מפורמולות.
    זה מה שצריך:....
    הטיפול הקוסמטי הקונבנציונאלי יציע תכשירי ניקוי בעלי PH נמוך הידועים ביכולתם להרחיק פלורה בקטריאלית מהעור, משחות המווסתות ומאזנות את הפרשת הסבום מבלוטות החלב, תכשירים על בסיס רטין A העוזר בהתמיינות תקינה ואיזון בלוטות החלב, מסכות סופחות ולחויות קלילות על בסיס פאזה מימית המכילות מסנני הגנה.
    ייבוש יתר של העור יגרום להפרשה מוגברת של בלוטות החלב ויחמיר את המצב.

טיפול משולב עם תוספי מזון הינו אידיאלי כיוון שפועל גם במישור החיצוני וגם במישור הפנימי (המערכת החיסונית ומערכות נוספות הקשורות בהופעת הפצעים). ישנם תוספי מזון שאינם דורשים מרשם רופא כגון: ויטמינים ומינרלים שהראשון מביניהם הינו האבץ (שמהווה מאין אנטיביוטיקה טבעית ומחזק את המערכת החיסונית), ויטמין A (הפועל לשחרור הפקק) וויטמין B3,B5,B6.

הטיפול הינו בעל חשיבות קריטית. חוסר טיפול נכון בזמן הנכון יותיר אחריו צלקות וכתמים. יש להקפיד על טיפולים בתדירות של פעם בשבוע בהתחלה ולרווח אותם בהתאם לשיפור. הטיפול מתרכז בהמסת שכבות העור הקשה ובייבוש נקודתי של פצעים. ההמסה חשובה במיוחד באקנה ציסטי (פצעים עמוקים וללא ראש מוגלתי). חשובה ההקפדה על ניקוי נקודות שחורות והחדרת חומרים מרפאים. יש לסיים במסכות מחטאות ומרפאות. כשהעור נרגע יש לחזור על סדרת ההמסות כתהליך מאיץ ריפוי.
    טיפול ההמשך בבית הוא חשוב לא פחות ומהווה גורם משפיע בהצלחת הטיפול.

איבחון וטיפול מיקצועי חובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב ואקנה
    אורחת
    07/08/2012

אמרו שצריכת מוצרי חלב פרה קשורה לאקנה. כיוון שהחלב משבש פעילות הורמונלית -
    אם אני אפסיק לאכול מוצרי חלב אז יעלם לי האקנה?

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב ואקנה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב ואקנה - תגובה

זילי אורבך
    08/08/2012

שלום,
    לא הוכח קשר בין צריכת מוצרי חלב לאקנה, מכיון שאין בחלב הורמונים.
    תהליך הייצור עובר בדיקות מחמירות בנדון.
    מומלץ לצרוך מוצרי חלב פרוביוטים עם אחוז שומן נמוך 3-9%. בעיקר יש להימנע משומן רווי כמו מרגרינה, וממוצרי מזון עתירי סוכר לבן , ממתקים, משקאות ממותקים וכו', אלה בעייתיים יותר ממוצרי חלב.
    אם את רגישה לחלב, זה משהו אחר. אבל אם החלב טוב לך צרכי אותו בתבונה.
    חשוב לצרוך מזונות עשירי סידן ומינרלים בעיקר עד העשור השלישי, כדי לבנות את מסת העצם.
    אקנה מוגדר כדלקת בבלוטות החלב, עקב פעילות יתר שלהם. אחד הגורמים הוא פעילות הורמונלית ועוד.
    חשוב לנקז מוגליות אם ישנם, לשטוף עם סבון לעור מעורב ושמן, לעודד התחדשות תאים באזור הפגוע, לייבש הפצעונים עם תכשירי חיטוי וייבוש ולהגן על העור מקרני השמש.
    חשוב להתייעץ עם רופא לגבי חומרת הבעייה. לפעמים יש צורך בשילוב עם תכשירים הדורשים מרשם רופא.
    הקפידי לנקות את הגוף מבפנים עם צמחי מרפא ומזון מנקי גוף כמו פירות מכל הצבעים, ירקות מכל הצבעים, שתיית מים בתדירות של 1/2-1 כוס כל שעתיים, סיבים תזונתיים המצויים בדגנים מלאים, חלבונים איכותיים כמו ביצה, וכו'.
    פעילות גופנית והזעה מסייעים אף הם בניקוי בלוטות החלב והפצעונים.
    לסיכום: אורח חיים מאוזן וטיפול קוסמטי ורפואי מתאים ישפרו המצב .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא תשובתכם
    דנה
    07/08/2012

שלום רב,

לפני חודש בני בן החצי שנה נשרט בפנים.
    השריטה היתה מעט עמוקה. לא הזדהמה ולא הותירה צבע שונה אך נותר סימן עומק. כיצד ניתו לטפל בצלקת העומק הזו ולטשטש אותה או להעלימה?
    בכל מקום אחר בגוף הדבר היה נחשב למינורי אלא שבפנים הדבר בולט.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אנא תשובתכם

הוספת תגובה

• אנא תשובתכם - תגובה

זילי אורבך
    07/08/2012

שלום דנה,
    לטשטוש צלקות וסימנים אנו ממליצים על שמן לבנדר ושמן ויטמין E.
    שמן אתרי לבנדר ניתן למרוח ישירות על הצלקת. מורחים מספר טיפות על הצלקת.
    ויטמין E מצוי בשמן נבטי חיטה. אפשר לרכוש ויטמין E נקי בנוזל.
    תכשיר נוסף לטשטוש צלקות הוא מי חלמיש המכיל ריכוז גבוה של סיליקה וויטמין C, המסייעים בטשטוש צלקות וסימנים.
    אצל ילדים התחדשות התאים מהירה באופן טבעי והצלקות מטשטשות באופן טבעי עם הזמן,
    כך שאל דאגה, ככל שהוא יגדל הסימן ילך ויעלם.
    אני מציעה שתקבלי חוות דעת מרופא עור לגבי הסימן, ייתכן ויש לו מה להוסיף מבחינה רפואית.
    יש להימנע מחשיפת יתר לקרני השמש כדי למנוע גירוי באזור.
    לסיכום: בשלב ראשון התחילי עם שמן לבנדר. זה שמן חשוב לעזרה ראשונה בכל בית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס והאם מותר שימוש בקרם עם שיבולת
    סיגל
    06/08/2012

שלום אני טופלתי בהרפס סימפלקס בכדורי ולטרקס ,קראתי שלא מומלץ לאכול שיבולת שועל בקרם פנים שלי יש שיבולת שועל זה משנה בטיפול חיצוני

הוספת תגובה

• הרפס והאם מותר שימוש בקרם עם שיבולת - תגובה

זילי אורבך
    06/08/2012

שלום סיגל,

אין קשר בין שיבולת שועל בשיומש דרך הפה לשיבולת שועל בשימוש חיצוני.את יכולה להמשיך למרוח את הקרם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה